banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 10 Avg 2025, 21:56

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 5107 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 100, 101, 102, 103, 104, 105, 106 ... 256  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 07 Dec 2014, 11:12 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Mar 2008, 16:35
_зока je napisao:
Samo što sada nisu 1930-te i Putin nije Staljin.
apokalipto je napisao:
Šta god da je činjenica da obe zemlje imaju nuklearno naoružanje eliminiše bilo kakvu šansu za ratom.U ostalom ne postoji niti jedan validan dokaz da Kina planira bilo kakvu invaziju na Rusiju to su snovi par ludaka na zapadu kojima IQ nije veći od trenutne temperature u Travniku.
Imaju i Izrael i Iran. S.Koreja i SAD. SAD i Rusija. Indija i Pakistan.

Zoka, na sta ti reagujes? Prvi petogodisnji plan je krenuo 5 godina prije nego je Hitler uopste dosao na vlast. Propast sela i ubijanje poljoprivrede je u Rusiji zapoceto u dvadesetim godinama, kada su Lenjin a potom i Staljin zbog straha od tevolucionarnog potencijala samostalnih I bogatih seljaka uveli teror nad njima. Pet seoskih glasova u deputatima je vrijedilo kao jedan gradski, nameti su bili neizdrzivi a sve sa ciljem unistenja sela i preseljenja seljaka u gradove gdje bi postali revolucionarni proletarijat-radnicka klasa, i bili pod kontrolom komunista. Mogao bih o tom dijelu politicke istorije da kucam jos tonu cinjenica ali neam zivaca, kada vidim ova tumacenja kako je nasilna industralizacija bila zbog straha od Hitlera a ne zbog pomenutih ideoloskih razloga i kasnijeg totalnog kolapsa planske privrede, ekonomskog zaostajanja Sssr ..sere mi se. Cak su te petoljetke u prvim ciklusima davale rezultate, al zasto? Pa bile su ideoloske a ne realne, zbog kolektivnih ciljeva ljudi su iz vjerovanja ili straha radili za koru hljeba.

Vrh

PostPoslato: 07 Dec 2014, 11:14 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

_зока je napisao:
shakal je napisao:
Men' se cini a vi recite ako grijesim, da Kina i SAD prije svih imaju plan vodjenja ino politike za narednih 50 godina dok je kod Rusa sve ponovo svedeno na jednu licnost a sta ce posle nje biti, niko ne zna.

_зока je napisao:
Ja se slažem sa Manituom da će u ovom prepucavanju Rusi izvući deblji kraj. Zašto? Zato što su glupi, isto kao i mi.

Pa sve je jasno ko dan.

Vrh

PostPoslato: 07 Dec 2014, 11:24 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

apokalipto je napisao:
manitu uci da svira je napisao:
apokalipto je napisao:
[Obe zemlje su nuklearne velesile i da se osvari ta fantazija o ratu Kine i Rusije gube obe zemlje i to gube puno više nego što bi dobile.Valjda ti ne moram ovo objašnjavati ti si mod ovdje predstavljaš nešto,ne brukaj se.

Ovo je nevjerovatan kratki spoj u Kurir populaciji..de mi prijatelju odgovori kako ne moras objasnjavati da je rat sa nuklearnom silom Kinom sulud, a sa "nenaoruzanom" SAD i pola EU pozeljna cinjenica?

Kada sam to rekao da će izbiti rat između SAD i Rusije,to je glupost kao i rat sa Kinom.Prošlo je vrijeme ratova između velikih sila zadnji je drugi svjetski rat sa uvođenjem nuklearnog naoružanja ideja velikih ratova je postala prošlost,naravno nije nemoguće ali onda svi gube a cilj u rata je da uložiš određenje resurse i da za njih kao plijen dobiješ barem duplo više a nuklearni ratovi su besmisleni jer svi gube nema dobitnika.

Dobro, i? Zas kacis linkove u kojima glupava Rusija prijeti ratom? Ili ono Peletovo veselje nekim pijanim ruskim kretenom analiticarem? Utjeha? Rusi su ovo nadmudrivanje izgubili, objasnio sam kad, a ovo sto sada Putin radi trebalo se desavati prije 5 godina. Medjutim, tad su bili veliki partner bratskog SAD a kada su nakon Sjeverne Afrike i Sirije pomislili o svojoj nezamjenjivoj ulozi..ode sve u qurac.
Trebaju razmisljati kako sa sto manje stete da se izvuku iz ovoga i kako da odobrovolje SAD da im otkopca slic.

Vrh

PostPoslato: 07 Dec 2014, 12:02 
Administrator
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Nov 2002, 13:51
Zoka, na sta ti reagujes? Prvi petogodisnji plan je krenuo 5 godina prije nego je Hitler uopste dosao na vlast. Propast sela i ubijanje poljoprivrede je u Rusiji zapoceto u dvadesetim godinama, kada su Lenjin a potom i Staljin zbog straha od tevolucionarnog potencijala samostalnih I bogatih seljaka uveli teror nad njima. Pet seoskih glasova u deputatima je vrijedilo kao jedan gradski, nameti su bili neizdrzivi a sve sa ciljem unistenja sela i preseljenja seljaka u gradove gdje bi postali revolucionarni proletarijat-radnicka klasa, i bili pod kontrolom komunista. Mogao bih o tom dijelu politicke istorije da kucam jos tonu cinjenica ali neam zivaca, kada vidim ova tumacenja kako je nasilna industralizacija bila zbog straha od Hitlera a ne zbog pomenutih ideoloskih razloga i kasnijeg totalnog kolapsa planske privrede, ekonomskog zaostajanja Sssr ..sere mi se. Cak su te petoljetke u prvim ciklusima davale rezultate, al zasto? Pa bile su ideoloske a ne realne, zbog kolektivnih ciljeva ljudi su iz vjerovanja ili straha radili za koru hljeba.

Hoćeš reći da Dveri svojim simpatizerima serviraju frizirane istorijske podatke preko svojih analitičara i komentatora? :o :o :o

Vrh

PostPoslato: 07 Dec 2014, 12:37 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Nacionalizam nikada nije izrodio ni jednu plemenitu ideju niti je ikada dao bilo kakav doprinos nauci. To je ideologija u kojoj uhljebi handre slabomislece, idealna su meta ovom nehumanom neolibearalizmu koji se doslovce poigrava sa njima. Zato i ne pratim te sajtove i programe poput Dveri, jedino kada naletim u komentarima.

Vrh

PostPoslato: 07 Dec 2014, 12:44 
Administrator
Korisnikov avatar

E jbg sad...Ja na nacionalizam ne gledam negativno, nema ničega lošeg u voljenju svoga, svoje istorije i baštine al' problem sa tim je što je veoma tanka linija koja dijeli nacionalizam od šovinizma.

Vrh

PostPoslato: 07 Dec 2014, 13:01 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Apr 2011, 21:17
_зока je napisao:
shakal je napisao:
Men' se cini a vi recite ako grijesim, da Kina i SAD prije svih imaju plan vodjenja ino politike za narednih 50 godina dok je kod Rusa sve ponovo svedeno na jednu licnost a sta ce posle nje biti, niko ne zna.

_зока je napisao:
Ja se slažem sa Manituom da će u ovom prepucavanju Rusi izvući deblji kraj. Zašto? Zato što su glupi, isto kao i mi.

Pa sve je jasno ko dan.

Rusija nije Putinova niti ova današnja Rusija ima ikakve veze sa bivšom carskom ili komunističkom.Iz tih tamnih djelova vlastite istorije izvukli su debele pouke.Jedina politička konstanta koja se provlači kroz rusku politiku od perestrojke na ovamo je Lavrov.Alfa i omega.Rasprave koje vodite na osnovu sirovih zapadnjačkih računica za Ruse ne znače više ništa.Budite sigurni da će bivši KGB iznjedriti adekvatnu zamjenu za Putina kad za to dođe vrijeme.Da biste to vidjeli morate skinuti zapadnjačke naočare :wink:
o ovome pričam a vi se i dalje držite sirovih računica
Spoiler:
Citiraj:
Пре двадесет година нисмо били побеђени, већ освојени. Победили су нас не у рату, већ у култури. Просто смо хтели да будемо као они. Рокенрол је успео тамо где нуклеарне бојеве главе нису. Холивуд је био моћнији од претњи и ултиматума. Грмљавима харли-дејвидсона током Хладног рата показала се моћнијом од грмљавине ловаца и бомбардера.
Америко, како си глупа! Да си сачекала двадесет година, били бисмо бесповратно твоји. Двадесет година вегетаријанства – и наши политичари би ти сами предали наше нуклеарно оружје и дуго ти љубили руке што пристајеш да га примиш. Какав је благослов то што си се показала тако глупом, Америко!
Ти нас више не познајеш! То су, између осталог, речи које смо пре две године узвикивали под Кремљом. Од тада, и због тебе, Америко, све мање нас излази на тргове. Ти о нама говориш глупости, мислиш глупости, и као резултат правиш грешку за грешком. Некада си била кул, Америко. После Првог светског рата морално си се уздигла изнад Европе, а после Другог још више ојачала. Јесте да си имала Хирошиму, Вијетнам, Кју-клукс-клан и пун ормар костура, као и свака империја. Али све то није достизало критичну масу која би вино претворила у сирће. Показала си целом свету како је могуће живети ради стваралаштва и креативне слободе. Створила си на планети много чуда развоја: СР Немачку, Јапан, Јужну Кореју, Сингапур. Али веома си се од тад променила. Одавно не пишеш више песме које би певао цео свет. Протраћила си свој главни капитал – морални. А он има једну веома лошу карактеристику: кад се потроши, тешко се враћа.
Ти почињеш полако да умиреш, Америко. И, ако мислиш да сам злурад, грешиш. Велике промене сваког доба прати велико крвопролиће, а ја крв не волим.

Vrh

PostPoslato: 07 Dec 2014, 13:03 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

_зока je napisao:
E jbg sad...Ja na nacionalizam ne gledam negativno, nema ničega lošeg u voljenju svoga, svoje istorije i baštine al' problem sa tim je što je veoma tanka linija koja dijeli nacionalizam od šovinizma.

Ma dobro, ti nemas pojma o tome, nacionalizam i sovinizam su ista strana ogledala a patriotizam nesto drugo. Moras definisati sadrzaj pojma o kojem raspravljas da ne bi lupao kao i oni koje spominjes. Probaj, jednostavnp je.

Vrh

PostPoslato: 07 Dec 2014, 13:04 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 10 Jun 2011, 21:22
_зока je napisao:
shakal je napisao:

_зока je napisao:

Не знам, мени се чини да су овај пут Руси узели у обзир све могуће варијанте развоја догађаја, па и ово са падом цијена нафте и Рубље. Јер на крају крајева не треба бити геније па претпоставити како ће друга страна покушати да ти нашкоди... Видјећемо за пола године, кад прође зима.

Vladimir RUS je napisao:
Na RTRS-u kazu 8000, a na Nezavisnim hiljade. :D
Dok je bilo uzivo, na RTRS-u i ATV-u nista. Zato ide live kada se otvara hidroelektrana od 42 miliona KM koja uz to zaposljava tj. bice uposleno 40-ak radnika. Milion KM po radnom mjestu.

Vrh

PostPoslato: 07 Dec 2014, 13:05 
Administrator
Korisnikov avatar

_зока je napisao:

Ma dobro, ti nemas pojma o tome, nacionalizam i sovinizam su ista strana ogledala a patriotizam nesto drugo. Moras definisati sadrzaj pojma o kojem raspravljas da ne bi lupao kao i oni koje spominjes. Probaj, jednostavnp je.
Koja je po tebi onda ideologija ispravna? Postoji li uopšte išta pozitivno u ideologijama?

Vrh

PostPoslato: 07 Dec 2014, 13:09 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Vrijeme je pred nama. Patnje rusofila i nacionalista bice epskih razmjera :D Tuga za Rusijom je pregolema.

Vrh

PostPoslato: 07 Dec 2014, 13:10 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

:) Бумо видели...

Vladimir RUS je napisao:
Dok je bilo uzivo, na RTRS-u i ATV-u nista. Zato ide live kada se otvara hidroelektrana od 42 miliona KM koja uz to zaposljava tj. bice uposleno 40-ak radnika. Milion KM po radnom mjestu.

Vrh

PostPoslato: 07 Dec 2014, 13:17 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

_зока je napisao:
_зока je napisao:

Koja je po tebi onda ideologija ispravna? Postoji li uopšte išta pozitivno u ideologijama?

Prvo moras nauciti sta je ideologija, vrijednosti i ciljeve i bla, bla..ti bi da ti u jednoj poruci odgovorim o "najneuhvatljivijem" pojmu 20 vijeka kako rece Hejvud na pocetku svoje knjige (koju ti imas na policama u svojoj radnji i u kojoj je ipak sjajno definisao te neuhvatljive pojmove)
Liberalizam

Vrh

PostPoslato: 07 Dec 2014, 13:28 
Administrator
Korisnikov avatar

Je l' Endru Hejvud?
Ovaj?

Citiraj:
" I kao što su nacisti, a kasnije bosanski Srbi shvatili, jedini siguran nacin da se stvori politicko i kulturno jedinstvo nacinalne države jeste program etnickog cišcenja". (Podvukao Hejvud, strana 219)
"Drugi svetski rat u najvecoj meri bio je rezultat imperijalnog širenja, inspirisanog nacionalizma, koji su sprovodili Japan, Italija i Nemacka. Poslednji najrazorniji primer tog oblika nacionalizma u Evropi, bilo je nastojanje bosanskih Srba da stvore "veliku Srbiju" (Hejvud, strana 223)
"Umesto da uspostavi svetski poredak zasnovan na poštovanju pravde i ljudskih prava, medunarodna zajednica je u bivšoj Jugoslaviji stajala po strani i, dok nije izbila kriza na Kosovu, dozvoljavala je Srbiji da vodi rat za proširenje teritorija i sprovodi politiku genocida koja je licila na onu iz Drugog svetskog rata".
"Ali, kao što pokazuje intervencija na Kosovu 1999, koja je preduzeta radi okoncanja srpske okupacije, ova nova uloga (NATO) ipak zahteva sposobnost za vodenje rata"(Hejvud, strana 279).

Vrh

PostPoslato: 07 Dec 2014, 13:30 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Nemoj dalje Zoka.Pomislit će neko da je Manitu srpska verzija pusi riot

Vrh

PostPoslato: 07 Dec 2014, 13:31 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

А па добро, немој тако, вјероватно лик има и паметних, е сад што не воли Србе, ш'аш... :lol: Није једини.

Vladimir RUS je napisao:

Vrh

PostPoslato: 07 Dec 2014, 13:34 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Okt 2002, 16:13
shakal je napisao:

"Zna Putin sta radi", "Nece Putin dati Americi", "Putin dogovorio sa Kinezima"...

Losa strana je sto postoji vrlo velika vjerovatnoca da ce Putin jednog dana da umre.

Dobra strana je sto Putin nije nikakav ekonomski genije, nego je imao srecu da za vrijeme njegove vladavine cijena energenata poraste. To postaje jasnije padom cijene poslednjih mjeseci...

Vrh

PostPoslato: 07 Dec 2014, 13:38 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Jeste. Njegovo vidjenje rata u SFRJ nema nikakve veze sa knjigom koju sam ti predlozio, ako ti se ne svidja on uzmi Beyme Klausa ili Sibera ili sta vec hoces, sve je nadopunjavanje osnovne teorije.
Sto se tice etnickog ciscenja i humanih preseljenja-zajedno sa Hrvatima drzimo najefikasniji patent.

Vrh

PostPoslato: 07 Dec 2014, 13:40 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Spijo, Sinip i Zoka, tandem snova :D
Momci, zelenika jedanaest..

Vrh

PostPoslato: 07 Dec 2014, 13:40 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Držimo poslije amera,turaka,švaba,britanaca.......nastavi niz

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 5107 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 100, 101, 102, 103, 104, 105, 106 ... 256  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]