shoole je napisao:
Pečenko je napisao:
Почео је као Вучић да најављује да ће "сутра објавити шокантне ствари"!
Citiraj:
U pratećem videu on je pokazao tih šest stranica, a radi se, kako je naveo, o Reviziji projekta sistema obavještavanja i uzbunjivanja....
...Nakon što ih je prelistao, zaključio je da to podsjeća na seminarski rad iz trećeg razreda, ali osnovne škole, te da za njegovu izradu treba možda 35 minuta "ali, onako, ako ne žurite".
ajmo ovako - kako bi to u stvari trebalo da izgleda:
-ako se zaista radi o
reviziji projekta to onda znači da je
tim koji je sastavio izvještaj pregledao i ocjenjivao
neki projekat. znači, vrlo je moguće da je za izradu samog dokumenta "potrebno 35 minuta ali ako ne žurite" (mislim da je i to pretjerano, ja bih utrošio, recimo, pola dana na samo kucanje i osmišljavanje stavki iz samog izvještaja);
- revizija podrazumijeva da se neki projekat detaljno pregleda, utvrdi njegova tačnost u pojedinostima i u globalu, upute neke zamjerke (ako ih ima) na sadržaj i tačnost, sačeka da se greške i nedostaci isprave i dopune (ako je grešaka bilo); posledično, revizija ne traje tih "35 minuta" već danima, nerijetko i mjesecima ako je projekat složen (govorim načelno)
-na kraju se uradi/sačini izvještaj ("seminarski rad")
-cijena revizije projekta se ugovara
-
projekat sistema za obavještavanje i uzbunjivanje (kao je navedeno) trebalo bi da je multidisciplinaran, a to će reći da je na njemu radilo više stručnjaka različitih profila
-posledično sa prethodnim, tim koji radi
reviziju tog projekta, trebalo bi da je, takođe,
multidisciplinaran, odnosno da je na samoj reviziji radilo više ljudi;
-pretpostavljam da je revizija projekta zakonska obaveza i da se ne može izbjeći;
-na osnovu svega predočenog, revizija - pogotovo ako u timu ima značajan broj stručnjaka različitih struka - u pravilu ne može da bude jeftina
sve sam ovo napisao sa načelnog stanovišta. sve su, međutim, prilike da gradonačelnik nema pojma o institutu revizije i šta ona podrazumijeva. što je ipak malo bolje od mogućnosti da zna o čemu se radi ali se pravi blesav.