Schlager je napisao:
Eto vidiš,drugar,ja i nakon četiri godine mislim da narod nije žrtva,nego saučesnik!
...Ali ne zato što ne glasa za SDS,pobogu...Nismo mi bogzna čim ni ubjedili narod da mora za našu stranku glasat,ni radom na nivou BH,ni u par Opština gdje smo na vlasti...
Ne..Već zato što ne izlazi uopšte,i ne glasa za neki od 50 političkih subjekata,od kojih bar 90% nije na vlasti bilo nikad...ili izađe i crta Miki Mausa,misleći da je pametan....Uhljeb nema takvih problema..On je već potpisao za siguran glas tamo gdje treba,i za sebe,i za roditelje,ženu....Nema on takvih moralnih dilema,kao ovi što misle da su prepametni za izbore...On i njegovih 4-5 glasova će već u jutarnjim satima biti uknjiženo strankama na vlasti,a ovaj pametni,koji će seruckat sledeće 4 godine kako ništa ne valja, će i taj svoj jedan poništit....U danu kad ga vlast jedino poštuje,i ne samo poštuje,već ga se i boji,on će poništit glas!..Pa zašto,pobogu,zašto jednostavno uhljebu ne dodat i šesti?
Zato i sad mislim da je narod saučesnik,i nisam promjenio stav od prije 4 godine...I nekako me zbog takvog stava,čak i raduje ovo redovno pišanje u usta,zadnje ovo prekjuče "nije bitno koliko ste stručni,bitno je da ste u sistemu vlasti"
pišaj po sirotinji..samo bahato
PS Da ne razglabamo dalje na ovu temu,dosadno mi je ovo..
odgovorio sam samo zato jer si ti u pitanju,i jer si još mlad momak,pa možda bar o jednoj od ovih rečenica razmisliš....da me neko sa 30 ili 40+ pitao,vjerovatno ne bih ni gubio vrijeme odgovarajuć

mi stariji se već teško mijenjamo i robujemo navikama

...Ovo ti pišem samo da bih ti malo dočarao kakav je tigar od papira ova vlast,kako vlada sa 17-18 % ukupne podrške...(mada bi gledajući onaj Intervju sa Predsjednikom u petak,ili čitajući ovdje TNS-a,Manitua,i Sinipa,putnik namjernik pomislio da je ta podrška jedno 97%!)...i malo dočaram na kojem principu uopšte funkcioniše taj klijentelizam....ovdje,u Crnoj Gori,itd....
I da me ne gnjavite opet pitanjima "otkud na forumu uhljebi!!!????",niti mi se ulazi u neke prepirke,niti mislim na forumaše,bar ne ovim postom..već na pojam "uhljeb" fenomenološki

То нема везе са овим што сам ја писао.
Једно је писати да је народ крив (апсолутно) а друго је писати да је народ глуп.
Тo си писао, дословном тим ријечима у неколико оних твојих постова у афекту, пред 15. одлазак са форума
Плус, мантрате овуда како:
1) ко не изађе - гласа за СНСД.
2) ко поништи листић - гласа за СНСД.
Остају још опције ко гласа за СНСД и ко гласа за њихове сателите - које су очигледне.
Фактички, ако се не гласа за СДС, ти си за СНСД. И та се прича провлачи већ годинама.
Ко није са СДСом, против њега је.
Ја нисам први који ово пишем, Зока је то примјетио прије икс година.
Имаш људе који неће да дају легитимитет власти, било којој, изласком на изборе.
Као онај сељак из Србије, што на њиви прича како ће сљедећи пут изаћи на изборе кад се кандидују ментално обољеле особе. Јер ове нормалне очигледно немају појма како се води држава.
Ја излазим, али ми је апсолутно јасно такво гледање.
СДС не смије сваки изборни циклус кривити народ. Морате поћи од СДСа, па тек онда даље.
Па ваљда је сваком јасно да СНСД има апарат, машинерију. Али ако планирате побједити, нема изговора "ухљеби гласали а ви нисте изашли на изборе". Покрени их.
И нисте ти и Шпијо једини код којих сам примјетио то. Још неколико активиста СДС лично познајем, све је у пет дека.
Једном је ћаћа био у рату предсједник једне СДСове општине, и он је исто наставио као СДСовац, право/политика итд. Али идентична му је прича. Криви народ. Тако нећете нигдје стићи.
Моје политичко гледање је "деголовско". Да је република талац политичких партија.
Ја вас све подједнако не подносим.
Али пошто се овај систем неће промијенити у овом вијеку, морам одабрати неког.
Ја кад видим да оваква власт, осваја поново изборе, овакав скуп шљама и људи без грама образа, запитам се какво тек мишљење народ има о опозицији.