banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 30 Jul 2025, 07:30

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 8671 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 99, 100, 101, 102, 103, 104, 105 ... 434  Sledeća

Ko ce uzeti izbore 2018. godine
1. Vukota Govedarica 44%  44%  [ 66 ]
2. Zeljka Cvijanovic 34%  34%  [ 50 ]
3. Neko treci 9%  9%  [ 14 ]
4. Necu izaci na izbore 13%  13%  [ 19 ]
Ukupno glasova : 149
Autoru Poruka
 Tema posta: Re: Izbori 2018
PostPoslato: 22 Avg 2018, 22:54 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Mar 2008, 16:35
Btw Stasa Kosarac je priglupi kurton

Vi ste gomila ideologiziranih i slabomislecih, vas put ka niskokvalifikovanim poslovima u EU se cini kao jedno pravedno rješenje.

Vrh

PostPoslato: 23 Avg 2018, 07:35 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Pridružio se: 28 Apr 2018, 18:47
Ја немам проблем да људи имају своје фаворите међу странкама, да нагињу некој политичкој опцији, и да то некад испољавају острашћеније и агресивније. Све је то људски. Међу онима који нагињу и једном и другом политичком блоку много је часних и ваљаних људи, и много бољих од политичара чије потезе хвале.

Но када политичари а онда и они који који нагињу том политичком блоку, крену понављати мантру коју протурају лидери бошњачких партија и федерални медији, ту већ имам проблем.
Ту конкретно мислим на мантру како ће се Српска ето самоуништити, са посрнулом економијом и нагомиланим другим проблемима сама урушити и утопити у БиХ. И ту онда иде злонамјерна мантра "ако, ако, Додо (или раније док је био на власти СДС) ради на томе, ево Српска ће се урушити, само што није....".
Они који су мало упућенији у ову материју и који помало знају како то иде, знају и колико је ово инфантилно поимање ствари, и да је овдје наум протурање привида како је будућност несигирна и да је неминован нестанак Српске. А у политици је привид често важнији од правог стања ствари. Зато и није допустиво када политичке странке крену да понављају ту мантру из сарајевске кухиње.

Како год, у Српској имамо посрнулу економију и реално мале су шансе да се то значајније поправи, било ко био на власти. То има и своје узроке. Има и до важнијих играча који нам креирају амбијент, има и до нас. Ту је једнако важно једно морално, културно и духовно посртање нације, за посљедицу имамо и лошу демографску слику и прилично поремећен систем вриједности. И свакако ваља порадити на тим стварима, да колико је то већ могуће, кренемо у позитивније процесе, и моралног и духовног оздрацљења нације и оздрављења економије.

Политичке странке су ту да пораде на томе, ако имају знања и капацитета. Или да продају бирачима причу да су они ти који могу донијети бољитак и просперитет. Поштено.

Vrh

PostPoslato: 23 Avg 2018, 07:39 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Pridružio se: 28 Apr 2018, 18:47
Ту иде и ?, а некад и оптужбе, ко је фаворит америчке администрације. Но овдје је важно да ова БиХ и није посебно занимљива Америма. Од 190+ земаља у свијету, барем је стотину које су на љествици приоритета испред БиХ, тако да је поређење са неком другом (рецимо Украјином) неозбиљно јер ће тамо уложити стотину пута више и капацитета и ресурса да процесе усмјере више по својим наумима.
Овдје и нисмо посебно важни, не и потпуно неважни, и Амери имају "обавезу" не дозволити да неки процеси иду мимо њих, или да се отму "контроли", из њиховог поимања ствари наравно.

Имају и своје фаворите, раније су то били неки њима "подобнији", данас су неки други, више подобни или мање неподобини.
Да ли Додик ради за њих, како ће то неки апартчици опозиције нагласити? Реално, а како написах, БиХ (а и ова наша Српска) није ни међу 100 приоритета америчке спољне политике, и боли их џон хоће ли се неко урушити, и за неким процесима, економским или демографским, имају људи своје интересе и ту ову БиХ гледају увијек у ширем смислу, везују за неке кудикамо њима важније процесе (ту конкретно мислим да Рисија не оствари утицај а све више прате и потезе Турске која се отима контроли), и тако дјелују.
Сам Додик је на америчкој црној листи, и ту је крај приче. Ако неко вјерује да је Додик "њихов играч", по вољи му, но Амери, имају своја "принципе", принципе својствене силницима. И то је тако.

На америчкој црној листи је и једна странка (СДС). Ови због "гријеха" из прошлости. Не зато што су у том времену били неваљали и чинили лоше ствари, него зато што нису били послушници силника. А силник то не прашта. И памти.
Могуће да их данас преко овог програма USAID припомажу мало, Не зато што су постали "подобни", већ зато што су у тренутном избору мање неподобни, но и даље су неподобни, и прије или касније осјетиће топуз силника.

Поменух овај USAID. Они финансирају и неке пројекте опште добробити, нека такмичења младих у колективним спортовима, но њихова основна сврха је да роваре и подривају. Српска ту не стоји добро, подриваће сваку власт која неће слепо слушати "сугестије" америчке амбасаде, то ће чинити преко НВО, разних аналитичара и медија који ће штанцати текстове по њиховим упутствима.
Имају и своју Н1 ТВ, а у Српској "припомажу" антисрпске медије РТВ БН и портал "Бука". Људи помажу оне који ће писати по њиховим жељама. Поштено.

И ови избори неће проћи без америчког уплитања, како написах "обавеза" им је да не дозволе да било који процеси иду мимо њих. И порадиће да резултати буду више по њиховим жељама. а ако не буду имаћемо учестале изјаве званичника и текстове по медијима о нерегуларности и малверзацијама. Уходана матрица.

Vrh

PostPoslato: 23 Avg 2018, 08:26 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Dodik je bio miljenik američke administracije, no vremena se mjenjaju, kao sto se mjenjaju igrači, interesi i miljenici.

Vrh

PostPoslato: 23 Avg 2018, 08:57 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Dec 2009, 20:16
Sad je veliki Srbin. Preobratio se zarad nacionalnog blagostanja.

šire grozu
a oblaci iz visina
gledaju u razvalinu.

Vrh

PostPoslato: 23 Avg 2018, 08:59 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

gavranpero je napisao:

Sarkazam ne pomaze. Preobratio se da bi uzeo glavni alat iz ruku SDSu i ostvario politicku moć.

Vrh

PostPoslato: 23 Avg 2018, 10:40 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Apr 2011, 21:17
manitu uci da svira je napisao:
Dodik je bio miljenik američke administracije, no vremena se mjenjaju, kao sto se mjenjaju igrači, interesi i miljenici.

:lol: :lol: a sad su došla vremena da im se nanovo mora upucavati...objašnjavati da je ono sa Kormakovom bio samo predizborni performans.....došla neka čudna vremena da se sa opozicijom mora gurati za naklonost američke administracije. :D :happy1: :happy1:

Vrh

PostPoslato: 23 Avg 2018, 10:49 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 10 Jun 2011, 21:22
gavranpero je napisao:

А с друге стране, Обрен учлањује градове у заједницу турског свијета. Шта ти је живот и политика... :)

Vladimir RUS je napisao:
Na RTRS-u kazu 8000, a na Nezavisnim hiljade. :D
Dok je bilo uzivo, na RTRS-u i ATV-u nista. Zato ide live kada se otvara hidroelektrana od 42 miliona KM koja uz to zaposljava tj. bice uposleno 40-ak radnika. Milion KM po radnom mjestu.

Vrh

PostPoslato: 23 Avg 2018, 11:07 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Čiča iz Rogače je napisao:

:lol: :lol: a sad su došla vremena da im se nanovo mora upucavati...objašnjavati da je ono sa Kormakovom bio samo predizborni performans.....došla neka čudna vremena da se sa opozicijom mora gurati za naklonost američke administracije. :D :happy1: :happy1:

I radi to ispod zita, sto bi se reklo, malo se kurva, jer 95% srpskog naroda ovde prezire i NATO i Ameriku. Ne vidim da je iz te priče opozicija u prednosti.

Vrh

PostPoslato: 23 Avg 2018, 11:59 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Jbg, nismo svi uhljebi pa da moramo glasati za poziciju. Ne moram glasati ni za opoziciju, jer nisam član nijedne partije. Vi što branite Dodu možete nekom drugom pričati da niste njegovi poltroni. Ja do sad nisam nijednom spomenuo opoziciju, dok sa druge strane vama je to glavno (i jedino) oružje za odbranu vladajućih.

šire grozu
a oblaci iz visina
gledaju u razvalinu.

Vrh

PostPoslato: 23 Avg 2018, 12:19 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

А још никако да добијемо списак "ухљеба". :) Иначе, ако је опозцијија за пар редова величине неспособније од позиције, која се такође не убија од "способности", шта преостаје? Наравно, да будемо "ухљеби". :lol:

Коњски амови су пи*кин дим за ово што СДС чини мозговима својих симпатизера. 8)

Vladimir RUS je napisao:
Dok je bilo uzivo, na RTRS-u i ATV-u nista. Zato ide live kada se otvara hidroelektrana od 42 miliona KM koja uz to zaposljava tj. bice uposleno 40-ak radnika. Milion KM po radnom mjestu.

Poslednji put menjao sinip dana 23 Avg 2018, 12:21, izmenjena samo jedanput

Vrh

PostPoslato: 23 Avg 2018, 12:20 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Takodje nemam potrebu da branim opoziciju, jer me oni apsolutno ne zanimaju, kao ni pozicija. Ono što meni smeta je korupcija, kriminal, a pozicija je ta koja kumuje tome. Kad bude (jednom) došlo do pozitivnih pomaka, zalagaću se za tu vlast, a ne kao manitu braniti kriminalce.

P.S. i sinip

šire grozu
a oblaci iz visina
gledaju u razvalinu.

Vrh

PostPoslato: 23 Avg 2018, 12:24 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 01 Maj 2018, 09:42
E, Manitu, izgubio sam skedžl, daj me podsjeti gdje nam je sledeća jagnjetina.

Vrh

PostPoslato: 23 Avg 2018, 12:33 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

kosta je napisao:

Han kola, Misin han, Jagare, Verici, dupla osmica

Pero, ne branim ja kriminalce, nego ne vidim potrebu da jedne mjenjam dvaput gorima.

Vrh

PostPoslato: 23 Avg 2018, 12:40 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Eto, slažem se da su dva puta gori, ali to ne mijenja ništa. Jednostavno ne podnosim takve, ma ko bili. Takodje, ne pada mi na pamet da branim poziciju ili opoziciju samo zato što su jedni gori od drugih.

šire grozu
a oblaci iz visina
gledaju u razvalinu.

Vrh

PostPoslato: 23 Avg 2018, 13:00 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

kosta je napisao:

Han kola, Misin han, Jagare, Verici, dupla osmica

Pero, ne branim ja kriminalce, nego ne vidim potrebu da jedne mjenjam dvaput gorima.

То је то.

Vladimir RUS je napisao:

Vrh

PostPoslato: 23 Avg 2018, 13:33 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

gavranpero je napisao:
Eto, slažem se da su dva puta gori, ali to ne mijenja ništa. Jednostavno ne podnosim takve, ma ko bili. Takodje, ne pada mi na pamet da branim poziciju ili opoziciju samo zato što su jedni gori od drugih.

Time sto kazem da su SzP djubrad ne branim poziciju.
Ajde realno, je l Davor sjedi s njima svaki dan, je l oni znaju isto sto i Davor? Je l su drzali anketni odbor u rukama, je l njegov zakljucak smjesno bjezanje od toga da niko ne zna istinu? Pa sta rade oni s Davorom? Zloupotrebljavaju psihicki slom nesretnika i emocije gradjana kao sredstvo za napad na poziciju? Takvim majmunima da ja dam plus? Kompleksasu Sukalu koji kaci pitanja "Ko je ubio Davida D" a svaki dan sjedi s njegovim ocem koji kaze da sve zna? Sta oni misle, da su svi gradjani retardirani, i oni koji su za poziciju i oni koji su protiv?
Sto rece Sinip, de se pozabavite nekim programom i strategijom. Nego, sta su tacno epohalno uradili u mjestima gdje su lokalna vlast? Sta su tacno na drzavnom nivou pokrenuli i time ucinili ovu zemlju boljom i tolerantnijom? 4 ,jebene godine?
Pun mi je qurac demagogije, tu ih šije Mile za dva koplja? Sta je sustina, da pljescemo demagogu koji moze nadgovoriti Milu? Je l ovo korida?

Vrh

PostPoslato: 23 Avg 2018, 13:57 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Feb 2017, 23:20
kutak je napisao:
A, i ne mislim na to. Cesto pricam na ovu temu i ljudi misle da se na globalnom planu nece nista promijeniti, a i ako se promijeni, da na nas nece uticati.

Predugo bi bilo da sad kucamo o pokretackim motivima, profesionalnim i životnim samoostvarivanjem itd, svemu onome sto čovjeka tjera da djeluje i stvara, i nepostojanju rezultata tih aktivnosti sto bi pojedincu dalo potvrdu da zivot ima smisla (postojanje rezultata). Otuda psihoze i neuroze kao proizvod ove ek situacije, otuda migracije, iseljavanja, trbuhom za kruhom, na kraju, otuda i osuda svake vladajuce politike ovde i u regionu. No ta globalna ovisnost o sistemu koji se bazira na pljacki tudjih prirodnih i ljudskih resursa, upakovanu u formulacije poput rasta, stabilnosti, kupovne moći..predstavlja samo dio procesa koji nadilazi kratki ljudski zivot, i koji je pokrenut nekoliko vijekova unazad, i koji ce jos potrajati, iako je devedesetih (bar u "civilizovanom" svijetu) izgledalo da je došao bolji i humaniji period za cijelo čovječanstvo (cak je i jebeni F.F. pisao o "kraju istorije" no brzo se predomislio)
Neoimperijalizam i neoliberalizam su zapravo najgori sistemi koji su ikada zadesili planetu, "slobodno tržište rada, trgovine, kaputala" zapravo je jednosmjerno i vazi samo za moćne, dvosmjerno je onoliko koliko to oni zele, a za nas se uz instrumente "ljudskih prava i demokratizacije" odnosi sva ona "slobodna trgovina" za njihove proizvode i usluge, dok nasi proizvodi i usluge bas i nemaju tu slobodu. U tom haosu, jedan ljudski zivot je prekratak da bi se covjek trebao osloniti na ulogu male i bespomocne drzave, i njenu pomoc,sa ili bez korumpiranom vlasti.
Promjena sistema svjetske politike, prevashodno znaci vracanje određene doze pravednosti i postenja u samu politiku (sto bi se reklo obraza i čojstva) no to se generalno nece skoro desiti, ili bar neće dok trenutno najdominantnija sila ne slomi ozbiljno zube na rastucim silama. Evo, sve navedeno ima najmanje veze sa samim idejama, preduzetništvom, kvalifikacijama, komparativnim prednostima i drugim ek faktorima, a jako je bitno. A opet, na mikroekonomskom planu nama niko ne brani da i pod takvim uslovima funkcionišemo bolje nego sad kao pojedinci, no kao sistem moze nas se veoma lako gusiti i uništavati.

Ako ti zvuci komplikovano, htio sam reci da je period "naseg nestanka" na koji se referises, dug mozda 100, 150, a mozda 200 godina i iz perspektive trajanja naših zivota moze biti samo pokusaj projekcije budućnosti. No ne nasloniti se u ovakvim razmišljanjima na ozbiljnu demografsku analizu UN, cija je potvrda vidljiva svakodnevno svuda oko nas, predstavlja cisti luksuz. To je jedna sinteza i jedan holisticki pogled, naravno da se ne mogu apriorno ni potvrditi ni odbaciti, no da je prilicno crno vidi svako iole inteligentan

Hvala ;)

Vrh

PostPoslato: 23 Avg 2018, 14:59 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Dobro, djubrad su, slažem se. Ostavimo opoziciju po strani, oni me ne interesuju, kao ni pozicija. Intreresuje me kriminal, korupcija, milionsko zaduživanje.... Zar su to toliko nebitne stvari ? Normalnom čovjeku i potencijalnom glasaču bi trebale biti, ali ne. Ovdje je bitnije svaki put, svaki post spomenuti kako je opozicija odvratna, kako su jadni, izdajnici koji sjede sa balijama... To sve znam. Šta su vladajući značajno učinili za ovo vrijeme dok su na vlasti ? Koliko pogona, fabrika otvorili ?Suzbili korupciju, poboljšali životni standard ? Pošto će te opet potegnuti opoziciju, da vas preduhitrim. Opozicija nije učinila ništa.
Pozicija ? Takodje ništa. I sad na osnovu toga što su ovi nevladajući izdajnici, koriste smrt nesretnog momka za izbore, šuruju sa balijama, treba da odem i zaokružim Željku ?
Da sam partijski obojen, vjerovatno bi učinio to, ovako gade mi se ljudi koji će biti na tim listama, sa obe strane. I manitu, nisu ovi gori dva puta, već su isti, samo u drugačijem položaju, sa drugačijim načinom borbe za vlast. Mile ima formulu za zaglupljivanje i zastrašivanje mase, ali meni ne treba presjednik ili presjednica (pozicija)čije izjave vrijedjaju inteligenciju. Takodje ni opozicija.

Ako su vam oni dobri, nazdravlje. Meni ne valjaju. Ni jedni, ni drugi, ni treći.

šire grozu
a oblaci iz visina
gledaju u razvalinu.

Vrh

PostPoslato: 23 Avg 2018, 15:10 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Postujem tvoj stav. Isto tako, tema se zove Izbori 2018, ne mozemo na silu izmastati ucesnika koji zna sta prica.
Problem za buducnost i generalno pojavu nekog postenog je kako ce reagovati medjunarodni faktori i svi oni kojima ovaj eksperiment od drzave odgovara. Ovde posten i vrijedan čovjek nosi glavu u torbi. Mozda je to i jedan vid nasilnog usitnjavanja kolektivnih interesa i uvodjenje ovog drustva u zapadni individualizam, kako bi se za par decenija lakse krenulo napred.
Dakle, okreni se sebi i svojim najblizima i zaboravi kolektivni identitet, politiku prepusti profesionalcima i glasaj za onog koji ti smanjuje porez, da li primjecujes sličnost sa globalnim pravcem kojeg namece mocni Zapad?

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 8671 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 99, 100, 101, 102, 103, 104, 105 ... 434  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]