banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 28 Jul 2025, 20:53

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 2833 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 113, 114, 115, 116, 117, 118, 119 ... 142  Sledeća

Za koga ćete glasati na izborima u oktobru 2014.?
SNSD 14%  14%  [ 11 ]
SDS 29%  29%  [ 22 ]
PDP 5%  5%  [ 4 ]
DNS 3%  3%  [ 2 ]
SRS RS 0%  0%  [ 0 ]
SNS RS (Vučićevi) 4%  4%  [ 3 ]
SP RS 3%  3%  [ 2 ]
NDP - Dragan Čavić 9%  9%  [ 7 ]
Bojkotovaću izbore 33%  33%  [ 25 ]
Ukupno glasova : 76
Autoru Poruka
PostPoslato: 14 Okt 2014, 23:59 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Feb 2008, 23:04
_зока je napisao:
Raskoljnikov je napisao:
Citiraj:
Prema svemu sudeći odlučiće glasovi iz inostranstva.
Trka za predsjednika Republike i dalje traje. Tako tvrdi SDS. Razlika imeđu Milorada Dodika i Ognjena Tadića mala je i rapidno se smanjuje pokazuju posljednji podaci, uvjeravaju u ovoj stranci.
Zabrinjava velik broj nevažećih listića što daje notu neregularnosti održanih izbora analiziraju u SDS-u. SDS upozorava da i dalje čeka zapisnike koje odbijaju da im dostave iz banjalučke gradske izborne komisije. Tražiće i ponavljanje izbora u nekoliko mjesta zbog neregularnosti.

Srbi iz Slovenije su organizovano glasali i podrzali Tadica. To je neki dan rekao neki Srbin iz Slovenije, predsjednik nekog udruzenja Srba u Sloveniji, sta vec. Sad, koliko njih ima i da li su ostali dijasporasi glasali je veliko pitanje, ali na kraju bi zaista oni mogli odluciti.

Da se ne lažemo, situaciju ne mogu promjeniti srpski glasovi niti vi na njih računate :wink:

У дијаспори је укупно можда гласало 1000 до 2000 (ово је већ максимална цифра) Срба. Лично не познајем ни једног човека који живи у иностранству (а знам их доста) а да је изашао на изборе и гласао у земљи где живи и ради. Ово су смешне приче које ваљда врх СДС-а. Изгубили су изборе тесно, али су изгубили. И не само да су изгубили него су се сјебали начисто. Нити су добили место председника, нити су освојили већину у НСРС и Дому народа, нити имају некога у председништву. И ко је ту уствари победник избора? Миле који ће да влада још 4 године или СДС са свим горе наведеним?

Надам се да се Шлагер није шлагирао и разочарао у изборни процес. :)

http://www.youtube.com/watch?v=oXo4ox94 ... e=youtu.be

Vrh

PostPoslato: 15 Okt 2014, 08:30 
Majstor
Majstor

Pridružio se: 15 Apr 2009, 17:34
23 000 glasova iz vreca odnosno glasova postom,od toga su sigurno vecinom muslimanski glasovi ali uzmimo u obzir
da se svi nece odazvati,nek odaziv bude 70% tesko ce doci do neke vece promjene sto se tice Baje i Sejde Ivanica,mozda moze uticati za NSRS i zajednicki nivo predstavnicki dom BIH

Ovde je interesantno to sto pored brojne hiterije i propagande na muslimanskim medijima NVO 1 mart apsolutno
nista nije uradila.Bilo je govora da ce registrovati 150 hiljada novih muslimana u RS da ce dobiti 5 poslanika u predstavnickom domu
BIH i da ce tako preskociti entitetsko glasanje.Izgleda da je MUP RS dobar posao odradio ,brisao te prijave,a i izdaja Emira Suljagica njihovog lidera koji se preregistrovao i otisao u federaciju da bi bio kandidat DF Zeljke Komsica je skrsila moral muslimana..do sada domovina i SDP nemaju vise od 35 000 glasova a na izborima 2010 sve muslimanske stranke su uzele vise od 60 000....Sva sreca pa su nase gore list i imaju nas mentalitet ,politicari su im poput nasih sve mucak do mucka ,samo se gleda ko ce svoj dzep napuniti inace da imamo posla sa nekim drugim pametnim i disciplinovanim narodima kakvi su siptari recimo nebi dugo opstali na ovim prostorima

Vrh

PostPoslato: 15 Okt 2014, 18:11 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 27 Feb 2013, 15:24
ozna je napisao:
Sva sreca pa su nase gore list i imaju nas mentalitet ,politicari su im poput nasih sve mucak do mucka ,samo se gleda ko ce svoj dzep napuniti inace da imamo posla sa nekim drugim pametnim i disciplinovanim narodima kakvi su siptari recimo nebi dugo opstali na ovim prostorima

Sa ovim se slazem, bas sam danas raspravljao na kafi o ovome... istina.

Vrh

PostPoslato: 15 Okt 2014, 20:22 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Okt 2010, 18:53
Oda PreCjedniku

Čestitam ti čika Mile,
da te sruše nema sile,
volimo te, kličemo ti,
imovinu stičemo ti.

Moj glas ti imaš vazda
da budeš naš vječni gazda,
sirotinji bijedi značiš,
ti nas vedriš i oblačiš.

Ne mislimo mi na hranu
samo budi na ekranu,
tvoje sile intenzitet
obećava prosperitet.

Odričem se svoje plate
zarad' tvoga sina rate,
milioni nisu malo,
u džep moj to ne bi stalo,
studentima, radnom rodu,
budi pramac ti na brodu,
ulij nadu u bolje sutra,
da nam sviću mračna jutra.

Ko se žali nek' prevali, neka ide,
granica nek' bude međa,
nama deri kožu s' leđa.

Oda ova nek' odjekne,
kidaj svirče zlatne strune,
ovce mi smo, nismo ljudi,
ovce prave al' bez vune.

SlikaSlikaSlika

Slika

Vrh

PostPoslato: 15 Okt 2014, 21:33 
Administrator
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Nov 2002, 13:51
Autor poeme može Dodika da povuče za 'rac....

Vrh

PostPoslato: 15 Okt 2014, 21:40 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Apr 2011, 21:17
Naša politička stvarnost veoma liči na onu u Crnoj Gori.Đukanović je dokazani lopov a opozicija misli da će svojom suvom pojavom na izborima pomesti bandu sa trona.A jedina istina je da su vječiti luzeri...kao i ovi naši.

Vrh

PostPoslato: 15 Okt 2014, 21:54 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Jan 2010, 23:46
Opozicija nije kriva samo za sopstveni poraz, već i za stanje u RS. Da išta vrijede, ne bi se Laktašenko i Mini Me-jevi ovoliko razmahali. Oni valjda hoće da grade privredu skidanjem takse na brojila, svršavanjem na Vučića i vraćanjem kancelarija firmi iz Srbije, a Lemija "razotkrivaju" kao međeda sa "Stani, baja! Stani, baja!" usred najgledanije emisije u državi... 45% za jednog Tadića pokazuje koliko je narodu dojadila SNSD-ova vlast. Nažalost, narode, moraćeš da iznjedriš neku novu opoziciju. Ova je gola... voda. Dajte nešto konstruktivno, sunce mu poljubim...

Vrh

PostPoslato: 15 Okt 2014, 22:08 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 10 Jun 2011, 21:22
Нема, и неће скоро ни бити.

Vladimir RUS je napisao:
Na RTRS-u kazu 8000, a na Nezavisnim hiljade. :D
Dok je bilo uzivo, na RTRS-u i ATV-u nista. Zato ide live kada se otvara hidroelektrana od 42 miliona KM koja uz to zaposljava tj. bice uposleno 40-ak radnika. Milion KM po radnom mjestu.

Vrh

PostPoslato: 15 Okt 2014, 22:08 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 11 Apr 2011, 00:53
Сви нешто чекамо.

Да дођу избори. Да прођу избори. Да оде Миле; да се умори; да умре; побјегне... Да се појави нова опозиција. Ex nihilo. Нови вођа, стари вођа, било какав - вођа.

Да дођу инвеститори, да оду инвеститори. Да добијемо (бољи) посао, да прође тикет да се промијене карике на ауту коначно, да видимо како изгледа платити рачун за рачун, без опомене, без чекања трећег...

Сви ми нешто чекамо. Ону праву, оног правог, боље вријеме за бебу, повољнији курс швицарца за кредит, да падну цијене грађевинског материјала да зидамо кућу, да се одселимо од родитеља... Чекамо. Стипендије, резултате, квоте, го у гостима, тетку из Аустрије...
Само чекамо, и чекамо... Неког. Другог. Не себе. Чекамо. Вођу.

"У живљењу, у трпљењу
срце блиједи,
срце вене,
сјена слиједи
бившег мене,
у трпљењу, у живљењу.

Изгубих се у тражењу.
Ја сам био,
ја сам и сад.
Нисам био,
нисам ни сад.
Изгубих се у тражењу.

У лутању, у сновима
ноћ ме руби,
дан ме враћа.
Дан се губи,
живот краћа,
у сновима, у лутању.

У надању, у чекању
живот снијем,
а сном живим.
Срце кријем,
срце кривим
што не живим,
што још снијем,
у чекању, у надању."

(Меша Селимовић)

Vrh

PostPoslato: 16 Okt 2014, 11:07 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Feb 2008, 23:04
_зока je napisao:
Autor poeme može Dodika da povuče za 'rac....

Мени људи из СДС-а нису јасни никако. Босић који се не појављује већ данима, а у странци кажу да је на службеном путу. Па који се то службени пут заказује одмах после избора и где?

Онда те приче како су избори покрадени, па како је СНСД делио кафу да победи на изборима, па како ће гласови из иностранства да пресуде, итд. Мислим чему то? Коме такве приче користе? СДС-у тешко. Једино што се одржава та изборна тензије без икакве потребе. Жалосно је то све на неки начин.

Одох до ујака, загриженог СДС-овца, да се спрдам мало :D

http://www.youtube.com/watch?v=oXo4ox94 ... e=youtu.be

Vrh

PostPoslato: 16 Okt 2014, 11:34 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07 Sep 2011, 06:54
za trenutak pomislih da sam na podforumu "Jezik i književnost"...

Vrh

PostPoslato: 16 Okt 2014, 17:28 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Jun 2011, 20:10
Citiraj:
SDS: Imamo dokaze o krađi glasova, tražimo novo prebrojavanje

SDS: Imamo dokaze o krađi glasova, tražimo novo prebrojavanje

Član Glavnog odbora SDS-a Aleksandra Pandurević rekla je na današnjoj press konferenciji da je ova stranka došla do novih dokaza koji govore o izbornoj krađi.

- U Prijedoru je otkrivena grupa glasačkih listića za sva četiri nivoa vlasti. Svi ti listići su obilježeni istom olovkom i na isti način. Obilježeni su Milorad Dodik kao kandidat za predsjednika RS-a, Željka Cvijanović kao kandidat za srpskog člana Predsjedništva BiH, Marko Sovilj iz DNS-a kao kandidat za Parlamentarnu skupštinu BiH i Duško Ivić iz DNS-a kao kandidat za Narodnu skupštinu RS", rekla je Pandurević.

Ona je dodala da su svi glasački listići nepresavijeni i spremljeni za ubacivanje u kutije. To dokazuje, istakla je ona, da ranije najave o izbornim malverzacijama nisu bez osnova i da ovakva podmetanja utiču na konačni rezultat izbora.

-Tražićemo ponovno brojanje i upoređivanje glasova. Zbog ovakvih stvari građani i ne žele da izlaze na izbore, a malo je onih koji žele da spriječe ovakve stvari", istakla je Pandurević.

Generalni sekretar SDS-a Dragan Ćuzulan rekao je da je Srpska demokratska stranka podnijela četiri zahtjeva za ponovno, ručno brojanje glasova u opštinama Banja Luka, Novi Grad, Gradiška i Dubica.

- Podnijeli smo i četiri krivične prijave zbog izborne krađe i kupovine glasova. Takođe, podnijeli smo zahtjev da se ponovi glasanje u Milićima. Samim tim, dolazimo do zaključka da je regularnost ovih izbora upitna. Građani nas svakodnevno zovu i dostavljaju nam nove dokaze o neregularnostima", tvrdi Ćuzulan.

Zamjenik predsjednika Izbornog štaba SDS-a Igor Golijan predstavio je foto-dokaze, na kojima se vidi da su vreće sa glasačkim listićima u Banjoj Luci i Prijedoru "otvorene na prvom od ukupno četiri zuba". To znači, dodao je on, da je sadržaj vreće bio vađen.

- Dobili smo i fotografije na kojima se vidi vozilo u kojem je vožen izborni materijal i na kojima se lijepo vidi da su vreće otvorene. Glasački listići o kojima je govorila Aleksandra Pandurević nađeni su na jednom seoskom području u blizini Prijedora, ali ne smijemo ništa više reći, u strahu da ne ugrozimo bezbjednost osobe koja nam je to dojavila", rekao je Golijan.

Vrh

PostPoslato: 16 Okt 2014, 17:38 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 10 Jun 2011, 21:22
Нећете јести печеног зеца... :)

Vladimir RUS je napisao:
Na RTRS-u kazu 8000, a na Nezavisnim hiljade. :D
Dok je bilo uzivo, na RTRS-u i ATV-u nista. Zato ide live kada se otvara hidroelektrana od 42 miliona KM koja uz to zaposljava tj. bice uposleno 40-ak radnika. Milion KM po radnom mjestu.

Vrh

PostPoslato: 16 Okt 2014, 18:03 
Administrator
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Nov 2002, 13:51
Vidi se da je to Vučićeva škola, isto kao Toma i priča o kontejnerima punim glasačkih listića...

Vrh

PostPoslato: 16 Okt 2014, 18:10 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Mar 2005, 18:06
Koliko ja vidim ovde se utvrdjuje nesto drugo.
U sve te gluposti oko ponistavanja/ponavljanja izbora i sl. ne vjeruju ni oni sami.
Po meni, sva medijska buka koja dolazi iz SDSa ide u pravcu ustolicenja Aleksandre Pandurevic na mjesto v.d. predsjednika stranke.
Za sada.

Vrh

PostPoslato: 17 Okt 2014, 07:51 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 04 Sep 2010, 18:42
BiH najsporija po brojanju glasova

http://www.nezavisne.com/novosti/bih/Bi ... 68376.html

Prema nezvaničnim informacijama, u Indiji gdje ima registrovanih oko 814 miliona glasača, tri dana nakon drugog kruga već se znaju svi rezultati. Slično je i u Brazilu, gdje je na nedavno završenim izborima pravo glasa imalo 142 miliona birača, a rezultati, odnosno pobjednici i poraženi u trci za predsjednika, poslanike i guvernere 27 federalnih jedinica znali su se već nekoliko sati nakon izbora.

Vrh

PostPoslato: 17 Okt 2014, 08:07 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

_зока je napisao:
Vidi se da je to Vučićeva škola, isto kao Toma i priča o kontejnerima punim glasačkih listića...

Zorane, da li stvarno mislis da ovi nisu krali, podmetali, pravili nevazece listice, prepravljali zapisnike i sl?
Znam i sam da od ovih zalbi nema nista, da je to sve sviranje u praznu tikvu, ali ne mozes pustiti sve kao da nista nije bilo. Nek ti kazu ovi iz Samca, Hercegovine, banjaluckih okolnih mjesta sta su radili, odnosno koliko su placali za glasove.
Ako su rezultati ovih izbora posteni, onda nek nas handri ko hoce.
Znam da onaj ko gubi ima pravo da se ljuti, ali ljutnja je ovdje opravdana.

Vrh

PostPoslato: 17 Okt 2014, 08:10 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 19 Feb 2010, 17:13
Meni samo nije jasno kako meni niko nikad nije ponudio plaćanje za glas, a toliko se o tom priča.

Vrh

PostPoslato: 17 Okt 2014, 08:17 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 02 Sep 2013, 15:21
Raskoljnikov je napisao:
_зока je napisao:

Zorane, da li stvarno mislis da ovi nisu krali, podmetali, pravili nevazece listice, prepravljali zapisnike i sl?
Znam i sam da od ovih zalbi nema nista, da je to sve sviranje u praznu tikvu, ali ne mozes pustiti sve kao da nista nije bilo. Nek ti kazu ovi iz Samca, Hercegovine, banjaluckih okolnih mjesta sta su radili, odnosno koliko su placali za glasove.
Ako su rezultati ovih izbora posteni, onda nek nas handri ko hoce.
Znam da onaj ko gubi ima pravo da se ljuti, ali ljutnja je ovdje opravdana.

ja cu pitati samo jedno, jel mislis da SDS nije na ovim izborima radio malverzacije oko glasanja i da li mislis da snsd to ne zna i nema dokaze o tome?

Vrh

PostPoslato: 17 Okt 2014, 08:29 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Ako ih ima, zasto ne objave onda? Kako to da su se pojavili samo listici koje su pronasli SDS-ovci, fotografije prepravljanja zap[isnika koje su nacinili sds-ovi posmatraci i sl. Zar mislis da osoba kakva je Dodik ne bi poturala na nos kradju?
Kako to da sistem padne bas u kriticnim mjestima? Banja Luka, Novi, Mrkonjic? Zasto izborna komisija nije dala zapisnike na uvid? Hiljadu zasto, hiljadu zato. Aleksandar Radeta je predsjednik gradske izborne komisije vec 8 godina. Uz to je direktor agencije za drzavnu upravu. Pa zar jedan te isti covjek koji je clan SNSD-a, koji obavlja visoku funkciju moze obavljati funkciju predsjednika Izborne komisijeBL? Zar nema neko neutralan, neko ko nije clan vodece stranke i sl?
Glasanje prije 100 godina je bilo pravednije hiljadu puta. Ubacis kuglicu u kutiju i cao. Danas neki CIK-ovi i ostali rade sta hoce.

Poslednji put menjao Raskoljnikov dana 17 Okt 2014, 08:36, izmenjena samo jedanput

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 2833 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 113, 114, 115, 116, 117, 118, 119 ... 142  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]