dtkbl je napisao:
Varaju se svi koji misle da je anarhistički analfabeta (kako ga rajko vasić) zove prolazna stvar ili ga je snsd i neko drugi mogao spriječiti da se razvija.
Ja sam tako razmisljao do izbora i pokazalo se da smo dobro bili u zabludi. I dalje ga ne mogu slušati više od 30 sekundi, ali treba biti objektivan i sagledati širu sliku.
Svaka dekada ovdje iznjedri nekog ko zaludi mase i koji stekne svolje sljedbenike. Kod nas je to Lemi bio i ostaće još neko vrijeme. Dok god ga snaga bude služila, preskočićemo sad one elemente i udate iz vana.
Iste one babe što su govorile kako je Mile lijep i ima lijepe oči, tako sad govore za Draška.
Ima još jedna stvar. Kako je Snsd-a ljudi su ulazili u stranku radi interesa, najčešće radnih mjesta i taj dio glasačkog tijela je bio najmasovniji. Sad više nema mjesta u tako velikoj stranci da se pokuca na vrata i traži mjesto u zgradi vlade, a i preko manjih stranaka neće niko polako da ide pa da lijepi plakate i čeka 5 godina na posao.
A s njegovim glasačima to nije slučaj. Sem pomenutih baba, dobar dio mladih glasača koje je povukao su u filmu idem vani prije ili kasnije al dok sam tu ajde da probamo ove skinuti s vlasti. I pričao sam sa takvima pa znam kako razmišljaju. Nemaju šta da izgube.
A politička smjena generacija se neminovno odvija i Dodik nema kome ostaviti stranku, pametni ste ljudi, ne treba to objašnjavati. Vidjelo se kako je (ne)funksionisalo onih 15 dana dok je bio u bolnici
U DS se spojilo nekoliko stvari koje ga guraju naprijed, luđačka energija, kako fizička ala zmaj od šipova, a ima dosta tih vučićevih psiho elemenata iživljavanja i 24-satnog rada.
Populizam je doveo do maksimuma i do nesnošljivosti i tu može davati drugima instrukcije.
Ima dovoljno porodičnog blaga da finansira još 10 kampanja. Čak i da stranka propadne ili ih neki unutrašnji sukobi poremete, on uvijek može krenuti svojim putem dalje.
Ja jesam pomenuo to ugrađivanje kako sigurno neće ni njegovi, ni bilo koji koji dođu poslije biti pošteni, a hoće li neko uzimati 10 ili 50 % niko od vas ne može znati. Kako više stvari prolaze mislim da će on najmanje biti taj koji će imati prste u medu, a da će svi okolo gledati koliko mogu da otmu.
Njega guraju neki drugi motivi, on je sa 7 godina rekao učiteljici da će biti predsjednik i umrijeće dok to ne postane.
Suma sumarum, mali ima 27, biološki će tu biti još dugo. Lično, volio bih da nisam u pravu i da nam ne kroji kapu narednih 20 godina. Radije nek Mile vlada još 5-10 godina, opet lakše podnosim njega nego što bih DS i mislim kad bi dobio apsolutnu vlast koju Mile ima da bi se pretvorio u čudovište.
Po meni ova priča zvuči kao " Mtel je pokupovao sve i ima maltene monopol i drma, ali eto ja ću ga još 5-10 godina trpiti da mi izvlače pare iz džepa za prosječnu i ispod prosječnu uslugu, nego što ću pokušati Trionu dati šansu za manje para na uhovor od 2 god."
Neka malog nek drma kavez, dok je neke konkurencije možda i nekom običnom narodu bude malo bolje, nego sa eutanaziranom opozicijom a la Šarović....
A i ove žene što rade kao čistačice, pa da li se ijedan od zadnja 3 gradonačelnika u dinastiji SNSD uslikao sa njima i makar malo im pažnje dao? To što se mali sjetio prije njih, nije on kriv... Daj samo nek se kolju opozicija i pozicija i nek se smjenjuju, daj nove uvijek, tako neće stići čupave guzice 15 godina namještati nabavke i lapati narodne pare.