banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 29 Jul 2025, 12:53

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 4235 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 125, 126, 127, 128, 129, 130, 131 ... 212  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 05 Dec 2016, 20:16 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Mar 2014, 13:26
Jes. Drugi. Ovo je bilo prije 2-3 dana.
Nije Kuznjecov slika i prilika njihove mornarice- star brod i ide na remont posle Sirije.
Problem za protivnike su mali brodovi naoružani raznim raketama.

Vrh

PostPoslato: 05 Dec 2016, 20:24 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 27 Avg 2007, 14:39
Al zato nosaca krstenog nemaju, da li je slika i prilika ne znam, ali ono u sta celi svet gleda je predmet sprdnje zbog kojeg izgubise milione i rizikuju da ih jos ode u nepovrat

Vrh

PostPoslato: 05 Dec 2016, 20:37 
Stara kuka
Stara kuka

Pridružio se: 02 Dec 2010, 18:19
Pa padaju i drugima avioni isto tako.
To je normalno desava se.

Vrh

PostPoslato: 05 Dec 2016, 20:41 
Stara kuka
Stara kuka

hadzidado je napisao:
Jes. Drugi. Ovo je bilo prije 2-3 dana.
Nije Kuznjecov slika i prilika njihove mornarice- star brod i ide na remont posle Sirije.
Problem za protivnike su mali brodovi naoružani raznim raketama.

....i podmornice.

Vrh

PostPoslato: 05 Dec 2016, 20:57 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 26 Nov 2011, 00:56
Ruska mornarica i nije baš najmodernija, tako ni nosač aviona. Dva aviona u moru za vrlo kratko vrijeme, nimalo lijepa slika.

Vrh

PostPoslato: 05 Dec 2016, 20:59 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 01 Jan 2009, 02:00
Hertzog je napisao:
Mornarica im je qrac, zastarela i neodrzavana, malo usminkali spolja a kada ovo vidis skontas koje su tarabe u vodenim sportovima. Ovo je cini mi se drugi avion koji je izgubljen oko kuznjecova.

Mislim da pretjerujes. A ovaj Kuznjecov valjda treba da ide na neku generalku poslije Sirije.
E da vidite al ovi na Aljazeeri likuju, sreca pa je njihova vojska opremljena.

Sent from my m2 using Tapatalk

Vrh

PostPoslato: 05 Dec 2016, 22:04 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Maj 2010, 12:19
Hertzog je napisao:
Mornarica im je qrac, zastarela i neodrzavana, malo usminkali spolja a kada ovo vidis skontas koje su tarabe u vodenim sportovima. Ovo je cini mi se drugi avion koji je izgubljen oko kuznjecova.

mornarica nisu samo nosaci aviona, to je prvo i osnovno.
njima nosaci i ne trebaju jer kad pogledas kartu rusije, sa svoje teritorije mogu da pokriju i brane svoje interese. drzava im se proteze kroz aziju i evropu i ne trebaju im nosaci da prebacuju avijaciju tamo-'vamo.
crnomorska flota, kaspijska flota, pacificka flota, balticka flota, sjeverna flota... svaka sposobna da odbrani svoj dio granice. kad tome dodas da za razliku amerikanaca, oni ne glume serife po svijetu. zbog toga im i ne trebaju nosaci jer ne vrse agresiju ni na jednu zemlju .
oni na taj nacin vide situaciju a modernizovali su sve rodove vojske, ne moze se reci da su zaostali.

i na kraju krajeva, amerikancima 70% nosaca trune u norfolku plus sto su obustavili izgradnju novih. 2 su razloga, jedan je sto ce uskoro biti prevazidjeni kao sredstvo ratovanja i drugo, preskupi su! amerikance jedan nosac na godisnjem nivou kosta 1 milijaru dolara! samo odrzavanje, jer nosac nije samo jedno plovilo vec citava grupa drugih koji su mu u pratnji i bez kojih ne bi bio funkcionalan.

dalje, ako iskljucimo nosace, koji su za njih nebitni, uzmi samo krstarice klase kirov ili slava, koji deru po siriji krstarecim raketama iz kaspijskog mora i sad sa mediterana. dodaj i sve ostale brodove koji su dosli na obale sirije vidjeces da je ruska mornarica sve osim qrz! ruski razaraci, kruzeri, ili fregate specijalizovane za izvidjanje, ometanje, anti-sub...

Vrh

PostPoslato: 05 Dec 2016, 22:08 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Zasto preterujem, ako pogledas sastav njihove flote i uporedis sa amerima i nato savezom odmah ce ti sve biti jasno. Rusi su slabo ili nikako ulagali u taj rod. Podmornice i nekako, ali brodovi su poprilicno slabi, a i broj im je daleko manji nego kod amera... Cini mi se da su po broju nosaca aviona daleko iza amera, ako neko ima neka nadje statistiku.

Cenim ja da se oni drze one da se rat dobija na kopnu i uz pomoc vazdusnih snaga, al nekada je bitno da te vazdusne snage ne moraju letiti hiljade kilometara da bi dosle do cilja.

Uvek mi na pamet padne onaj klip sa brodom sto se kurci i pokazuje silu, a kad su ispalili raketu sa njega ona upala u vodu ispred broda.

Doduse i ameri su usrali sa ovim novim nevidljivim brodom, koji je izasao xy milijardi dolara, a motor crkava svako malo, uz to granata kosta 800.000$, jer je kalibar samo za njega i niko drugi ga ne koristi. Tu glupost i rusi tesko mogu nadmasiti

Vrh

PostPoslato: 05 Dec 2016, 22:11 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

malo novosti iz oslobodjenih dijelova alepa, sredjuje se, cisti, sprema za povratak stanovnistva (iako mislim da vlada hoce malo da se izreklamira 8) )

Spoiler:
Slika

Slika

Slika

Vrh

PostPoslato: 05 Dec 2016, 22:13 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Vlakanje znam da ne cine samo nosaci, ali u ovo danasnje vreme je bitno. Pistu unistis pa avion ne moze poletiti, a kako su okruzeni nato savezom tesko mogu uraditi bilo sta u ulozi "mirovnjaka" jer moraju preletati nato vazdusni prostor.

Cist primer je sirija, gde su izgubili avion koji je narusio turski vazdusni prostor. Nisu imali ulogu serifa jer su se cupali iz komunizma do juce, pa cim su stali na noge odmah krenuli zveckati oruzjem. Videcemo, za odbranu su jaki, ali za sire razmere su potanki, bez obzira na geografski polozaj. A oni svakako pokusavaju dokazati da su najjaca sila a za to moras paradirati na svim poljima

Vrh

PostPoslato: 06 Dec 2016, 08:02 
Stara kuka
Stara kuka

Pridružio se: 24 Mar 2015, 20:12
Isto kao sto mozes pistu sjebati tako mozes i nosac.....samo je pista blago receno popravljiva....
Prije neki dan , na izgradnji auto puta u Srbiji imaju dionice gdje se uklanjanjem bocnih ograda auto put moze koristiti kao poletno sletna pista....

Vrh

PostPoslato: 06 Dec 2016, 08:58 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 19 Feb 2010, 17:13
Ima dosta dionica autoputa širom svijeta na kojima je međupojas između traka asfaltiran (a ni na podlozi se nije štedilo kad su ti pravci od 2-3 km u pitanju).

Za par sati ukloniš ogradu i imaš pistu dovoljnu i za transportnu avijaciju, a sasvim slučajno okolina je sa svih strana okružena šumom. :)

Sa druge strane, za nevolju migonja može da poleti i sa livade. Neće malo vožnje preko džombi naškoditi. 8)

Vrh

PostPoslato: 06 Dec 2016, 09:01 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Pridružio se: 03 Mar 2009, 15:14
Iamamo bi u Bakincima dvije paralene piste, spremne 24/7 ya dejstvovanje, samo uklonis plasticnu klonjaru hahahah

mogu mislit bosnje kad to vide kako ih jeza prodje 8) 8) 8)

Vrh

PostPoslato: 06 Dec 2016, 09:06 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 19 Feb 2010, 17:13
Dvije piste i pripadajuće kaponire ispod brda. :D

Zato su đikani tražili brdo u lijevču da kroz njega prođu sa autoputem. :lol:

Vrh

PostPoslato: 06 Dec 2016, 11:56 
Stara kuka
Stara kuka

Pridružio se: 24 Mar 2015, 20:12
Philby je napisao:
Dvije piste i pripadajuće kaponire ispod brda. :D

Zato su đikani tražili brdo u lijevču da kroz njega prođu sa autoputem. :lol:

Mala ispravka

......ma sta trazili brda po Lijevcu , Djikani NAPRAVILI brda zbog autoputa.... :lol:

Vrh

PostPoslato: 06 Dec 2016, 18:54 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

nova mapa, solidno su se pomjerili sa istoka prema starom alepu.

Spoiler:
Slika

a udaraju i dalje

https://www.youtube.com/watch?v=_T4tp7nbrAE
https://www.youtube.com/watch?v=Xb-hooDHOnk

plus

jedan od razloga zasto vecina odbija da se preda... znaju kako bi prosli, ruke su im krvave kao rijetko kome!
slike iz 2012, zarobljeni kadeti sirijske vojske u alepu
18+
Spoiler:
Slika

Spoiler:
Slika

Vrh

PostPoslato: 06 Dec 2016, 19:30 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Mar 2014, 13:26
Kakva predaja i pi..da materina!
Satjerat u gomilu, poravnat s neba i zemlje i zdrao!

Vrh

PostPoslato: 06 Dec 2016, 20:09 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Maj 2010, 21:21
Saglasan zbog kršenja Ženevske, kako se predaju, il kuglu u glavu, il džabna radna snaga za sledećih 20 godina rekonstrukcije (čitaj robovi).

Vrh

PostPoslato: 06 Dec 2016, 20:15 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Kada ih satjeraju u kotao 2kmx2km, uposliti smerc i buratino posade da rabotaju :) Skatati ih na nulu!

Vrh

PostPoslato: 06 Dec 2016, 20:30 
Stara kuka
Stara kuka

Slika

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 4235 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 125, 126, 127, 128, 129, 130, 131 ... 212  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]