Iscitao sam i ovo sto ste mi odgovorili za studente...
Moja greska...
Tom recenicom da su studenti bili oslobodjeni rata,nisam mislio na nadljude i superheroje,ove sto su to pricali Dzontri i Alexu....Niti na Mimikriju,koji pise da mu je otac,kao studentu, potpisao poziv na liniju...
Ne...nisam na takve junacine mislio
Mislio sam na obicne ljude kao ja...Kojima je dosadilo 5-to ljeto u cizmama,od JNA pa nadalje....i 1994 upisali fakultet,ne misleci ga studirat..vec da malo sklone guzove,i malo po gradu istusirani i namirisani,ganjaju curice....Bas zato sto su znali da su do te 1994 svi koji upisu fakultet mogli da ne idu na ratiste...
Medjutim,kad sam upisao1994...Proglasise ratno stanje!!
Dijalog,mene u Vojnom Odsjeku sa Denicem
JA-Koji je ovo q,zasto opet moram u tu studentsku ako sam upisao fax,nisam ga upisao da studiram vec da ladim jaja u gradu?
On-jebiga..ne vazi to vise...proglasili ratno stanje..uhvati se ti transportne vrece,i nazad u jedinicu
Ja-Uhvaticu se ja Lastinog autobusa,a ne transportne vrece!!!
Q..iako me huja drzala 10 minuta....vec tad sam zakljucio da necu razgulit za BG...nisam to ja....a vec nakon sat vremena,da necu ni u tu jebenu,studentsku,gdje niko ne zna gdje je supalj...I vratim se medju iskusne borce na Vlasic,ne na prvu liniju,vec i ispred prve linije,ali znam s kim sam!
I kad je zavrsena Vlasicka odiseja,u zimu 1994,nadjem neki nacin da ostanem u Vojnoj Policiji,ali ipak dodjem u grad...jebiga,dokurcilo i ne krijem....
Ipak,kad je sve trebalo past,u jesen 1995.kjad je visila Banjaluka..prvi put sam bas osjetio adrenalin,da mi je ,maltene,svejedno,hocu li poginut ili ostat ziv kad zalegnem na Manjaci,ili na Paprikovcu,pogotovo........vratio mi se borbeni elan,u toj mjeri kakvog nikad prije nisam imao u Okucanima,Odzaku,Brckom,Doboju,Vlasicu...
Sve do pred pad Banjaluke,moj borbeni elan je bio na nistici...samo sam gledao da ne ispadnem shupak prema drugovima s kojima sam krenuo od 1991//da ne izgubim cm teritorije koji mi je povjeren...i navijao da se to sto prije zavrsi,da se vratim u grad..
Tacno sam razumio nase neprijatelje..Da je potpuno drugaciji moj motiv u Brckom ,gdje u zivotu nisam bio,ili na Gracanici....ili njegov,gdje mu je iza ledja,majka...cura,zena..ili djeca