banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 01 Avg 2025, 15:46

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 437 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19 ... 22  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 19 Jul 2016, 19:06 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07 Sep 2011, 06:54
A jest čovjek zapeo za baklavu... :D

Vrh

PostPoslato: 19 Jul 2016, 19:59 
Stara kuka
Stara kuka

Pridružio se: 24 Mar 2015, 20:12
:( :lol: A princes krofne i tufahije......cccc......

Vrh

PostPoslato: 19 Jul 2016, 20:11 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Nov 2008, 17:42
Brale001 je napisao:
Rocker,
Ili neces da sagledas kako realno stvari funkcionisi tj. kako su setapovane poluge moci u sadasnjem medjunarodnom modelu ili ti manjka iskustva u sagledavanju sireg kontesta.
Ne znam zasto potenciras samostalnost , solo integrated i znacaj Erdogana kad je on nebitan i obican pulen je u rukama Amera.

Erdogan nije lider, Erdogan nije vodja. On nije kapacitet koji moze samostalno da planira i nezavisno da donosi odluke koje prelaze granice Turske.
A sadasnja bitna desavanja uvezi Turske su 85 % vezana i usmerena na Turske susjede prvenstveno Siriju, Irak , Iran.
Amerikanci ga koriste maksimalno i drze na kratkom povezu.
Erdogan ima odresene ruke u Turskoj do nekog stepena ali vani prema susjedima i region... ni pojma.
Igra sa izbjeglicama nije Erdoganova igra.

Erdogan jede baklavu. I jebe kevu.

Vrh

PostPoslato: 19 Jul 2016, 20:24 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Mar 2014, 13:26
Zar mu je još živa?

Vrh

PostPoslato: 19 Jul 2016, 20:37 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Dec 2012, 01:06
Rocker je napisao:
Brale001 je napisao:
Rocker,
Ili neces da sagledas kako realno stvari funkcionisi tj. kako su setapovane poluge moci u sadasnjem medjunarodnom modelu ili ti manjka iskustva u sagledavanju sireg kontesta.
Ne znam zasto potenciras samostalnost , solo integrated i znacaj Erdogana kad je on nebitan i obican pulen je u rukama Amera.

Erdogan nije lider, Erdogan nije vodja. On nije kapacitet koji moze samostalno da planira i nezavisno da donosi odluke koje prelaze granice Turske.
A sadasnja bitna desavanja uvezi Turske su 85 % vezana i usmerena na Turske susjede prvenstveno Siriju, Irak , Iran.
Amerikanci ga koriste maksimalno i drze na kratkom povezu.
Erdogan ima odresene ruke u Turskoj do nekog stepena ali vani prema susjedima i region... ni pojma.
Igra sa izbjeglicama nije Erdoganova igra.

Erdogan jede baklavu. I jebe kevu.

Igra u Turskoj tek pocinje.
Treba sacekat i vidjet kako i kome dogadjaji gode. :)
Do sada nista nije islo na stetu Velikog brata, samo ciscenje i ponizavanje Turske vojske od kadra koji je mogao da pravi probleme ili igra neku ulogu.

Redzo moze lako da dokaze da nije Americki piun.
Jednostavno neka izadje iz NATO. :wink: :wink:

Iz govora Perikla poginulim vojnicima.

Vrh

PostPoslato: 19 Jul 2016, 21:09 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

@brale
:lol: :lol: :lol:
Jel citas ti uopste sta si pisao na ovoj temi ?

Taj tvoj stil kafanske barabe moze impresionirati samo pijane budale. Pises nepovezano i neprecizno:

Citiraj:
...kad je on nebitan i obican pulen je u rukama Amera.

Pulen ? Ili si mozda mislio pijun ?

Pijun vrlo jasno optuzi US da stoji iza puca, i daje im ultimatum - isporucite Gulena, a ako ne isporucite onda ste krivi za puc.
Izgleda tvoj pijun stigao do osmog reda i promovisao se u kraljicu.

Vrh

PostPoslato: 19 Jul 2016, 21:25 
Stara kuka
Stara kuka

Pridružio se: 24 Mar 2015, 20:12
@Roker-u
Kako tumacis ovaj silni nestanak vojne tehnike......helici i brodovi.....ajd helikopter da se sakrije negdje ali brate dje su brodovi??

Vrh

PostPoslato: 19 Jul 2016, 21:34 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 10 Jun 2011, 21:22
Турци демантују...

Vladimir RUS je napisao:
Na RTRS-u kazu 8000, a na Nezavisnim hiljade. :D
Dok je bilo uzivo, na RTRS-u i ATV-u nista. Zato ide live kada se otvara hidroelektrana od 42 miliona KM koja uz to zaposljava tj. bice uposleno 40-ak radnika. Milion KM po radnom mjestu.

Vrh

PostPoslato: 19 Jul 2016, 21:38 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Ne tumacim nikako.

Tako nesto vrlo malo je vjerovatno, da nestane 14 brodova i 42 helikoptera.
Moguce je da sa nekoliko brodova nisu uspostavili kontakt, radijski, a svakako postoji nekoliko pouzdanih nacina da se odredi tacna lokacija bilo kojeg plovila, pa i vojnih brodova.

Sto se tice helikoptera, koliko znam pouzdana informacija je da se samo za dva ne zna tacna lokacija.
Na kraju, jos se pouzdano ne zna ni ko je glavni vodja puca. Sve sto Erdoganova vlast zvanicno kaze treba uzeti sa velikom rezervom, i iskreno mislim da ce potpuna istina ostati sakrivena jos dugo godina.

Vrh

PostPoslato: 19 Jul 2016, 21:40 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Rocker je napisao:
@brale
:lol: :lol: :lol:
Jel citas ti uopste sta si pisao na ovoj temi ?

Taj tvoj stil kafanske barabe moze impresionirati samo pijane budale. Pises nepovezano i neprecizno:

Citiraj:

Pijun vrlo jasno optuzi US da stoji iza puca, i daje im ultimatum - isporucite Gulena, a ako ne isporucite onda ste krivi za puc.

Sa Redzom i kompanijom ti gaji i njeguj narativ plemenitog oratorstva i elokventnog dzentlmena.
Ja tako ne mogu, sorry.Moram onako kabadahijski, prostacki i kafanski (btw, sta ti imas protiv kafane i njene mudrosti) valjda oni koji citaju razumiju zasto.

Evo ja obecavam da cu se izvinit i stvarno skinut Busovu sliku i stavit Erdoganovu ikonu kad Redzo kaze Amerima mars van.

Daj malo prikoci i sacekaj da se razidje prasina!

Vrh

PostPoslato: 19 Jul 2016, 21:45 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Brale001 je napisao:
Sa Redzom i kompanijom ti gaji i njeguj narativ plemenitog oratorstva i elokventnog dzentlmena.
Ja tako ne mogu, sorry.Moram onako kabadahijski, prostacki i kafanski (btw, sta ti imas protiv kafane i njene mudrosti) valjda oni koji citaju razumiju zasto.

Ne obracas se nikakvom redzi, niti pijanim gostima. Kad pises na forumu, pisi razumljivo, mi nismo tvoji kafanski pajdasi da znamo sta mislis kad napises nesto u tom svom stilu kafanske barabe.

Citiraj:
Evo ja obecavam da cu se izvinit i stvarno skinut Busovu sliku i stavit Erdoganovu ikonu kad Redzo kaze Amerima mars van.

A ko je rekao da ce Erdo amerikancima reci "mars van" ?

Vrh

PostPoslato: 19 Jul 2016, 21:50 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 26 Nov 2011, 00:56
Jel se meni čini ili počinje pljuvanje po Erdoanu. Kao u fazonu sa Gadafijem,Putinom,Sadamom ?

Vrh

PostPoslato: 19 Jul 2016, 21:56 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Rocker je napisao:
Brale001 je napisao:

Ne obracas se nikakvom redzi, niti pijanim gostima. Kad pises na forumu, pisi razumljivo, mi nismo tvoji kafanski pajdasi da znamo sta mislis kad napises nesto u tom svom stilu kafanske barabe.

Citiraj:

A ko je rekao da ce Erdo amerikancima reci "mars van" ?

Pa ako kako ti kaze Erdogan posta - Kraljica ili Kralj u kuci, aludiras na to da je sam svoj gazda i sef. Mogao bi Erdogan sa ovim tvojim razlozima( optuzivanja o ucescu Amera i CIA u pucu) da to kazes zar ne : "Mars van."
Ili se stidi mozda?

Vrh

PostPoslato: 19 Jul 2016, 22:07 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Brale001 je napisao:
Pa ako kako ti kaze Erdogan posta - Kraljica ili Kralj u kuci, aludiras na to da je sam svoj gazda i sef. Mogao bi Erdogan sa ovim tvojim razlozima( optuzivanja o ucescu Amera i CIA u pucu) da to kazes zar ne : "Mars van."
Ili se stidi mozda?

Necemo tako. Ako zelis da raspravljamo, moras se malo potruditi i pratiti i tudje (izrecene) misli, a ne samo svoje.
Citiraj:

.
Citiraj:

Dakle, ako je bio pijun, kako si ti tvrdio, sada je vec kraljica.

Da li sad razumijes ?

...
Clanstvo Turske u NATO-u je na obostranu korist. Vec smo mogli cuti da postoji mogucnost da NATO razmotri tursko clanstvo ukoliko Turska ne bude postovala minimalne uslove i pretvori borbu protiv pucista u "witch hunt" kako su rekli.

Sa druge strane, znajuci da je Erdogan diktator i sa ocito megalomanskim idejama, nije nerealno ocekivati da ce on sam napustiti NATO ukoliko procijeni da mu to moze ugroziti planove, a mozda i zivot.

Niko ovdje ne tvrdi da je Erdogan pozeljan, niti da je u bilo kojem smislu pozitivna licnost. Ono sto ja mislim je da je u pitanju vrlo opasan covjek, koji ce skoro sigurno Tursku odvesti u propast.

Vrh

PostPoslato: 19 Jul 2016, 22:08 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 19 Jul 2009, 11:23
@Brale: A možda je to sve američka igra i Gulan će na ljetovanje u turske zatvore? Gulan u gulagu, Rusi u Antaliji? Zvuči primamljivo za Redžu? Razmisli...

Vrh

PostPoslato: 19 Jul 2016, 22:14 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Rocker je napisao:
Brale001 je napisao:
Niko ovdje ne tvrdi da je Erdogan pozeljan, niti da je u bilo kojem smislu pozitivna licnost. Ono sto ja mislim je da je u pitanju vrlo opasan covjek, koji ce skoro sigurno Tursku odvesti u propast.

Jel slaba Turska dobra ili loša stvar za nas ? :D

Vrh

PostPoslato: 19 Jul 2016, 22:33 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 14 Maj 2007, 17:57
Nije ovo više pitanje slabljenja Turske, već hoće li ili neće zapasti u haos, a Turska u haosu sigurno nije dobra stvar ni za koga na Balkanu.

Vrh

PostPoslato: 19 Jul 2016, 22:43 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Možda i Evropi.....šta znam...neće biti dosadno uglavnom.

http://www.rts.rs/page/stories/ci/story ... ljudi.html
50.000 sklonjeno sa funkcija.

Vrh

PostPoslato: 19 Jul 2016, 22:53 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 24 Jun 2005, 02:03
Ако не слушаш добијеш по њушци.
Са Америма нема пријатељства само бизнис и корист, биће да су Швабе то једино научиле.

Дрзнеш ли даље?...

Ал' један израз, једну мисао
Чућеш у борбе страшној ломљави
"Отаџбина је ово Србина!..."

Vrh

PostPoslato: 19 Jul 2016, 23:02 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Pridružio se: 17 Jul 2011, 20:55
Rocker je napisao:
Erdogan je vec odavno stavio vojsku pod svoju kontrolu, i vise ne postoji ni najmanja sansa za neki vojni udar, osim ako ne bude iniciran od strane US i ostalih saveznika. A i ako se desi, nece se zavrsiti svilenim gajtanom, nego ce biti krvavog gradjanskog rata.

Erdogana Turci fanaticno vole i podrzavaju.

Koji?
Grupacija koja ga fanaticno voli i podrzava je daleko od vecine. Istina da ima blagu vecinu gledajuci cijelu zemlju, ali vecina ljudi ga bira sto na konto ispiranja mozga, sto na konto ma kakav god da je najmanje je zlo...

Istanbul je pola pola AKP-CHP, sa dijelovima grada gdje Erdogan nije osvojio ni 20%... a to su pogodi koji dijelovi grada? Centralni, blize bosforu, stanovnistvo obrazovanije, emancipovanije i te price. :)

U Turskoj je jaz ogroman, na jednoj strani:

Savremeni, urbani, emancipovani Turci
1) Vecina mladog stanovnistva Istanbula
2) 30-40% odraslog stanovnistva Istanbula
3) Srednja visa klasa cijele zemlje gdje je broj visoko obrazovanih najveci

Primitivni, dosta zadrtijih, radikalnijih stavova:
1) 99% starijeg stanovnistva, a to je vec 55+
2) Dijaspora koja potice od.. pogledati tacku 4 dole
3) polovina Istanbula
4) 80% Turske provincije

Kad se sve ovo sabere, Turci koji se u potpunosti uklapaju u savremen evropski zivot su ipak u manjini. Saberi i oduzmi, Erdogan im dovoljno za pobjedu. Situacija je isla na bolje do dolaska Erdogana, sada sve stagnira.

Istanbulska omladina je kivna, ljuta na ostatak zemlje, a pogotovo zaostalije dijelove zemlje. A u Turskoj se lako racuna zaostalost... sto zapadnije to zaostalije.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 437 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19 ... 22  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]