banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 07 Avg 2025, 15:25

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 11505 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 158, 159, 160, 161, 162, 163, 164 ... 576  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 08 Sep 2015, 22:19 
Urednik
Urednik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 17 Jun 2010, 11:26
Lolly mangup je napisao:
Schlager je napisao:
Lolly mangup je napisao:
Ja ga ne napadam. Trazim zajednicki jezik :lol: :lol: :lol:
:lol: :lol: :lol:

a ti mala,ne nabacuj na volej ovim pokvarenjacima shakalu i hertzogu 8)

:lol: :lol:

Uglavnom tema nek ostane zaledjena do te skupstine. I ovako se sad samo vrtimo u krug

slazem se...mozda bih samo dodao i misljenje vecine clanstva da ovo sto je Davor sa svojim momcima uradio uopste ne mora biti nuzno lose....i ja se slazem sa tim,mada ne i sa nacinom (napustanje,ostavljanje bez kvoruma)...ali pitanje je dal je i bilo drugog nacina......dobro je imati takve momke u stranci,koji ce se suprotstaviti necemu neprirodnom sto je neko negdje nacrtao da ti Predsjednik Gradskog odbora postane neko koga niko ne zna i za koga se ja po banjalukaforumu moram raspitivati....U nekim drugim strankama,koje su JEDAN COVJEK JEDNA STRANKA (da ih ne imenujem 8) ),takve stvari su nezamislive.....neka nam takve omladine.... 8)

cak,ako bih morao prognozirati,mislim da ce i Ognjen 15-og odustati od tog isforsiranog imenovanja....i da ce ovo u utorak biti jedna opustena,Izvjestajna Skupstina

ako ne odustane,ovi nece ni doci i eto jos jedne podjele....

nece doci do toga...nadam se...

Vrh

PostPoslato: 09 Sep 2015, 10:51 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 02 Sep 2013, 15:21
Moram da pitam samo jos nesto. A kako se SDS nije sjetio da ubaci tako svoje ljude u SNSD? Tokom svih ovih godina, pa da ih unisti iznutra. Mislim to bi bilo logicnije jer su ovi na vlasti.
I kako se ne uspostavi da su njihovi preletaci u stvari SDS dousnici?

Nemoj samo reci da je u pitanju fair play

Vrh

PostPoslato: 09 Sep 2015, 11:12 
Urednik
Urednik
Korisnikov avatar

Mene pitaš?

Srpska Demokratska Stranka se bori protiv takvih stvari i želi da upristoji političku scenu u RS.

Zato se i zalaže da se promjeni izborni zakon,i da mandati pripadaju stranci,a ne pojedincu.

Upravo zato da se više ne dešavaju ovakve stvari,jer kako je krenulo,skoro da će biti irelevantno ko je za koga glasao...Biće samo bitno ko ima više para da kupi više "papaka"

Pojedinac uđe u Skupštinski saziv na listi jedne stranke,proda se,i bez imalo straha i stida naziva izdajničkom stranku na čijoj listi je ušao u Skupštinu!!!!????

Majstore,kandiduj se kao nezavisni kandidat,osvoji 14 000 glasova i onda prodaji ovom jadnom narodu muda pod bubrege.

Doduše,malo bi nam više narod vjerovao da nismo prihvatil ovog kozojeba Šukala....Ovako je SDS ostavio sliku da bi radio isto što i oni,samo da ima para koliko oni imaju....

Zato ni ova inicijativa da mandati pripadnu stranci,a ne pojedincu,ima težinu otprilike koliko i razgovori u susjednoj kafani kod Milutina (Ruže)....stratezi SDS bi morali malo razmisliti da li se isplati klati vola (Adam Šukalo) za kilo mesa ....

Na sitnicama se pada,i narodu se daje materijala za onu priču "svi su oni isti"...a ne da nisu isti,već nije ni blizu.....uostalom,sami smo krivi za tu percepciju,kad već nije bilo nikog pametnog da nabije nogom u guzicu i Šukala i njegovih 230 glasova...

Vrh

PostPoslato: 09 Sep 2015, 11:48 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 10 Jun 2011, 21:22
Schlager je napisao:
Mene pitaš?

Srpska Demokratska Stranka se bori protiv takvih stvari i želi da upristoji političku scenu u RS.

:lol: :lol: :lol: :pukeleft: :notworthy: :notworthy:

Vladimir RUS je napisao:
Na RTRS-u kazu 8000, a na Nezavisnim hiljade. :D
Dok je bilo uzivo, na RTRS-u i ATV-u nista. Zato ide live kada se otvara hidroelektrana od 42 miliona KM koja uz to zaposljava tj. bice uposleno 40-ak radnika. Milion KM po radnom mjestu.

Vrh

PostPoslato: 09 Sep 2015, 11:57 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Jan 2007, 16:38
Šarović je zbog mlijeka pokupio kajmak u Sarajevu :)

Vrh

PostPoslato: 09 Sep 2015, 12:01 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Jun 2011, 12:04
Schlager je napisao:
Mene pitaš?

Zato se i zalaže da se promjeni izborni zakon,i da mandati pripadaju stranci,a ne pojedincu.

Upravo zato da se više ne dešavaju ovakve stvari,jer kako je krenulo,skoro da će biti irelevantno ko je za koga glasao...Biće samo bitno ko ima više para da kupi više "papaka"

Pojedinac uđe u Skupštinski saziv na listi jedne stranke,proda se,i bez imalo straha i stida naziva izdajničkom stranku na čijoj listi je ušao u Skupštinu!!!!????

Majstore,kandiduj se kao nezavisni kandidat,osvoji 14 000 glasova i onda prodaji ovom jadnom narodu muda pod bubrege.

Doduše,malo bi nam više narod vjerovao da nismo prihvatil ovog kozojeba Šukala....Ovako je SDS ostavio sliku da bi radio isto što i oni,samo da ima para koliko oni imaju....

Zato ni ova inicijativa da mandati pripadnu stranci,a ne pojedincu,ima težinu otprilike koliko i razgovori u susjednoj kafani kod Milutina (Ruže)....stratezi SDS bi morali malo razmisliti da li se isplati klati vola (Adam Šukalo) za kilo mesa ....

Na sitnicama se pada,i narodu se daje materijala za onu priču "svi su oni isti"...a ne da nisu isti,već nije ni blizu.....uostalom,sami smo krivi za tu percepciju,kad već nije bilo nikog pametnog da nabije nogom u guzicu i Šukala i njegovih 230 glasova...

Kme kme kme

Pa pobogu, što ne kandidovašte kvalitetnije ljude?
Pa ne bi bilo preletača...

Jedino što se treba promijeniti je način raspodjele kompezacionih mandata.

Vrh

PostPoslato: 09 Sep 2015, 12:11 
Urednik
Urednik
Korisnikov avatar

Ti kao da si iz PDP...

To je Ivanićeva priča,da samo kompenzacioni ostaju strankama...

Ok....ali onda će se opet pojaviti za koju godinu neka druga junica i pričati "jesu li kvalitetno kupili "papke" ili nisu...i zahvaljujući milionima maraka u sivim fondovima svoje stranke nazivati Narodne Poslanike u Skupštini RS papcima....uživaj....

Vrh

PostPoslato: 09 Sep 2015, 12:12 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 19 Feb 2010, 17:13
Ti kompenzacioni mandati su najgora stvar u izbornom sistemu. Bez obzira koliko nekoga volimo ili ne, nije normalno da u parlamentu sjedi neko sa 200 glasova, a ne oni sa 2000-5000.

Vrh

PostPoslato: 09 Sep 2015, 12:33 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Mar 2005, 18:06
Sta sad treba mjenjati direktni nacin izbora narodnih poslanika jer Bosic sa trenutnim SDS menadzmentom nije u stanju odrzati stranku na okupu?!?

Mislim, ako stranka nije u stanju zadrzati vlastite kadrove onda koja je svrha njenog postojanja?

Sta onda znaci "SDS se zalaze za ovo, SDS se zalaze za ono"? Koji SDS? Ko su ti ljudi koji su SDS?

Vrh

PostPoslato: 09 Sep 2015, 12:45 
Administrator
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Nov 2002, 13:51
To da mandati pripadaju strankama je glupost. Nađite dovoljno jake kandidate koji neće biti potkupljivi, ljude od integriteta i časti pa neće bježati onome ko ponudi više. Ko vam je kriv kada u vlastitom toru ne znate izabrati grla.

Vrh

PostPoslato: 09 Sep 2015, 12:50 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Philby je napisao:
Ti kompenzacioni mandati su najgora stvar u izbornom sistemu. Bez obzira koliko nekoga volimo ili ne, nije normalno da u parlamentu sjedi neko sa 200 glasova, a ne oni sa 2000-5000.

Kompenzacioni mandati trebaju, ali način raspodjele je idiotski.
Sa kompenzacionih lista upao Šukalo sa 200 i kusur glasova, Petar Đokić... a na izborima 2010. Stevandić (!) itd.

Način dodjele treba promijeniti.

Schlager je napisao:
Ti kao da si iz PDP...

Nisam.

Schlager je napisao:
Ok....ali onda će se opet pojaviti za koju godinu neka druga junica i pričati "jesu li kvalitetno kupili "papke" ili nisu...i zahvaljujući milionima maraka u sivim fondovima svoje stranke nazivati Narodne Poslanike u Skupštini RS papcima....uživaj....

Da je situacija bila obrnuta, da li bi SDS da može "kvalitetno kupio 'papke' ili ne"?
Ajd sad budi realan.
Nije probelm u tim poslanicima, koji su otišli, već je probelm u onome ko ih je stavio na listu.

Vrh

PostPoslato: 09 Sep 2015, 12:52 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Apr 2011, 21:17
Zoka,pronađi mi stranku čiji je program jači od par stotina hiljada km.................ideologiju,ma bilo šta

Vrh

PostPoslato: 09 Sep 2015, 12:54 
Administrator
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Nov 2002, 13:51
Zašto onda forsirati priču o poštenju, pravdi i nepravdi?

Vrh

PostPoslato: 09 Sep 2015, 12:58 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Kako zašto............pa zbog lakovjernih :D

Vrh

PostPoslato: 09 Sep 2015, 13:05 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

A kakve garancije pruza indirektan nacin izbora poslanika?

Vrh

PostPoslato: 09 Sep 2015, 13:11 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

To su bolesti predstavničke demokratije............ne postoji rješenje da se poboljša ma kakav izbor bio.

Vrh

PostPoslato: 09 Sep 2015, 13:14 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Indirektan način daje garanciju prvima na listi velikih partija da sigurno upadaju. Do sada je nekima bila prpa (sjetite se samo jednog banjalučkog ugostitelja koji je na prošlim lokalnim izborima imao najviše glasova i to u BiH, a bio ispod 10-og mjesta na listi SNSD-a).

Sve ostalo ostaje isto. Nema garancija da neko neće preći u drugo jato.

Poslednji put menjao Choban dana 09 Sep 2015, 13:15, izmenjena samo jedanput

Vrh

PostPoslato: 09 Sep 2015, 13:15 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Aj bar direktnim izborom postoji bar neka sansa da se u parlamentu pojavi neko ciji zeludac ne moze sve svariti.

Vrh

PostPoslato: 09 Sep 2015, 13:16 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Okt 2010, 15:52
Ova borba nije ravnopravna, ne može šlager sam vama odgovarti na sva vaša pitanja, teze, stavke.

Vrh

PostPoslato: 09 Sep 2015, 13:21 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Neka umjesto Bosica zastupa Mihaljicu. Bice mu lakse :D

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 11505 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 158, 159, 160, 161, 162, 163, 164 ... 576  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]