banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 27 Jul 2025, 11:43

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 5107 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 166, 167, 168, 169, 170, 171, 172 ... 256  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 02 Sep 2015, 19:04 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Feb 2008, 16:27
Internet peticije....

Sa korita Ivanova

Vrh

PostPoslato: 02 Sep 2015, 19:08 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Maj 2006, 19:12
Ovo samo pravilnikom urediti, toliko i toliko sati vlastite produkcije, od toga kultura %, obrazovni program %, šund %, pa izvoli pokreni televiziju.

Vrh

PostPoslato: 02 Sep 2015, 19:11 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Feb 2008, 16:27
Što bi mudraci rekli, devedesetih se svi borili da se država što manje upliće, da nas sve vodi nevidljiva ruka tržišta, a danas svi hoće da opet država sve određuje, od TV programa do reprograma kredita....

Sa korita Ivanova

Vrh

PostPoslato: 02 Sep 2015, 19:27 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Maj 2006, 19:12
Ali samo ovaj javni rtv frekventni pojas, šta ide kablom i internetom, svakom na volju.

Vrh

PostPoslato: 02 Sep 2015, 19:30 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 14 Maj 2007, 17:57
Nemojte ipak zanemarivati da se radi o televizijama koje su koncesionari određenog javnog dobra, a to podliježe regulaciji sadržaja u svim zemljama. Na kablovskom kanalu možeš prikazivati šta god hoćeš.

Vrh

PostPoslato: 02 Sep 2015, 19:46 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Okt 2010, 18:53
Pa što onda zamračuju kanale? A to određuje državna komisija.

Vrh

PostPoslato: 02 Sep 2015, 20:09 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Dec 2012, 01:06
nepokoreni je napisao:

Decko, a djeb Winston Smith radio! :wink:

Iz govora Perikla poginulim vojnicima.

Vrh

PostPoslato: 02 Sep 2015, 20:12 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Opšte poznato da nije naših prostora koji svršavaju na pomen evropskih normi, pola oktroisanih predstavnika iste bi radilo na teretnim kapijama kod kuće....

Vrh

PostPoslato: 02 Sep 2015, 20:33 
Veteran
Veteran

nepokoreni je napisao:

O čemu ti? Kakve veze imaju prava prikazivanja određenog sadržaja koja se kupuju za određenu državu sa ovom temom?

Vrh

PostPoslato: 02 Sep 2015, 20:57 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pa državna komisija sporovodi jednu vrstu cenzure prema privatnim medijima. Jel nije tako?

Vrh

PostPoslato: 02 Sep 2015, 21:31 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 26 Nov 2011, 00:56
nepokoreni je napisao:
apokalipto je napisao:
Demokratija na djelu,sa dovoljnim brojem potpisa ovo bi se moglo zabraniti.A ako bi prošla zabrana za ovo povećao bi se broj peticija na raznorazna pitanja glede društvenih zbivanja u Srbiji.

A to za javnost i potpise i kod nas je ista stvar....jel ono vratiše park?

Park je problem vas Banjalučana i to što niste uspjeli da nešto postignete sa tim peticijama je samo vaš rezultat i slika stanja u BL.Naravno ne treba govoriti evo oni nisu uspjeli pa nećemo ni mi,svako ko želi rezultat ne starta sa oreolom gubitnika.
manitu uci da svira je napisao:
Dečko, tvoje konativne sposobnosti su zanemarive, zašto se ne okreneš u životu nečemu što znaš i pokusas biti produktivan i koristan? Pa sam sebe se u tri posta pokopao, je l kontas?

Hajde izdvojit ću jedan odgovor i na tebe mada baš izbjegavam trolove.
Hvala tebi ali nema potrebe da brineš za moj život,to nije tema priče bolje gledaj svoje dvorište. ;)
Brale001 je napisao:
E jbg. Apo ni ja te ne mogu vise vadit, ti navro ko ovan na gredi busis rupu u rupi.
Nema veze ako 100.000 ljudi tvrdi nesto a nemaju veze sa subjektom isti svi 100 hiljada nisu u pravu.

Nisam ja ni napisao da je 100.000 ljudi u pravu,ali imaju mišljenje koje se treba uvažiti.Uzet ćemo Farmu i šta već tu sve ima kao primjer.Ako imaš rećemo milion potpisa za dvije sedmice(protiv) i još milion onih koji prate Farmu itd a neodlučnih odprilike 5-6 miliona koji ustvari i ne prate te realitije treba povesti raspravu kojoj bi bio rezultat da se pronađe kompromis tj kako bi obe strane bile zadovoljne(manje više),to u Srbiji kojom vlada autoritarni režim ne postoji niti može da se u ovakvim uslovima razvije normalan dijalog koji bi doveo do riješenja problema.Šta se dešava,pod pritiskom ili zanemarivanjem onog prvog miliona u inat će se prikloniti još milion neutralnih i rast će tenzije.Da se peticija povela prije 3-4 godine bilo bi daleko manje potpisa i da se vlast htjela zabaviti sa tim pa uvesti kakve takve restrikcije negodovanje bi nestalo....upravo ne čineći ništa došlo je do ovolikog revolta.Srbijom upravlja šaka diletanata i kriminalaca kojima je profit na prvom mjestu...ustvari vlastito dupe pa profit a ove emisije vrte veliku lovu i ukidanjem neko iz vrha blizak vlasti će duboko potonuti a to ne žele.Kako zanemarivanje mišljenja građana kojima si po ustavu dužan da služiš može da završi,neću ništa reći svako može da zamisli.Živio ti meni. ;)
_зока je napisao:
I tih 70 hiljada će tako kao i ti, na kafu tješeći se da im ti klikovi nešto znače. Ne dao bog da nešto zaprave učine.

Još je rano bilo šta reći,a neće stati na 70 milja,u ostalom ja sam fizički spriječen da učestvujem u bilo čemu.Mogu samo da pišem,barem za sada.

Vrh

PostPoslato: 02 Sep 2015, 22:19 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Mar 2008, 16:35
Joj, sve ste sjebali, pomjesali, lud zbunjenog..
Javni prostor? Zakon o javnom prostoru I zakon o medijima? Neki oblik diskriminacije manjinskih grupa i zajednica, jezik mržnje I sirenje mrznje izmedju razlicitih etno nacionalnih I religijskih grupa i zajednica, promovisanje nasilja, šta? Skupi se šaka izbezumljenih koji se ne mogu pomiriti s tim da žive u zemlji zaostalih seljaka na brdovitom Balkanu i hoće da diktiraju, nameću, upravljaju...potpisima? Ahhaahha, gospodo retardirana, ćutali ste dok je nacija upropastavana i militarizovana, sad ga duvajte.
Jedan od glavnih postulata unutar povelje o pravima nakon onih da smo svi rođeni slobodni bla,bla.. glasi da je svaki čovjek slobodan da radi sve oni što ne ugrožava i ograničava drugog čovjeka. Prema tome, u srpskom društvu je toliko nasilja i diskriminacije u svim sferama života i dotični ljigavci iz različitih strahova neće da se zamjere npr navijačima pa da pišu peticiju o kulturi navijanja, neće da se zamjere kojekakvim desnim pokretima koji se otvoreno zalažu za diskriminaciju, već naprotiv, čak im daju i podršku, al pošto su skontali da je zatupljena i neobrazovana rijaliti publika bezopasna i zombirana - ajde da im pokažemo kulturno obrazovnu superiornost. Sic! Fašizam u najavi, to je genetski šljam koji treba zgaziti u korjenu. Pouka: za kulturni prosperitet i razvoj se bori radom, širenjem pozitivnih vrijednosti, ličnim primjerom i zalaganjem, u konkretnom primjeru SVAKODNEVNIM organizovanjem javnih tribina, diskusija, objasnjavanjem i edukacijom tinejdžera, školskog i fakultetskog uzrasta, domaćica..o pogubnosti rijalitija za kulturu, porodične vrijednosti, radne navike, o zaglupljivanju i ulozi unutar sublimacije na relaciji elita/puk itd itd a ne ZABRANAMA, ograničavanjem slobode i pravo na različitost, ma kakva ona bila. Naime, i šljam ima ulogu u okviru nekog društva, to što u Srbiji dominira šljam nije Ustavni problem, već problem kulture: mentaliteta, navika i tradicije. Zašto ne napišu peticiju i pozabave se obrazovnim sistemom, koji je u totalnom qurcu? Znate, sve ove subkulturne devijacije su proizvod slobodnog vremena koje nije ispunjeno autentičnim kulturnim potrebama, a povrh toga, i ogromnim viškom slobodnog vremena. I eto apsurda, siromašni imaju viška slobodnog vremena i ne trude se da svoj status siromaštva promjene nekim angažmanom, radom, ili humanitarnim doprinosom, dok oni iz razvijenijih društava nemaju vremena za ove gluposti i ležanje pred TV-om. Pa nemojte mi reći da smo mi izmislili svijet rijalitija, jasno je odakle je to došlo i zašto je tamo popularnost tih programa (sa izuzetkom raznih xfaktora) u padu, a zašto je Srbija plodno tlo, gore sam dio objasnio.

Vrh

PostPoslato: 02 Sep 2015, 22:21 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Apo, ja da imam servis auta ti bi bio šarafan, da imam gradjevinsku firmu zadužio bih ti tačke i mjesalicu, a da se bavim izvozom drveta tvoja bi bila samarica.
I ladna piva svaki dan, ne bi bio klasični kapitalista :D

Vrh

PostPoslato: 02 Sep 2015, 22:30 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 26 Nov 2011, 00:56
Kad bi imao,kad bi ovo kad bi ono...šupljak.Kod mene nema tog tvog "kad bi imao",ja imam.Dođi u moju firmu dat ću ti da brišeš pod,i dnevnicu imaš jupi.

Vrh

PostPoslato: 02 Sep 2015, 22:37 
Veteran
Veteran

Pokušati zabraniti prikazivanje bilo čega u doba Interneta je idiotska ideja.
Ali ne treba ni nagrađivati takve TV stanice dodjeljivanjem nacionalne frekvrencije. Nacionalne frekvrencije je zbog široke dostupnosti i potrebno koristiti za promovisanje pozitivnih vrijednosti kako si (odlično) objasnio. Kablovsko emitovanje je neograničeno, pa neka se bore za gledanost u takvoj konkurenciji.

Vrh

PostPoslato: 02 Sep 2015, 22:44 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Hehe, moj sine Apo, ne bih da vrijedjam konja ili drva. Kako da ti objasnim?
Recimo, svim ljudima sa tvojim diskriminirajucim nacionalističkim stavovima treba oduzeti pravo da pišu na netu, da uopšte učestvuju u društvenom životu na nivou rasprava o istom, jer npr. tvoji stavovi su naspram rijaliti sranja deset puta gora civilizacijska kanalizacija. Takva peticija je, da je društvo normalno, logicnija od ove? Šta misliš?

Vrh

PostPoslato: 02 Sep 2015, 22:48 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Forty Two je napisao:
Pokušati zabraniti prikazivanje bilo čega u doba Interneta je idiotska ideja.
Ali ne treba ni nagrađivati takve TV stanice dodjeljivanjem nacionalne frekvrencije. Nacionalne frekvrencije je zbog široke dostupnosti i potrebno koristiti za promovisanje pozitivnih vrijednosti kako si (odlično) objasnio. Kablovsko emitovanje je neograničeno, pa neka se bore za gledanost u takvoj konkurenciji.

I tu ste nešto pobrkali. Nacionalne frekvencije placas pretplatom a ove telivizije su svoje frekvencije platile i žive na sasvim drugim principima. Osim ako želja puka nije da imamo dva državna kanala i mrak?

Vrh

PostPoslato: 02 Sep 2015, 23:02 
Veteran
Veteran

Jesu platili frekvenciju, ali zato sa druge strane imaju veću cijenu oglasnog programa od neke televizije koja se samo emituje kablovski.
Uostalom, evo kako britanci definišu takve televizije:
Citiraj:
Public service broadcasting refers to TV programmes that are broadcast for the public benefit rather than for purely commercial purposes.

These programmes include local news coverage, arts programmes and religious broadcasts.

Ofcom’s regulations mean that certain TV and radio broadcasters are obliged to include a specific amount of public service broadcasts as part of their licence to broadcast.

O tome da li je pretplata porez ili naknada (u smislu da možeš očekivati direktnu vrijednost zauzvrat) bi se dalo diskutovati.

Vrh

PostPoslato: 02 Sep 2015, 23:10 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Naravno, s tim da uloga Kraljevstva kod prodaje frekvencije završava sa naplatom iste, a ovakvim peticijama i sličnim nebulozama uređivanja privatnih medija se ne bave niti bi se ikada bavili. Ako su pak te TV prekršile neki paraf Common law-a onda se ovakvi poput potpisnika srpske peticije udruže i povedu gradjansku parnicu. Tamo bi, kao što se nadam da će i ovde, popusili qurcinu.

Vrh

PostPoslato: 03 Sep 2015, 09:37 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 04 Sep 2010, 18:42
Ovo je vijest :D

Citiraj:
Prištinski mediji obnovili su danas priču o tome da je bivši komandant OVK i dva puta premijer kosovske vlade, a sada njen zamenik Hašim Tači, svojevremeno, navodno, u pijanstvu, pevao pesmu "Ko to kaže, ko to laže, Srbija je mala...".

http://www.blic.rs/Vesti/Politika/58775 ... ref=fbblic

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 5107 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 166, 167, 168, 169, 170, 171, 172 ... 256  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]