Banjalucki_Behar je napisao:
Kao prvo sud u Hagu je osnovao UN, tako bezpotrebno brkas pojmove. Najvece pravne i politicke ustanove su potvrdile da je u Srebrenici pocinjen genocid (Sud u Hagu, EU, Senat itd). Neznam zasto spominjes Ruwandu............
A zašto moj post ne čitaš sa razumjevanjem i zašto lupaš ono što zna svaki čovjek koji je dovoljno informisan o tome ? Ja sam govorio o tome da se treba postaviti pitanje u UN kao za glasanje, i da se tu trebaju izjasniti sve članice UN, a ne samo MSP jer je očigledno da je MSP odluku donio pod pritiskom. Zato je neophodno povući pitanje "legalnosti proglašenja genocida u Srebrenici" da bi se utvrdilo mišljenje svake države članice UN, kao i obelodanjivanja svih dokaza koje su imali vještaci.
Ruandu spominjem iz prostog razloga što je ona najpribližniji događaj prije Srebrenice, 1994 godine. Dakle, u Ruandi je počinjen ne genocid već holokaust nad Tutsima, čije žrtve se procjenjuju oko milion stradalih. I ovo jeste genocid i ovo jeste pravi genocid poslije II svijetskog rata.
Banjalucki_Behar je napisao:
Mislim ta patetika oko zavjere, svi su protiv srba, ili klasika kako su samo srbi u pravu a ostali su izmislili sve da bi napravili zavjeru, je prica koju je poceo Milosevic, a zavrila je totalnim raspadom Srbije.
Nije ovo nikakva patetika, ovo je čista razmjena mišljenja gdje ja smatram da ono što se desilo u Srebrenici nije i ne može biti genocid. Svoj stav o tome sam obrazložio u ranijim postovima i ne bi da se ponavljam.