ozna je napisao:
Lako je njima kad ih Kina podrzava,i vojno i ekonomski.
Skoro sam gledao jednu reportazu iz skoreje na RT,ljudi ljepo zive a pyongjang je preljep grad ,nigde kanibala i zombija koji jedu koru sa drveca i ljude o kojima govori CNN.....onako bas me podsjeti na jugoslovenski komunizam i samoupravljanje
Није то баш тако ни златно (мислим на то са Кином), али није ни све тако црно као што то западни медији преносе.
Прво, јако смешна и контрадикторна прича је то како је то најзатворенија земља на свету, не може птица да пређе преко границе а онда на ЦНН-у се појављују приче некакве инсајдерске да те Бог сачува.
Бавио сам се С. Корејом у једном краћем научном раду и заиста има фасцинантних ствари. Тешко је доћи до озбиљнијих информација које су и поуздане али не и немогуће. Ситуација тамо јесте тешке али није неподношљива. Друштвено уређене је диктаторско али не баш у тој мери као што се по Западу прича. Рецимо, у С. Кореји постоји вишепартијски систем (у СФРЈ је био једнопартијски), иако је наравно апсолутно доминантна Радничка партија, постоје и друге мале странке у севернокорејском парламенту, коју су додуше све левичарске.
Такође, ни путовања у С. Кореју није проблем, једино што кошта доста, али ко поседује неких 3.000€ може себи да приушти 7 дана С. Кореје. Кажу да је земља прелепа рељефски а садржи и доста туристичких садржаја (ван ових комунистичких) јер је пређашњи центар средњовековне корејске државе био управо на северу.