banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 01 Avg 2025, 16:26

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 252 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 9, 10, 11, 12, 13  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 23 Maj 2014, 12:41 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Mar 2008, 16:35
prasica je napisao:
sinip je napisao:
Још да доам, у Броду и Модричи раде рафинерије, које је покренуо, "мрски" СНСД послије вишегодишњег натезања СДС-а са истима, и које је СДС малтене продао у старо гвожђе.

I, kako Brod i Modriča rade?

Bat Sinip puca floskule, pa ko se primi.
Mislim, jedno je sigurno-ocistis firmu od 270 miliona dugova i das je cistu navodnom ulagacu. On se zaduzi kod maticne firme za obnovu postrojenja uz kamatu 12,5%(na trzistu makar 5% manja) izvuce sve ulozeno kroz prodaju derivata i kamatu za tri godine. Usput ne placa obaveze radnicima a kredit ostaje operativan pa se dug naduvao do astronomskih pola milijarde. I onda se to opet otpise kroz prodaju unistenih dionica drzavi al po cijeni prije unistenja firme. Ja bih se stidio kada bih ovu sramotnu pljacku naroda od strane vlasti spomenuo kao pokretanje i investiranje

Vrh

PostPoslato: 23 Maj 2014, 12:44 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Mislim, pozdrav od dr Ive Sanadera i udruzenog zlocinackog poduhvata :D

Vrh

PostPoslato: 23 Maj 2014, 15:15 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 09 Jun 2012, 13:13
manitu uci da svira je napisao:
Bat Sinip puca floskule, pa ko se primi.
Mislim, jedno je sigurno-ocistis firmu od 270 miliona dugova i das je cistu navodnom ulagacu. On se zaduzi kod maticne firme za obnovu postrojenja uz kamatu 12,5%(na trzistu makar 5% manja) izvuce sve ulozeno kroz prodaju derivata i kamatu za tri godine. Usput ne placa obaveze radnicima a kredit ostaje operativan pa se dug naduvao do astronomskih pola milijarde. I onda se to opet otpise kroz prodaju unistenih dionica drzavi al po cijeni prije unistenja firme. Ja bih se stidio kada bih ovu sramotnu pljacku naroda od strane vlasti spomenuo kao pokretanje i investiranje

Ala ga ti zakomplikova'. U oktobru cemo da odlucimo na osnovu velicine satora. Jednostavnije je.

Vrh

PostPoslato: 23 Maj 2014, 15:40 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 10 Jun 2011, 21:22
prasica je napisao:
sinip je napisao:
Још да доам, у Броду и Модричи раде рафинерије, које је покренуо, "мрски" СНСД послије вишегодишњег натезања СДС-а са истима, и које је СДС малтене продао у старо гвожђе.

Па раде. Запошљавају људе, редовна плата, пензионо, социјално... А умало да је продају неким Нигеријцима.

Vladimir RUS je napisao:
Na RTRS-u kazu 8000, a na Nezavisnim hiljade. :D
Dok je bilo uzivo, na RTRS-u i ATV-u nista. Zato ide live kada se otvara hidroelektrana od 42 miliona KM koja uz to zaposljava tj. bice uposleno 40-ak radnika. Milion KM po radnom mjestu.

Vrh

PostPoslato: 24 Maj 2014, 10:00 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

"Umalo" :lol: Crnci su nepouzdane taldzije a i laki su na macheti kada ih preveslas.

Vrh

PostPoslato: 24 Maj 2014, 10:43 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Mar 2005, 18:06
Sta je sad ovo:

http://www.nezavisne.com/novosti/drustv ... 46234.html

Vrh

PostPoslato: 24 Maj 2014, 10:49 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 04 Sep 2010, 18:42
Ovo opravdava naziv teme

Vrh

PostPoslato: 24 Maj 2014, 10:59 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Mar 2005, 18:06
Ko bi rekao da Schlager zna ubosti. Mislim, politicki ubosti :lol:

Vrh

PostPoslato: 24 Maj 2014, 11:31 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Jul 2012, 11:29
sinip je napisao:
prasica je napisao:
sinip je napisao:

Па раде. Запошљавају људе, редовна плата, пензионо, социјално... А умало да је продају неким Нигеријцима.

Mislis javio se Dodiku mailom nigerijski princ, bogat ko Krez, kome treba samo da se uplati neka manja suma da bi uspio doci do svog nasljedstva i investirati u rafinerije?

I grieve in stereo, the stereo sounds strange, I know that if you hide, it doesn't go away

Vrh

PostPoslato: 24 Maj 2014, 15:33 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Не, мислим на нешто друго. Било је у теми о СДС-у.

Vladimir RUS je napisao:
Dok je bilo uzivo, na RTRS-u i ATV-u nista. Zato ide live kada se otvara hidroelektrana od 42 miliona KM koja uz to zaposljava tj. bice uposleno 40-ak radnika. Milion KM po radnom mjestu.

Vrh

PostPoslato: 24 Maj 2014, 16:18 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07 Nov 2009, 13:42
ja sam neprekidno gledao televiziju brat bratu jedno 5 dana a nikako nisam vidio da su ijednom spomenuli paracin.valjda tamo nije sns na vlasti.strasno

Vrh

PostPoslato: 09 Jun 2014, 19:58 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

DOBOJ - Skupštinska većina u dobojskom parlamentu, na čelu sa SDS-om, nije dozvolila predstavnicima Hidrometeorološkog zavoda RS i Republičke uprave Civilne zaštite RS da se obrate odbornicima, koji su prvi put nakon poplava zasjedali na vanrednoj sjednici, i prezentuju im meteorološke i hidrološke aspekte poplave, pa im je ulaz u objekat gdje je održavana sjednica bio zabranjen.

"Mislim da griješe, jer situacija je bila jako teška, padavine su bile obilne i vodostaji, takođe, rekordni. Zabilježene su, na kraju krajeva, istorijske vrijednosti, kako padavina, tako i vodostaja rijeka u RS. Posebno je to bilo izraženo u Doboju, gdje je dostignut istorijski maksimum, tako da je rijeka Bosna za nepuna 24 časa narasla 5,5 metara, a maksimalan vodni talas je iznosio 721 centimetar", kazao je Zoran Bozović, direktor Hidrometeorološkog zavoda RS, te dodao da su po nalogu Željke Cvijanović, predsjednice Vlade RS, došli u Doboj.

Veseljko Elez, v.d. direktora Republičke uprave Civilne zaštite RS, rekao je da su još 30. aprila, a potom i 12. maja, Gradskoj službi Civilne zaštite poslali upozorenja kako bi preduzeli mjere zaštite od poplava, te dodao da imaju potvrdu da su dobili informaciju, ali ne i da su nešto preduzimali.

"Komandant Štaba je trebalo da izda naredbu i da obavještava republičke institucije. Oni znaju kada je trebalo da svira sirena. Sirena treba da svira kada procijenite da su ljudi ugroženi, a to procjenjuje Štab za vanredne situacije. Ako je već proglašeno vanredno stanje, onda je to trebalo da urade odmah", naveo je Elez.

Obren Petrović, gradonačelnik Doboja, kazao je da će uskoro biti održana redovna sjednica Skupštine grada, te da će na njoj imati priliku da se obrate odbornicima i da će osim njih pozvati "predstavnike Vlade RS i mnoge druge institucije".

U SNSD-u navode da činjenica da predstavnicima dvije republičke institucije nije dozvoljeno da se obrate odbornicima govori da neko u Skupštini nije želio da dobiju prave informacije.

Из "Независних".

Vladimir RUS je napisao:

Vrh

PostPoslato: 09 Jun 2014, 20:00 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

"СРНА"

Načelnik Centra javne bezbjednosti Doboj Goran Đurković rekao je Srni da u izvještaju o poplavama koji je danas predstavljen u Skupštini grada ima mnogo nelogičnosti i netačnosti, te da on nije dobio poziv da na ovoj sjednici prezentuje izvještaj o radu policijskih stanica.

Đurković je ocijenio da izvještaj o poplavama koji je predstavljen u Skupštini grada Doboj nije kompletan bez izvještaja CЈB, te dodao da ne zna zašto nije pozvan da ga predstavi.

On smatra da je svojim izvještajem mogao dati potpuniju i korisniju sliku situacije s obzirom na to da su pripadnici CЈB Doboj u najvećoj mjeri bili angažovani na spašavnju ugroženih građana i čišćenju grada nakon poplava.

Đurković je pojasnio da je bilo zahtjeva pojedinih odbornika da izvještaj CЈB bude uvršten u dnevni red, ali su oni odbijeni.

"U izvještaju, koji je danas prezentovan na sjednici Skupštine grada Doboja, ima dosta nelogičnosti i netačnosti. Izvještaj nije potpun i ne oslikava pravo stanje - prije, tokom i nakon poplava", pojasnio je Đurković.

Direktor Hidrometeorološkog zavoda Republike Srpske Zoran Božović, koji je zajedno sa vršiocem dužnosti direktora Republičke uprave civilne zaštite Veseljkom Elezom došao danas u Doboj da odbornike Skupštine grada upozna o hidrološkim i meteorološkim aspektima poplava u Srpskoj, rekao je da odbornici Skupštine grada nisu htjeli da ih prime.

Vladimir RUS je napisao:

Vrh

PostPoslato: 10 Jun 2014, 15:27 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Тихомир Глигорић:

Odbornici Skupštine opštine Doboj mirno su sjeli i donijeli odluku da 1.327.726 KM dodjele prevoznicima na ime izgradnje i utvrđivanja nasipa, utovar, odvoz otpada i razgrtanje, utovar i prevoz humanitarne pomoći (!?!). Ugroženima ni marku, a pojedinim"bizmismenima" od 493.543 KM do 138.405 KM. "Zakon se mora poštovati" kaže gradonačelnik Obren Petrović.

Stvarno se pitam da li su nas sve, umjesto komaraca, kolektivno zaprašili nekim halucinogenim drogama iz vazduha, ili ih je bilo u vodi koja se danima prelivala i valjala po ovoj napaćenoj zemlji, pa smo udišući takva isparenja postali potpuno omamljeni, otupljeni, nijemi na ovakve i slične udare na naše ljudsko dostojanstvo i inteligenciju.

Zar stvarno Obren Petrović i njemu slični misle da se dalje može nastaviti kao do sada?!? Bezočno otimati od bukvalno gladnih ljudi, krasti iz očiju i nemati nimalo obraza ni stida!

Koji crni nasipi? Par istovarenih kamiona pijeska direktno u bujicu. Onaj kome je takva glupost pala na pamet, treba hitno na pregled kod nekog dobrog specijaliste. Nije valjda da odbornici stvarno misle da to treba platiti 493.543 KM i to iz budžeta kojeg nema!?U prioritetu! Odmah, dok se mašine vrlih pregalaca ne ohlade!

Nije nijednom od vlasnika firmi sa spiska palo na pamet da bi mogli nešto i oni da urade za svoj grad. Prevezu džabe koji kamion smeća. Poklone malo pijeska. Razgrnu ostatke nečije imovine bez naknade. Nisu mogli. Oni su navikli da sve debelo naplate! Po nepisanom zakonu korupcije.

Zato je i odluka po zakonu! A Obrenu je zakon zakon! Čovjek je tek došao sebi. Nije ga bilo nigdje kad je trebao upozoriti ljude (bojao se da ne stvori paniku!?), nije ga bilo kada je trebalo izvlačiti ljude (ima morsku bolest), nije ga bilo kad je trebalo obezbijediti hranu i vodu ljudima (nije nadležan), otpad i smeće mu nisu smetali 7 dana (dok nije shvatio da se mogu naplatiti).

Onda je vaskrsao! Pomirio se odmah sa Predsjednikom Republike (iako se ozbiljno naljutio na njega kad mu je ukinuo taze otvoren žiro račun za uplate pomoći iz inostranstva)! Nije mu više smetao ni General (kad su njemu smetali penzioneri)! I Premijerka mu je postala simpatična (samo da se ne petlja u rad lokalne uprave). Uzeo je stvar u svoje ruke. Zakazao sjednicu, pripremio odluku i dao na glasanje. Odbornici su je usvojili. Nije on. Zakon je.

Nadam se samo da će ove halucinacije da nas prođu! Nema te opozicije koja može i treba da štiti ove i ovakve majstore, pa sve da su i njihovi prvaci. Nema promjene ni saveza koji može i treba da bude taoc ovakvih ljudi. Nema više po starom. Ko to još nije shvatio, nije shvatio ništa!

Vladimir RUS je napisao:

Vrh

PostPoslato: 11 Jun 2014, 16:10 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Feb 2008, 23:04
Slika

http://www.youtube.com/watch?v=oXo4ox94 ... e=youtu.be

Vrh

PostPoslato: 14 Jun 2014, 13:29 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Maj 2006, 19:12
Citiraj:
Бањалука - Миладин Станић, посланик СДС, изазвао је данас инцидент у холу Народне скупштине Републике Српске, кад је по изласку из сале физички насрнуо на Синишу Додика, посланика СНСД-а.

Наочиглед бројних свједока и новинара, Станић је запријетио Додику због раније расправе у скупштине, да би га у једном тренутку покушао ухватити за одијело и, на свеопшту неверицу, пљунуо у његовом правцу.

Брзом реакцијом осталих посланика, који се затекли у холу, спријечен је већи инцидент.

Да ствар буде гора, само неколико минута послије тога, Станић је изазвао нови инцидент, пошто је у скупштинској сали, послије краће расправе, ударио ногом посланика СНСД-а Милана Ковача.

Разло је, како сазнајемо, што му је Ковач у пролазу добацио да треба да смире страсти и "спусте" узаврелу скупштинску температуру.

Тренутно је у току пауза, које је дата након што су посланице СНСД-а демонстривно напустиле салу због Станићевих сексистичких наступа.

Потпредсједница Владе Нада Тешановић, која, заједно са осталим члановима кабинета, присуствује данашњој сједници изјавиле је да се неће вратити у скупштинску салу све док им се Станић не извини.

Она је прецизирала да је Станић током јутрошње расправе добацио у њиховомк правцу "да женама и треба гледати у ногу", одговарајући тако на критике појединих посланица СНСД-а који су га критиковале због тога што је коментарисао боју премијеркиних чизмица током протеклих поплава.

http://www.glassrpske.com/novosti/vijes ... 55801.html

juhu

Vrh

PostPoslato: 14 Jun 2014, 14:00 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Нове СДС снаге? :)

Vladimir RUS je napisao:

Vrh

PostPoslato: 14 Jun 2014, 15:21 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 24 Jun 2005, 02:03
гледајући прилог на бн-у и читајући чланак у гласу питам се ради ли се о истом догађају

Дрзнеш ли даље?...

Ал' један израз, једну мисао
Чућеш у борбе страшној ломљави
"Отаџбина је ово Србина!..."

Vrh

PostPoslato: 17 Jun 2014, 15:23 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=O-CMNIB2o6s[/youtube]

Обратите пажњу на СДС генијалца на 8:37.

Vladimir RUS je napisao:

Vrh

PostPoslato: 18 Jun 2014, 15:52 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

http://dobojski.info/poplava-2014/item/ ... atamorgana

Vladimir RUS je napisao:

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 252 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 9, 10, 11, 12, 13  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]