banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 03 Avg 2025, 19:25

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 64 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 18 Dec 2010, 22:58 
Administrator
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Nov 2002, 13:51
Držite se teme.

Vrh

PostPoslato: 18 Dec 2010, 23:13 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 09 Mar 2010, 21:48
Pare od prodaje rafinerije i telekoma koje su služole da se stvori iluzija o boljem dijelu BiH su spičkane, a cilj da se dobije još jedan mandat je postignut i sad to sve dolazi na naplatu, valja se vaditi, ali sa ovakvom privredom i privrednim ambijentom teško gotovo nemoguće.
Sreća je samo (za one na vlasti) što ovde živi ovakav narod kojeg možeš jebat kako želiš on se ne buni, a to je već u sferi mentalne metafizike zbog koje i jesmo tu gdje jesmo i gdje ćemo uvijek i biti.

Vrh

PostPoslato: 18 Dec 2010, 23:18 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Nov 2008, 17:42
_zoka je napisao:
Nije problem.Problem je što su ljudi sa 20-ak godina radnog staža otišli sa radnih mjesta u rat,a vratili se u propale firme bez izgleda da će ih neko sa 50 godina zaposliti i da će namiriti staž za neku pristojnu penziju.Plus,ta zaštićena boračka penzija je bila vid nagrađivanja ljudi koji su od prvog dana rata bili u zoni neposrednih ratnih dejstava (jer samo su oni imali pravo na tu vrstu penzije,ne svi borci) i način da ih se razlikuje od onih koji su rat proveli na raznim dežurstvima i radnim obavezama koja su Bog zna kako izboksovali.
Vlast će našu djecu zadužiti i ovako i onako.Bilo za penzije i subvencija za socijalno ugrožene,bilo za skupe automobile i preskupe pepeljare...

WTF ? Pa gdje sam ja tu ? OD '91 u jebenim prvim redovima pa nemam penzije.
I sta kazes radili 20 godina i vratili se u propale firme ? Sto se mene tice, ko god ima obje ruke i obje noge mrs na poso.
Nagraditi treba ljude koji su izgubili dijelove tijela, i djecu poginulih/nestalih boraca. Za ostale nismo nikad imali pare, a sada ih pogotovo nema.

Nisam ratovao da bih imao penziju sa tudje grbace, nego da zastitim slabe i nemocne. Kakvo jebeno nagradjivanje.
Sta ima veze sto je nekao presao 40 godina, jedan moj drugar koji mi je bio nacelnik staba eno nabacuje masinsku maltu u italiji, a izasap iz rata kao major.
Sta sad, osto ziv, prosao rat i treba da zivi ko u bubreg u loju? Pa nismo mi isli da osvojimo indiju jebote ili juznu afriku, pa da sad crnci kopaju dijamante za nas. Rad burazeru.

Vrh

PostPoslato: 19 Dec 2010, 00:19 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 28 Maj 2009, 15:20
Тешки криминал шта ови раде већина их је дезертера ,а и оног Ћургуза не врједи коментарисати.
@Rocker
Човјече гдје ти живиш , гдје ти људи могу да се запосле, ко ће њих запослити ? Са радним стажом од неких 20 година колику пензију могу да имају. Чуј да живи ко бубрег у лоју ваљда да преживљава с неких 400 марака.
Још кад узмемо у обзир колико је ту избјеглих, колико их има психичке проблеме. Брука и срамота.

Док су партизани имали привилегије нису сви били једнаки ,мислим да они нису ни имали право на ту пензију.

Vrh

PostPoslato: 19 Dec 2010, 00:46 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

A gdje ti zivis ? Pa nismo mi svedska sa bilionskim BDP-om pa da imamo jake socijalne fondove i finansiramo sve one koji ne mogu da nadju posao koji im odgovara.
Bilo bi to super da se borcima moze odati priznanje, pa i novcano, ali odakle ? Iz kojih to para, molim te ?

Vrh

PostPoslato: 19 Dec 2010, 00:54 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 28 Maj 2009, 15:20
Rocker je napisao:
A gdje ti zivis ? Pa nismo mi svedska sa bilionskim BDP-om pa da imamo jake socijalne fondove i finansiramo sve one koji ne mogu da nadju posao koji im odgovara.
Bilo bi to super da se borcima moze odati priznanje, pa i novcano, ali odakle ? Iz kojih to para, molim te ?

Живим у овој сјебаној лоповској земљи, не знам али видим да људи немају посла а и они што имају питање до када ће.
Шведска нисмо али зато у државним фирмама пола радника прима плату ,а да не зна ни како фирма изгледа.
Што се господа не угледају на остале земље па себи не скрешу примања и радна мјеста, већ нашли на сиротињи штедити.

Vrh

PostPoslato: 19 Dec 2010, 08:56 
Administrator
Korisnikov avatar

Rocker je napisao:

Od kojih para?Pa recimo od ovih pet miliona koje je za koliko je Dodik povećao sebi budžet kabineta.Ili od silnih desetina miliona koliko košta izgradnja autoputa Banja Luka-Gradiška.Možda od ovih 148 000 maraka izdvojenih za proslavu Nove godine na trgu sa anonimnim izvođačima koji čak ni ime nisu mogli smisliti nego su i njega plagirali....
Za ovo zapošljavanje ti je Rikas rekao.Sigurno bi ovi ljudi oberučke prihvatili neko radno mjesto ali niko neće da primi na posao čovjeka od 50 godina...

Vrh

PostPoslato: 19 Dec 2010, 11:59 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Okt 2010, 18:53
A i nemamo više šta da prodamo sve smo skrčmili...upravo _zoka to je problem svi ti ljudi bi radili radije ali ko čovjeku od 45-50 godina daje posao? Jedva i mladi mogu da nađu išta a kamo li oni.

Vrh

PostPoslato: 19 Dec 2010, 21:01 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Apr 2004, 22:12
...nema u ovom dokumentu ni e od ekonomske politike...pre bi se reklo da je to politika krpljenja rupa...

DJ KRMAK
...i vrapčići...

nevidljivi problemi sada znam i koji neko nam je stavio drogu u heroin

Vrh

PostPoslato: 19 Dec 2010, 22:40 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

_zoka je napisao:
Od kojih para?Pa recimo od ovih pet miliona koje je za koliko je Dodik povećao sebi budžet kabineta.Ili od silnih desetina miliona koliko košta izgradnja autoputa Banja Luka-Gradiška.Možda od ovih 148 000 maraka izdvojenih za proslavu Nove godine na trgu sa anonimnim izvođačima koji čak ni ime nisu mogli smisliti nego su i njega plagirali....
Za ovo zapošljavanje ti je Rikas rekao.Sigurno bi ovi ljudi oberučke prihvatili neko radno mjesto ali niko neće da primi na posao čovjeka od 50 godina...

Znas li ti izracunati koliko je 40.000x400KM mjesecno pa onda times ~30 ? Sigurno je malo vise od 148.000KM za anonimne izvodjace.

Kolika je potreba za nekim fondom humanitarnog karaktera vidjeli smo sada, sa zadnjim poplavama.

Da ne ispadne da branim lik i djelo satorskog pjevaca, dakako da ne, ali davati nezaradjene pare bilo kome nema smislenog opravdanja.
Svi vi koji podrzavate "progresivne snage" ste se ubili dokazujuci da para nema prije izbora, a sad kad vlast potvdjuje da ih stvarno nema, ubiste se dokazujuci da je vlast lopovska. Kako da ne.

naravno da vlast krade, i naravno da para nema, i naravno da sam protiv toga da se daju penzije bilo kome ko ih nije zaradio. Da bi se to desilo, mora se uzeti od nekog ko radi, zar ne ?

Vrh

PostPoslato: 20 Dec 2010, 10:18 
Administrator
Korisnikov avatar

Rocker je napisao:

Znas li ti izracunati koliko je 40.000x400KM mjesecno pa onda times ~30 ? Sigurno je malo vise od 148.000KM za anonimne izvodjace.

Vidi,nije istina da će tih 40 000 hiljada penzionera ostati bez penzije....samo će im penziju spustiti na nivo koji im pripada na osnovu staža.Nekome,kao što je moj stari koji ima pun staž,to će značiti 50-70 km po penziji.Nekome će značiti nešto više....Vrlo malo je onih kojima će to značiti ukidanje komplete penzije.Znači da ti računica nije dobra.
Poenta je da se štedi na najslabijima (mada su naši penzioneri društveno najživlji dio društva),a ne na stvarima na kojima bi se trebalo štediti.Povećavaju se nameti,a budžet ostaje isti.Nešto tu nije logično....

Vrh

PostPoslato: 20 Dec 2010, 13:09 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Okt 2008, 14:27
_zoka je napisao:
Poenta je da se štedi na najslabijima (mada su naši penzioneri društveno najživlji dio društva),a ne na stvarima na kojima bi se trebalo štediti.Povećavaju se nameti,a budžet ostaje isti.Nešto tu nije logično....

Све је јасно и логично.

Буџет је исти (отприлике). На расходовној страни повећавају се издаци за Фонд ПИО. И биће све већи док се не изврши озбиљна реформа пензионог система. Више о тој ставци у буџету има овдје: viewtopic.php?f=43&t=44801
Да би расходовна страна остала иста уз повећање издатака за ПИО, на нечему се мора "уштинути". Приједлог је да се смање плате буџетским корисницима, да се укину неке субвенције и да се укину неке пензије (тако да кажем).

Приходовна страна буџета је занимљива. Буџет остаје исти али се повећавају приходи на основу пореза за доходак (укида се неопорезиви дио плате од 300 КМ). Тиме се само још више стимулише сива економија, јер се тиме повећава интерес људи да раде на црно.

Дакле, већи приходи од пореза на доходак, није планирано да заживи порез на имовину (одгођена примјена новог начина обрачуна пореза на имовину за 2012. годину) а исти буџет... Значи, очекују се мањи приходи од ПДВ-а и царина!

Око цијене гријања... ма како кукали и ма како неефикасна била топлана, има економске логике за повећање цијене гријања. И то нема везе са Републиком, то је одлука Града!

Око војних пензија... ко је инвалид неспособан за рад или ко је дијете погинулог борца, тај заслужује пристојну пензију, пуно већу од овога колико сад добија. Осталима бих укинуо сваку новчану помоћ! Неке привилегије треба да имају, али лову из буџета не.

И ја сам учесник рата, као и мој отац. Ни он ни ја нисмо узели ни фенинга од државе на име учешћа у рату.

Vrh

PostPoslato: 20 Dec 2010, 13:13 
Administrator
Korisnikov avatar

shoole je napisao:
_zoka je napisao:

Све је јасно и логично.

Буџет је исти (отприлике). На расходовној страни повећавају се издаци за Фонд ПИО. И биће све већи док се не изврши озбиљна реформа пензионог система. Више о тој ставци у буџету има овдје: viewtopic.php?f=43&t=44801
Да би расходовна страна остала иста уз повећање издатака за ПИО, на нечему се мора "уштинути". Приједлог је да се смање плате буџетским корисницима, да се укину неке субвенције и да се укину неке пензије (тако да кажем).

Neka uštinu na svojim rashodima.Ja sam svojim očima gledao kada PIO,na osnovu direktorove odluke,plaća račun jednom visokopozicioniranom službeniku organa BIH (znači PIO je nema ništa sa njim,jer je PIO entitetska institucija) iz SNSD.Pošto je biografija te osobe dobro poznata javnosti,znam da nije bio zaposlen u PIO-u pa da mu oni na neki način vrše kompenzaciju zaostalih ličnih dohodaka....

Vrh

PostPoslato: 20 Dec 2010, 13:16 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Okt 2008, 14:27
_zoka je napisao:
Neka uštinu na svojim rashodima.Ja sam svojim očima gledao kada PIO,na osnovu direktorove odluke,plaća račun jednom visokopozicioniranom službeniku organa BIH (znači PIO je nema ništa sa njim,jer je PIO entitetska institucija) iz SNSD.Pošto je biografija te osobe dobro poznata javnosti,znam da nije bio zaposlen u PIO-u pa da mu oni na neki način vrše kompenzaciju zaostalih ličnih dohodaka....

За шта му плаћа ПИО?
Колико су му платили?
Које ставке на расходовној страну по теби треба смањити?

Vrh

PostPoslato: 20 Dec 2010, 13:21 
Administrator
Korisnikov avatar

Ovo ću ti odgovoriti na pp....
EDIT:
Neka ne smanjuju rashode,neka povećaju naplatu potraživanja....Neka pritisnu Kopanju da prijavi radnike i uplaćuje doprinose za njih.Ne samo Kopanju,nego i sve druge Kopanje koji se bogate na grbači običnog čovjeka....

Vrh

PostPoslato: 20 Dec 2010, 13:57 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

_zoka je napisao:
Ovo ću ti odgovoriti na pp....
EDIT:
Neka ne smanjuju rashode,neka povećaju naplatu potraživanja....Neka pritisnu Kopanju da prijavi radnike i uplaćuje doprinose za njih.Ne samo Kopanju,nego i sve druge Kopanje koji se bogate na grbači običnog čovjeka....

Tu se slažem sa Zokom, na stvarima o kojima on govori država se ili gubi ili dobija, dakle, RS-a će biti onoliko koliko ovi na "vlasti" uspiju da naprave red, zakon i pravnu državu,
U odnosu na ono što smo imali sa SDS-om Dodik je napravio ogroman korak ali ni izbliza dovoljan i potreban.

Vrh

PostPoslato: 20 Dec 2010, 17:36 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

...u cemu je to ekonomski dodok bolji od bilo koga...koje je to mere preduzeo ,a mi smo zbog njih sretniji i bogatiji...

DJ KRMAK
...i vrapčići...

Vrh

PostPoslato: 20 Dec 2010, 17:42 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

žaoka je napisao:
...u cemu je to ekonomski dodok bolji od bilo koga...koje je to mere preduzeo ,a mi smo zbog njih sretniji i bogatiji...

Ako to ti ne vidiš to je tvoj problem, ali oni prije njega ni snijeg sa ulica nisu bili u stanju očistiti, a kamoli nešto više, uostalom da ništa nije uradio osim uvođenja fiskalnih kasa, sa tim potezom je na ekonomskom planu uradio sto puta više nego što su ikad oni šabani iz SDS-a.

Vrh

PostPoslato: 20 Dec 2010, 18:28 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

...koliki su efekti fiskalizacije...znas li uopste kolika je razlika u prikupljenom novcu pre i posle...ne znas...cuti...fiskalizacija nema smisla ako se ne provodi na teritoriji citave drzave...ovako se dio novcanih tokova prebacio u federaciju...fiskalizacija je poderala male koji su ostali bez posla, izgubljena su nepovratno mnoga radna mesta, a nisu obuhvaceni svi (advokati npr)...ciscenje snega nema veze s ekonomijom...

DJ KRMAK
...i vrapčići...

Vrh

PostPoslato: 20 Dec 2010, 18:53 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Okt 2010, 18:53
Otkada je uvedena fiskalizacija uništeno je preko 15000 malih preduzeća, između ostalog ja sam u jednom takvom radio koje ja ta kasa dotukla. Dok ima firmi koje nisu nijednom je uključile jer im se može iz razloga da su stranački podone ili su prosto jaki pa mogu da plate koga hoće da žmiri, dok ovi mali to nisu mogli i zato ključ u bravu. Istina je da sad dio tih prihoda ide u FBIH dok do tada nije, ali je najbitnija stvar u svemu tome da su opstali Delte, Merkatori i sl masodonti kojim milja-dvije dnevno gore-dole ne znači previše u pazaru. A koliko je ljudi ostalo bez posla i koliko su mizerne zarade onih koji rade....

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 64 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]