wizzy_bl je napisao:
Kako vise pratim desavanja u svijetu....i vise citam.. sve mi je veca muka...nekako mi dodje da pozelim nuklearni rat..i da se ova civilizacija resetuje(po mogucnosti da ostanu slaveni)...naravno...volio bih da rusi obrisu zapadnu evropu,a ameriku i englesku vise puta,da slucajno nesto ne preskoce...da se rijesimo vise tog zla-kapitalizma...dosadio i bogu i narodu ...shalim se naravno

Da ne bude neke zabune..nisam komunjara...da sanjam komunisticki sistem,kao spas za sve nas..i to se pokazalo ko sranje....jednostavno smatram,da je vrijeme za nesto novo..kako bi civilizacija krenula neprijed...kapitalizam je proslost...sta je buducnost..jbg ne znam
Bit cu malo sarkastican, ne se ljutit.
Ti ocito ne znas da se radujes ili nisi procito obavezno stivo.
"Kraj istorije i Poslednji covjek" od Fukojame.
Zivis u naj naj najboljem sistemu koji moze da postoji i koji nema konkurencije!!
Zivis u sistemu zapadne demokratije kapitalisticke ekonomije koji je sebe dokazao protiv kompetitora i koji je pravedno pobjedio zato sto je bolji i jedini moguc.
E sad pazi, sistem kao sistem je kao takav ok samo je do tebe.
Ko ti je kriv sto si nesposoban, imas sve sanse a ne postizes, orvelovski u prevodu ti si problem.
Moram biti ovako sarkastican. Nemoj me pogresno shvatit ovi stavovi nisu moji.....Boze sakloni i sacuvaj.Eto ti Fukojame...
Medjutim ,ozbiljno, tesko je na zapadu cak i spomenut ovu temu a kamoli ozbiljno, otvoreno i konkretno pricat o njoj.
Nooo no je prica o promjeni ili prica o nefunkcionisanju sadasnjeg sistema koji ocito sad svi vide vodi u destrukciju i totalni kolaps sviju.
Ali nikad ne reci nikad.....