filozof sa vrbasa je napisao:
Citiraj:
LEDENA 2019: EU nije mogla čuti gore vesti iz Rusije
Tanjug | 22. 01. 2015. - 15:47h | Komentara: 86
Stalni predstavnik Evropske unije u Rusiji Vigaudas Ušackas izjavio je da je iznenađen izjavom direktora Gasproma Alekseja Milera da će ta kompanija 2019. godine prestati da dostavlja gas u Evropsku uniju preko Ukrajine.
Citiraj:
"Miler me je informisao o odluci da se pun obim gasa isporučuje preko Turske, umesto preko Ukrajine. Iskreno govoreći, bio sam veoma iznenađen tim predlogom, jer sam došao da razgovaramo o tome šta možemo da učinimo za energetsku bezbednost jugoistočne Evrope nakon otkazivanja izgradnje Južnog toka", kazao je tada Ševčovič.
Milerov predlog da evropske zemlje kupuju 50-60 milijardi kubnih metara ruskog gasa preko Turske, kako je dodao, "teško da će funkcionisati, ali moramo da se vratimo na njega i razmotrimo ga".
Po njegovom mišljenju, "taj predlog Gasproma nanosi štetu imidžu kompanije, kao pouzdanom snabdevaču".
http://www.blic.rs/Vesti/Svet/528633/LE ... -iz-RusijeTako se to radi. Sad je EU na potezu.
Pa otprilike o ovom je prije neki dan govorio Dodik na OBN...
Stalni predstavnik EU je vjerovatno došao da kaže da će eto zbog nemogućnosti građenja Južnog toka, Njemačka izaći u susret ovim propalim državama sa Balkana i okoline, poput Bugarske, Rumunije i slično te da predloži da se za njih gas transportuje preko Njemačkog gasovoda Sjeverni Tok, te da će eto tako Njemačka nadoknaditi propast projekta Južni Tok, naravno da bi Švabe ubirale nadoknadu za transport gasa...
Ovaj Miler ga otpilio. Postaje sve zanimljivije i veliko je pitanje kako će ovo sve da završi, ali kako god bilo, ja sam skoro siguran da ćemo mi da nahebemo...