Banjalucki_Behar je napisao:
MuskoBre je napisao:
1) Za drugi dio tvoje prve recenice, nadam se da ti je jasno da ces biti itekako sankcionisan. Taj i takav stav i ton, moraces aplicirati ne nekim drugim mjestima.
Objasni, koga moj stav po bilo cemu vrijeda, i intereseujeme na kojim mijestima bi navodno trebao da apliciram.
Bice ti objasnjeno, nish se ne brini. To objasnjenje ce ti trajati par dana, najmanje.
MuskoBre je napisao:
Ti opet o nekakvim ratovanjima, a ja ti dajem desetine primjera kako je danasnja Bosna sve, samo ne NORMALNA drzava. Dajem ti primjere iz svakodnevnog zivota, a ti se ufatis ili Ustava i Dejtona, ili Srbije, Milosevica, Kosova, cega sve ne.
Naveo sam samo ciste cinjenice, i to je sve. Njih nemozemo mjenjati, mada bi ocigedno mnogima i odgovaralo. Ustav svake drzave je svetinja, a ustav BiH je vjerovatno najsnazniji ustav na svijetu. Garanti Daytosnkoga sporazuma su, Amerika, Rusija, EU, Srbija, Hrvatska. I sada postoje neki koji spominju neki brak "na silu", i ostale gluposti. Jednostavno bez volje jednoga naroda nemoze se promjeniti ni jedno slovo, sto znaci, nema ukidanja RS, nema "razdruzivanja", jednostavno to je nemoguce. I tako sve traje vec 20 god, a ljudi su i dalje ubjedeni u sulude ideje nepotizma.
Sta se desava kada dvoje ljudi, koji zive odredjen broj godina u zakonski priznatoj vezi, odluce da ne zele vise da zive u istoj takvoj vezi, ili odnosu, braku? Ili kada BAREM JEDNO od njih dvoje izrazi zelju da ne zivi vise u zajednici sa ovim drugim?
MuskoBre je napisao:
Nezavisna i priznata drzava je ona drzava koja ima svoj pasos, i svoju stolicu u UN-u.
a ja ti dajem desetine primjera kako je danasnja Bosna sve, samo ne NORMALNA drzava
Ponovo pobijas sam sebe. BiH je naravno priznata drzava, koja ima pasos, stolicu u UN, i molim te obajsni mi definiciju "normalne drzave".
Pazi, mnogo su vece sanse da BIH jednog dana pocne liciti na iole normalnu drzavu, nego sto je sansa da se prestanes kao pjan plota neprekidno drzati slova na papiru. Pricam ti o SVAKODNEVNIM stvarima. Ne nose gradjani BIH Daytonski sporazum u dzepu, niti ga citaju svako vece pred spavanje.
Pitanje svih pitanja :"Da li je drzava u kojoj se na 51% teritorije protezira ideja da je onih ostalih 49% TAKOZVANO, i NASTALO NA GENOCIDU, NORMALNA. Da ili ne? "
To je pitanje svih pitanja, i odgovor svih odgovora.
Za tebe se ocigledno normalnost neke drzave ogleda u tome sto se negdje kaci neka zastava? U tome sto na 49% teritorije te iste drzave, jedva 3% ljudi navija za tu istu reprezentaciju, to tebi ne govori nista? To ne oslikava nista? Bitno je sto negdje visi neka zastava? To sto ne smijemo ni pomisliti da imamo registarske tablice sa oznakama grada, to tebi ne upucuje ni na sta? Bitno je sta kaze koji clan, kojeg zakona?