banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 28 Jul 2025, 00:21

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 5854 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 122, 123, 124, 125, 126, 127, 128 ... 293  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 04 Mar 2021, 16:56 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 08 Maj 2010, 09:15
davorr3 je napisao:
Citiraj:
Od Stanivukovićevog dolaska 21 radnik primljen bez konkursa

Najveći dio novozaposlenih čine odbornički kandidati PDP-a i aktivisti iz protekle kampanje Draška Stanivukovića, a neki od njih su, takođe bez raspisanog javnog konkursa, postavljeni na rukovodeće pozicije u gradskim preduzećima.

Petoro njih bili su kandidati PDP-a na proteklim izborima, i to Ognjen Savanović, Saša Čekrlija, Vladimir Grujić, Ivana Granula i Tanja Palačković. Svi oni primljeni su bez raspisanog javnog konkursa, s tim da se zakonska obaveza konkursa ne odnosi samo na Grujića, pošto je, kao šef kabineta, vezan za mandat gradonačelnika.

https://www.bl-portal.com/banjaluka/nov ... -konkursa/

Ko je ovaj Draško Bošnjak?
Ne spominje se na ličnoj karti GU... Tamo je šef Odsjeka za informatiku Ljiljana Vasojević Radanović...
Takođe se ni u Kancelariji za građane ne spominje Tanja Palačković...
Nema ni Ivane Granula...

https://www.banjaluka.rs.ba/licna-karta-gu/

Ko tu koga laže??????????????????

Ja nisam uštva iz tvoga društva!

Ovde svaka nova vlast ima nove bogataše, batinaše i robijaše.

Vrh

PostPoslato: 04 Mar 2021, 17:03 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 08 Jul 2008, 18:33
Opcija br.1...samo oni ljudi koji su prijavljeni na osnov osiguranja koji se ubrajaju u "RADNI ODNOS", tj nema ugovora o djelu, izabrana imenovana duznost, privremeni povremeni poslovi,itd..

Opcija br.2 ...samo oni koji su prijavljeni na neodredjeno.

Vrh

PostPoslato: 04 Mar 2021, 17:15 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Znači muljaža kako god okreneš? Ono što smo rekli da se neće više raditi?

Vrh

PostPoslato: 04 Mar 2021, 18:55 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Feb 2012, 22:52
wizzy_bl je napisao:
Opcija br.1...samo oni ljudi koji su prijavljeni na osnov osiguranja koji se ubrajaju u "RADNI ODNOS", tj nema ugovora o djelu, izabrana imenovana duznost, privremeni povremeni poslovi,itd..

Opcija br.2 ...samo oni koji su prijavljeni na neodredjeno.
Да ли треба конкурсна процедура за те послове?

Vrh

PostPoslato: 04 Mar 2021, 19:05 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 08 Jul 2008, 18:33
Ne treba...

Vrh

PostPoslato: 04 Mar 2021, 20:06 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Znači sve je sranje, ali po zakonu? Kao i one priče sa vd direktorima i šta ja znam...

Vrh

PostPoslato: 04 Mar 2021, 20:24 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07 Apr 2012, 12:39
Citiraj:
Banjaluka stopira izgradnju mosta u Docu

Istakao je da je gradnja ovog mosta počela bez jasne vizije kako je to moguće uraditi.

"Da li su postojali neki nezvanični dogovori da će neko dati neka sredstva ili kako? Mi tih dokumenata nemamo i to nema u budžetu. U ovoj fazi nastavljati sa radovima za koje će možda trebati još 12 ili više miliona KM je vrlo neracionalno

Konacno, masine mogu u garaze da se zavrsi predizborna Igorova predstava sa ovim mostom.

Vrh

PostPoslato: 04 Mar 2021, 20:27 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Jan 2007, 16:38
Šta piše u potpisanom ugovoru?

Vrh

PostPoslato: 04 Mar 2021, 23:07 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 28 Jul 2013, 12:48

Ćućunijada se nastavlja.

Vrh

PostPoslato: 04 Mar 2021, 23:31 
Stara kuka
Stara kuka

Pridružio se: 23 Nov 2015, 23:59
Sta ti znaci konkurs kad se i on nastima? Oni ako su naumili ove ljude na te pozicije postaviti, postavili bi ih i s konkursom, al to im je samo dodatni, nepotrebni posao. Isto je to sve kako god da okrenes

Vrh

PostPoslato: 04 Mar 2021, 23:35 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Nov 2008, 17:42
Pečenko je napisao:

Ćućunijada se nastavlja.

Hahaha :D

Vrh

PostPoslato: 05 Mar 2021, 03:25 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Joj ovog Ćućuna treba govnima gađati...

Vrh

PostPoslato: 05 Mar 2021, 07:57 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Okt 2008, 14:27
Pečenko je napisao:

Ćućunijada se nastavlja.

Почео је као Вучић да најављује да ће "сутра објавити шокантне ствари"!

Vrh

PostPoslato: 05 Mar 2021, 12:09 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 01 Maj 2018, 09:42
shoole je napisao:
Pečenko je napisao:

Ćućunijada se nastavlja.

Почео је као Вучић да најављује да ће "сутра објавити шокантне ствари"!

Citiraj:
U pratećem videu on je pokazao tih šest stranica, a radi se, kako je naveo, o Reviziji projekta sistema obavještavanja i uzbunjivanja....
...Nakon što ih je prelistao, zaključio je da to podsjeća na seminarski rad iz trećeg razreda, ali osnovne škole, te da za njegovu izradu treba možda 35 minuta "ali, onako, ako ne žurite".

ajmo ovako - kako bi to u stvari trebalo da izgleda:
-ako se zaista radi o reviziji projekta to onda znači da je tim koji je sastavio izvještaj pregledao i ocjenjivao neki projekat. znači, vrlo je moguće da je za izradu samog dokumenta "potrebno 35 minuta ali ako ne žurite" (mislim da je i to pretjerano, ja bih utrošio, recimo, pola dana na samo kucanje i osmišljavanje stavki iz samog izvještaja);
- revizija podrazumijeva da se neki projekat detaljno pregleda, utvrdi njegova tačnost u pojedinostima i u globalu, upute neke zamjerke (ako ih ima) na sadržaj i tačnost, sačeka da se greške i nedostaci isprave i dopune (ako je grešaka bilo); posledično, revizija ne traje tih "35 minuta" već danima, nerijetko i mjesecima ako je projekat složen (govorim načelno)
-na kraju se uradi/sačini izvještaj ("seminarski rad")
-cijena revizije projekta se ugovara
-projekat sistema za obavještavanje i uzbunjivanje (kao je navedeno) trebalo bi da je multidisciplinaran, a to će reći da je na njemu radilo više stručnjaka različitih profila
-posledično sa prethodnim, tim koji radi reviziju tog projekta, trebalo bi da je, takođe, multidisciplinaran, odnosno da je na samoj reviziji radilo više ljudi;
-pretpostavljam da je revizija projekta zakonska obaveza i da se ne može izbjeći;
-na osnovu svega predočenog, revizija - pogotovo ako u timu ima značajan broj stručnjaka različitih struka - u pravilu ne može da bude jeftina

sve sam ovo napisao sa načelnog stanovišta. sve su, međutim, prilike da gradonačelnik nema pojma o institutu revizije i šta ona podrazumijeva. što je ipak malo bolje od mogućnosti da zna o čemu se radi ali se pravi blesav.

Vrh

PostPoslato: 05 Mar 2021, 12:19 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 19 Feb 2009, 12:35
Pa pokazao je taj famozni izvjestaj na sest stranica od kojih jedna sadrzaj a na ostalih pet su fotografije sa po dve recenice ispod svake.

Sent from my Mi A3 using Tapatalk

Vrh

PostPoslato: 05 Mar 2021, 12:21 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Jan 2002, 01:00
kosta je napisao:

ajmo ovako - kako bi to u stvari trebalo da izgleda:
-ako se zaista radi o reviziji projekta to onda znači da je tim koji je sastavio izvještaj pregledao i ocjenjivao neki projekat. znači, vrlo je moguće da je za izradu samog dokumenta "potrebno 35 minuta ali ako ne žurite" (mislim da je i to pretjerano, ja bih utrošio, recimo, pola dana na samo kucanje i osmišljavanje stavki iz samog izvještaja);
- revizija podrazumijeva da se neki projekat detaljno pregleda, utvrdi njegova tačnost u pojedinostima i u globalu, upute neke zamjerke (ako ih ima) na sadržaj i tačnost, sačeka da se greške i nedostaci isprave i dopune (ako je grešaka bilo); posledično, revizija ne traje tih "35 minuta" već danima, nerijetko i mjesecima ako je projekat složen (govorim načelno)
-na kraju se uradi/sačini izvještaj ("seminarski rad")
-cijena revizije projekta se ugovara
-projekat sistema za obavještavanje i uzbunjivanje (kao je navedeno) trebalo bi da je multidisciplinaran, a to će reći da je na njemu radilo više stručnjaka različitih profila
-posledično sa prethodnim, tim koji radi reviziju tog projekta, trebalo bi da je, takođe, multidisciplinaran, odnosno da je na samoj reviziji radilo više ljudi;
-pretpostavljam da je revizija projekta zakonska obaveza i da se ne može izbjeći;
-na osnovu svega predočenog, revizija - pogotovo ako u timu ima značajan broj stručnjaka različitih struka - u pravilu ne može da bude jeftina

sve sam ovo napisao sa načelnog stanovišta. sve su, međutim, prilike da gradonačelnik nema pojma o institutu revizije i šta ona podrazumijeva. što je ipak malo bolje od mogućnosti da zna o čemu se radi ali se pravi blesav.

Sve to stoji, ali me baš živo zanima kakva je to revizija projekta od 1 stranice sadržaja i 5 stranica fotografija i kakvi su multidisciplinarni stručnjaci to izrađivali.

Allow me to introduce first, Makaveli the Don.

Vrh

PostPoslato: 05 Mar 2021, 12:26 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Nov 2008, 17:42
Ko je uzeo pare za to, to je važnije.

Vrh

PostPoslato: 05 Mar 2021, 12:32 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 14 Maj 2007, 17:57
Ja sam ga razumio da je za konkretan dokument trebalo 35 minuta, ne da se prava revizija projekta može pripremiti za to vrijeme.

Послато са SM-A715F помоћу Тапатока

Vrh

PostPoslato: 05 Mar 2021, 12:43 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07 Maj 2006, 01:17
Revizori znaju samo da potpišu bez detaljnog pregleda ičega ako je projektovano od stane njihovih poznanika projektanata...ali često bude da iako stoji potpis, tih njima poznatih projektanata, sem tog potpisa projektanti nemaju nikakvu vezu sa projektom.

Vrh

PostPoslato: 05 Mar 2021, 12:49 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 01 Maj 2018, 09:42
ljudi, ne pucajte na pijanistu!
ja vam velim kako bi ozbiljna revizija trebalo da izgleda, vrlo je moguće da je ova neki fingirani dokument. kao što je moguće da Draško maše dijelom ukupnog dokumenta revizije. ne znam.
što se tiče tima, tu takođe mogu da lupam na osnovu naziva projekta koji je navodno revidovan. ovako iz glave, tu bi morali da budu strujaši različitih profila, inžinjeri zaštite i sl.
ništa ne tvrdim, vodim se logikom revidovanja iz moje oblasti gdje revizija može biti formalna ali može da bude teška i desetine hiljada maraka.
sam izvjestaj takođe može da bude samo reviziona klauzula na jednoj stranici ali može da bude teška i desetine stranica.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 5854 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 122, 123, 124, 125, 126, 127, 128 ... 293  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]