banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 28 Jul 2025, 00:30

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 2833 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 127, 128, 129, 130, 131, 132, 133 ... 142  Sledeća

Za koga ćete glasati na izborima u oktobru 2014.?
SNSD 14%  14%  [ 11 ]
SDS 29%  29%  [ 22 ]
PDP 5%  5%  [ 4 ]
DNS 3%  3%  [ 2 ]
SRS RS 0%  0%  [ 0 ]
SNS RS (Vučićevi) 4%  4%  [ 3 ]
SP RS 3%  3%  [ 2 ]
NDP - Dragan Čavić 9%  9%  [ 7 ]
Bojkotovaću izbore 33%  33%  [ 25 ]
Ukupno glasova : 76
Autoru Poruka
PostPoslato: 04 Nov 2014, 00:57 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 10 Jun 2011, 21:22
Ма да, свакако, а кад Дудек оде, понијеће је са собом, са све пепељарама од 800 КофолМарака...

Vladimir RUS je napisao:
Na RTRS-u kazu 8000, a na Nezavisnim hiljade. :D
Dok je bilo uzivo, na RTRS-u i ATV-u nista. Zato ide live kada se otvara hidroelektrana od 42 miliona KM koja uz to zaposljava tj. bice uposleno 40-ak radnika. Milion KM po radnom mjestu.

Vrh

PostPoslato: 04 Nov 2014, 11:50 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Okt 2010, 18:53
Prije sat dva sjedim sa jednim od forumaša, koji me ubjeđuje kako narod ne živi loše i da živi iznad svojih mogućnosti :angry3: kako smo lijen narod i nećemo da radimo, kako se poredimo sa Austrijom i Švicom bla, bla, bla....raja sa budžeta i njihov pogled na svijet :angry1: Taman tad dolazi žena i moli za prilog da bi liječila dijete (nije Ciganka vidi se da je bijeda) nosi neke papire od PIO pa pokazuje, reko ja njemu: Eto vidiš i ona dobro živi i iznad svojih mogućnosti :angry3: Od gluposti mi presjeo doručak :mad:

Vrh

PostPoslato: 04 Nov 2014, 12:06 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Apr 2011, 21:17
Zamislite situaciju da svoj kompletan energetski sektor usmjerimo u privredu...ponudimo cijenu el. energije za industriju skoro za bagatelu(kao što Saudijci imaju cijenu nafte ili Libijci za vrijeme Gadafija),za stanovništvo isto bagatelnu cijenu a sva potrošnja preko određene racionalno utvrđene granice po članu domaćinstva da se plati pet maraka po kilovatu.Pitam se koje bi strane kompanije mogle odoliti takvoj ponudi....koliko bi lakše moglo poslovati i domaći privrednici što bi neminovno dovelo do većeg zapošljavanja i priliva novca u državnu kasu.Efekat bi bio višestruko veći nego na ovakav način do sada.
Kažem samo da zamislite,znamo svi da to nije moguće.

Vrh

PostPoslato: 04 Nov 2014, 12:18 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Mar 2005, 18:06
I ja bih na kafu :)

Vrh

PostPoslato: 04 Nov 2014, 12:27 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Zar si željan besplodnih rasprava

Vrh

PostPoslato: 04 Nov 2014, 12:29 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

U radno vrijeme dok plata ide? Naravno :D

Vrh

PostPoslato: 04 Nov 2014, 12:30 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Ohoho... Evo ide kafa :D

Ali na poslu :/

Vrh

PostPoslato: 04 Nov 2014, 12:31 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

To je bila pauza za doručak :D

Vrh

PostPoslato: 04 Nov 2014, 12:33 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Topli obrok :D

Vrh

PostPoslato: 04 Nov 2014, 12:34 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

opštinari idu kod muje

Vrh

PostPoslato: 04 Nov 2014, 12:39 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

A opstinarke?

Vrh

PostPoslato: 04 Nov 2014, 12:46 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 04 Sep 2010, 18:42
Cim ti u podne sjedis na kafi, vidi se da radis na drzavnoj sisi

Vrh

PostPoslato: 04 Nov 2014, 14:05 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Naravno :D

Vrh

PostPoslato: 04 Nov 2014, 14:14 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

shakal je napisao:
Cim ti u podne sjedis na kafi, vidi se da radis na drzavnoj sisi

Ne radim na državnoj sisi, ne pravi se glup....
The_new_Statesman je napisao:
U radno vrijeme dok plata ide? Naravno :D

Radim od 15h :P

Idite brati cvijeće negdje drugo.... :toothy4:

Vrh

PostPoslato: 04 Nov 2014, 14:20 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Feb 2008, 23:04
Citiraj:
kako smo lijen narod i nećemo da radimo, kako se poredimo sa Austrijom i Švicom

Јесмо и нећемо. Уверио сам се у то мали милион пута.

Прво, једну ствар Срби никада нису успели да науче, а то је да се увек испружиш колико си дугачак. Приметно је да код нас увек свако покушава себе да представи као да има више него што уствари може да заради.

Исто тако знам масу ситуација где ме неко исцима треба му 10,20 марака, криза, треба за лек, треба за брашно, ово-оно. Зовнеш га да физикалише да заради нешто, каже немам времена. После га видиш седи у кафани и сл. Слажем се ја да је политика уништила нашу земљу, али исто тако мора да се каже да се то не би десило, да народу то неодговара. Значи, да резимирамо, српском народу одгавора систем нерада и пљачке.

http://www.youtube.com/watch?v=oXo4ox94 ... e=youtu.be

Vrh

PostPoslato: 04 Nov 2014, 14:22 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Znači po tebi uzrok ovolike nezaposlenosti je što narod neće da radi? Ono, poslodavci hvataju radnike po ulici za rukav, ovi se otimaju?
Betera ima i uvijek će ih biti, ali ne treba generalizovati stvari toliko....

Vrh

PostPoslato: 04 Nov 2014, 18:20 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 09 Jun 2004, 14:58
spijo je napisao:
Zamislite situaciju da svoj kompletan energetski sektor usmjerimo u privredu...ponudimo cijenu el. energije za industriju skoro za bagatelu(kao što Saudijci imaju cijenu nafte ili Libijci za vrijeme Gadafija),za stanovništvo isto bagatelnu cijenu a sva potrošnja preko određene racionalno utvrđene granice po članu domaćinstva da se plati pet maraka po kilovatu.Pitam se koje bi strane kompanije mogle odoliti takvoj ponudi....koliko bi lakše moglo poslovati i domaći privrednici što bi neminovno dovelo do većeg zapošljavanja i priliva novca u državnu kasu.Efekat bi bio višestruko veći nego na ovakav način do sada.
Kažem samo da zamislite,znamo svi da to nije moguće.

Nije mi poznato koliko je cijena nafte uticala na razvoj libijske i saudijske industrije. Troskovi transporta dobara sigurno jesu bili minorni, ali el. energija je ipak glavni resurs koji ulazi u konacnu cijenu gotovog proizvoda, a za nju nafta tamo sigurno nije trosena..

El.energija u RS/BiH je jeftinija nego u drugim zeljama u regionu i na tu kartu je svakako igrao Dodik u svojim vaskolikim predizbornim i sl. potonjim pustim obecanjima da ce time privuci strane investitore.. Ali evo ti 2 glavna razloga zasto nije moguce ovo o cemu govoris:

http://www.capital.ba/stranci-u-bih-ne-mogu-biti-direktori-vlastite-firme/ -prosta papirologija i ne kapiram u cijem je ovo interesu? -Nemogucnost upravljanja sostvenom firmom iz razloga sto nemaju boravisnu i radnu dozvolu (U principu OK!-tako je u svim normalnim pravnim drzavama EU-a i Evrope) -E sad da li je ovo pravna odredba iz ustava BiH ili akt UIO-a i do koga je stalo sa rjesavanjem ovog problema u situaciji kad drzavi i gradjanima gori pod nogama?

i drugi kljucni razlog:

http://sh.wikipedia.org/wiki/Vuk_Hamovi%C4%87

Dodin bliski i jedan od glavnih pajtasa, gazda "Stanara", HE "Ulog" i pokretac jos nekih projekata izgradnje manjih HE po Hercegovini -kome obojici uz ostalu ekipu iz EPRS-a odgovara ovakva cijena struje makar unekoliko jeftinija nego u okruzenju, uz redovan plasman viska proizvedene preko grane kad je god to potrebno.. Iskreno, nemam ni pojma o tome kako se dole tacno formira konacna cijena el.energije po KW.

Vrh

PostPoslato: 04 Nov 2014, 18:43 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Silvio Dante je napisao:
Зорана Михајловић иначе лобира за неке немачке компаније (наставила где је Динкић стао).

Што се тиче продаје НИС-а, НИС је мора да буде приватизован јер је из године у годину бележио огромне губитке. Продан је испод цене. То је тачно. Међутим када се наводи тај податак, намерно се не наводи друга страна приче. Продан је испод цене, али заједно са дуговањима + је нови власник морао практично да убаци комплетно нове погоне, јер су стари били апсолутно застарели. У овом тренуку НИС је највећи порезни обавезник у Србији и највише пуни државни буџет. То су чињенице. Ако хоћемо да видимо колико је продан испод цене и да ли је уопште продан испод цене, морамо да саберемо шта је плаћено држави + дугове + улагање у нове погоне.

ЕПС такође нема шансе да опстане ако се не приватизује. Телеком може да опстане без приватизације. Моје мишљење.

Pitanje je kako je moguce da jedan naftni gigant biljezi tolike gubitke, ako naravno posrijedi nije bilo ciljano i sistematsko unistavanje od ratno-propratnih naftnih lobija da bi se na kraju dokopali kljucnog plena..?! Na kraju eto drzava ga dade rujama prakticno za famoznu podrsku oko Kosova-od cega na kraju nikakve vajde nece da bude.. Da li je NIS bio gubitas i u vrijeme SFRJ?? Ali pored svega kljucni problem je ustvari sto su uz samo preduzece gratis predati i svi naftonosni izvori po Vojvodini - a to nije trebalo tako! Jedno je svojina samog preduzeca a drugo su bili sami izvori koji su trebali da ostanu u drzavnom vlasnistvu. Na taj nacin bilo bi neophodno da se razlikuju recimo i punioce flasirane mineralne vode od samih izvora koje bi drzava trebala (bolje reci: morala!) da sacuva u svom vlasnistvu. Sad kad se otarase EPS-a, Telekoma, slijedi raskrcmljivanje upravo gole vojvodjanske zemlje, izvora i banja -porobljavanje do samog kraja..

Vrh

PostPoslato: 04 Nov 2014, 18:49 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Ti se baš nakačio na mene. :-?
Naveo sam Sudijce a mogao samo zbog cijene nafte a Gadafija zbog njegove socijalne politike gdje je izneđu ostalih povlastica narodu dao jeftinu naftu.Iz skoro istih razloga mogao sam navesti i Norvešku socijalnu politiku koja se zasniva na nafti.To su društva koja su ISPRAVNO iskoristila svoje resurse,svaka na svoj način(doduše Libija je za to platila veliku cijenu).
Oni su se odrekli dijela profita i slobode zarad sigurnosti i prosperiteta ukupnog stanovništva.El energija je gotov proizvod kojeg imamo u izobilju i ako ga ne iskoristimo za svoje opšte dobro a ne za dobro pojedinaca ,vrlo brzo ćemo ga morati prodati strancu,a onda sledi skuplja struja,isključenja,izvlačenje ekstraprofita van zemlje,otkazi....................

Vrh

PostPoslato: 04 Nov 2014, 19:13 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

take it easy 'ombre.. nist personalno! -samo mi je bilo zanimljivo diskutovati.. :P ali eve, pusticu te.. :lol:

samo kratko jos: Libija i Irak su nahebali kad su htjeli da raskinu sa (petro-)dolarom a vezu se za Euro, tako eto na kraju ni Norveskoj se jos ne ulazi u EU..

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 2833 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 127, 128, 129, 130, 131, 132, 133 ... 142  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]