banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 19 Jul 2025, 13:35

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 118 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5, 6  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta: Re: Drugi pokusaj...
PostPoslato: 14 Feb 2010, 19:30 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 27 Dec 2009, 17:45
Naravno, ponovo se javljaju relativizovanja i opravdavanja užasa u Srebrenici. Strašno.

Vrh

PostPoslato: 14 Feb 2010, 19:37 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 27 Avg 2007, 14:39
Boksi je napisao:
Naravno, ponovo se javljaju relativizovanja i opravdavanja užasa u Srebrenici. Strašno.

Niko to ne opravdava, ali zasto bi samo o tome pricao, zasto nikada ne dodjete i otvorite temu o zlocinima koje su radile druge strane... Nego se uvek iznova vracate da pisete o Srebrenici, ako je to jedini zlocin u BiH onda daj da to resimo... Ajde malo pogledaj i pisi o onome sta su radili muslimani... Probelem nije u relatizovanju i opravdavanju Srebrenice, nego o vasem uvelicavanju iste i potiskivanju u "zaborav" vasih zlocina... E pa zajebali ste se malo, dok god ne kazete, jesu uradili su basnjaci tu i tu to i to, Hrvati isto tako, krivi su i treba da ogovaraju, do tada ce svaki Srbin Pravoslavac stajati uz Mladica...

Vrh

PostPoslato: 14 Feb 2010, 20:44 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Hertzog je napisao:
Niko to ne opravdava, ali zasto bi samo o tome pricao, zasto nikada ne dodjete i otvorite temu o zlocinima koje su radile druge strane... Nego se uvek iznova vracate da pisete o Srebrenici, ako je to jedini zlocin u BiH onda daj da to resimo... Ajde malo pogledaj i pisi o onome sta su radili muslimani... Probelem nije u relatizovanju i opravdavanju Srebrenice, nego o vasem uvelicavanju iste i potiskivanju u "zaborav" vasih zlocina... E pa zajebali ste se malo, dok god ne kazete, jesu uradili su basnjaci tu i tu to i to, Hrvati isto tako, krivi su i treba da ogovaraju, do tada ce svaki Srbin Pravoslavac stajati uz Mladica...

Zašto ne isticati ono što se desilo u Srebrenici? To je zločin nad zločinima. Haški tribunal ga je okarakterisao kao čin genocida. Savjet Evrope 11. jul je proglasio Danom sjećanja na Srebrenicu. I tačka.

Vrh

PostPoslato: 14 Feb 2010, 20:46 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Boksi je napisao:
Hertzog je napisao:

Zašto ne isticati ono što se desilo u Srebrenici? To je zločin nad zločinima. Haški tribunal ga je okarakterisao kao čin genocida. Savjet Evrope 11. jul je proglasio Danom sjećanja na Srebrenicu. I tačka.

Istici, ali zasto ne kazes zlocini na prostoru BiH su se desili tu i tu, pa navedes listu... Samo o Srebernici pricas, je li bilo drugih zlocina i genocida na prostoru BiH... Hocemo li sada malo o tome pricati

Vrh

PostPoslato: 14 Feb 2010, 20:48 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 31 Avg 2002, 17:16
Boksi je napisao:
Zašto ne isticati ono što se desilo u Srebrenici? To je zločin nad zločinima.

Мало претешке ријечи. Злочин над злочинима.
Ајде да кажемо онда пропаганда над пропагандама.
Апсолутно не признајем те цифре док се не изврши попис становништва у БиХ.

И с чим ти то поредиш па говориш злочин над злочинима????

Vrh

PostPoslato: 14 Feb 2010, 21:15 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 01 Avg 2009, 13:37
Hertzog je napisao:
Boksi je napisao:

ja znam dosta Srba pravoslavaca koji nikad nece stati uz psihopatu i zlocinca, ma koliko psihopata i zlocinaca bilo na drugoj, trecoj, x-toj strani..jbt, zbog takvog razmisljanja ova zemlja i jeste u k*** vijekovima.. dokle vise? nije cudo sto se cesto cuje: narod je i sam i kriv za sva sr*** jer je sam i birao vodje..pa dokle cemo vise biti topovsko meso sacici manijaka? otkud toliki mazohizam?????

jebote, pa svi znaju da je zlocinaca i genocida bilo na svim stranama, jel ima iko u ovoj f*** drzavi ko to ne zna?? kakva potiskivanja, kakve trice i kucine, narocito u ovo doba interneta kad tv propaganda ne vlada apsolutno ovcama kao ranije? i dalje toga ima, ali ipak mislim da su ljudi vise svjesni da ne postoji f*** nebeski bezgresni narod, da u svakom narodu ima odredjen procenat psihopata koji ispiraju mozak narodu i dovode do genocida..cista statistika, cista biologija ljudi kao vrste, ista za sve, ne j*** naciju i vjeru ni 1%.

oprostite na psovkama, ali ovo me jako uznemirava.

Vrh

PostPoslato: 14 Feb 2010, 21:22 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Sta ja treba da kazem jeste u pravu si Boksi, podrzavam te sramota i slicno, a da on pri tome NITI JEDNOM nije osudio zlocine koje je pocinila njegova strana... Zasto bi... Pljujes po mojim recima i pokusavas prodati pricu kako moramo jednom da predjemo preko svega, a ako ti verujes da je to moguce, onda doticna persona koja se raspravlja ovde (Boksi) ne veruje niti ce ikada verovati da postoji mogucnost poirenja i zaborava... Dok se on registrovao na forum i poceo da piseo genocidu i patnjama bosnjackog naroda, meni je odmah jasno ko je on i sta misli... Zasto nije lepo dosao na Zabavu, covek i drustvo, Lifestyle i slicne teme pa pisao o necemu normalnom, nego je ovde dosao nas da prosvetli o tome sta je ko radio u proteklom ratu... Sve pa nismo svesni i bez njegove reci ne bismo znali...

Vrh

PostPoslato: 14 Feb 2010, 21:37 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Krajnje je vrijeme da se među Srbima pojavi jedan Vili Brant.

Hercog, ne moraš odmah kao posljednji primitivac razdvajati ljude po nacionalnoj osnovi. Ti to po ugledu na svoje idole?

Vrh

PostPoslato: 14 Feb 2010, 22:02 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Boksi je napisao:
Krajnje je vrijeme da se među Srbima pojavi jedan Vili Brant.

Hercog, ne moraš odmah kao posljednji primitivac razdvajati ljude po nacionalnoj osnovi. Ti to po ugledu na svoje idole?

Ako ti smeta a ti lepo zaobidji

Vrh

PostPoslato: 14 Feb 2010, 22:36 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 24 Okt 2009, 12:34
google lazarević je napisao:

jebote, pa svi znaju da je zlocinaca i genocida bilo na svim stranama, jel ima iko u ovoj f*** drzavi ko to ne zna??

:-? ja znam da je genocida bilo samo nad srbima, nad hrvatima i muslimanima nikad nije bilo genocida.

ova spika sa srebrenicom nije nikakav genocid, jeste zločin ali daleko od genocida i daleko od toga šta su srbi doživjeli od svojih komšija u wwI, wwII, a da ne idem i u dalju prošlost kad su turci (čitaj domaći muslimani) vladali ovim krajevima.
što se srebrenice tiče trebaju srbi istražiti, privesti sudionike toga i natjerat ih da pričaju i tačno vidjeti koliko je muslimana streljano u julu 95., znači samo oni streljani, ništa ono što je izginulo u pokušaju da se domogne tuzle ili oni što su izginuli od 92. do tada.
zločin je samo ono što je bez razloga streljano odnosno streljani su žrtve zločina, ali ne i oni što su izginuli pokušavajući da se domognu muslimanske teritorije ili oni koji su ranije izginuli u nekakvim puškaranjima.

Vrh

PostPoslato: 14 Feb 2010, 22:40 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

ok, ne znam tacno koliki procenat stanovnistva mora da bude sistematski ubijen da bi se to nazvalo genocidom, htjela sam reci ubijanja zarad volje sacice idiota koji su patili od najrazlicitijih ideologija i izama je bilo na svim stranama.

Vrh

PostPoslato: 14 Feb 2010, 22:43 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Malo crnog humora:
Ko im je kriv sto su pokusali bezati i pruzali otpor pa su poginuli u borbi, a ne da budu streljani... Da je bilo drugacje i mi bi pricali da je ono genocid :lol: :lol: :lol: :lol:

@google lazarević, daj ne lupaj gluposti, kakve ideologije, kakvi bolesni umovi, pa jbt jel ti ne znas sta je pre toga bilo u toj isto Srebrenici i ko je sve bio tamo u pomoci muslimanima... Nemoj tu da mi prosipas neke price, dok god je sa njihove strane samo jedna pogled na taj rat, bice i sa nase, nemoj da se pravis fina jer da si te 1992- pa nadalje bila u srebrenici pitao bih te kako si se provela kao neko ko je zensko pravoslavne vere...

Vrh

PostPoslato: 15 Feb 2010, 01:18 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Hertzog je napisao:
Malo crnog humora:
Ko im je kriv sto su pokusali bezati i pruzali otpor pa su poginuli u borbi, a ne da budu streljani... Da je bilo drugacje i mi bi pricali da je ono genocid :lol: :lol: :lol: :lol:

@google lazarević, daj ne lupaj gluposti, kakve ideologije, kakvi bolesni umovi, pa jbt jel ti ne znas sta je pre toga bilo u toj isto Srebrenici i ko je sve bio tamo u pomoci muslimanima... Nemoj tu da mi prosipas neke price, dok god je sa njihove strane samo jedna pogled na taj rat, bice i sa nase, nemoj da se pravis fina jer da si te 1992- pa nadalje bila u srebrenici pitao bih te kako si se provela kao neko ko je zensko pravoslavne vere...

pa dokle vise zacarani krug - agresijom odogvarati na agresiju??? to je najgore rjesenje u svemiru! pa nisu pravoslavci u Srebrenici prvi koji su trpili nasilje zbog vjere, sigurno ima pametnijih i boljih rjesenja nego f*** klanje, alo. to je sve nekome odgovaralo da zavadi narod i ubire pare od rata i sunca se na Bahamima, i uz koktele se smije cinjenici kako je ovce lako sisati.. ne budite navini toliko vise, svi su ovce i muslimani i Srbi i svi, kad se daju tako izmanipulisati da kolju.. tako je lako lukavom propagandom postici sve sto se zeli! a toga je bilo na svim stranama, niko nije nevinasce!

i ta agresija na agresiju, pa to je na nivou divljaka a ovamo su kao neki hriscani..kakvo licemjerje!!

Vrh

PostPoslato: 15 Feb 2010, 01:29 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Nov 2009, 17:16
Slika

Vrh

PostPoslato: 15 Feb 2010, 05:01 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Pridružio se: 08 Feb 2010, 13:02
urednici ako mogu da pobrisu nepotrebne postove, da se na vracamo u proslost, vec da raspravljamo iskljucivo o genocidu i da li se zlocin u Srebrenici moze kao genocid definisati...

jos jednom da ponovim da broj zrtava za ovu diskusiju nije najbitniji, istina ce izaci kad tad na vidjelo...

upravo Boksi i druga strana mene interesuje, da se cuju razmisljanja druge strane, i da utvrdimo ako je moguce neke osnovne stvari sa kojima bi se svi trebali sloziti..
Zlocina je bilo nad Srbima,grupe po 20 ljudi ulete sto nadju zivo ubiju pokolju pokradu spale kuce... ali i prije ulaska u Srebrenicu recimo sa srpske strane je ispaljena granata na skolsko dvoriste gdje dosta dijece poginulo (iako navodno granata nije imala za cilj skolu)...to sam naveo samo primjere, ali hajde da se drzimo teme genocid, i da ne pricamo o zlocinu iz prvog drugog i ostalih ratova vec da sagledamo cinjenice i jedne i druge strane...

Boksi je napisao:

Ti zarobljenici su bili razoružani, i nisu više predstavljali nikakvu neposrednu opasnost za Mladićevu vojsku. Zato nije bilo potrebe za njihovom egzekucijom. Nije bilo dosta što su ih tako bespomoćne ubijali, nego što su to sve snimali pa se tome kasnije veselili... Rečenica jednog od dželata: "Šta se treseš, pi..a ti materina" i udarac vojničkom čizmom u glavu jednog od šestorice kasnije streljanih ušla je u anale surovosti i bezumlja.

zarobljenici naravno da su bili razoruzani, inace ne bi bili zarobljenici :wink:
Bili su potencijalna opasnost, jer bi razmjenom ili pomocu unprofora, uspjeli se izvuci i ponovo naoruzali i krenuli u kontranapad tj. bili bi u najkracem roku vojno osposobljeni. Sa te strane treba da posmtras kada se kaze potencijalna opasnost...

Tu treba napraviti razliku, da se htjelo jedan narod unistiti, onda se ne bi pravila selekcija, htjela se vojska ili bolje receno potencijalna vojska unistiti, a osveta je naravno igrala takodje veliku ulogu.

Ovo za kameru, ne znam sta bih ti rekao, psihicki ima jaci uticaj na normalno stanovnistvo kada vide crno na bijelo zlocin nego kada cuju samo iz prica, ali ko je ikada vidio masovne grobnice, izmasakrirana tijela i nema tu sada prevelike razlike...Govor mrznje je isto psihicke prirode, stvari jaci osjecaj mrznje kod covjeka...
Iste takve filmove imaju i odredi el mudzehedina, gledao sam cak i video streljanja gdje su zene bile u burkama ( se tako kaze mislism) i streljaju zarobljenike itd...
kamera je isto totalno nebitna...da vidimo zasto je genocid ili nije...zlocin je zlocin, sa kamerom ili bez kamere, ali ne mozes mi reci da ako je kamerom snimljen zlocin je veci...

Cini mi se da si ti napisao zlocin nad zlocinima...
moze se i tako definisati, ali to znaci da nije genocid, vec po tvom misljenju zlocin nad zlocinima...
Mene interesuje sada ovde sta cini jedan zlocin vecim, da li je veci zlocin streljati veliku grupu ljudi,znaci ubiti ih iz vatrenog oruzja ili recimo manju grupu ljudi izmasakrirati...ovo bi me zanimalo prije svega sa pravne strane, pa ako ima pravnika tj. advokata da nam objasne ili daju neku paralelu...

Vrh

PostPoslato: 15 Feb 2010, 09:06 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Apr 2009, 11:18
google lazarević je napisao:
ne budite navini toliko vise, svi su ovce i muslimani i Srbi i svi, kad se daju tako izmanipulisati da kolju.. tako je lako lukavom propagandom postici sve sto se zeli! a toga je bilo na svim stranama, niko nije nevinasce!

nesto sto je na citavoj temi najrealnije napisano................sad zivimo u torovima ko ovce i samo cekamo da nam vuk dodje po svoj danak................svaka cast google :cat:

Vrh

PostPoslato: 15 Feb 2010, 09:09 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 31 Mar 2009, 18:22
Па добро, ево на српском. После, кад ћу имати времена, ћу превести jош докази из енглеског текста, што сам ставила.

Srebrenica – istine i zablude
Činjenice sa kojima svako treba da bude upoznat i pitanja koja zahtevaju odgovore

1. Jedini neposredni izvršilac zločina u Srebrenici u julu 1995. koji je osuđen od strane Haškog tribunala jeste Dražen Erdemović, Hrvat iz okoline Tuzle. Sklopio je dogovor sa tužilaštvom i osuđen je na minimalnu kaznu, na osnovu sopstvenog priznanja, čiji je sadržaj nekoliko puta menjao. Ključna tačka dogovora sa tužilaštvom bila je da mora svedočiti protiv srpskih optuženika. Zašto srpska država treba da preuzme odgovornost za zločine bosanskog Hrvata Erdemovića, i to na osnovu njegovog kontradiktornog i nepouzdanog svedočenja?

2. Erdemović je navodno pripadao tzv. Desetom diverzantskom odredu Vojske Republike Srpske, multinacionalnoj jedinici sastavljenoj od Srba, Hrvata, Slovenaca i muslimana. On je imenovao još sedam navodnih saučesnika u streljanjima – od kojih su se neki borili u Africi kao plaćenici zapadnih vojski. Do dan-danas, ni Haški tribunal, ni Srbija, ni BiH, ni bilo koja druga država nisu podigli optužnice protiv tih ljudi, iako su im dostupni. Šta se želi sakriti?

3. Na Memorijalu u Srebrenici stoji broj „8372...“ – ali taj broj uključuje i one koji se još vode kao „nestali“, a tri tačke posle ovog broja znače da nije konačan. Kako se za nestale može tvrditi da su „žrtve genocida“ ako na njima nije izvršena obdukcija, niti se zna da li su uopšte mrtvi?

4. Prema poslednjim forenzičkim analizama, ukupan broj tela iskopanih iz masovnih grobnica je ispod 2000, od kojih se za 442 može sa sigurnošću tvrditi da su žrtve streljanja, jer su imala vezane ruke. To je skoro 8.000 manje od broja koji se javno dovodi u vezu sa „genocidom“ u Srebrenici.

5. Najviši civilni predstavnik UN na terenu u julu 1995, Amerikanac Filip Korvin, već godinama tvrdi da je tada u Srebrenici ubijeno „oko 700“ bosanskih muslimana – i da je razlika između tog broja i broja od 8.000 koji se stalno propagira – politička. Nije li Srebrenica, kroz licitiranje brojevima, očigledno ispolitizovana?

6. Komisija Vlade Republike Srpske nikad nije priznala „genocid“, već je tu reč upotrebila samo kao citat presude generalu VRS Radislavu Krstiću. Komisija nije usvojila ni broj od „8.000 streljanih“, iako je bila podvrgnuta ogromnim zapadnim pritiscima; niti je izjavila da su svi na spisku nestalih ubijeni i mrtvi, već da tu ima i živih i onih koji su stradali u borbama i pre 1995, kao i onih koji su kasnije umrli prirodnom smrću, dok je za neke utvrđeno da su promenili identitet i da žive na drugim mestima, a za druge da su izdržavali kaznu za krivična dela.
http://www.politika.rs/rubrike/ostali-k ... de.lt.html
---------------

Boksi, молим те... немоj више ми слати на PP поруке верске природе, ок?

Не бој се непријатеља - у најгорем случају те могу убити. Не бој се пријатеља - у најгорем случају те могу издати. Бој се равнодушних - они нити убијају нити издају, али само уз њихову прећутну сагласност на земљи постоји издајство и убиство

Vrh

PostPoslato: 15 Feb 2010, 10:39 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 01 Nov 2006, 15:16
e baš zbog ovakvih postova ova tema ni ne treba da bude na forumu.

Srednjevekovni naucnik je tvrdio da je zemlja okrugla i da se okrece oko sunca. Za to je cula Sveta Inkvizicija i on beše izveden pred Sud i osuden. Kazna je bila strašna. Odveli su ga do kraja Sveta i gurnuli u ambis.

Vrh

PostPoslato: 15 Feb 2010, 10:57 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 27 Dec 2009, 14:46
Руjа je napisao:
1. Jedini neposredni izvršilac zločina u Srebrenici u julu 1995. koji je osuđen od strane Haškog tribunala jeste Dražen Erdemović, Hrvat iz okoline Tuzle. Sklopio je dogovor sa tužilaštvom i osuđen je na minimalnu kaznu, na osnovu sopstvenog priznanja, čiji je sadržaj nekoliko puta menjao. Ključna tačka dogovora sa tužilaštvom bila je da mora svedočiti protiv srpskih optuženika. Zašto srpska država treba da preuzme odgovornost za zločine bosanskog Hrvata Erdemovića, i to na osnovu njegovog kontradiktornog i nepouzdanog svedočenja?

To je dokaz kako tužilaštvo i Haški sud uopšteno rade po pitanju proglašavanja zločina. Klasično, nagaode se, otvore novčanike ili žiro račune i "koliko plaćaš, toliko ćemo da ti damo manje zatvora". Ovakav sličan scenario je bio i u slučaju Haradinaja i Nasera Orića.

Руjа je napisao:
3. Na Memorijalu u Srebrenici stoji broj „8372...“ – ali taj broj uključuje i one koji se još vode kao „nestali“, a tri tačke posle ovog broja znače da nije konačan. Kako se za nestale može tvrditi da su „žrtve genocida“ ako na njima nije izvršena obdukcija, niti se zna da li su uopšte mrtvi?

Nekoliko puta sam pisao na raznim temama o ovome, i uvjek samo imao stanovište da zločin u Srebrenici ne može nikako biti okarakterisan kao genocid. Dakle, to je potpuno zabluda.. Ne može zločin biti na prirodno umrlim osobama, a koje su uvrštene u ovaj rezultat od prenabučenih 8.000 ljudi. Znači čista demagoška fraza kojom je bošnjački lobi htio da dokaže Amerikancima "kako su Srbi divljaci i kako nemaju u sebi ni malo ljudskosti".

Samo pogledajte kako jedan vještak govori o zločinima u Srebrenici:

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=oJhd6UPHG7o[/youtube]
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=5Kwzon2ZgAM[/youtube]

Vrh

PostPoslato: 15 Feb 2010, 11:18 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Dok god se ne utvrdi pravo stanje stradali o Srebernici se ne moze pricati sa realnim tonom... Kao sto je rat i huskanje na klanje i ubijanje bio deo propagande, tako je i sada Srebrenica deo iste, jer ne zele da obave popis stanovnistva jer bi to umanjilo "znacaj" srebrenice... Oni ne zele da rese osnovni problem koji bi resio mnoge slucajeve, a sa Srebrenice se ne skidaju... Ima raznih vidova propagande, nije sve u ratnom huskanju, a Sarajevo to dobro zna i fantasticno koristi

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 118 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5, 6  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]