Citiraj:
Kolega, zajebancija je jedna stvar...
ali ne uplici u nju ljude koji su mrtvi i koji su posteno odradili svoje da i ja i ti ne budemo "Hans i Sulc"...
Nije red...
Valjda ima malo covjeka i u tebi pa se pokusaj od toga suzdrzati...
I kakav si ti to uopste covjek kada te ja ovakav - "fundamentalista" - trebam opominjati oko ovakvih stvari...
I p.s. ja i dan danas volim nasu Jugoslaviju i osjecam se vise kao Jugosloven vec kao ista drugo... ko je na nju pljunuo i zasto ce buducnost pokazati... kad je vec istorija omakla...
e pa, ako u njemu ima malo covjeka, u meni nema nimalo za te koji su se borili da budemo braca, i
da ne budemo 'hans i sulc', i zbog cijeg zajeba je platila citava jedna generacija 50 godina
poslije, i ciji nas je zajeb unazadio 100 godina. klali smo se svi medjusobno od 1939 do 1945, pa onda smo
to fino zaboravili, ko da se radi o partiji klikera, i pobratimili se i stvorili nakazu od drzave za koju
je bilo pitanje vremena kad ce da eksplodira sa veeelikim praskom. serem se na njih koji su se
borili za tu jugoslaviju, ko da su imali pilece mozgove...
i izborili su se za to da neki jedva cekaju da mjenjaju svoja prezimena (mjenjajuci ic na kraju u ich),
da neki drugi kume evropu da budu 'hansovi i sulcovi', da se most u sarajevu vise ne zove
principov most, nego most franca ferdinanda...
i, posto volis stihove, evo nekoliko malo primitivnijih
stari, sad se vidi, sad se vracaaaaa
s kim ste htjeli da budete bracaaaaa
zajebo vas tito i partija cijela
sloboda ocigledno nije umjela da pjeva