banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 27 Jul 2025, 21:48

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 2833 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 123, 124, 125, 126, 127, 128, 129 ... 142  Sledeća

Za koga ćete glasati na izborima u oktobru 2014.?
SNSD 14%  14%  [ 11 ]
SDS 29%  29%  [ 22 ]
PDP 5%  5%  [ 4 ]
DNS 3%  3%  [ 2 ]
SRS RS 0%  0%  [ 0 ]
SNS RS (Vučićevi) 4%  4%  [ 3 ]
SP RS 3%  3%  [ 2 ]
NDP - Dragan Čavić 9%  9%  [ 7 ]
Bojkotovaću izbore 33%  33%  [ 25 ]
Ukupno glasova : 76
Autoru Poruka
PostPoslato: 31 Okt 2014, 21:20 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Feb 2008, 23:04
nepokoreni je napisao:
Ako je u Austriji nije na Marsu! Kako moji što žive tamo uglavnom znaju šta se ovdje dešava.... :roll:

Упућен сам ја много боље него већина. А и живим на релацији Аустрија-РС-Србија.

Мени ови уписи делују тако да је као већина спавала до сада у неком свом сну и сада одједном се буду и пропаст. А у ствари тако је већ годинама, деценијама... А ви ми то описујете као неку новину.

Чињенице кажу следеће: Генерално цео Балкан је у курцу. Да ли ће бити боље? Тешко. Да ли ће пропасти? Неће.

Сад можемо да кукамо, ринтамо се, ово, оно али што се пре помириш са чињеницом да се код нас на боље неће променити ништа или свега нешто мало, веруј ми биће ти лакше. Мени је дуго требало да то прихватим јер сам се заносио неким мислима да може боље али реално не може. Може само горе. Такви смо, какви смо, то смо ми.

http://www.youtube.com/watch?v=oXo4ox94 ... e=youtu.be

Vrh

PostPoslato: 31 Okt 2014, 21:59 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Okt 2010, 18:53
Decenijama da, ali smo decenijama živjeli na tuđe kredite koje smo pokrali i smuljali i sad polako dolaze na naplatu....pusti ti Balkan pa nas je Albanija prešišala odavno! Nisu imali deset kilometara asfalta u cijeloj državi a vidi ih sad:

Slika
Slika

Jbt pa za 5-10 godina će prestići CG u turizmu :-?

Vrh

PostPoslato: 31 Okt 2014, 22:48 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 09 Jun 2004, 14:58
Turizam kod Aljbanerosa.. :lol:

Ovo gore ti jenkiji prave, tj. ugradjuju ispusni ventil dolinom Drima za sva ona kos.-metohijska rudno-mineralna blaga.. Kad ih ispumpaju i teretnjacima-Cateripillarima ga usput opet razbatale dok ih dovuku do Bulkcarriera u Drachu, onda nek i ovi ponovo krpaju..

Vrh

PostPoslato: 31 Okt 2014, 23:12 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Mar 2008, 16:35
Jeste, i ja sam cuo, Kosovo je toliko bogato da su Katar, UAE i Norveska smijesni za njega. Da bi se prikrilo to bogatstvo svi svjetski mediji sem srpskih dobijaju milijarde $ za spin.

Vrh

PostPoslato: 31 Okt 2014, 23:15 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 27 Feb 2013, 15:24
Silvio Dante je napisao:
Упућен сам ја много боље него већина. А и живим на релацији Аустрија-РС-Србија.

Мени ови уписи делују тако да је као већина спавала до сада у неком свом сну и сада одједном се буду и пропаст. А у ствари тако је већ годинама, деценијама... А ви ми то описујете као неку новину.

Чињенице кажу следеће: Генерално цео Балкан је у курцу. Да ли ће бити боље? Тешко. Да ли ће пропасти? Неће.

Сад можемо да кукамо, ринтамо се, ово, оно али што се пре помириш са чињеницом да се код нас на боље неће променити ништа или свега нешто мало, веруј ми биће ти лакше. Мени је дуго требало да то прихватим јер сам се заносио неким мислима да може боље али реално не може. Може само горе. Такви смо, какви смо, то смо ми.

Realno.. slazemo se.

Vrh

PostPoslato: 31 Okt 2014, 23:25 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Silvio Dante je napisao:
Је л' ти знаш да се је ли пише одвојено?

Ти наводиш ствари које су у РС на сцени већ деценијама. И опет није дошло до катаклизме.
Ја лично не знам никога да леже у кревет гладан, а да је иоле способан за рад и хоће нешто да ради.

Не сумњам ја да има људи који морају да копају по смећу, али то се исто тако виђа у свим деловима света, али слабо се где види осим код нас да се баца толико хране. Рецимо, код нас људи када славе славу, ти када видиш те софре, не бих никада рекао да је то земља са озбиљним проблемима.
То је у ствари наш менталитет. Да поричемо да имамо проблем, а и да претерујемо када мрачимо.

Истина је негде између. Добро није, али ни катаклизма није баш на домак руке.

Iz tvoje perspektive to sto ima vise penzionera nego zaposlenih i sto je vecini mozak indoktriniran nacionalizmom, pa ne shvataju da ce cijeli radni vijek raditi za 550 maraka, ne znaci katastrofu? Je l razumijes sta je struktura drustva i ako razumijes, mozes li pretpostaviti u kojem smijeru ide ovaj entitet?

Vrh

PostPoslato: 01 Nov 2014, 08:59 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Apr 2011, 21:17
Živio Staljin i Svjetska revolucija

Vrh

PostPoslato: 01 Nov 2014, 09:29 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 08 Jul 2008, 18:33
Pa nije smak svijeta ni raditi za 550km...mislis da su nase babe i djedovi zivjeli sta bolje u austro ugarskoj,jesu *urac...dobro je covjek napisao...balkan je takvo podrucje..bolje ce tesko biti...propasati necemo

Vrh

PostPoslato: 01 Nov 2014, 09:44 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

wizzy_bl je napisao:
Pa nije smak svijeta ni raditi za 550km...mislis da su nase babe i djedovi zivjeli sta bolje u austro ugarskoj,jesu *urac...dobro je covjek napisao...balkan je takvo podrucje..bolje ce tesko biti...propasati necemo

Ovo poredjenje sa Austrugarskom necu komentarisati, to je smijesno.
Nego, imas li zenu i djecu i znas li koliki su mjesecni troskovi skromnog zivota?

Vrh

PostPoslato: 01 Nov 2014, 09:57 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

manitu uci da svira je napisao:
Jeste, i ja sam cuo, Kosovo je toliko bogato da su Katar, UAE i Norveska smijesni za njega. Da bi se prikrilo to bogatstvo svi svjetski mediji sem srpskih dobijaju milijarde $ za spin.

Ne preseravaj se sad, ne pricamo o nafti, ima tu stosta da se izmuze:

http://www.politika.rs/rubrike/Drustvo/Rat-za-kosmetsko-rudno-blago.lt.html

Ete ga i Nil Klark u 'Nju stejtsmenu'.. sto mi ovo nekako poznato.. :iconbiggrin:

http://www.avrupaminerals.com/projects/kosovo/

Vrh

PostPoslato: 01 Nov 2014, 10:02 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

To je smjesno naspram rudnog bogatstva Srbije, uskoro cemo i mi i Albanci/Sipci biti milijarderi :D

Vrh

PostPoslato: 01 Nov 2014, 10:06 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

ocemo u broju crveni i bjeli krvni zrnaca kontanimiranih Pb-Zn-Fe-Ni-etc. amalgamima.. :D

Vrh

PostPoslato: 01 Nov 2014, 10:19 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Cica Toma o nasoj kolibi:

'..Serbistanci su inace naselili najlepsi deo planete i na njemu se radjaju najbolji ljudi koje posle darujemo celom svetu..'

http://www.tanjug.rs/videodet.aspx?galI ... oID=808980

Slika

Vrh

PostPoslato: 01 Nov 2014, 10:44 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Michigenac je napisao:
Turizam kod Aljbanerosa.. :lol:

Ovo gore ti jenkiji prave, tj. ugradjuju ispusni ventil dolinom Drima za sva ona kos.-metohijska rudno-mineralna blaga.. Kad ih ispumpaju i teretnjacima-Cateripillarima ga usput opet razbatale dok ih dovuku do Bulkcarriera u Drachu, onda nek i ovi ponovo krpaju..

Ne lupaj. Prijatelj mi ide dole poslovno kaže da su sredili obalu boli glava a čovjek se isto smijao albanskom turizmu, kao čuj albanski turizam :roll: , pa kad je vidio šta se radi dole poklopio se.
manitu uci da svira je napisao:
Nego, imas li zenu i djecu i znas li koliki su mjesecni troskovi skromnog zivota?

Potrošačka korpa tročlane familije prelazi 1800 KM, a dvoje nek radi (rijetkost) za prosječnu platu u RS kako će pokriti troškove života? A tek da imaju 550 KM.....Inflacija zadnjih 10 godina je 150%, hrana sve skuplja, a posla i novca sve manje.
Najjači su mi oni što tule kako se živjelo nekad u KuK i KJ bez ovoga, onoga....pa smrtnost djece je bila preko 40% do pete godine, a TBC i sifilis ubijali samo tako. Od devetoro rođenih četvoro umre, a od teškog života malo ko doživljavao duboku starost. Bilo bolje ne'a šta :-?

Vrh

PostPoslato: 01 Nov 2014, 12:07 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Feb 2008, 23:04
Албански туризам је једно време баш напредовао, али мислим да је задњих пар година и то прилично стало. Лично нисам био, али сам ту причу чуо од људи који су ишли доле пар година. Тренутно је нека станганица у развитку, ако не чак и пад.

Знаш како, није сигурно сјајно радити за плату од 550 КМ, али с друге стране нека је и 550 КМ али нека је редовна. Ово ти је размишљање већег дела нашег народа.

Citiraj:
Iz tvoje perspektive to sto ima vise penzionera nego zaposlenih i sto je vecini mozak indoktriniran nacionalizmom, pa ne shvataju da ce cijeli radni vijek raditi za 550 maraka, ne znaci katastrofu? Je l razumijes sta je struktura drustva i ako razumijes, mozes li pretpostaviti u kojem smijeru ide ovaj entitet?

Све ја то схватам и разумем јако добро. Пензионера имамо више него запослених, јер смо пензоса увек имали масу, а смањио се број радних места. У Аустрији исто имаш више пензионера, него тренутно младих (испод 30) радника. Значи, не кубуримо само ми са пензосима, него кубури цела Европа. Старимо генерално.

Национализам ће бити овде доминантна тема све док се не реше национална питања и не повуку јасне границе. Знаш ону енглеску изреку good walls make good neighbors. Док год се то не реши, овде ће национализам да буде питање број један, а економија и животна егзистенција далеко испод.

Ја теби пишем о менталитету нашег поднебља. Са оваквим народом не може боље. Није до политичара, јер политичари су дошли из тог народа. Они су само рефлексија народног менталитета.

Гледам Нелета јуче на РТС-у и добро је човек рекао: Ми смо били 400 година под Турцима и морали смо да се довијамо на разне начине да преживимо. Варали смо, сакривали смо, отимали, лагали али је то било нужно да се преживи. И то нам је остало у крви, а Турака више нема. И то је то. То смо ми. Помири се са тим.

На крају крајева, како рече један пријатељ, некада смо чекали у реду за хлеб, а данас у реду за ајфон. Каква криза? :)

http://www.youtube.com/watch?v=oXo4ox94 ... e=youtu.be

Vrh

PostPoslato: 01 Nov 2014, 13:09 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Jun 2011, 12:04
Silvio Dante je napisao:
Албански туризам је једно време баш напредовао, али мислим да је задњих пар година и то прилично стало. Лично нисам био, али сам ту причу чуо од људи који су ишли доле пар година. Тренутно је нека станганица у развитку, ако не чак и пад.

Albaniski turizam je bio među 10 najbrže rastućih u svijetu.
Logično je da će toliko veliki rast, oko 800% (!) u nekoliko godina, usporiti.
Ali, low cost letovi i nova saobraćajna infrastruktura... samo će pomoći da održe sadašnje stanje i doprinesu daljem, ipak, malo manjem rastu.

Silvio Dante je napisao:
Знаш како, није сигурно сјајно радити за плату од 550 КМ, али с друге стране нека је и 550 КМ али нека је редовна. Ово ти је размишљање већег дела нашег народа.

Ovo ali sam namjerno boldovao. Mnogima nije redovna, masa ljudi radi za ispod 550KM, a ponuda poslova je slaba, što najbolje govori o situaciji.
Pogotovo što je sve više porodica sa samo jednim zaposlenim.

Silvio Dante je napisao:
Национализам ће бити овде доминантна тема све док се не реше национална питања и не повуку јасне границе. Знаш ону енглеску изреку good walls make good neighbors. Док год се то не реши, овде ће национализам да буде питање број један, а економија и животна егзистенција далеко испод.

Nacionalizam će biti dominantna tema sve dok ima para za isplatu penzija, jer su ovdje jedino penzioneri sposobni da se dignu i izađu na ulice.
Kada počnu kasniti penzije za godinu dana, a što je nažalost realnost ukoliko se sadašnje stanje nastavi, džaba nacionalna retorika, kad penzići blokiraju ulice i krenu na zgradu vlade (sjeća li se iko onih protesta kada su blokirali most u Prijedoru i umalo probili kordon pred starom zgradom vlade)

Silvio Dante je napisao:
На крају крајева, како рече један пријатељ, некада смо чекали у реду за хлеб, а данас у реду за ајфон. Каква криза? :)

:roll:
Edit: Prijatelj ti je baš bistar :lol: Da se ne zove Biserko?

Poslednji put menjao Choban dana 01 Nov 2014, 13:15, izmenjena 2 puta

Vrh

PostPoslato: 01 Nov 2014, 13:10 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Nacionalno pitanje zamagljuje klasno i nakon svih nacionalnih prebrojavanja i omeđivanja na djelu imamo kurtamurtizam koji nam nudi viziju preživljavanja a ne života.Iz mnogih nedoslednosti koje ste postavili vi u stvari nesvjesno podržavate stanje kurtamurtizma.Evo primjera:neko reče da su nam na naplatu došloi svi krediti iz socijalističke ere gdje smo uživali u blagodetima soc. zaštite i ravnopravnosti .Dok se u nastavku rasprave isti divi Albanskim autoputevima i njihovom (potencijalnom) turizmu.Naravno,ne postavlja se pitanje čija će djeca plaćati te kredite kojima su izgradili autoputeva.

Vrh

PostPoslato: 01 Nov 2014, 16:37 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

SFRJ na 22 miliona stanovnika i srednje razvijenom industrijom imala oko 11 milijardi $ duga, a BIH bez ikakve ekonomije i industrije ima 18 i još kusur milijardi KM duga i još se zadužuje. Prva država se zaduživala za posticaj privrede, a ova banana za isplate budžetskih sredstava....baš je ono YU socijalno osiguranje krivo za današnju kataklizmu :roll:
A s kim bi ti da se poredimo Spijo? Njemačkom? Češkom? Pa naravno da se divim zemlji koja je iz srednjeg vijeka uskočila u 21. i usput prešišala komšije koji su za nju bili Amerika. I napreduje i ulaže.

Vrh

PostPoslato: 01 Nov 2014, 20:59 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Tvoja teorija je bila da smo se više decenija zaduživali pa je to sad došlo na naplatu jebo ga ti,pa sam iz toga povukao paralelu sa albanskim zaduživanjem i gradnjom autoputeva.Sad,ako ti misliš da će neka država na taj način izaći na zelenu granu (a neće) onda ja malo nedosledno liti suze za narodom koja grca u dugovima.Po tvojoj teoriji velika stvar za naciju je izgradnja cesta i autoputeva za koje se mora ići u dug a kad dođu dugovi za naplatu poseže se za prodajom(predajom) prirodnih resursa i to klasifikuješ kao izdaju nacionalnih interesa.
Zbog toga neću da se poredim sa tim kozojebcima jer su oniu većoj gabuli nego mi.Primjer za nas ne može biti stepen servilnosti stranih vlada bankarskim fašistima već baš naprotiv.

Vrh

PostPoslato: 01 Nov 2014, 23:18 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Koliko mi je poznato, RS/BiH nisu podlijegale dugu iz vremena SFRJ, ili im je isti bio ukinut od strane finan. institucija MZ, tj. postedjeni su vracanja duga usljed ratnih razaranja i tek pozajmljena sredstva po zavrsetku rata su uzeta u obzir pri obracunu vanjskog duga.. SRJ/Srbija je pravno naslijedila najveci dio onog prije raspada drzave..

A na onoj stranici sto sam prije linkovao, str. 9:

http://www.narodnaskupstinars.net/uploa ... godinu.pdf

moz da se vidi da je isti rapidno opadao sve do 2008, odn. uspjesno servisiran do momenta kad je nastupila svjetska fin. kriza..

Problem kod uzimanja kredita prethodnih godina je njegova izuzetno nepovoljna namjenska struktura za koje su koristeni:-knap 90% svih zajmljenih sredstava prethodnih godina su utroseni na javni sektor (tj. najvecma upumpavanje u parazite na drzavnim jaslama) i u razvoj infrastrukture (telekom, putevi, stanovanje,...), a samo 10% na poticanje novih proizvodno-privrednih djelatnosti -odlucujuce za poticaj BDP-a koji je poradi toga ovako ostao mizeran.. I zato smo i nakon ovih nesrecnih poplava, najebali sad kako ovi dospijevaju na naplatu... Srbija je u jos dubljim govnima i cisto sumnjam da ce im ovo kresanje penzija i djelomice plata pomoci. Na kraju ce najvjerovatnije morati prodavati ovo jedino sto im je jos preostalo iole vrijedno: Elektroprivredu, koncesije za rudnike, zemlju po Vojvodini i ostatke u Srbiji.. Hrvati i Albanci sopstveno primorje (svoj cuveni turizam :iconbiggrin:) i tako... Hebace nas zapadni hohstaperi ko magarce u blatu..!

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 2833 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 123, 124, 125, 126, 127, 128, 129 ... 142  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]