banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 07 Avg 2025, 14:32

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 718 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19 ... 36  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta: Re: Sjeverna Koreja
PostPoslato: 15 Apr 2014, 01:43 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Okt 2002, 16:13
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=1_zsRFPY41U[/youtube]

Vrh

PostPoslato: 15 Apr 2014, 01:48 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Feb 2008, 23:04
Ми се као згрожавамо над овим, а до пре 30 година и код нас је било исто.

http://www.youtube.com/watch?v=oXo4ox94 ... e=youtu.be

Vrh

PostPoslato: 19 Apr 2014, 00:38 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Jul 2012, 19:52
Silvio Dante je napisao:

Da je bilo isto ne bi doživili ovo što smo danas. Kod nas nažalost nije bilo bacača plamena i bacanja psima a trebalo je kakav je šljam isplivao nakon raspada SFRJ da ne upotrijebim ružniji epitet za ono što ispliva na površinu kroz cjevovod ispod šahta to smo dobili. Kamo sreće da smo imali barem 2 Ila nego nama je bilo puno i jedan blaži nesvrstani. Porediti Tita sa Staljinom, Kimom i Maom je krajnje neozbiljno.

Vrh

PostPoslato: 23 Apr 2014, 01:17 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

CopyLeft je napisao:
Silvio Dante je napisao:

Da je bilo isto ne bi doživili ovo što smo danas. Kod nas nažalost nije bilo bacača plamena i bacanja psima a trebalo je kakav je šljam isplivao nakon raspada SFRJ da ne upotrijebim ružniji epitet za ono što ispliva na površinu kroz cjevovod ispod šahta to smo dobili. Kamo sreće da smo imali barem 2 Ila nego nama je bilo puno i jedan blaži nesvrstani. Porediti Tita sa Staljinom, Kimom i Maom je krajnje neozbiljno.

Зашто је неозбиљно. И један и други смичу своје политичке противнике (различите су само методе али циљ је исти).

Приде, овако су изгледале скупштине СФРЈ. Маршал уђе, сви пљесак и све готово.

Vrh

PostPoslato: 27 Apr 2014, 18:28 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Dec 2006, 18:50
Silvio Dante je napisao:

Приде, овако су изгледале скупштине СФРЈ. Маршал уђе, сви пљесак и све готово.

viewtopic.php?f=50&t=43018&start=280#p2101172

Silvio Dante je napisao:
Зашто је неозбиљно. И један и други смичу своје политичке противнике (различите су само методе али циљ је исти).

Што се тиче политичких противника то је исто код свих политичких опција и на западу и на истоку, па и код нас.
Баш има једна тема где је то зока лепо описао у методама СМСД а viewtopic.php?f=50&t=64615&start=20#p2108913

Такође ни СДС није био бољи, користили су сличне методе. Сетимо се напада на Жељка Копању.
На жалост, ми смо мислили кад Долетова странка дође на власт да ће бити боље него СДС кад су напали Копању, међутим СМСД се показао потпуно исти, ако не и гори по овоме што је зока описао, а и многим другим стварима.

Слично је свугде у свету. Обама и Путин су такође два примера. Која год власт дође, не либи се било каквих метода само да се одржи на површини.

Међутим, делимично си у праву, комунизам и фашизам су два највећа зла двадесетог века. И уопште историје, јер су те две идеологије однеле највише живота него било која друга идеологија у историји, ако изузмемо религију.

Оно што се не слажем с тобом је што поистовећујеш севернокорејски стаљинизам са југословенским титовим социјализмом, а то се не може поредити.
Питај Румуне шта мисле о Чаушескуу, а питај бивше југословенске народе шта мисле о Титу и видећеш разлику.

Ја схватам да си бесан јер је и Титов режим чинио злочине поготово четрдесетих и педесетих година, и нанео је велику неправду неким четницима и неким домобранима, али ако узмемо у обзир време у ком се то дешавало морамо узети у обзир да Тито није то урадио десило би се оно што се десило четрдесетих и деведесетих, то јест национални рат, а то је далеко веће зло од оног што је Тито урадио.

Даље, након што се ослободио непријатеља, Тито се окренуо развоју, и његов народ је почео лепо да живи. За разлику од других режима где стално имамо неке измишљене непријатеље, а економски развој се ставља у други план.

Filozofija...

Vrh

PostPoslato: 29 Apr 2014, 14:31 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Citiraj:
Ја схватам да си бесан јер је и Титов режим чинио злочине поготово четрдесетих и педесетих година, и нанео је велику неправду неким четницима и неким домобранима, али ако узмемо у обзир време у ком се то дешавало морамо узети у обзир да Тито није то урадио десило би се оно што се десило четрдесетих и деведесетих, то јест национални рат, а то је далеко веће зло од оног што је Тито урадио.

Даље, након што се ослободио непријатеља, Тито се окренуо развоју, и његов народ је почео лепо да живи. За разлику од других режима где стално имамо неке измишљене непријатеље, а економски развој се ставља у други план.

Прво, једна ствар мора да се разјасни. Не може неко добро дело да поништи лоше. Не можеш да једног човека убијеш, другог спасиш и онда је то као егал. Није, убио си човека и то је злочин.

Наравно, севернокорејски режим не може да се пореди са тадашњим југословенским јер је далеко бруталнији пре свега јер се одржао толико друго,а одржао се зато јер је хомоген (корејски), југословнески је био хетероген и знамо сви како је прошао.

Такође, врло сам алергичан на ту причу како је народ почео лепо да живи. Један део јесте, али чињеница је да већ од половине 60-их имаш масовну емиграцију из земље ка Немачкој, Аустрији, Француској, итд. Зашто су људи одлазили ако су лепо живели? Мало ми је то контрадикторно.

Такође, сви знамо да је економска политика титовог режима доживела потпуни неуспех, а и спољна политика такође. То је један велики мит како је тито водио успешну спољну политику. То је била чиста импровизација и управо је тако и Стаљин окарактерисао Тита, као једног великог импровизатора, а сви знамо да је импровизиција само прелазно решење кратког даха.

Vrh

PostPoslato: 29 Apr 2014, 17:59 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Silvio Dante je napisao:

Такође, врло сам алергичан на ту причу како је народ почео лепо да живи. Један део јесте, али чињеница је да већ од половине 60-их имаш масовну емиграцију из земље ка Немачкој, Аустрији, Француској, итд. Зашто су људи одлазили ако су лепо живели? Мало ми је то контрадикторно.

Такође, сви знамо да је економска политика титовог режима доживела потпуни неуспех, а и спољна политика такође. То је један велики мит како је тито водио успешну спољну политику. То је била чиста импровизација и управо је тако и Стаљин окарактерисао Тита, као једног великог импровизатора, а сви знамо да је импровизиција само прелазно решење кратког даха.

Тачно је да је до почетка седамдесетих била велика беда. То је било време када су се градиле фабрике и народ је већином живео од пољопривреде. Срећом, Тито је отворио границе па су људи могли ићи трбухом за хлебом.
Како су ми старији људи причали, већином је одлазио необразовани кадар са села и у потрази за већом зарадом. Наравно, код нас је било посла од почетка седамдесетих али за мању плату.
Ако погледамо само у БЛ колико је фабрика изграђено за време Титовог режима, бројка је импозантна. Незапосленост је средином седамдесетих била око 5% што је мање него на западу данас.
Куповали смо све домаће, од прашка за веш па до аутомобила, данас је потпуно обрнута ситуација.
Не само да не купујемо домаће, него и оно што је било фабрика садашњи режим је уништио, а није изградио нове, а о вишеструко већем спољном дугу да не говоримо.
Тито се мање задужио него ови сад, а направио је фабрике. Ови сад имају вишеструко већи дуг, а ништа није направљено. Чак је уништено и оно што је било. Уз то, незапосленост је око 40% за разлику од 5% у Титовом режиму. И још не може ићи у Немачку ко би желео, а код Тита си могао, ако ти се не свиђа хајде.
Сад ово што имамо је један велики тор.
Као што у филму "тежина ланаца" каже један лик: "Демократија је кад хоџа пиша на тебе са минарета и каже можеш и ти мене пишати ако хоћеш, а ти не можеш јер си нижи."
Код Тита се бар знало, била су правила, ако си хтео да слушаш хтео, ако ниси хтео, узми пасош и бежи у Немачку.

А шта сад имамо, голи курац. Већини народа не дају да живи нормално, а ком се не свиђа не може из тора. Па ти сад закључи где је било боље.

Ја зато кажем да је Титов комунизам био бољи од садашње демократије. Јебо ти демократију у којој народ може да каже шта хоће ако мора да копа по контејнерима.
Наравно, слажем се и то остаје да је четрдесетих и педесетих била велика неправда јер је тадашњи комунизам још био релативно тврд, за разлику од оног који се касније јавља. Видели смо колико је Кина напредовала кад се окренула са тврдог према меком комунизму, што је копија некадашњег југословенског на одређен начин.

Filozofija...

Vrh

PostPoslato: 30 Apr 2014, 03:34 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Па ако узмемо да је тачно да се у СФРЈ живело боље од почетка 70их, а пошто знамо да је већ крајем седамдесетих/почетком осамдесетих дошло до озбиљне економске кризе онда можемо да кажемо да се живело боље мање од 10 година. И није неки дужи период бољег живота, зар не?

Поредити време онда и време сада је бесмислено, јер не постоје заједнички параметри.

У оно време, већина држава је живело од сопствене продукције, а данас већина живи махом од специјализоване производње засноване на систему увоз/извоз. То што цео Балкан није у стању да испрати ту шему је последица целокупне историје, а не само последњих 20 година.

Поента свега је да је дотични Јосип Броз максимално прецењена личност која је ничим заслужено добила један мистични статус народног спасиоца (а разлози леже пре свега у данашњем безнађу), а при томе је заказала на свим пољима (економском, спољно-политичком, унутрашње-политичком, итд.).
Једино што може да добије похвалу су култура и спорт, али ту смо у сваком систему били међу широм елитом.

Vrh

PostPoslato: 06 Jun 2014, 14:08 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=mG5ilk6kdm4[/youtube]

:D

Vrh

PostPoslato: 06 Jun 2014, 15:13 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Okt 2002, 16:13
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=4DzcOCyHDqc[/youtube]

Vrh

PostPoslato: 12 Jul 2014, 17:42 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Maj 2006, 19:12
Slika
Citiraj:
Nismo baš sigurni o čemu se ovdje radi, ali ako dobro pogledate ovaj snimak sjevernokorejske televizije zapitaće možda će vam biti jasnije zašto u nekoj vrsti nacionalnog dnevnika u rubrici Svjetsko prvenstvo idu prilozi sa mečeva Sjeverne Koreje, njihove radosti, pa i rezultati/pobjede nad Japanom, Amerikom i Kinom.
Poslije svega viđenog, a na osnovu potpisa videa zaključuje se da je narodu objašnjeno kako je Severna Koreja prošla grupnu fazu i kako će u nastavku takmičenja igrati protiv Portugalije.
Naravno, navijači pozdravljaju predsjednika države.
Sve u svemu, smjehotres. Pogledajte:(Telegraf.rs)

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=ZJoRZOK18Fg[/youtube]

Čija je ovo zajebancija? :lol:

Vrh

PostPoslato: 16 Jul 2014, 17:29 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Komedija:

VIDEO: "Sjeverna Koreja u finalu Mundijala pobijedila Brazil 8:1"

http://www.24sata.info/sport/fudbal/202 ... -gazi.html

"...Jedino su malo pretjerali s rezultatima, pa je tako ispalo da je Sjeverna Koreja turnir zaključila s gol razlikom 33:2..."

Filozofija...

Vrh

PostPoslato: 16 Jul 2014, 17:36 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Je li ovo zajebancije ili je stvarno uspio prevariti 25 miliona ljudi?

Vrh

PostPoslato: 16 Jul 2014, 17:37 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Jan 2007, 16:38
Ako ti vjeruješ u slične vijesti onda se zapitaj šta i ko je komedija.

Vrh

PostPoslato: 16 Jul 2014, 17:47 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Znači ovo je kao neka korejanska verzija njuza?

Vrh

PostPoslato: 28 Jul 2014, 17:00 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Хаха, опет нова провала Северне Кореје. Дежурни светски кловн.
После фудбала, нова провала.
Цео свет им се смеје, а они то не схватају.

Прочитајмо следећи чланак:

http://www.klix.ba/vijesti/svijet/pjong ... /140728073

Ово је негде бар стоти пут да прете нуклеарним нападом. Не сумњам да би ти учинили пошто знамо какве су будале, али мислим да нису у техничкој могућности.

Filozofija...

Vrh

PostPoslato: 28 Jul 2014, 17:04 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Jan 2007, 16:38
Koja provala sa fudbalom?

Vrh

PostPoslato: 28 Jul 2014, 17:08 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Имаш горе видео, филозоф је ставио.

Filozofija...

Vrh

PostPoslato: 28 Jul 2014, 17:10 
Administrator
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Nov 2002, 13:51
Provala je ta što su naši novinari nasjeli na vijest kao levati. To o SP je sa korejske verzije njuz.com-a

Vrh

PostPoslato: 28 Jul 2014, 18:21 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Feb 2010, 08:22
Objasnjeno je njemu, ali nije procitao ocigledno.

Na kraju krajeva, sta se ima objasnjavati, na ulicama SK Hjundai. Sta ima i sta ima jos?

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 718 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19 ... 36  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]