banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 31 Jul 2025, 19:40

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 357 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16 ... 18  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 26 Jul 2008, 12:42 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Feb 2008, 23:04
Citiraj:
Gdje sam ja uopšte spominjao Dodika i njegove izjave, molim te lijepo? Iznosim svoje mišljenje i sopstveno gledište stvari, a to hoćeš li ti ili neko drugi da ga prihvatiš, nije mi baš prioritetna stvar.

Ниси спомињао Додика али си написао како је Караџић износио некакве милионе у коферима,а то је ако се не варам изјава Милорада Додика који је тада такође изјавио да има и доказе зза те тврдње.То је било 2005. године данас је 2008. година а ја од Додика нисам видео ни један доказ.Толико о томе...

Citiraj:
Na stranu to, ali evo konkretnih pitanja, upućeno recimo, ljudima koji Ratka i Radovana smatraju herojima. Da li se u Srebrenici dogodio zločin nad muslimanskim stanovništvom? Da li neko treba da odgovara za to?

У Сребреници се догодио ратни злочин над муслиманским становништвом (не у обиму у којем се сада приказује али се догодио).Треба да одговарају починиоци ( као нпр. припадници Шкорпиона).Младић и Караџић не треба да одговарају за Сребреницу јер је оптужба по командној одговорности једна од највећих глупости коју је савремени свет смислио.

http://www.youtube.com/watch?v=oXo4ox94 ... e=youtu.be

Vrh

PostPoslato: 26 Jul 2008, 18:48 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Nov 2005, 00:00
Nitro je napisao:
Citiraj:
Da, treba da odgovaraju za Srebrenicu, i jedan i drugi, jer je ocigledna njihova odgovornost za taj slucaj. Ali - ne treba da odgovaraju pred haskim tribunalom koji je n-puta pokazao da nema veze sa pravom a kamoli sa pravdom. Eto ukratko.

Opet se vracamo na to da nema drugog suda koji bi mogao da im sudi. Koja bi to sudska ustanova bila nadležna za takav slucaj? Koji bi sud u RS, mogao da sudi, a da ne bude pristrasan, a koji bi to sud u FBiH, mogao da vodi slucaj, a da ne bude osvetoljubiv. Dakle, cinjenica je da je Haški sud, kakav je takav je, nadležan za takve stvari. Pa i u Nirnberškom procesu je sudeno po principu "kadija te tuži kadija ti sudi", a može se slobodno reci da stvari isto funkcionišu i danas. Ne govorim da je to u redu, samo da je takvo cinjenicno stanje.

Pazi, tvoje pitanje je glasilo:
Citiraj:
Da li se u Srebrenici dogodio zlocin nad muslimanskim stanovništvom? Da li neko treba da odgovara za to? I ko bi taj neko trebao da bude?

Ja sam ti ukratko odgovorio - jesu, R&R su odgovorni za Srebrenicu, a ubijedjen sam da tako misli i vecina naroda. Pa cak i oni koji bi rekli suprotno, vjerujem da je to u velikoj mjeri rezultat nekaznjavanja zlocina nad Srbima.

Prema tome, ipak je osnovno pitanje citave ove price - Hag. I ne mozemo a da se ne vracamo na tu temu. Jbg, tako je...

E sad, interesantno mi je ovo sto si pomenuo sudove u RS i u federaciji. Licno, mnogo lakse bih prihvatio cak i sudjenje Karadzicu pred nekim sudom u federaciji, iako bi to bila jos veca lakrdija. Ali bi se za to i znalo da je upravo - lakrdija. Ovako, Haski sud kao ima neki autoritet, a u realnosti - nebrojeno puta su pokazali potpuni amaterizam, ispolitizovanost, i sve u svemu nedoraslost veoma vaznom poslu koji im je zadat. I sto je najgore - to svakako nije plod slucajnosti, vec cisto plod politickih igrarija na svjetskoj sceni. A sve preko nasih ledja.
I jos nesto, poredjenje sa Nirnbergom ne stoji. Jer ovdje "treca strana", koja nije ucestvovala (bar ne zvanicno) u konfliktu vodi procese protiv zaracenih strana. To bi trebalo da bude olaksavajuca okolnost jer im je mnogo lakse da budu objektivni, ali.... :angry4:

A da je Hag cinjenicno stanje - to jeste, samo stanje je promjenljiva kategorija. :wink:

Vrh

PostPoslato: 26 Jul 2008, 19:20 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Jul 2002, 17:28
Citiraj:
Ниси спомињао Додика али си написао како је Караџић износио некакве милионе у коферима,а то је ако се не варам изјава Милорада Додика који је тада такође изјавио да има и доказе зза те тврдње.То је било 2005. године данас је 2008. година а ја од Додика нисам видео ни један доказ.Толико о томе...

Nisam spominjao Dodika, jer te tvrdnje nisam ni čuo od njega, stoga mi je bilo glupo da ga pominješ u kontekstu sa mojim izjavama. I da, ja nisam spominjao nikakve kofere, već vojne kamione i pražnjenje trezora RS. Nije ni bitno toliko, s obzirom da moje mišljenje o tome nije relevantno...

Citiraj:
Треба да одговарају починиоци ( као нпр. припадници Шкорпиона).Младић и Караџић не треба да одговарају за Сребреницу јер је оптужба по командној одговорности једна од највећих глупости коју је савремени свет смислио.

Koliko znam i Ante Gotovina je, po komandnoj odgovornosti optužen za "Oluju", pa po tvojoj logici, on za nju, takođe ne bi trebao da odgovara. Komandna odgovornost je termin koji je smišljen u novije vrijeme, ali otkad je organizovane vojske i ratovanja, hijerarhija u vojsci je uvijek bila takva, da je oficir, odnosno komandant odgovoran za postupke svojih vojnika. Drugim riječima, ako vojnik ubije civila, po naređenju starješine, odgovoran je starješina. A po tom slovu, Ratko Mladić kao načelnik generalštaba i Radovan Karadžić, kao predsjednik države, samim tim i komandant vojnih snaga, imaju odgovornost, prema zločinu koji se dogodio. Ako ništa drugo, kao komandanti su morali to da spriječe, ako već nisu naredili taj pokolj. U najboljem slučaju, Mladić je trebao da zaštiti srpska sela od upada Orićevih koljača, pa u tom slučaju ne bi ni došlo do Srebreničke tragedije, koja je bila svojevrsna odmazda.

Citiraj:
E sad, interesantno mi je ovo sto si pomenuo sudove u RS i u federaciji. Licno, mnogo lakse bih prihvatio cak i sudjenje Karadzicu pred nekim sudom u federaciji, iako bi to bila jos veca lakrdija. Ali bi se za to i znalo da je upravo - lakrdija. Ovako, Haski sud kao ima neki autoritet, a u realnosti - nebrojeno puta su pokazali potpuni amaterizam, ispolitizovanost, i sve u svemu nedoraslost veoma vaznom poslu koji im je zadat. I sto je najgore - to svakako nije plod slucajnosti, vec cisto plod politickih igrarija na svjetskoj sceni. A sve preko nasih ledja.
I jos nesto, poredjenje sa Nirnbergom ne stoji. Jer ovdje "treca strana", koja nije ucestvovala (bar ne zvanicno) u konfliktu vodi procese protiv zaracenih strana. To bi trebalo da bude olaksavajuca okolnost jer im je mnogo lakse da budu objektivni, ali....

Vidiš u principu se slažemo, s tom razlikom da ti percipiraš stvari na taj način, da se teže miriš sa trenutnim stanjem. A kad se već dotičemo Nirneberškog procesa, rekao bih da je paralela ipak na mjestu, zbog par stvari. Prije svega, jer je i tadašnji sud bio, kako ti kažeš lakrdija, i bilo je neophodno da se demonstrira sila i ispravnost sopstvenih ubjeđenja, a ujedno do temelja ponizi nacistička Njemačka, pa su procesi vođeni po kratkom postupku i uglavnom završavani smrtnim presudama. Slična je stvar i sada, samo su recimo Srbi u toj ulozi. Satanizovani, etiketirani, ali činjenica je da se Njemačka pomirila sa tim, i da, i dan-danas, proganjaju naciste, iako je određen dio javnosti ubijeđen, da oni nisu uradili ništa loše. Moraš priznati da ipak postoje određene paralele...

P.S.
Da ne ispadne da branim naciste, gornji primjer je samo ilustracija činjenice da veća sila u ratu, određuje pravila i nakon njega.

Vrh

PostPoslato: 26 Jul 2008, 23:52 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Citiraj:
Koliko znam i Ante Gotovina je, po komandnoj odgovornosti optužen za "Oluju", pa po tvojoj logici, on za nju, takođe ne bi trebao da odgovara. Komandna odgovornost je termin koji je smišljen u novije vrijeme, ali otkad je organizovane vojske i ratovanja, hijerarhija u vojsci je uvijek bila takva, da je oficir, odnosno komandant odgovoran za postupke svojih vojnika. Drugim riječima, ako vojnik ubije civila, po naređenju starješine, odgovoran je starješina. A po tom slovu, Ratko Mladić kao načelnik generalštaba i Radovan Karadžić, kao predsjednik države, samim tim i komandant vojnih snaga, imaju odgovornost, prema zločinu koji se dogodio. Ako ništa drugo, kao komandanti su morali to da spriječe, ako već nisu naredili taj pokolj. U najboljem slučaju, Mladić je trebao da zaštiti srpska sela od upada Orićevih koljača, pa u tom slučaju ne bi ni došlo do Srebreničke tragedije, koja je bila svojevrsna odmazda.

Ово задње што си рекао је јако битно.Управо због тих злочина десила се одмазда и нико то није могао да спречи.Јел можеш ти да замислиш психу једног војника који је у тим акцијама орићевих јединица изгубио можда целу поредицу.Ко ће њега да спречи?
Готовина мора да одговара јер су акције којима је он руководио и биле испланиране од командног врха а у тим плановима је учестовао и он,значи то је активно учешће у злочину.У Сребреници планираног злочина није било,нити су Караџић и Младић издали наређења за исто,за Младића гарантујем да није а за за то имам и потврду али то није за јавну причу.

Vrh

PostPoslato: 27 Jul 2008, 14:12 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Citiraj:
Ово задње што си рекао је јако битно.Управо због тих злочина десила се одмазда и нико то није могао да спречи.Јел можеш ти да замислиш психу једног војника који је у тим акцијама орићевих јединица изгубио можда целу поредицу.Ко ће њега да спречи?

Porodice je izgubilo dosta ljudi i nije svako od njih išao da iz toga razloga, pobije par nevinih ljudi, kao odmazdu. Ako komandant vojske ne može da iskontroliše sopstvene vojnike, odnosno da ih adekvatno kazni, ukoliko su na svoju ruku počinili zločine protivne pravilima ratovanja, onda je u pitanju, u najmanju ruku, nesposoban zapovjednik, a mi vrlo dobro znamo da Ratko Mladić to nije. U pitanju je vrlo sposoban general i komandant, pripadnik stare garde JNA generala, tako da ta priča jednostavno ne pije vodu.

Citiraj:
Сребреници планираног злочина није било,нити су Караџић и Младић издали наређења за исто,за Младића гарантујем да није а за за то имам и потврду али то није за јавну причу.

Imaš potvrdu da Mladić nije izdao naređenje za Srebrenicu, ali to nije za javnu priču? Imaš potvrdu koja ga oslobađa jedne od najtežih optužbi, ali o tome se ne smije javno pričati. Ne nasmijavaj me. Čak i da uzmemo u obzir hipotezu da on nije izdao to naređenje, opet ga to ne amnestira krivice, da je odred vojske, pod njegovom komandom, izvršio masakr.

Komandnu odgovornost nisu nametnule zapadne sile, kako ti to postavljaš, već je to nešto što postoji otkad je organizovane vojske i ratovanja. Komandant je u svakom pogledu, odgovoran za postupke sopstvenih vojnika, isto kao što su vojnici dužni, pod prijetnjom strijeljanja i vojnog suda, da slijede naređenja starješina. Ponavljam se...U svakom slučaju, uzaludna je ova rasprava, koja apsolutno ništa ne može da promijeni...

Konkretno, složio bih se sa skubom i MuskoBre, da haški sud vjerovatno nije pravo tijelo da im sudi, ali od činjenice da je vojska RS, ili bar njen dio, napravio veliku mrlju u istoriji ovih prostora, ne može se pobjeći i za to neko MORA da odgovara. To je činjenično stanje, sa tim smo se složili, a skuba je dodao da je stanje promjenjiva kategorija. Jeste, ali bojim se da ne postoji način da se to sad uradi...

Vrh

PostPoslato: 27 Jul 2008, 15:00 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 31 Avg 2002, 17:16
Nazalost kod nas uopste i nije bilo nikad nikakve odgovornosti od svih ljudi koji su na "funkciji". Sistem je uvijek bio samo da "ne naljutis" onog starijeg od sebe, tj. nadredjenog, za misljenje drugih te bas zabole, a o odgovornosti pred drugima ni govora.
Ja sam jos za vrijeme rata govorio da svi ovi komandanti moraju da odgovaraju kad-tad zbog svoje nemarnosti u radu, odnosno kako sam ja to uvijek zvao komandne neodgovornosti. Ko je bio ucesnik u tom ratu zna veoma dobro o cemu pricam. Apsolutni javasluk u svim pogledima. Nije se znalo ni ko pije ni ko placa. Kako je jedan komandant recimo ranga brigade mogao da ostro komanduje kad su mu podcinjeni bili gladni, zedni i bosi. I kroz cijelo vrijeme rata je bio vise jedan dogovorni odnos nego odnos subordinacije i vojne hijerarhije. Sistem nemoj da ljutis one iznad sebe a pokusaj se dogovoriti s onima ispod. I tako je islo od generala do obicnog prasinara u rovu. Sve, ali apsolutno sve vezano za organizovanje VRS a i citave RS je bilo postavljeno pogresno i samo iz tog razloga smo prosli kako smo prosli. Kad je vec dolazilo do ofanzivnih akcija, bilo je veoma diskutabilno kako moralisati ljude i bilo je svakakvih obecanja. Sta je tacno bilo i od strane koga na Srebrenici mora da se dokaze, ali to niti zele niti moze da dokaze haski sud. I sve povezano s tim sudom je islo naopacke. Sude Milosevicu za Srebrenicu a njemu bi trebalo pola sata da je nadje na karti.
Valjda se prvo krece od izvrsioca zlocina.
Taj i taj uradio to i to. Zasto?
Naredio mu komandir. Dokazi!
I tako do samog vrha.
Na slucaju Srebrenice se oni drze samo rijeci Erdemovica, a radi se o klasicnom placeniku koji je sve to dobro naplatio. Kome vjerovati?

Hag ce i sa Karadzicem ici svojom dobro poznatog iskrivljenom taktikom, i sve ce to biti tragikomicno. I sto je najgore, na kraju i dalje nista necemo znati. Bosnjaci ce pricati o genocidu i uvelicavati broj zrtava, Srbi pricati o poginulim u ratnim dejstvima i umanjivati broj zrtava i tako jos nekoliko decenija. A stranci ce gledati samo kako na svemu tome dobro da profitiraju.

Vrh

PostPoslato: 27 Jul 2008, 16:40 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Maj 2006, 19:12
Da vrlo intersantno gledište, evo uzmite npr. svejdočenje ovog Erdemovića koji je javno priznao i plakao pred sudom da je morao strjeljati tu grupu muslimana iz Srebrenice, ne zato što mu je komanda naredila, nego zato što ga je neka lokalna banda iz zvornika, psi rata zaprijetili da će mu pobiti u Zvorniku svou familiju ako ne počne sa strijeljanjem.

Uzmite u obzir i našu vojsku, to nije bila vojska to su bili dojučerašnji radnici, srednja klasa, koja je morala preko noći da postane profesionalni vojnik, a bez ikakvih priprema.

Mi tek sad školujemo profesionlane vojnike, koji će primati lijepe plate za to, a ni to nije nikakva garancija eto pogledajte samo one primjere američkih vojnika šta su radili u Iraku i gle čuda nema komandne odgovrnosti.

Da li su to Iračani manje vrijedni ili da li njihov život manje vrijedi od života Bošnjaka i ako vrijedi neka mi to neko dokaže?

Vrh

PostPoslato: 27 Jul 2008, 17:10 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

filozof sa vrbasa je napisao:
Da vrlo intersantno gledište, evo uzmite npr. svejdočenje ovog Erdemovića koji je javno priznao i plakao pred sudom da je morao strjeljati tu grupu muslimana iz Srebrenice, ne zato što mu je komanda naredila, nego zato što ga je neka lokalna banda iz zvornika, psi rata zaprijetili da će mu pobiti u Zvorniku svou familiju ako ne počne sa strijeljanjem.

S Erdemovicem je sve krenulo normalnim putem.
Znaci ti si ubijao? Da!
Ko ti je naredio? Taj i taj.

I umjesto da se uhapse njegovi komandiri, oni odmah na generale i politicko rukovodstvo.
I tu sami sebi skocise za vrat. Jer nikada oni nece dokazati na taj nacin odgovornost tih ljudi. To sto je Krstic bio glavnokomandujuci i izdao naredbu za oslobadjanje Srebrenice ne znaci da je naredio da se ljudi ubijaju ili vrse neki drugi zlocini. Odnosno, mozda on i jeste to naredio, al nacin na koji Hag to pokusava da dokaze je smijesan.

E sad ako se spominjala nekakva lokalna banda onda se valjda dalje ide preko tih ljudi navise.
Ma smijurija.

Najsmijesnije je bilo ono prvo sudjenje, onom tipu iz Prijedora, Dusanu Lukicu cini mi se, koji je bio upravnik zatvora i on je morao da dokazuje sta je tamo starije Jugoslavija ili BiH, i da li je JNA imala pravo da se nalazi u BiH 1992. godine ili ne i slicno. Kakve veze ima to sa jednim obicnim zatvorskim cuvarom?

A tek sta nas sve ceka sa Karadzicem.................Ludilo!

Vrh

PostPoslato: 27 Jul 2008, 19:56 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Citiraj:
Imaš potvrdu da Mladić nije izdao naređenje za Srebrenicu, ali to nije za javnu priču? Imaš potvrdu koja ga oslobađa jedne od najtežih optužbi, ali o tome se ne smije javno pričati. Ne nasmijavaj me. Čak i da uzmemo u obzir hipotezu da on nije izdao to naređenje, opet ga to ne amnestira krivice, da je odred vojske, pod njegovom komandom, izvršio masakr.

Да имам али није за јавност.Он са масакром у Сребреници нема ништа па чак си у припадници ВРС имали ту мање удела а много више разни добровољци и тзв. "гардисти".

Vrh

PostPoslato: 27 Jul 2008, 20:24 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

urbana_extravaganca je napisao:
Да имам али није за јавност.Он са масакром у Сребреници нема ништа па чак си у припадници ВРС имали ту мање удела а много више разни добровољци и тзв. "гардисти".

E, upravo ono o cemu sam pisao. Komandna neodgovornost.
Objasni nam kako je moguce da u necijoj zoni odgovornosti vrsljaju ti kako ih ti nazivas dobrovoljci i gardisti a taj komandant nema nad njima kontrolu???
E posto svi koji smo bili sudionici tog prokletog rata znamo da se i to desavalo, onda upravo takvim MORA da se sudi, jer nisu bili sposobni na te duznosti na kojima su bili. Drzava je trosila milijarde da iskoluje te silne generale, a kad je trebalo da pokazu sta znaju, slabo.

A sto se tice Mladica, sve sto sam napisao ne stoji. On gdje je bio - tamo je zestoka disciplina bila. I nema sanse da su mu po terenu vrsljali nekakvi "specijalci" bez njegove saglasnosti. I on je imao svoju "gardu" koja se sa takvima obracunavala.

Vrh

PostPoslato: 27 Jul 2008, 21:47 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Feb 2007, 23:02

http://www.youtube.com/watch?v=fsNc3F2220k

Sta to ti imas da mi je znati????

RESISTANCE IS FUTILE!

http://www.youtube.com/watch?v=4n25pdHl ... re=related

Vrh

PostPoslato: 28 Jul 2008, 15:03 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

bORGqUEEN je napisao:

http://www.youtube.com/watch?v=fsNc3F2220k

Sta to ti imas da mi je znati????

И?

Vrh

PostPoslato: 30 Jul 2008, 14:56 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Sep 2003, 02:52
pitanje da li radovan karadzic treba da bude izrucen hagu i da li tamo treba da mu se sudi je malo komplikovanije od toga "je li vojska cinila zlocine? jeste! e, pa, onda treba da mu sude", kao sto to neki ovde predstavljaju.
osnovna poenta zakona je DA SU PRED ZAKONOM SVI JEDNAKI. i radovanu karadzicu se moze suditi samo pred sudom koji je stvarno jednak za sve. jer ako to nije, a u slucaju haskog suda NIJE, onda apsolutno gubi pravo da sudi bilo kome. osim ako ne zelimo da takav fasizam proglasavamo za demokratiju.

Vrh

PostPoslato: 30 Jul 2008, 15:54 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Nov 2005, 00:00
Milanko Djeric je napisao:
pitanje da li radovan karadzic treba da bude izrucen hagu i da li tamo treba da mu se sudi je malo komplikovanije od toga "je li vojska cinila zlocine? jeste! e, pa, onda treba da mu sude", kao sto to neki ovde predstavljaju.
osnovna poenta zakona je DA SU PRED ZAKONOM SVI JEDNAKI. i radovanu karadzicu se moze suditi samo pred sudom koji je stvarno jednak za sve. jer ako to nije, a u slucaju haskog suda NIJE, onda apsolutno gubi pravo da sudi bilo kome. osim ako ne zelimo da takav fasizam proglasavamo za demokratiju.

:thumbup:

Vrh

PostPoslato: 30 Jul 2008, 19:39 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Apr 2004, 22:12
29.07.2008.
Ембарго

Српска радикална странка Републике Српске изражава најдубље гнушање одлуком српског цара Бориса да изручи Радована Караџића онима који су инспирисали и реализовали независну државу Косово унутар граница државе Србије.
Радован Караџић неће бити изручен никаквој институцији којој је циљ правда већ истим оним који су Харадинаја и Орића прогласили невиним.
Од Радовањског луга, гдје је Милош усјекао Карађорђеву главу, па до светог Прокопија, 21. јула ове године, дуга је историја међусрпског сатирања. Киднаповањем Радована Караџића марионетска влада Цветковић-Дачек заузела је истакнуто мјесто у тој дугој историји бешчашћа.
Јавност Републике Српске треба да запамти да је у изборној кампањи српског цара Бориса и ових који се спремају да изруче Караџића Хагу, здушно учествовао и лидер СНСД-а и тренутни предсједник Владе Милорад Додик.
Радован је, очигледно, жртва специјалних и марионетских веза два диктатора.
Чланови и симпатизери СРС РС активно подржавају све протесте против диктатуре велеиздајничког режима с обе стране Дрине.
СРС РС позива Владу Републике Српске да ургентно пружи сву материјалну и другу помоћ одбрани Радована Караџића као и његовој породици која је била жртва шиканирања полиције Милорада Додика.

DJ KRMAK
...i vrapčići...

nevidljivi problemi sada znam i koji neko nam je stavio drogu u heroin

Vrh

PostPoslato: 30 Jul 2008, 21:37 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Jun 2006, 17:02
Gledam sinoc onog Bosica iz SDS-a kako kupi politicke poene pred izbore,sto se ti SDS-esovci svih ovih godina nisu ponudili da materialno pomognu porodici Karadzic,samo laprdaju u prazno.Mile za razliku od njih bar javno kaze sta misli a ne ko ove hiene.

Zasto je Partizan najbolji?Zato sto Partizan nije samo fudbal.Zato sto imamo najvise titula(372).Zato sto imamo najvise kupova(180).Zato sto imamo najvise Evropskih trofeja (8).Zato sto smo najbrojnije Sportsko Drustvo na Svetu...

Vrh

PostPoslato: 30 Jul 2008, 22:05 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Apr 2004, 22:12
...sds ga je izbacio iz clanstva tamo negde 2000-te ili 2001. ...

DJ KRMAK
...i vrapčići...

nevidljivi problemi sada znam i koji neko nam je stavio drogu u heroin

Vrh

PostPoslato: 01 Avg 2008, 00:01 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

"Svi smo mi Radovan Karadžić"... Parola pod kojom su pripadnici radikalnih struja u Srbiji, surovo kaznili neprijateljski nastrojena autobuska stajališta i izloge po Beogradu. Interesantno je da su Nikolić i Vučić, koji su organizovali ovaj skup, za njega okrivili - DS. U svakom slučaju, još jedna lijepa slika o Srbiji je otišla u svijet. Upravo onaj svijet za koji Srbiju treba da boli dupe i protvi kojeg treba sama da se bori. A i onaj balavander što je izudarao snimatelja B92, 88. godište (vid' simbolike, broj 88), Pi..a mu materina, on se busa u prsa srpstvom i podržava Karadžića, a imao je 3 godine kad je rat počeo. Šta on zna o tome, osim da lupa i razbija, slično kao i istomišljenici, a sve u cilju odbrane srpstva...

Radikali su postali prepatetični sa ovim teatralnim saopštenjima i istupima po medijima. I oni se izdaju za zaštitnike srpstva, a u stvari i dalje ne mogu da prebole izborni poraz.

Citiraj:

Ne čitamo Orvela momci... Žao mi je da konstatujem da je teza o jednakosti svih pred zakonom, odavno postala šuplja priča, kojom se zamazuju oči narodnim masama, koji su još skloni da vjeruju u postojanej takvog sistema vrijednosti. I opet ističem da u BiH ili Srbiji ne postoji sud ili institucija, koja bi objektivno mogla da sudi bilo kome, ko je bio relavantan faktor u proteklom ratu. Gdje to da se sudi Karadžiću? Na Palama? U Banja Luci? U Sarajevu?
Jasno je da u prva dva slučaja, suđenje ne bi bilo ni "o" od objektivnog, dok bi u trećem slučaju bio osuđen na smrt, prije nego što bi uopšte ušao u sudnicu.

Vrh

PostPoslato: 01 Avg 2008, 15:49 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Citiraj:
"Svi smo mi Radovan Karadžić"... Parola pod kojom su pripadnici radikalnih struja u Srbiji, surovo kaznili neprijateljski nastrojena autobuska stajališta i izloge po Beogradu. Interesantno je da su Nikolić i Vučić, koji su organizovali ovaj skup, za njega okrivili - DS. U svakom slučaju, još jedna lijepa slika o Srbiji je otišla u svijet. Upravo onaj svijet za koji Srbiju treba da boli dupe i protvi kojeg treba sama da se bori. A i onaj balavander što je izudarao snimatelja B92, 88. godište (vid' simbolike, broj 88), Pi..a mu materina, on se busa u prsa srpstvom i podržava Karadžića, a imao je 3 godine kad je rat počeo. Šta on zna o tome, osim da lupa i razbija, slično kao i istomišljenici, a sve u cilju odbrane srpstva...

За дешавања на том протесту није крива СРС а ни ДС већ жандарска стока.
у Србији тренутно од жандара,политичара и новинара не постоји већи шљам.

Vrh

PostPoslato: 01 Avg 2008, 17:42 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Sep 2003, 02:52
Citiraj:

pusti ti to sto u92 i drugi pisu, da je ta "slika obisla svijet". evo, ja redovno citam mnoge britanske casopise, i ni u jednom nisam primijetio ikakav izvjestaj o tome, i bilo kakvo gnusanje na taj monstruozni cin. a i, generalno, ne bendaju bas previse radovana karadzica i njegovo hapsenje, to je tema od trecerazrednog znacaja. naravno, ne branim lupanje imovine, ali i pored svega, jednostavno ne moze da mi bude zao sto su namlatili snimatelja u92. mozda sam ja los covjek :)

a sto se tice orvela, svi znamo za ravnopravne i ravnopravnije zivotinje. svima je to sve jasno, samo ne moramo jos uz to da pricamo kako je to demokratski i kako to tako treba da bude.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 357 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16 ... 18  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]