banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 04 Avg 2025, 10:03

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 5107 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 120, 121, 122, 123, 124, 125, 126 ... 256  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 17 Dec 2014, 19:23 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 24 Jun 2005, 02:03
Русија се све вријеме представља као неорганизована земља, без икакве идеје, као фактор нестабилности итд итд. С друге стране, ЕУ је синхронизована, организована итд итд. Хајде да се окренемо мало ЕУ, али земљама осим Њемачке, Аустрије..
Шта је са Мађарском која ових дана избацује заставу ЕУ из парламента? Шта је са Пољском, ено данас у Варшави протести против доласка Порошенка?
Није да мед и млијеко теку у Шпанији, Италији, Португалији? У Француској се такође дешавају велике промјене, расте анти-ЕУ расположење као и у Великој Британији. На све то додајмо Бугарску, Румунију, Чешку, Словачку.. земље које јако много губе санкцијама према Русији.
ЕУ је јако јако крхка творевина и питање је на какву лојалност ЕУ може рачунати уколико би дошло до неког озбиљнијег сукоба.

Дрзнеш ли даље?...

Ал' један израз, једну мисао
Чућеш у борбе страшној ломљави
"Отаџбина је ово Србина!..."

Vrh

PostPoslato: 17 Dec 2014, 19:27 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Mar 2005, 18:06
De Pele, prvo nema EU ovde vise nista samostalno da trazi. Usrali su sami svoju motku kad i Rusi, i to ne EU kao neki sistem vec samo Englezi i Nijemci.
E sada Ameri kolo vode.

Vrh

PostPoslato: 17 Dec 2014, 19:38 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Јасно је то свима али је такође јасно и да Америка не може сама на Русију. Ни дипломатски а ни војно. Поставља се питање може ли Русија да за себе придобије неке чланице ЕУ? Какве би биле реакције неких ЕУ земаља кад би дошло до отвореног сукоба с Русијом? Мислим да се у овој дискусији Русија итекако потцјењује а Запад (ЕУ и Америка) глорификују, поготово кад се узме у обзир да су многи лидери ЕУ земаља постављени на функције од стране великог брата. Демократски наравно. Револуције су могуће и у Европи.

Дрзнеш ли даље?...

Vrh

PostPoslato: 17 Dec 2014, 19:41 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Ne drami. Nema od toga nista.

Vrh

PostPoslato: 17 Dec 2014, 19:50 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 10 Jun 2011, 21:22
Од револуције нема ништа, али један мали слатки вјерски рат у Француској, Ње'ачкој и Британији уопште није немогућ. :) При томе је тешко рећи ко би извукао дебљи крај, хришћани или муслимани. :) Али тако им и треба.

Vladimir RUS je napisao:
Na RTRS-u kazu 8000, a na Nezavisnim hiljade. :D
Dok je bilo uzivo, na RTRS-u i ATV-u nista. Zato ide live kada se otvara hidroelektrana od 42 miliona KM koja uz to zaposljava tj. bice uposleno 40-ak radnika. Milion KM po radnom mjestu.

Vrh

PostPoslato: 17 Dec 2014, 19:59 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Joj.

Vrh

PostPoslato: 17 Dec 2014, 20:07 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Народ Западне Европе не жели рат и сукобе и није способан за њих и то ће бити оно што ће одлучити у цијелом овом циркусу.
Ено Украјинаца, толико набријаних на Русе па нису могли мобилисати ни активну војску а сад борбу воде са другим или трећим кругом мобилизације.
Наравно, поставља се питање да ли би до тога уопште дошло или би се одмах ишло на шака-лака-бум-бум.
И кад сам рекао револуција нисам мислио на афричке сценарије. Па бар ви који живите вани и који сте свакодневно у контакту са људима знате да народ више не гледа црно-бијело, народ је сада образованији, више прати шта се догађа, има приступ разлилитим медијима и много се мање може манипулисати њим него за нпр. вријеме Хладног рата.

Дрзнеш ли даље?...

Vrh

PostPoslato: 17 Dec 2014, 20:18 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Mar 2008, 16:35
Ha ha :lol:
Ne gleda ovde niko EU kao savrsen mehanizam, da ne tupim o principima slobodne trg, kretanja i bescarinske unije kao osnovnih ideja na kojima je nastala, nego da svaka drzava moze slobodno izabrati i izvagati pluseve i minuse ove zajednice, te je napustiti kad god pozeli. Jedino bi procedura ponovnog ulaska po sadasnjim propisima bila nemoguca. Pa bujrum, Englezi prijete, cak i mediteranska bratija cesto podigne kaziprst al nikako da podnesu zahtijev i raspisu referendum. Do tada, vlazni snovi Srba ce biti samo vlazni snovi i masta. Radi utjehe, ova i sledecih pet generacija Srba nece docekati da EU zemlje imaju vise stete nego koristi u zajednici. Poslije ne znam :lol:

Sto se tice vjerske bune u nekim EU zemljama - pa sva desnica, konzervativci, narodnjaci i pola lijevice sanja o tome. Ogaditi integraciju muslimana, uciniti da ih gradjani gledaju sa mrznjom i neprijateljstvom a bez zakona koji bi bili diskriminirajuci - to je san svih snova. Malo ko se zeli doseliti tamo gdje te mrze, podcjenjuju, ignorisu ili otvoreno neprijateljski gledaju. Meni je i ovo u Australiji nalik na taj scenario, da se ne lazemo ;) Znači, maksimalna redukcija i selekcija pridoslica

Vrh

PostPoslato: 17 Dec 2014, 20:23 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Mar 2008, 16:35
Pele, koji tebi dio nije jasan u vezi cinjenice da Rusija i Amerika nece nikada medjusobno zaratiti? De odrasti, jebo ga ti..

Vrh

PostPoslato: 17 Dec 2014, 20:33 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Добро мајку му стару, како би ти онда назвао ово што се сада догађа ако се узме у обзир да смо у прошлом вијеку имали Хладни рат? Шта то по теби Америка жели од Русије? Да ли су то, како ти оно рече, легитимни циљеви и жеље једне земље?

Дрзнеш ли даље?...

Vrh

PostPoslato: 17 Dec 2014, 20:38 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Dec 2012, 01:06
Пеле Мали je napisao:
Народ Западне Европе не жели рат и сукобе и није способан за њих и то ће бити оно што ће одлучити у цијелом овом циркусу.
Ено Украјинаца, толико набријаних на Русе па нису могли мобилисати ни активну војску а сад борбу воде са другим или трећим кругом мобилизације.
Наравно, поставља се питање да ли би до тога уопште дошло или би се одмах ишло на шака-лака-бум-бум.
И кад сам рекао револуција нисам мислио на афричке сценарије. Па бар ви који живите вани и који сте свакодневно у контакту са људима знате да народ више не гледа црно-бијело, народ је сада образованији, више прати шта се догађа, има приступ разлилитим медијима и много се мање може манипулисати њим него за нпр. вријеме Хладног рата.

:D
Pele ima nesto u tome ali ....

Narod ne zeli rat.
Ne zelim da ti pametujem vidim govoris iz dobre namjere ali....jel vidis kako je naivna i bez tezina ova tvoja izjava. :roll:

Narod ne zeli rat.
Ko narod sta pita i ko je narod sta ikad pito?

Pele, sva lijepota i sustina politike jest u tome da se narodu uvijek kaze sta treba da misli i da mu se to predstavi kao njegovo izvorno misljenje. :D

Cak sta vise, ti isti spin majstori se prikazuju da su bili prisiljeni slijedit volju naroda...... :wink:
Ja i ti sad u to treba da vjerujemo ....jel!!!

1914 Augustu u Italiji je 30 posto naroda bilo za rat.

Vlada bila protiv da se udje u rat cak i u Maju 1915. Pa se preko noci situacija izmjenila i Italija predje na stranu Atante i napusti AU i Njemce
( Jedini su talijan pametni pocinjali dva puta rat na pogresnoj a zavrsavali na pobjednickoj strani) :D

I jedan socijalista, Musolini covjek koji je prevodio "Kapital" sa Francuskog na Italijanski posta fasista a narod u septembru i Novembru 1915 sav skoro 100% za rat.

I ti mi kazes narod nece rat. :D

Iz govora Perikla poginulim vojnicima.

Vrh

PostPoslato: 17 Dec 2014, 20:43 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Да, али то је било прије 70-100 година. Не можеш поредити свијест човјека данас и свијест човјека ономад. Поготово не народе Западне Европе гдје су границе мирне већ 70 година. Ми смо наравно ту изузетак. Данашња средства информисања су другачија. Наравно, и данас се лако изманипулише људима али ето упореди бомбардовање Југославије и догађаје актуелне ових дана. Цијеним да је једноумље данас много мање заступљено.

Дрзнеш ли даље?...

Vrh

PostPoslato: 17 Dec 2014, 20:56 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

A stav: Boli me Djoka za Sirijom, Srbijom, Ukrajinom i Amerikom dok je meni friz pun :D

Vrh

PostPoslato: 17 Dec 2014, 21:09 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Apr 2011, 21:17
Naravno da se narod ništa ne pita.......niti se ikad pitalo.U bovšoj Jugi nacionalizme su propagirale ekonomske republičke elite a ne radnici i seljaci.Tako je danas u Francuskoj,Švedskoj....Ukrajini

Vrh

PostPoslato: 17 Dec 2014, 21:09 
Stara kuka
Stara kuka

Pridružio se: 05 Feb 2009, 01:45
manitu uci da svira je napisao:
Pele, koji tebi dio nije jasan u vezi cinjenice da Rusija i Amerika nece nikada medjusobno zaratiti? De odrasti, jebo ga ti..

Neće zaratiti ali će US of A pokušati dovesti nekog novog Jeljcina na vlast u Rusiji. Nadam se da su Rusi lekciju naučili i da neće doći do takvog razvoja događaja.

Zanimijivo je da je i norveška kruna izgubila na vrijednosti u odnosu na dolar za 30% ali Zapadnim medijima ta vijest nije zanimljiva.

Vrh

PostPoslato: 17 Dec 2014, 21:11 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Пеле Мали je napisao:
Да, али то је било прије 70-100 година. Не можеш поредити свијест човјека данас и свијест човјека ономад. Поготово не народе Западне Европе гдје су границе мирне већ 70 година. Ми смо наравно ту изузетак. Данашња средства информисања су другачија. Наравно, и данас се лако изманипулише људима али ето упореди бомбардовање Југославије и догађаје актуелне ових дана. Цијеним да је једноумље данас много мање заступљено.

:D
Opet grijesi koliko je god tehnologija, komunikacije i informatika napredovala toliko je manipulisanje, kanalisanje i fabrikovanje javnog mijenja otislo jos dalje ...puno puno.

Sada iskljucivo rade cijeli trustovi mozgova na tome. Zar mislis da je to vazno polje uticaja ostalo onako otvoreno pa ko izvoli ... samo slobodno pisi... prikazuj.... konkurencija ideja i sposobnosti!!! :wink:

Zar se tebi cini da lakse mozes sad doci do istine nego prije 20 godina. Pazi kazem do istine ne do informacije?

Vrh

PostPoslato: 17 Dec 2014, 21:13 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 08 Jul 2008, 18:33
Kako vise pratim desavanja u svijetu....i vise citam.. sve mi je veca muka...nekako mi dodje da pozelim nuklearni rat..i da se ova civilizacija resetuje(po mogucnosti da ostanu slaveni)...naravno...volio bih da rusi obrisu zapadnu evropu,a ameriku i englesku vise puta,da slucajno nesto ne preskoce...da se rijesimo vise tog zla-kapitalizma...dosadio i bogu i narodu ...shalim se naravno ;)

Da ne bude neke zabune..nisam komunjara...da sanjam komunisticki sistem,kao spas za sve nas..i to se pokazalo ko sranje....jednostavno smatram,da je vrijeme za nesto novo..kako bi civilizacija krenula neprijed...kapitalizam je proslost...sta je buducnost..jbg ne znam

Vrh

PostPoslato: 17 Dec 2014, 21:22 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Apr 2011, 21:17
Nije problem u kapitalizmu,ni u komunizmu....problem je u ljudima

Vrh

PostPoslato: 17 Dec 2014, 21:32 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

wizzy_bl je napisao:
Kako vise pratim desavanja u svijetu....i vise citam.. sve mi je veca muka...nekako mi dodje da pozelim nuklearni rat..i da se ova civilizacija resetuje(po mogucnosti da ostanu slaveni)...naravno...volio bih da rusi obrisu zapadnu evropu,a ameriku i englesku vise puta,da slucajno nesto ne preskoce...da se rijesimo vise tog zla-kapitalizma...dosadio i bogu i narodu ...shalim se naravno ;)

Da ne bude neke zabune..nisam komunjara...da sanjam komunisticki sistem,kao spas za sve nas..i to se pokazalo ko sranje....jednostavno smatram,da je vrijeme za nesto novo..kako bi civilizacija krenula neprijed...kapitalizam je proslost...sta je buducnost..jbg ne znam

:)
Bit cu malo sarkastican, ne se ljutit.

Ti ocito ne znas da se radujes ili nisi procito obavezno stivo.
"Kraj istorije i Poslednji covjek" od Fukojame. :lol: :lol:

Zivis u naj naj najboljem sistemu koji moze da postoji i koji nema konkurencije!! :D
Zivis u sistemu zapadne demokratije kapitalisticke ekonomije koji je sebe dokazao protiv kompetitora i koji je pravedno pobjedio zato sto je bolji i jedini moguc. :D

E sad pazi, sistem kao sistem je kao takav ok samo je do tebe. :roll:
Ko ti je kriv sto si nesposoban, imas sve sanse a ne postizes, orvelovski u prevodu ti si problem. :lol:

Moram biti ovako sarkastican. Nemoj me pogresno shvatit ovi stavovi nisu moji.....Boze sakloni i sacuvaj.Eto ti Fukojame...

Medjutim ,ozbiljno, tesko je na zapadu cak i spomenut ovu temu a kamoli ozbiljno, otvoreno i konkretno pricat o njoj.
Nooo no je prica o promjeni ili prica o nefunkcionisanju sadasnjeg sistema koji ocito sad svi vide vodi u destrukciju i totalni kolaps sviju.
Ali nikad ne reci nikad..... :D

Vrh

PostPoslato: 17 Dec 2014, 22:10 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 08 Jul 2008, 18:33
Brale...

Vecina stvari koje si napisao je apsolutna istina...pocev od toga da je kapitalizam posteno pobjedio i da je definitivno bolji sistem od komunizma.Istina je i to da se ne znam radovati,a vjerovatno sam prilicno nesposobna osoba po tim demokratskim standardima.

Sistem(kapitalizam) kao sistem nije los ,sto se i pokazalo jer se ovoliko odrzao.Ono sto meni smeta,jeste da se taj kapitalizam pretvara lagano u kominunizam...demokratija ,ljudske slobode ,vrijednost ljudskog rada itd..sve gubi na znacaju...globalizacijom i jacanjem krupnog kapitala sve vise dobija oblik komunizma...gdje se sposobni i nesposobni definisu kao oni koji su dobri za sistem i one koji nisu....princip je isti...novac (vise niko ziv ne znaa kako i ko ga stampa i koliko ga ima) je zamjenio ideologiju ....i dalje postoje ljudi iznad sistema...tu je vjerovatno i partija(mozda ne bas javna)...partijski funkcioneri itd ...ajd malo da sad zaustavim..odo u teoriju zavjere

Ono sto ja smatram jeste da civilizaciji treba novi humanizam i renesansa...da se ljudima ponovo javi nada i vjera u bolje sutra...sposobnih ljudi je uvijek bilo i uvijek ce biti.. oni nisu problem...problem je ovaj obicni svijet(poput mene),ili ih nazovimo nesposobni...njih treba razvijati da postanu pametniji,sposobniji ..jer samo je to nacin da onda ovi sposobni postanu JOS SPOSOBNIJI...i da se desi neki civilizacijski skok...

Trenutno idemo kontra...nesposobni postaju jis nesposobniji ... baza obicnih ljudi je sve gluplja (jer je tako lakse biti SPOSOBNIJI)...nekada su klinci sanjali da postanu doktori,naucnici,ucitelji,profesori...sada sanjaju kako postati dio estrade ,ili neki fudbaler.

Gledamo ligu sampiona u fudbalu,umjesto ds pratimo takmicenja iz matematike ili fizike.

I onda se vratimo na ono sto Cicha kaze...nije sistem problem..problem su ljudi...uspjeli su unistiti komunizam...ne brini se...sjebace oni i kapitalizam ;)

*hvala na preporuci za knjigu

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 5107 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 120, 121, 122, 123, 124, 125, 126 ... 256  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]