banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 31 Jul 2025, 19:36

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 5107 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 129, 130, 131, 132, 133, 134, 135 ... 256  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 23 Jan 2015, 02:58 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Maj 2006, 19:12
Citiraj:
LEDENA 2019: EU nije mogla čuti gore vesti iz Rusije
Tanjug | 22. 01. 2015. - 15:47h | Komentara: 86

Stalni predstavnik Evropske unije u Rusiji Vigaudas Ušackas izjavio je da je iznenađen izjavom direktora Gasproma Alekseja Milera da će ta kompanija 2019. godine prestati da dostavlja gas u Evropsku uniju preko Ukrajine.

Citiraj:
"Miler me je informisao o odluci da se pun obim gasa isporučuje preko Turske, umesto preko Ukrajine. Iskreno govoreći, bio sam veoma iznenađen tim predlogom, jer sam došao da razgovaramo o tome šta možemo da učinimo za energetsku bezbednost jugoistočne Evrope nakon otkazivanja izgradnje Južnog toka", kazao je tada Ševčovič.

Milerov predlog da evropske zemlje kupuju 50-60 milijardi kubnih metara ruskog gasa preko Turske, kako je dodao, "teško da će funkcionisati, ali moramo da se vratimo na njega i razmotrimo ga".

Po njegovom mišljenju, "taj predlog Gasproma nanosi štetu imidžu kompanije, kao pouzdanom snabdevaču".

http://www.blic.rs/Vesti/Svet/528633/LE ... -iz-Rusije

Tako se to radi. Sad je EU na potezu.

Vrh

PostPoslato: 23 Jan 2015, 06:35 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 19 Jul 2009, 11:23
filozof sa vrbasa je napisao:
Poređenja cijena u Indiji, Srbiji i Švajcarskoj.
Spoiler:
Slika

Ovo je laž. Al' me ne čudi s obzirom da je Blic. Vjerovatno hoće da prikažu da nam je standard bolji nego što jeste, tj. da je bolji u Srbiji al' isto je to sve.
Elem, mlijeko je po litri 2KM, najjeftinije, 3KM nije sigurno. Hljeb, 2-2.20KM, najjeftinije, sigurno nije je*enih 5KM kao što kaže blic. 12 komada nije 10KM nego 7, i to kad kupuješ u dva odvojena paketa i nisu čak ni najjeftinija. Cijenu piva u Srbiji su dali u kafani kolika je, a u Švajcarskoj u radnji i to neko skupo su stavili. Stanarina, može i jeftinije. Kožne cipele, može i jeftinije. Taksijem se ne vozim, u restorane ne idem, filmove skidam s neta i gledam. Tabela je laž!

Vrh

PostPoslato: 23 Jan 2015, 09:12 
Cuj stanarina za jednosoban stan 1400 i kusur evrica...

Btw jaja u De sam placao 0.99 eura, komada deset, hljeb takodje oko eura, zavisno koji...

U stvari ovo je bas sve nekako zbrkano, mislim ne mozes napisati "obrok u restoranu"...

Vrh

PostPoslato: 23 Jan 2015, 09:34 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 19 Jul 2009, 11:23
Pa pazi, sad kako je franak skočio, 1400 evra i može da bude ali ima i stanova po 1000-1100 franaka. Stanarina u Švajcarskoj jeste užasno skupa. Čak lokacija nije toliko ni bitna, stanovi u nekim "selima" znaju biti i po 2000-2500 franaka. Ali nije to bitno, bitno je da Blic laže i širi lažne informacije. Standard nam je užasno, užasno loš.

Vrh

PostPoslato: 23 Jan 2015, 11:07 
Bič božji
Bič božji

Pridružio se: 17 Jun 2010, 18:47
filozof sa vrbasa je napisao:
Citiraj:
LEDENA 2019: EU nije mogla čuti gore vesti iz Rusije
Tanjug | 22. 01. 2015. - 15:47h | Komentara: 86

Stalni predstavnik Evropske unije u Rusiji Vigaudas Ušackas izjavio je da je iznenađen izjavom direktora Gasproma Alekseja Milera da će ta kompanija 2019. godine prestati da dostavlja gas u Evropsku uniju preko Ukrajine.

Citiraj:
"Miler me je informisao o odluci da se pun obim gasa isporučuje preko Turske, umesto preko Ukrajine. Iskreno govoreći, bio sam veoma iznenađen tim predlogom, jer sam došao da razgovaramo o tome šta možemo da učinimo za energetsku bezbednost jugoistočne Evrope nakon otkazivanja izgradnje Južnog toka", kazao je tada Ševčovič.

Milerov predlog da evropske zemlje kupuju 50-60 milijardi kubnih metara ruskog gasa preko Turske, kako je dodao, "teško da će funkcionisati, ali moramo da se vratimo na njega i razmotrimo ga".

Po njegovom mišljenju, "taj predlog Gasproma nanosi štetu imidžu kompanije, kao pouzdanom snabdevaču".

http://www.blic.rs/Vesti/Svet/528633/LE ... -iz-Rusije

Tako se to radi. Sad je EU na potezu.

Pa otprilike o ovom je prije neki dan govorio Dodik na OBN...
Stalni predstavnik EU je vjerovatno došao da kaže da će eto zbog nemogućnosti građenja Južnog toka, Njemačka izaći u susret ovim propalim državama sa Balkana i okoline, poput Bugarske, Rumunije i slično te da predloži da se za njih gas transportuje preko Njemačkog gasovoda Sjeverni Tok, te da će eto tako Njemačka nadoknaditi propast projekta Južni Tok, naravno da bi Švabe ubirale nadoknadu za transport gasa...
Ovaj Miler ga otpilio. Postaje sve zanimljivije i veliko je pitanje kako će ovo sve da završi, ali kako god bilo, ja sam skoro siguran da ćemo mi da nahebemo...

Vrh

PostPoslato: 23 Jan 2015, 16:30 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Okt 2010, 18:53
Ja sam u Gracu kupio dosta potrepština za kuću, i mogu reći da je jeftinije nego u BL. Seru ko foke!

Vrh

PostPoslato: 24 Jan 2015, 00:01 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Maj 2006, 19:12
Vrlo edukativna emisija je bila večeras na BN o švajcarskim francima, ali ništa nisam shvatio koliko su to banke uspjele da zakomplikuju, čak ni sama Švajcarska država ne zna šta se događa, pare uđu u BiH pa se istog dana povuku, ali ostane da se narod zadužuje u švajcarskim francima, pa na kraju ispadne da 1 KM njihova vrijedi više od 1 KM običnog naroda. Pitanje bankama koliko imaju deviza se tretira ka poslovna tajna. Šta će biti ako ne daj Bože frank ode na 4,5 ili 6 KM, kažu tolike pare ne bi mogli da nađemo kada bi sve nas okrenuli naopačke.

Vrh

PostPoslato: 25 Jan 2015, 00:13 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Apr 2011, 21:17
Lazanski: Merkel je tražila ublažavanje sankcija Rusiji, pa je dobila eksploziju fabrike i 50 mrtvih

Citiraj:
9. septembra prošle godine, Angela Merkel je tražila postepeno ukidanje sankcija Rusiji. Dan posle, 10. septembra eksplodirala je fabrika hemijskih proizvoda u Bremenu a bilo je preko 50 mrtvih. Oblak dima eksplozije je bio 300 metara, kaže Miroslav Lazanski.

Dan posle ovoga, Angela Merkel u Bundestagu nastupa i kaže da Rusiji ne treba ublažavati sankcije već ih pojačati.

Dva dana pre terorističkog napada u Parizu, francuski predsednik Oland je rekao da Rusiji treba postepeno ukidati sankcije. Odmah iza toga dogodio se teroristički napad.

U napadu na Kule bliznakinje u Njujorku, teroristi su zaboravili pasoš. U napadu u Parizu, teroristi su zaboravili ličnu kartu. Kako je to moguće?

Danas su samo 3 zemlje na svetu zaista slobodne. Nemački kancelar da bi bio izabran, sa tim mora da se složi Vašington. Nemačka je okupirana zemlja i Srbija ima nezavisniju politiku od nje.

http://webtribune.rs/lazanski-merkel-je ... ih-video/#

Vrh

PostPoslato: 25 Jan 2015, 12:34 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Mar 2005, 18:06
Pampers.

Vrh

PostPoslato: 25 Jan 2015, 12:41 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

veliš?

Vrh

PostPoslato: 25 Jan 2015, 12:43 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Aha. Ali na glavi da nosi.

Vrh

PostPoslato: 25 Jan 2015, 12:47 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

A što brate....reko je nešto što nema veze sa realnošću ili ....

Vrh

PostPoslato: 25 Jan 2015, 12:54 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Prilicno je nerealno da on predstavlja realnost. Zbog realnosti.

Vrh

PostPoslato: 25 Jan 2015, 12:59 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

on samo iznosi činjenice.....mi zaključujemo

Vrh

PostPoslato: 25 Jan 2015, 13:07 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Sa nekoliko cinjenica bih i ja izvezao pricu koja ce dovesti do zakljucka kako iza svih tvojih problema sa zemljom stoji dr. Jovo :D

Vrh

PostPoslato: 25 Jan 2015, 13:25 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

ali tih činjenica nema

Vrh

PostPoslato: 25 Jan 2015, 14:02 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Ma da... A ne znas da... Ma nema veze... :D

Vrh

PostPoslato: 26 Jan 2015, 23:30 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Feb 2008, 23:04
http://www.nspm.rs/hronika/aleksandar-v ... nizam.html

Александар Вучић: Задужићемо се још 1,5 милијарди евра у 2015.; Преузећемо дугове Железере јер је иначе нико не би купио; Продаји Телекома се противе они који би да нас врате у самоуправни комунизам

Citiraj:
Премијер је рекао да се Србија ове године неће задужити више од милијарду и по евра. Вучић је објаснио да ће се Србија задужити око седам милијарди евра, али да је реч "ролању" новца, те ће стварно задужење бити вероватно и мање од 1,5 милијарди евра.

Вучић рола :D

Citiraj:
Говорећи о политичким приликама у земљи, Вучић је критиковао председника ДС Бојана Пајтића.

- Кад Бојан Пајтић не знајући да се ради о његовом закону о раду, каже Влада мора да стави закон ван снаге и да ја наравно поднесем оставку. И сви су покушали да то прикрију. Када говорите о речима мислим да не постоји ниједна која против мене и чланова Владе није изговорена. Ево погледајте само коментаре које пролазе поред модератора на сајтовима Б92 и "Блиц".

http://www.youtube.com/watch?v=oXo4ox94 ... e=youtu.be

Vrh

PostPoslato: 26 Jan 2015, 23:45 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 04 Sep 2010, 18:42
They see me rollin', they hatin' :lol: Jebote zivot, vec sam pomislio da nikad necu gledati Pajtonovce uzivo...

Vrh

PostPoslato: 26 Jan 2015, 23:55 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 19 Feb 2010, 17:13
Slika

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 5107 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 129, 130, 131, 132, 133, 134, 135 ... 256  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]