banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 19 Jul 2025, 22:57

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 5854 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 150, 151, 152, 153, 154, 155, 156 ... 293  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 03 Apr 2021, 18:53 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Mar 2005, 18:06
Pošteni Srda je napisao:
A i ko čita tns ove postove.

Napokon da i ti napises nesto pametno :D

Vrh

PostPoslato: 03 Apr 2021, 19:15 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Jan 2007, 16:38
Ima li negdje javno dostupan imovinski karton od Draška?

Vrh

PostPoslato: 03 Apr 2021, 20:02 
Stara kuka
Stara kuka

Pridružio se: 23 Nov 2015, 23:59
Sta ti znaci i da ima, kad covjek na sebi nema nista. Doduse imao je onu prodavnicu auto dijelova i autopraonu, al pitaj ti Boga jel to jos njegovo i jel to radi.

Vrh

PostPoslato: 03 Apr 2021, 20:08 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Jan 2007, 16:38
Pa znači, ako javno kaže da iz svog džepa plaća. Ako je tako rad bio da tuđe informacije javno objavljuje, bio bi red i da svoje objavi. Ako treba i neki humanitarni broj da organizujemo, pa bankrotiraće brzo.

Vrh

PostPoslato: 03 Apr 2021, 20:11 
Stara kuka
Stara kuka

Pridružio se: 23 Nov 2015, 23:59
Mislim da je u onom performansu rekao " moja porodica od sebe placa 3 parka.." na taj fazon, sto znaci da ne placa iz svog dzepa.
E sad, da bacis kost i kazes " pa otkud mu pare, kad plate zaradjenje dijeli, maltene posao volonterski radi"..

Vrh

PostPoslato: 03 Apr 2021, 21:02 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Kako je ono bilo na pocetku, pre nekih 20-tak godina? Dopunu od 10 maraka platis 11 KM i to traje za dva-tri poziva i par sms.ova?

Vrh

PostPoslato: 03 Apr 2021, 21:30 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 09 Maj 2010, 00:48
Ne ulazim da li se preserava ili ne,ali ako neko i jednu platu donira poštujem. Siguran sam i znam da nama ne moze niko udovoljiti niti nam je iko dobar tako da ne znam sta pokisava al eto...Sjecam se njegovih ljetovanja sa Vrljom,to je bio zivot, jbo politiku ko ce ljudima udovoljiti samo mozes živce izubiti.

Svi kazu,lako je njemu ima, pa ima.i Dusanka Majkić,Radmanovic,Čavić i ostala plejada pa nisam cuo da su marku nekada donirali negdje.

Sad ae sjeti Majkicke kad je otisla u penziju,uzela otpremninu i nakom par dana nešto ša-bu i vratila se na posao ? Pa leb te jebo ko moze takve ljude i stranku da podrzava?

Vrh

PostPoslato: 03 Apr 2021, 21:58 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 08 Maj 2010, 09:15
Nemojte me pogrešno shvatiti, ali javna donacija može da se čita i kao marketing, reklama. Isto kao i sendviči, uostalom...

Zavisi od namjere, a ne od samog čina...

Ja nisam uštva iz tvoga društva!

Ovde svaka nova vlast ima nove bogataše, batinaše i robijaše.

Vrh

PostPoslato: 03 Apr 2021, 22:08 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 30 Dec 2007, 18:06
E to je taj problemcic...odvojiti cin, namjeru i covjeka, jedno od drugog (i treceg).

Ovo je POST.

Vrh

PostPoslato: 03 Apr 2021, 22:18 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 28 Avg 2015, 10:35
Tabako Pit je napisao:
Rivaldinho je napisao:
The_new_Statesman je napisao:
Ako je istina da je Cistoca Drasku nudila da vozi smece na teku, a ovaj odbio onda je isto vjerovatno planirao da napravi nekakvu dramu i haos kako bi kukumako o raspadu grada zbog neusvajanja njegovog budzeta.

Zajeb je sto je napravio imecilnu gresku svojih opozicionih sapatnika (stariji znaju, a mladji pogledati pod Ognjen Tadic) i sam samcijat usao na teren u kome je Mile jos uvijek neprikosnoveni car, kralj i prvak u skoku dalj.

Moguće da je tako bilo, samo što sam ja mislio da će Draško lično u svom stilu napraviti performans, obući rukavice i čistiti. Tu sam omašio u procjeni. Umjesto toga grad sinoć čiste "nestranačka" djeca, što je potez koji ne mogu da provalim, zašto se PDP skriva od "narodnog" čišćenja, dok recimo SNSD ide na tu kartu? Ne vjerujem da je neosmišljeno i bez nekog razloga. Doduše, Draško sad pokušava instant na Milin level, tražio je razgovor samo sa njim, pa ako i nije prošlo, možda je nekome jako zazvučalo. Kako god da okreneš, iako je i Draško tim svojim potezom (što opet samo nagađamo) de fakto ugrozio čistoću grada, opet ostaje da je temeljni razlog svega ovoga ono pa bukvalno orgijanje SNSD sa onim amandmanima u stilu austrougarskog ultimatuma Srbiji 1914. Daješ ponudu koja mora da se odbije jer je potpuno besmislena i bezobrazna.

Ajd kad već pogađam, pretpostaviću da Stanivuković ipak neće dopustiti da grad danima bude zaprljan jer kontam da bi mu se to ipak moglo obiti o glavu i početi imati marketinški kontraefekat. Da li i do kakvog kompromisa će doći, ostaje da se vidi. Malo brojim lajkove i komentare po FB, zasad mi se čini da su ljudi vidno naklonjeniji Stanivukoviću u ovoj situaciji.

A što se tiče poređenja sa Tadićem, čuo sam o Tadiću jednu stvar od negdašnjeg višeg člana SDS BL - bio je izuzetno lijen da vodi kampanje, htio sve na gotovo. Sad je ipak drugo vrijeme, Draško ima head start na društvenim mrežama koje se danas pokazuju veoma bitnim, samo što će, da izbjegne neuspjeh, ipak vremenom morati dati nešto konkretno, a to SNSD pokušava da spriječi, doduše zasad na o-ruk način koji se njima trenutno obija o glavu. Mile je držao skoro sve medije, bilborde, biračke odbore, finansije za kampanje... uspjeh je bio praktinčo zagarantovan. Sad su mu našli polje gdje realno imaju dosta da ga napadnu, gdje nema kontrolu i nije mu pozicija odavno bila ovako klimava. Ko je realno očekivao da Radojičić izgubi Banjaluku, uostalom?

Pa nije valjda najbitnije u svemu sta je za Draska dobro. A sta je sa tim sta je Draskova odgovornost kao gradonacelnika. Za blokadu je kriv Draskoj jer nije bio spreman da se oko budzet dogovori. Je li Drasko konsultovao skupstinsku vecni kad je pravio budzet? Predlozio budzet na uzmi ili ostavi. Da je prosao dobro mu, posto nije Drasku jos bolje. Ako ne bude po njegovom idemo u blokadu. Nije Drasko vise opozcija, sad je gradonacelnik, cija je odgovornost bila da se budzet donese. Posto nema skupstinsku vecini trebao je o tome sam da vodi racuna da do toga ne dodje, da mu je stalo do grada. Nije ni pokusao a sad se pravi nevjest, pa nije zato izabran.
Budzet je inace los jer je Drasku od pocetka bio plan da rebalnsom radi po svom. Ostavio most u Docu a nakon dva dana izjavio da ga nece graditi, pa otisao u Cesmu. Sto kad je vec drugaciji, pametniji, bolji nije bio dosljeda pa stavio most u Cesmi u budzet, kao sto je obecao. Ne, nema ga u budzetu ali ce se praviti.
Drasko nista nije uradio da do dogovra dodje, tek kad je doslo do blokade onda bi kao nesto prihvatio. Svjesno je isao na to da ako dodje do blokade on ce izvuci vise poena i kao ostati ispravan. Dva dana se poziva na neki poslovnik i glumi u skupsitni, dusa da te zaboli, umjesto da je nesto konkretno predlozio.

Rekao je da nece postovati budzet ako se usvoji a sad kao postuje blokadu nema para za cistocu. Sto nije rekao da se vozi kad se rjesi bice placeno ali ne treba se praviti predstava, treba lijepit one naljepnice po kantama kako su gradonacelniku drugi krivi sto mu je grad u blokadi.
Baš tako,performans za veći populizam.Zato i poziva Dodika na razgovor.Njemu je zamisao u glavudži viši nivo,ovo je za njega dosadno...On razmišlja kao novi mesija za RS....velike su tu pare u pitanju.Možda i nivo ove kvazidržave BiH..ko zna,gledamo,pratimo pa vidimo..

Poslano sa mog Redmi Note 8T koristeći Tapatalk

Vrh

PostPoslato: 03 Apr 2021, 22:36 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Castra je napisao:
Nemojte me pogrešno shvatiti, ali javna donacija može da se čita i kao marketing, reklama. Isto kao i sendviči, uostalom...

Zavisi od namjere, a ne od samog čina...

Ne kažem,al se vracamo na sustinu da niko nije dovoljno dobar,ni ako daje niti uzima.

Sjecam se da je jednom Nemanja Matić dao lovu za ljecenje beše male Sofije? Isto tajno al to se uvijek sazna ako si javna licnost.

Ja bih volio da Dusanka Majkic sutra donira 5000KM Mozaiku Prijateljstva isto kao i Mile pre neki dan, pa neka shvati ko kako hoce.

Daj ti pomozi, a ljudi nek procjene kad dodju izbori kakav je ko.

Isto ono Mile dao pare radnicima u tunelu Vranduk, neko kaze marketing,neko kaze "Lako mu, daje narodne pare" al tog gradjevinca je ta stotka pogurala do plate kako god.

U biti to je to,ti davao a ne davao, reklamirao se ili bio stalno u tisini i mraku ljuidi ce uvijek naci nešto lose o tebi ako im je to cilj,to je tako uvijek i ko se pokisava boriti protiv toga treba dobre zivce imati i ppet nece uspjeti.

Vrh

PostPoslato: 03 Apr 2021, 22:44 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Maj 2010, 21:21
wizzy_bl je napisao:
Kad smo kod onih omladinaca od sinoc. Ja sam im i dalje zahvalan na ulozenom trudu i ociscenoj ulici. Medjutim, iskace mi neki sherovani post o njima, fino su objasnili da nisu clanovi niti jedne partije, niti ih je i jedna partija angazovala za ovu akciju....aliii, zaboravljaju spomenuti da ipak nisu slucajna grupa gradjana, vec su svi odreda clanovi razlicitih nevladinih organizacija (centar za izgradnju mira, omladinska ovo ono,itd...) , a svi znamo da je ipak NGO sektor najgori za nase drustvo i da sa njima upravljaju stranici, placajuci razne projekte za ovo-ono.
Dabude Vlada RS finansirala NVO sektor, p a ne bi strana hovna došla do izražaja, iako i ovako razni otpadi poput Bursaća i Srkela ne plivaju nigdje osim u bliskoistočnom SA.
Neka sviju , samo nek bude transparentno, odakle pare dolaze i ko plaća.
Ako je istina ovo što Čistoća saopštava, vezač volova se malo zajebao što njje prihvatio teku, štono TNS reče...

Vrh

PostPoslato: 03 Apr 2021, 23:03 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 08 Maj 2010, 09:15
@baki
Gledaš previše usko, a to ne ide tako. Pitanje je: Da li neko nešto radi jer je dobar čovjek, ili mu treba PR?

Evo ti tri primjera, pa vidi da li postoji razlika.
1) Dodik časti radnike tunela. Pogurao je tog radnika do sledeće plate, a zauzvrat dobio simpatiju običnog svijeta i neki PR.

2) Draško dao pare čistačicama u opštini. Pogurao ih do naredne plate i pokazao kako je super gradonačelnik, ili ti zauzvrat dobio PR.

3) Ja odem u pekaru i naručim 1000 sendviča za moje botove. Time sam pogurao moje botove da ne budu gladni, a i radnike i vlasnika pekare da prehrane porodice. Zauzvrat dobijem recimo lajkove na FB.

Nema razlike... Svi smo nešto platili i nazvali kako nam se sviđa.

Te pomoći što ljudi daju zapravo nisu besplatne, već su plaćena reklama. Isto kao i reklame na radiju i televiziji. U svakoj transakciji obe strane nešto dobijaju, a rijetki su slučajevi da se nešto zaista altruistički radi. Pogotovo ako pričamo o Drašku i Miloradu, za koje kampanja ne prestaje...

Draško je opasan zato što želi da bude Mile. On pokušava da gradi svoj autoritet i kult ličnosti. Jednostavno, ne jača se institucija grada i gradonačelnika, već isključivo Draška.

Draško će da odbrani, da obezbijedi, da učini, da popravi...
Ko nije slušao i gledao prof. Zeca, sad mu je vrijeme... ;)

Ja nisam uštva iz tvoga društva!

Ovde svaka nova vlast ima nove bogataše, batinaše i robijaše.

Vrh

PostPoslato: 03 Apr 2021, 23:45 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Apr 2008, 01:45
Jedino zajednicko Mili i Drasku je sto ne daju svoje pare. Drale daje tatine a Mile narodne. Ostalo sve je nebo i zemlja.

Vrh

PostPoslato: 04 Apr 2021, 00:00 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Velis da tatine pare nisu narodne?

Vrh

PostPoslato: 04 Apr 2021, 01:20 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Apr 2008, 01:45
Nisu, jedino ako drale senior ne raspolaze resursima koje haraci od mene i tebe?

Vrh

PostPoslato: 04 Apr 2021, 08:14 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Okt 2010, 15:52
Daj bjež jebu malog oko budžeta, onaj kreten Đajić se razjauko daj ovo daj ono, ali se od kurčevih garaža ne odustaje. Da su sutra izbori za gradonačelnika ubio bih "mali" sa 75% glasova.
Jedenje govana, sad eto Draško kriv što im pola jednog amadmana nije usvojio.

Vrh

PostPoslato: 04 Apr 2021, 08:20 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Feb 2012, 22:52
Cak nije ni to, jer nema Drasko sta usvajati.
Mogli su 20 amandmana staviti i sve usvojiti, on se tu u tom trenutku nista nije pitao.

Vrh

PostPoslato: 04 Apr 2021, 08:21 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

skeva je napisao:
Nisu, jedino ako drale senior ne raspolaze resursima koje haraci od mene i tebe?
Objasni mi nacin na koji on ili Mile Radisic ili bilo ko drugi u Republici Srpskoj stekao milione, kamione, avione... Ne, nemoj meni, objasni sebi. Pokusaj bar.

Vrh

PostPoslato: 04 Apr 2021, 10:23 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

@Castra, razumijem ja tebe i gledam ja siroko,ispratim i jedne i druge i uvijek pokusavam slusati dvije strane.

Za tvoj primjer broj 3 sad tako pises i upravu si, ali da si ti javna licnost,da si neki politicar, youtuber, pjevac i to tvoj djelo bi neko sutra objavio ili ni ti isticao. Kazem ti, Nemanja Matic da donaciji,hoce da ostane anoniman i sutra opet imas vijest "Matic donirao,htio ostati anoniman ali...". I ja citam komentar od nekog bota "Da je htio biti anoniman i ostao bi...".

Hocu reci ne vrijedi, ne mozes svima udovoljiti.

Ali priznajem da sam jedino od Draska cuo izjavu za onu porodicu u Motikama: "Ovo je donavija grada i svih gradjana a ja cu doci za par dana i donirati platu od sebe".

Uzmi ovo kako hoces,al ovo prije nisi mogao da cujes ili evo ja nisam.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 5854 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 150, 151, 152, 153, 154, 155, 156 ... 293  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]