banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 21 Jun 2025, 17:40

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 3389 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 105, 106, 107, 108, 109, 110, 111 ... 170  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 05 Apr 2013, 11:51 
Urednik
Urednik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 17 Jun 2010, 11:26
_зока je napisao:
Schlager je napisao:
ali ono što nikad nisam vidio,to je srbin koji simpatiše šiptare,ili šiptar koji simpatiše srbe,i to je nešto esencijalno,što se nikad neće promjeniti...

A Boro i Ramiz? :lol:

bio sam kraj te dvorane,tu je sve na stotinjak metara,i dvorana,i stadion prištine,i naša komanda garnizona tadašnja,i hotel grand (u kojem je još tada bio striptiz,dok je za bl to bila misaona imenica :lol: =

Vrh

PostPoslato: 05 Apr 2013, 11:57 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Jan 2007, 16:38
The_new_Statesman je napisao:
danijell je napisao:
Zar ozbiljnio misliš da je moguće par miliona, desetina, stotina miliona "kupiti" politiku SAD-a?

Vidi pod: Kosovo

Vidi pod: Gadafi

Inače, meni bi bilo drago da ova priča vezano za EU i Kosmet završi kako se nadam da će završiti. Prekid pregovora i nema datuma. Ne zbog toga, jer eto... odbranili su Kosmet. Treba se malo ugledati na Kineze vezano za Tajvan...
Nego što se nadam da će politika rješenje svih problema je ulazak u EU doživjeti ozbiljan udarac. Da se ne očekuje da će neko drugi srediti Srbiju, da će neko drugi pokrenuti privredu, da će neko drugi... I nadati se dobijanju novca iz EU fondova koj i idu u potrošnju i slično.

Da sutra Srbija prizna Kosovo opet nema ništa od ulaska u EU. Zato su i propali pregovori, jer da su im obećali brz ulazak u EU i da upakuju priznanje... bilo bi to već gotovo. Taman se završi jedan program i da nastave ljudi uz Farmu i BB.
Ali Njemačka neću Srbiju u EU. I jedini put u EU za Srbiju vodi preko Rusije, ma kako to paradoksalno zvučalo. Odnosi Rusije i Njemačke su jedini koji to mogu pogurati. Skidanje gaća ne pomaže...

Vrh

PostPoslato: 05 Apr 2013, 12:11 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 27 Avg 2007, 14:39
Pa rodjace oni ce uzeti pare i uzeti fabrike i rudnike na kosovu, jebe se njima za sipcima... Ako sutra krenu kenjati odose sipci u vecna lovista kao i Gadafi

Vrh

PostPoslato: 05 Apr 2013, 12:13 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Mar 2005, 18:06
Pare su i presudile Gadafiju. Odnosno losa investicija u pogresnog patuljka :)

Btw. mozda Rusiji ne treba Srbija u EU? Sto ce im? Imaju Njemacku...

Vrh

PostPoslato: 05 Apr 2013, 12:27 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Gadafi je uradio mnogo više za SAD nego što je novac. A nije ni odbaciti oni milijarde u bankama... Bitnije je ono ko je odustao od nuklearnog programa i uz to razotkrio pakistansku mrežu... sve do Sjeverne Koreje i Irana. A ta sa patuljkom i Blerom, samo pokazuje da ne treba gubiti vrijeme i pregovarati sa EU, nego treba ići direkt kod tate i mame. U Vašington. Makar i o kapitulaciji pregovarao...

Btw. kome uopšte treba Srbija? Prevrtljivi su kao i Gadafi...

Vrh

PostPoslato: 05 Apr 2013, 12:30 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Hertzog je napisao:
Pa rodjace oni ce uzeti pare i uzeti fabrike i rudnike na kosovu, jebe se njima za sipcima... Ako sutra krenu kenjati odose sipci u vecna lovista kao i Gadafi

Što se tiče rudnika, eno im Mongolije. :)

Vrh

PostPoslato: 05 Apr 2013, 12:45 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Bravo! Sva ta njena nebitnost je ujedno i njena najveca sansa.

Zasto? Zato sto je toliko nebitna da i javnost u nekim zemljama moze odlucivati o Srbiji.
A misljenje javnosti je roba koja se kupuje novcem.

Vrh

PostPoslato: 05 Apr 2013, 13:00 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Ako hoćeš da ti dođu na ljetovanje, na Guču, Egzit, da vide q od mamuta i slično... A da mogu biti odlučujući faktor hoće li ili neće ti shebati državu... Mislim da su tu strelice uticaja u suprotnom smijeru.

Vrh

PostPoslato: 05 Apr 2013, 13:50 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Nisi me shvatio... Na drugoj temi imas citat onog Svabe gdje covjek fino objasnjava kako se on mora kod svojih biraca zalagati za Srbiju. Znaci on licno mora svoje dupe zaloziti za Srbiju.

Zasto?
1. Zato sto je svapski glasac sit EU jer smatra da Njemacka suvise finansira Uniju. Naravno, nece da zna da Njemacka ima najvise koristi od EU.

2. Zato sto je u pitanju Srbija. Hrvatsku ionako smatraju svojom pokrajinom.

Dakle, zasto Srbija ne ulozi gomile Evra u pozitivan PR u tim drzavama? Prilagodi pricu koja prijemciva uhu tog glasaca. A rekli smo da se njega jebe zivo i za prosirenje i za ljudska prava manjina na Kosovu.

Znaci, pricaj mu pricu o novcu. Reci tom glasacu da cilj Srbije nije da se nakaci na briselsku (njemacku) budzetsku sisu. I vec si pola posla uradio, jer je to nesto novo. Necuveno do sada.

Vrh

PostPoslato: 05 Apr 2013, 13:52 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

E onda ta javnost pozitivno odreaguje i izvrsi pritisak na politicara koji donese odredjenu odluku... Jer mu je lakse tako, ide i on linijom manjeg otpora. A Srbija je sitna. Kao vece njemacko selo sa zaselcima :).

Vrh

PostPoslato: 05 Apr 2013, 15:53 
Stara kuka
Stara kuka

Pridružio se: 05 Feb 2009, 01:45
Imam neki grozan osjećaj da će Dačić i Vučić izaći pred javnost i reći da će staviti potpis na ovo još lošije rješenje iz zadnje runde ucjena. Ako narod u Srbiji se ni na koji način ne pobuni onda su zaista zaslužili za sve što im se događa. Govore da ne prihvataju kapitulaciju ali da bi mogli prihvatiti u slučaju da se Srbiji zatvore vrata ka članstvu i prilivu novca u budžet (čitaj: guranje ruku Dinkića i ekipe i u evropske fondove). Švapska kancelarka je već rekla da potpisali ili ne Srbija neće dobiti datum u junu. Ovo zadnje rješenje je katastrofalno jer su tobože izašli u susret Srbiji ali s druge strane zatražili spajanje sjeverne i južne Kosovske Mitrovice čime bi Šiptari postali većina na sjeveru Kosova. Nadam se samo da nikome u Srbiji neće pasti na pamet da prihvati ovaj zadnji ultimatum. Iskreno toga me je najviše strah.

Vrh

PostPoslato: 05 Apr 2013, 16:01 
Stara kuka
Stara kuka

Pridružio se: 05 Feb 2009, 01:45
Hertzog je napisao:
Eto pokusali smo se vojno odbraniti od najezde, pa nam NATO objasni kako stoje stvari... Dok se mi lupamo u prsa i qrcimo kako smo bitni u svetu (a niko nas ne je8e ni 2%), siptari potkupili sve sto je trebalo da bi dobili podrsku za Kosovo

Ne bi Šiptari dobili nikakvu podršku da Zapad tj. multinacionalne kompanije nisu pikirale resurse na Kosovu. Da Kosovo nije bogato resursima, ne bi se nikada dogodilo bombardovanje a Šiptari ne bi usjpeli izlobirati ako Zapad nema interesa. Jermeni imaju jači lobi od albanskog ali jedva su uspjeli u par zemalja izdejstvovati osudu genocida nad vlastitim narodom. SAD nisu podržale Jermene gdje im je lobi posebno jak nego su se vodile interesima i podržale svog saveznika Tursku. SAD su prošle godine ponovili da njih na Balkanu interesuje samo Kosovo.

Vrh

PostPoslato: 06 Apr 2013, 14:47 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 04 Sep 2010, 18:42
Antić: Priznanje Kosova moguća propast Srbije

Istoričar Čedomir Antić ocijenio je da će Srbija, ako bezuslovno prizna Kosovo i Metohiju, time najaviti svoju propast.

"Izvjesno je da ovo insistiranje na poniženju Srba i na lažnoj tvrdnji da autonomija za Srbe predstavlja neevropsku pojavu pokazuje da se želi poniženje Srbije", rekao je Antić, koji je i predsjednik Naprednog kluba.

Komentarišući zašto se želi poniženje Srbije, Antić je rekao Srni da je izvjesno da je to zato što Njemačka i SAD ne žele da se Evropa širi, nego žele da se ovaj region usitni.

Oni žele, dodao je on, "mrtvorođene države" kakva je BiH, Makedonija, tako i u izvjesnoj mjeri i Kosovo. "Izvjesno je da ćemo sljedeće godine imati istu tu agendu za Republiku Srpsku da se ona guši, a ne stvara kao država, pa onda u narednih 10 godina za Vojvodinu. Sigurno će i istočna Srbija i Novi Pazar biti jednog dana na dnevnom redu", rekao je Antić.

On smatra da Srbija u ovom trenutku treba da se postavi na ispravan način i da kaže da je ponosna država, ravnopravna među evropskim državama, a ne da popušta kao što je činio Slobodan Milošević.

"Možemo da prihvatimo nešto što ne bi bilo državnički – da se odreknemo dijela svoje teritorije, ali samo uz kompromis, a ne tako što će nam biti nametnuto nešto što znamo da će kasnije biti nametnuto i u drugim slučajevima tamo gdje su Srbi 100 odsto stanovništva, kao što je slučaj na sjeveru Kosova", rekao je Antić.

On je naglasio da Srbija treba da se postavi na pravi način i rješava svoje unutrašnje probleme, kojih ima zato što troši više nego što zarađuje, a u takvim uslovima Njemačka joj može postavljati uslove.

Antić je rekao da je ovo jedan od vrhunaca "kontrolisane krize", jer 13 godina Srbiji iz određenih razloga otimaju Kosovo i to čine postepeno da bi od svakog srpskog poraza i frustracije koja nastane SAD i Njemačka imale za sebe što veću političku korist.

"Od Srbije traže da sama sebi oduzme dio teritorije. Vrlo je jasno da ova vrsta pregovora (u Briselu) predstavlja poniženje za ideju diplomatije. Srpska delegacija je otišla na pregovore da bi im bili uručeni ultimatumi. To nismo vidjeli ni u Drugom svjetskom ratu", naveo je Antić.

On je naglasio da nijedan ustupak nije dat, ne Srbiji, nego građanima srpske nacionalnosti, koji je u slučaju drugih naroda bio tretiran kao pravo za koje je NATO bio spreman da ratuje.

Antić je rekao da je za podjelu Kosova i prihvatanje da albanski narod ima pravo na državu. "Mi ne možemo tražiti pravo za Srbe u BiH, Crnoj Gori i Hrvatskoj, ako ne damo to pravo drugima. Međutim, to pravo ne može biti bezuslovno", rekao je Antić, podsjetivši na velike žrtve koje je podnio srpski narod, na primjer u BiH, da bi imao autonomiju.

On je naveo da su velike sile ušle u rat da bi, navodno, branile ljudska i građanska prava, da bi se ispostavilo da hoće da stvore etnički čistu državu Albanaca.

"Bili su spremni da ratuju protiv srpskog naroda u Hrvatskoj i BiH, gdje su Srbi bili konstutivni, da bi stvorili etnički čiste ili unitarne države u tim krajevima", rekao je Antić.

Vrh

PostPoslato: 06 Apr 2013, 16:56 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Ja ne bih povezivao Republiku Srpski i Kosovo.
Isto tako ne bih pricao ovo sto Vucic prica po zapadnim medijima.

Vrh

PostPoslato: 06 Apr 2013, 18:23 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Maj 2010, 12:19
Обраћање Синода СПЦ Николићу, Дачићу и Вучићу.

Citiraj:
U ovom, za Srbiju i Srpstvo teškom i presudnom - a možda i sudbonosnom - trenutku obraćamo vam se u ime Srpske Pravoslavne Crkve očinski i bratski, sa poštovanjem i poverenjem u Vašu pravoslavnu hrišćansku savest i u Vaše osećanje rodoljublja i državničke odgovornosti.

Ne obraćamo vam se na uobičajeni način nego javnim apelom, a to činimo iz više razloga, od kojih su najvažnija dva - kratkoća vremena (briselski ultimatum ističe, naime, već u utorak) i potreba da se na najočevidniji način opovrgne bezočna laž koju poslednjih dana šire određeni ljudi i izvesni mediji tvrdeći da naša Crkva ćuti o Kosovu(!).

I mi, kao i čitav srpski narod, znamo i osećamo koliko je vama sada teško, pred kakvim mučnim izborom se nalazite i pod kakvim ste pritiscima i ucenama.

Podsećamo vas, međutim, u cilju ohrabrenja i duhovne podrške, da vam nije teže nego što je bilo čestitome Knezu uoči Kosovskog boja, ili knjeginji Milici posle boja, ili patrijarsima Pajsiju, Arseniju III Černojeviću i drugima pod osmanskim igom, ili sveštenemučeniku đakonu Avakumu pred ustanak, ili Karađorđu i Milošu tokom oba ustanka, ili kralju i vladi u vreme austrougarskog ultimatuma 1914. godine, ili srpskoj državi u nedavnoj prošlosti, u vreme ultimatuma iz Rambujea.

Crkva, po svojoj sabornoj prirodi, nije protiv ideje o evropskom objedinjavanju naroda i država niti protiv ideje o još širim procesima ujedinjavanja. Uostalom, Crkva je isključivi istorijski začetnik i nosilac učenja o svečovečanskom jedinstvu i o svejedinstvu tvorevine Božje u Hristu. Ali ovde sada više nije reč o tome.

Sada se od Srbije ultimativno traži faktičko odricanje od Kosova i Metohije, od izvorišta našega crkvenog, narodnog i državnog bića, i prepuštanje tamošnjeg ostatka srpskog naroda vlasti onih koji su prethodno njegov veći deo ili pobili ili prognali, u zamenu za maglovitu i neizvesnu mogućnost dobijanja famoznog - samo za Srbiju uslovnog - "datuma za početak pregovora", pregovora čije trajanje i ishod niko živ ne može predvideti.

Zahvaljujući brutalnoj, ali zato lekovitoj iskrenosti berlinskog rečnika, za razliku od briselskog, jedno je sasvim predvidivo i izvesno - poslednji ultimatum će glasiti: ili i zvanično, formalno, priznajete "državu Kosovo" ili od prijema u Evropsku uniju nema ništa.

Drugim rečima: od Srba se zahteva da se dobrovoljno odreknu teritorije i suvereniteta, čak i tragova svog hiljaduipogodišnjeg života na Kosovu i Metohiji (budući da kosovsko-metohijski Arbanasi i u prisustvu NATO-snaga mogu nekažnjeno da skrnave crkve, manastire i groblja i napadaju ljude), a za uzvrat se nudi prazno, neobavezujuće obećanje "svetle evropske budućnosti", odnosno nudi se u praksi jedno veliko ništa, uz ciničnu poruku: držite to čvrsto!

Duh današnje Evropske unije nije, nažalost, duh dobre stare Evrope. Mi i dalje jesmo za ideju slobodnog duhovnog I ekonomskog objedinjavanja evropskog kontinenta, ali nikako nismo za projekat porobljavanja ili ponižavanja bilo koje evropske države, pa ni naše Srbije.

Uvereni smo da nijedno državno rukovodstvo Srbije, pa ni današnje, nema ni pravo ni mandat da pristane na uslove koji nisu ispostavljeni nijednoj drugoj državi kandidatu za članstvo u Evropskoj uniji. Ulaznica je preskupa. Srbija ne bi smela da pristane da unapred plati takvu cenu za robu koja joj možda nikad neće biti isporučena. Ona to nikad u svojoj istoriji nije učinila, bez obzira na čašu žuči koju je zbog toga iz veka u vek morala da ispija.

Najvažnije predizborno i neposredno postizborno obećanje vas koji ste dobili narodno poverenje da u burnom i smutnom vremenu vodite državni brod Srbije bilo je da ni pod kakvim uslovima nećete ni predati, ni izdati, ni prodati Kosovo i Metohiju, istorijsku Staru Srbiju.

Mi, arhijereji Srpske Pravoslavne Crkve, uvereni da predstavljamo i izražavamo stav svih njenih vernika, smatramo svojom svetom dužnošću da vas na to obećanje podsetimo i da vas uverimo da očekujemo, kao i ogromna većina našeg naroda, da ga održite. To činimo upravo sada jer smo potpuno svesni tragike trenutka i bremena odgovornosti na vašim plećima.

Ipak, nada nikad ne umire. Kada se raziđu tmasti oblaci, sijaće sunce. Sutra je u našoj Crkvi nedelja poklonjenja Krstu, a uskoro će praznik Vaskrsenja. Kada su pred nama dva zla, manje zlo je najbolje rešenje. Verujemo u ljubav i pomoć Božju kako nama tako i svim ljudima dobre volje.

Vrh

PostPoslato: 06 Apr 2013, 22:42 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 22 Avg 2011, 23:08
Citiraj:
Kosovski specijalci ROSU podignuti u stanje pripravnosti, spremni za etničko čišćenje severa Kosova i Metohije ako Beograd ne potpiše sporazum

http://www.kurir-info.rs/taci-sprema-ol ... nak-730121

jesta da je Kurir, ali me ne bi iznenadilo da je istina.

Vrh

PostPoslato: 07 Apr 2013, 08:01 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Jun 2011, 20:10
Mozda je to samo da se zaprijeti sta bi se moglo desiti u slucaju da nasi ne potpisu te svrljotine?
Ova karikatura sve govori.
Slika

Vrh

PostPoslato: 07 Apr 2013, 14:14 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Okt 2010, 18:53
Oni više i Kosovo sjede mi na qrcu :angry4: ima li ijedan, ali ijedan političar u toj Smrdiji da misli glavom i da upotrijebi istu, da situaciju bar imalo povuče u našu korist??? Nema i neće ga biti skoro...putuj Evropo (civilizacijo) nemoj više čekati na nas :banghead:

Vrh

PostPoslato: 07 Apr 2013, 15:12 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=9yIWf1abg-M[/youtube]

Vrh

PostPoslato: 07 Apr 2013, 15:34 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 24 Jun 2005, 02:03
ускоро почиње састанак државног врха РС са државним врхом СРБ.
не знам шта се догађа, да ли намјерно ситуацију чине напетом ал` нешто ми драго што су ови наши тамо, нек се намећу.

Дрзнеш ли даље?...

Ал' један израз, једну мисао
Чућеш у борбе страшној ломљави
"Отаџбина је ово Србина!..."

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 3389 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 105, 106, 107, 108, 109, 110, 111 ... 170  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]