Čiča iz Rogače je napisao:
manitu uci da svira je napisao:
Svijet će završiti u maksimalno 4, 5 velikih zajednica država koje će prevashodno povezivati geografija i sistem vrijednosti. Pročitaj Svijet poslije Amerike i Jedan procenat doktrine, pa kombinuj sa Velikom sahovskom pločom i Kisindzerovim realizmom, sve ti se samo kaže.
Čitao sam Šahovsku ploču,taj manifest novog svjetskog poretka.

Zato sam i rekao da oni koji vjeruju u takve stvari konačnog kraja istorije podsjećaju me na komuniste s kraja 19 vijeka
Kraj istorije su priželjkivali mnogi prije Kisindžera i Zbignjeva....od Alesandra Velikog i svih ostalih.
Vidi, čitati, jesti, srati...razumijeti, skup različitih radnji. Kraj istorije nema veze sa uratkom starog Bzezinskog, radi se o klasičnoj realpolitickoj doktrini koja projektuje Ameriku u budućnosti. O kraju istorije je pisao Fukujama, bavio se liberalnom demokratijom kao konačnim stadijem ljudske svijesti u pogledu savrsenosti političkog uređenja i sistema, ali se i on u međuvremenu predomislio.
Ja bih te zamolio da komentarises smisleno, vidiš da moram potrošiti više redaka kako bih tebe i dio puka koji čita malo ili nikako, uputio na koncept razvoja kognitivno konativnih sposobnosti radi razumijevanja različitih kontemplacija u semantickom Levijatanu moderne političke zbilje,
koji se mora odmaknuti od disleksicne i sizofrene prakse ruralne nacionalne misli zvane zadruga i četri pive. Molim te da se usresredis na suštinu i spoljašnje veze različitih misli u svojoj glavi i poslozis to sa više analitičkog reda, nemoj da se krijes iza floskula o novom svjetskom poretku, kraju istorije i sličnim utopizmima koji su teorijsko zavjerenicki normativ kod onih koji su na vi sa dnevno političkim praksama i svijetom koji raspoznaje istovremnost i prolaznost kao determinirajuce tačke realpolitickog djelovanja i opstanka. Hvala.