banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 29 Jul 2025, 15:50

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 5107 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 136, 137, 138, 139, 140, 141, 142 ... 256  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 12 Feb 2015, 19:02 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 04 Sep 2010, 18:42
Al' ovo je najjadnije, Srbija se njima mora guziti, moliti za oprostaj i te price... Pa pickousti jebem te u usta.

Vrh

PostPoslato: 12 Feb 2015, 19:05 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 27 Avg 2007, 14:39
Pa ispucao je sve "ovo je prvi pit u istoriji" i "ovo je istorijski...", pa mora novo da trazi

Vrh

PostPoslato: 12 Feb 2015, 19:15 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Mar 2005, 18:06
Ташко je napisao:
Србија се сагињати неће.
И тако.

Ne mora se saginjati. Moze da klekne na koljena :D

Vrh

PostPoslato: 12 Feb 2015, 19:46 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 26 Nov 2011, 00:56
I poljubi ruku.

Vrh

PostPoslato: 12 Feb 2015, 19:50 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Mar 2005, 18:06
Moze na koljenima primiti i austrijskog ino ministra.

Vrh

PostPoslato: 12 Feb 2015, 19:51 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 19 Feb 2010, 17:13
Ne konta apokalipto.

Vrh

PostPoslato: 12 Feb 2015, 22:31 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Feb 2008, 23:04
Можда се Колинда огребе за неки орални секс. Има Вучић те усне :lol:

http://www.youtube.com/watch?v=oXo4ox94 ... e=youtu.be

Vrh

PostPoslato: 15 Feb 2015, 13:48 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 09 Jun 2004, 14:58
Ima li Spije!? :)

Imam jedno kvalitetno pitanje za njega, ne znam dje da ga konkretno postavim pa me baca vako u prilicnu nedoumicu.. Nadam se da se vrzma unaokolo.. :P

Ovako:

-ajde da u nekoj doglednoj buducnosti pokusamo zamislimo apsolutnu pobjedu amero-neoliberalizma ("poraz" Putina i sve sto ide uz to..).. i posljedicno citav globus i njegove ogranicene resurse u vlasnistvu tek nekoliko (svima poznatih) familija.. I sad, ako zamislimo situaciju da one vise ne mogu da ostvaruju profit, tj. vec im jedino preostaje da naplacuju dugove od sebe samih.. na koji nacin se misli prevazici taj problem?

Je li odgovor upravo u sustini ideje petrodolara-vjestacke valute, odnosno novca bez pokrica koji se permanentno upumpava kad god zatreba mocnicima iza vasingtonskih zavjesa..!?

Ima jos neko iole upucen u ovu problematiku?? :)

Vrh

PostPoslato: 15 Feb 2015, 14:40 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Apr 2011, 21:17
Ti samo ukazuješ na bezizlaznu krizu kapitalizma (neoliberalnog ,ovog onog...svejedno).Kapitalizam se održava stvarajem kriza,inicijacijama lijevice i vjerskog (nacionalnog)extremizma u svijetu da bi se održala kontrola najkontrolisanijeg tržišta,tržišta energenata.
Situacija koju si opisao je u stvari kraj istorije gdje su kapital i ekonomija fizički dotakli svoj vrhunac i više ne mogu ići uzlaznom linijom.Ko zna,možda bi se tad ,u toj bezizllaznosti ekonomije i kapitala,stvorili uslovi da se naučno poradi na besplatnoj energiji.Energiji koja može biti u funkciji samo kao slobodna i besplatna svima.
Ili tako ili da uništimo život na planeti,pa da se iz pepela stvori nova civilizacija .

Vrh

PostPoslato: 15 Feb 2015, 15:37 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

OK, ajmo ovako, neoliberalizam je "izmisljen" da suzbije uticaj i intervenciju drzava u tokove kapitala i slobodna trzista.. U samoj sustini i krajnjem ishodu on dakle razbija ideju drzave koje u daljem porcesu stvari sve vise gube smisao postojanja.. Ajde sad da se takoreci upletemo malo u teorije zavjere: -ako je ideja prvih mocnika ovog svijeta, u tzv. NWO-u da se naposljetku formira ta svjetska vlada kojoj vec naslucujemo neke obrise..i jedna jedina super drzava sa svom globalnom populacijom.. onda to neminovno vodi ukrupnjavanju kapitala u rukama samo nekolicine pojedinaca.

Ili je moja temeljna postavka u citavoj stvari pogresna?

Mene interesuje u krajnjem smislu kako tumacis samu ideju petrodolara - tj. valute bez pokrica? Kad im zatraba, ovi je samo nastampaju onoliko koliko im treba u tom trenutku..

I ok, ako bismo uveli tu besplatnu energiju za sve, onda bi vec trebali da sa te kvazi "naftno-energetske" podloge predjemo na neku drugu (kao sto je to ucinjeno sa zlatnom na petro-podlogu).. recimo da je vezemo za "pitku vodu" (i ona je ogranicena) ili sta vec.. kako opet dalje i da novac odrzi vrijednost?

Vrh

PostPoslato: 15 Feb 2015, 15:56 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 14 Maj 2007, 17:57
A po čemu se dolar razlikuje od ostalih modernih valuta? Nemoj tako lako banalizovati prilično složene načine vođenja monetarne politike. Valute od ukidanja zlatnog standarda nemaju pokriće u nekom konrektnom dobru (mada ni u vrijeme postojanja zlatnog standarda nije postojala 100 postotna pokrivenost novca u opticaju sa zlatnim rezervama). Činjenica da su SAD i dalje u mogućnosti da plasiraju ogromne količine vrijednosnih papira drugim zemljama (što bi ti rekao naštampaju para) je posljedica i dalje neprikosnovene uloge dolara u međunarodnoj trgovini i povjerenja zajmodavaca da dolar na duge staze neće gubiti na vrijednosti i prije svega da će SAD biti sposobne vratiti svoje dugove.
Naravno da tu nije zanemariva i politička strana, prije svega načini na koje SAD uspijevaju da zadrže značaj dolara u međunarodnoj trgovini, ali prosto reći da je dolar valuta bez pokrića je malo neozbiljno.

Vrh

PostPoslato: 15 Feb 2015, 16:04 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Michigenac je napisao:
OK, ajmo ovako, neoliberalizam je "izmisljen" da suzbije uticaj i intervenciju drzava u tokove kapitala i slobodna trzista.. U samoj sustini i krajnjem ishodu on dakle razbija ideju drzave koje u daljem porcesu stvari sve vise gube smisao postojanja.. Ajde sad da se takoreci upletemo malo u teorije zavjere: -ako je ideja prvih mocnika ovog svijeta, u tzv. NWO-u da se naposljetku formira ta svjetska vlada kojoj vec naslucujemo neke obrise..i jedna jedina super drzava sa svom globalnom populacijom.. onda to neminovno vodi ukrupnjavanju kapitala u rukama samo nekolicine pojedinaca.

Ili je moja temeljna postavka u citavoj stvari pogresna?

Nije pogrešna.....kraj istorije

Citiraj:
Mene interesuje u krajnjem smislu kako tumacis samu ideju petrodolara - tj. valute bez pokrica? Kad im zatraba, ovi je samo nastampaju onoliko koliko im treba u tom trenutku..

Ideja je da služi svrsi.......umjesto pravog zlata uzeto je crno i to mu je podloga....kako ti reče "kvazi naftno-energetska" :D

Citiraj:
I ok, ako bismo uveli tu besplatnu energiju za sve, onda bi vec trebali da sa te kvazi "naftno-energetske" podloge predjemo na neku drugu (kao sto je to ucinjeno sa zlatnom na petro-podlogu).. recimo da je vezemo za "pitku vodu" (i ona je ogranicena) ili sta vec.. kako opet dalje i da novac odrzi vrijednost?

Zašto bi odustajali od zlatne podloge?Ako bi se naukom pronašlo takvo šta,nestala bi potreba za nacijama,narodima,imperijama.....životni troškovi bi se sveli na najmanju moguću mjeru....možda bi se vratili u plemenske zajednice,neke moderne :lol: ko će ga znati

Vrh

PostPoslato: 15 Feb 2015, 17:10 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Forty Two je napisao:
A po čemu se dolar razlikuje od ostalih modernih valuta? Nemoj tako lako banalizovati prilično složene načine vođenja monetarne politike. Valute od ukidanja zlatnog standarda nemaju pokriće u nekom konrektnom dobru (mada ni u vrijeme postojanja zlatnog standarda nije postojala 100 postotna pokrivenost novca u opticaju sa zlatnim rezervama). Činjenica da su SAD i dalje u mogućnosti da plasiraju ogromne količine vrijednosnih papira drugim zemljama (što bi ti rekao naštampaju para) je posljedica i dalje neprikosnovene uloge dolara u međunarodnoj trgovini i povjerenja zajmodavaca da dolar na duge staze neće gubiti na vrijednosti i prije svega da će SAD biti sposobne vratiti svoje dugove.
Naravno da tu nije zanemariva i politička strana, prije svega načini na koje SAD uspijevaju da zadrže značaj dolara u međunarodnoj trgovini, ali prosto reći da je dolar valuta bez pokrića je malo neozbiljno.

Aj dobro, priznajem da sam laik za ekonomiju.., ali imas li ti ideju sta ciniti dalje ako bismo dosli u tu krajnju situaciju da samo nekoliko pojedinaca raspolaze svim vrijednostima na ovom globusu.., kako dakle servisirati svoj sopstveni dug sebi samom? :D

Mislio sam da je kvaka upravo u tome da neprestano upumpavamo, tj. dodajemo vjestacku vrijednost i "kad stane tocak istorije".. kako vec Chicha veli.. :)

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=G5jEF0JbUXA[/youtube]

Vrh

PostPoslato: 15 Feb 2015, 17:55 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Možda Mirdza zna...kakvi su ovi poljski antifašisti....ko nebi glasao za ovakvu lijevicu :lol:

Slika
https://www.google.ba/search?q=magdalen ... 24&bih=642

http://mondo.rs/a770355/Info/Svet/Magda ... sijom.html

Vrh

PostPoslato: 15 Feb 2015, 18:13 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 14 Maj 2007, 17:57
@Michigenac
Kako preduzeća koja su ćerke nekog većeg matičnog preduzeća stvaraju i plaćaju obaveze međusobno i prema matičnom preduzeću? Zar i to nije servisiranje sopstvenog duga samog sebi sa aspekta vlasnika te matične kompanije?
Hipotetička mogućnost da bi na kraju par pojedinaca imalo vlasništvo nad ukupnim bogatstvom svijeta ne mora značiti i propast kapitalizma. Imaš i sada veoma složene međusobne odnose korporacija, koje nisu možda ni svjesne da su povezane ukoliko bi se pratilo nekoliko hijerarhijskih nivoa vlasništva svake od njih. Uopšte mi je nategnuta ta pretpostavka (više teorija zavjere) da par pojedinaca može kontrolisati ili već kontroliše ukupno svjetsko bogatstvo. I ona famozna brojka od 1% u SAD dobija malo drugačije značenje kad izračunaš koliko je 1% od 320 miliona. Nesrazmjera je naravno ogromna između bogatih i srednje klase, ali u apsolutnim ciframa broj ultra bogatih se ne svodi baš na nekoliko pojedinaca.

Vrh

PostPoslato: 16 Feb 2015, 16:19 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Feb 2008, 23:04
Slika

http://www.youtube.com/watch?v=oXo4ox94 ... e=youtu.be

Vrh

PostPoslato: 16 Feb 2015, 17:24 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Jan 2007, 16:38
Nema šta, Vučić se kao vuk bori da spasi Srbiju. Na stranu to što se unaprijed već znao ko je pobjednik tendera. Bez obzira što su oni razvlačili pregovore i čekali da istekne rok prije kojeg Srbija mora riješiti to pitanje. Pa onda moli EK da produži rok, da mogu i dalje pregovarati. Na kraju mi se čini da će morati onaj šeik doći i obići Srbiju :)

Vrh

PostPoslato: 16 Feb 2015, 17:28 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Medojević malo pretjeruje.....ne previše

http://www.bloomberg.com/research/stock ... =281482625

http://www.bloomberg.com/research/stock ... d=45839813

Ali se vidi da je kompanija osnovana samo sa jednim ciljem....pljačkaškim.....nemaju pogone , livnice ni proizvodnju

Vrh

PostPoslato: 16 Feb 2015, 17:37 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Jan 2007, 16:38
Ma dovoljon je ovo:

Citiraj:
Esmark Europe Chairman James P. Bouchard Names Management Team Comprised of Former U.S. Steel Kosice Management Team to Lead Mill Operations, Finance and Commercial Sales if Bid is Successful

http://www.esmark.com/102814_pr_serbia_Smederevo.html

Stara raja :)

Vrh

PostPoslato: 16 Feb 2015, 17:57 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 27 Avg 2007, 14:39
Nema sta, spas je u firmi koja je osnovana prosle godine i adresirana na iznajmljeni stan :)

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 5107 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 136, 137, 138, 139, 140, 141, 142 ... 256  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]