Da li je moralno da jedna Njemacka, koja je u svojoj bliskoj proslosti bila noslilac najmonstruoznije ideje u istoriji covjecanstva, danas trazi od tebe i od mene da moramo imati vize, samo da bi otputovali tamo, o zaposljavanju i sl, da i ne pricam?
Bojim se da je to daleko i od nekog morala i pravde, ali je tako. I nikako drugacije.
Dalje, nema sta Srbija da prihvata priznanje Kosova od strane npr. Engleske. Ti kao pojedinac imas mogucnost da kazes, to je nemoralno, nepravedno, ja se ne slazem s time, to nije u redu. Da li ce Engleska povuci priznanje? Isto to je govorila Srbija, i u UN, i u diplomatskim notama, i sl. Da li danas imamo priznanje manje, nego prije mjesec dana?
Srbije se pita samo u slucaju sopstvenog priznanja.
Kazes obraz nije goozica. Ok, grobar i Bozanstvo pobjede, poniste ovaj Sporazum. Istog dana, Fiat odustane od projekta kojim namjerava uloziti oko 700 miliona evra. Hiljade usta postanu gladnija nego do tad. Ti, i tebi slicnima, cete im reci :" Pa mi smo to morali uraditi zbog Kosova"

Pa sta nam je sad s Kosovom?" -" Isto sto i u martu i aprilu" -"Znaci mi cemo biti gladni i dalje, a Kosovo nam nije vraceno?.."Hmm, pa da, zar ne vidite kako smo mudri, kao da je bitno sto nemate sta jesti, divite se nasoj mudrosti, nek vam to bude hrana"
Naravno, jednostrana povlastica EU o carinskim uredbama prema EU, istice za dve godine. Ali, kao da je to bitno. Skok cijena, inflacija, i otkaza lako se moze nadomjestiti gore navedenom pricom. Koga josh briga sta ce sutra jesti.
Svijetla buducnost, nema sta.