_зока je napisao:
_зока je napisao:
baki je napisao:
wizzy
Ja sam poslušao i jedne i druge i evo imamo samo jedno pitanje, kratko možeš odgovoriti, ili neko od forumaša.
DA li je tačno da od ukupnog budžeta već 90% istog "trošeno", (plate, krediti, dogovoreni-potpisani projekti) ?
Da l ije tačno da gradu ostane nekih cc 10 ak mil a oni od tih 10 hoce da uzmu 6miloiona za jednokratnu pomoć koja je opet na neki način dužnost vlade RS ?
Samo kratko.
Ne kontam pitanje...Ostane 10 miliona za šta? Za džeparac? Valjda su svi gradski troškovi već ukalkulisani u budžet, ako preko toga ostane 10-ak to je suficit budžeta i ta sredstva treba da se prenesu u iduću godinu.
Da ne editujem... za "ne daj bože" situacije se može raditi relokacija sredstava i to je ono oko čega se lome koplja. Skupština hoće da onemogući gradonačelnika da relocira sredstva. Naprimer u budžetu je predviđeno 3 miliona za most u Docu, oni žele da ga spriječe da ta sredstva ne prebaci npr na park koji planiraju. I to je ok kada bi se odnosilo samo na takve situacije. Al' može da se odnosi stvarno na "ne daj bože" situacije kad bi sredstva trebalo usmjeriti za neke hitne slučajeve sa manje hitnih i u tom slučaju bi se morao tražiti rebalans budžeta te bi gradska uprava i gradonačelnik ispali nesposobni i spori jer je to proces koji duže traje.
ne znam kako je to predviđeno ovde ali u svakom krštenom budžetu imaju posebne stavke za "ne daj bože". ne znam da li mogućnost arbitrarne relokacije sredstava treba ukunuti ali da je treba ograničiti na neki minimalni procenat, o tome ne bi trebalo tupiti previše. i to na svim nivoima, od lokalnih do republičkih.
inače mi je utisak da se Draško okružio sličnim sebi, to sve nešto vrišti, grebe, prenemaže se... djeca ko djeca.