apokalipto je napisao:
Silvio pošto si ti među mudrijim srpskim glavama na ovom forumu da te pitam jer me zanima baš tvoje mišljenje,ko će doći poslije Vučića i u kakvom stanju ostavlja Srbiju iza sebe? Ne možemo ga još uvijek otpisati njegovo vrijeme nije prošlo ali me zanima koliku štetu ostavlja iza sebe ako može neka odokativna procjena.Ja imam neko ne baš precizno mišljenje jer nisam u stanju u zadnje vrijeme da previše pratim politička dešavanja u Srbiji.
Доћи ће онај кога као фаворита издвоје странци. Тешко је очекивати да то буде неко из редова жутог режима. Вероватно ће се наћи адекватна особа у редовима СНС-а која ће у датом тренутку добити медијску, финансијску и стручну помоћ у преузимању власти (формира се нова странка, крене као опозиција у скупштини а онда се већ нађу методе да се власт преузме легално или полулегално). Ако погледате рецимо конференције СНС-а видећете иза Вучића или нпр. Стефановића увек гомилицу ликова са цвикерама који сви изгледају као произведени у некој фабрици и који ћутљиво стоје иза лидера и његових полтрона аплаудирају и климају потврдно главицом. Невероватне сцене.
И управо неко од тих полтрона са цвикерама ће да буде будућа власт.
Што се тиче штете коју ће ова власт да остави то је буквално непроцењиво. Кад помислиш да не може горе, нови режим увек покаже да може.
Политички се не слажем са Бјелогрлићем никако, али је он у једном интервју рекао једну битну ствар, а то је да ми Срби сваки нови режим и његовог вођу доживљавамо као месију који долази да нас спасе. И тако нас он спасава неких 10ак година, онда маса попизди и кратко заталаса, потом дође нови месија и наставља се пропадање.
Кратко речено, од Србије не очекујте ништа добро, нити се чему добром надајте. У се и у своје кљусе.
Волео бих да се варам али...