LDA212 je napisao:
Rezultati sa lokala 2016.
Banjaluka:
SNSD - 31,000
DNS - 11,000
SP - 9,000
US - 6,000
=57,000
NDP - 12,000
SDS - 9,000
PDP - 7,000
=28,000
Na opstim 2014. u Banjaluci, SNSD je imao 35,000, DNS 7,600, a SP 6,500.
SDS 20,000, PDP 7,000 i NDP 5,700.
2016. je u poziciji DNS uzeo te 4,000 SNSDu, dok je NDP verovatno zbog Cavica kao kandidata dobio dosta glasova i za skupstinu. Sve u svemu iznenadjujuci napredak SPa.
Generalno, opozicija je najvise izgubila u izbornoj jedinici 3 (Banjaluka) 2014. godine. Sumnjam ja da ce sada biti drugacije, ali Banjaluka je kao i u poslednjih par izbora kljuc. Opet, slucaj Dragicevic sigurno donosi vise opoziciji, sad pitanje je da li je to smijesna brojka ili ipak nije. Mislim da trenutno niko sa sigurnoscu ne moze da tvrdi kako ce biti u Banjaluci koja je najvise pogodjena slucajem.
Izborna jedinica kec ce biti zanemarljiva, dvojka ide vrv. minimalno SNSDu zbog Laktasa. Mada su sad i Prnjavor uzeli pa ce biti zanimljivo vidjeti sta ce tu biti.
Cetvorka moze biti zanimljiva jer je SNSD uzeo sada Modricu i Derventu dok su tu gubili 2014. godine. Mada tu ce vrv. opet da bude minimalna razlika.
Sto se petice tice, opozicija je bila jaca 2016. godine nego 2014. Ali i SNSD. U Teslicu je SDS isto jaci, pa mislim da ce SDS imati u petici prednost koju SNSD bude imao u cetvorci.
U sestici minimalno bolji SDS od SNSDa. Imaju Ugljevik i Samac, a Bijeljinu i Brcko su uvijek malo bolji. Ako tu izvuku mandat vise...
U sedmici ce SDS da pukne samo tako. SNSD je tamo sad bas jak u Zvorniku. Ocekujem minimalno jedan, a mozda cak i dva mandata vise za SNSD.
Osmica i devetka isto prednost SNSD.
Kad se sve podvuce, ostale jedinice mogu da se poniste, opet ce Banjaluka skoro pa najvise odlucivati u svakom smislu.
Zaboravio si Doboj, Ugljevik i Lopare.