krol2 je napisao:
Javno i iskreno kazem,do danas sam bio ponosan a od danas mi je zao sto ni jednom civilu ni jednom jedinom ratnom zarobljeniku kojeg sam se docepao ili zarobili vojnici pod mojom direktnom komandom nije falila ni dlaka sa glave.Mozda bi bilo bolje da sam sve pobio i mozda se ne bih ovako jadno i ponizeno osjecao.
glupo meni da uopste komentarisem, ali moram...
zar to nije ponos jednog vojnika, te vojnicke casti, postenja i herojstva?
imas momenat u zivotu da upravljas sa desetinama/stotinama tudjih zivota, a ipak ostanes dosljedan uvjerenjima i toj vojnickoj casti...
zasto se jadno i ponizeno osjecati zbog necega na sta ne utices?
iako sam uvijek bio protiv tih zavjera da eto nas cijeli svijet mrzi i te price, sad vidim cinjenicno stanje koje kaze da je preko 90% osudjenih u hagu s nase strane... ti njihovi generali su oslobodjeni, nemamo osnova da pljujemo po njima i tacka...
ali opet, ko jebe hrvate i sta mi sad imamo s tim? nista, oni svoj zivot, mi svoj... 250 000 ljudi je dobrovoljno napustilo domove i otislo iz hrvatske jer nije prosperitetna (rijeci haskog tribunala)...
i ofm je stvarno ponekad u pravu... ko jebe srbe, sami smo sebi krivi... kad imamo priliku ne iskoristavamo je...
znaci mi nista nismo uradili povodom 80 000 - 700 000 (cifre o kojima se raspravlja na forumu), a cijeli svijet zna za 8 000 (bosnjacke cifre)... cak i svoj dan imaju u new york-u... a koliko amerikanaca/engleza/njemaca zna za jasenovac?