banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 02 Avg 2025, 12:19

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 52 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 01 Feb 2008, 07:41 
BMW8 je napisao:
nadrealac je napisao:
BMW8 je napisao:

Ima li gore kazne za Srpsku, nego da je MH-federacija nece??? Ja ne vidim - zato preporucujem da se Srpska kazni tako sto ce je odvojiti od prosperitetne Federacije :)

Zalim, ali vas prijedlog se ne usvaja... jer RS nije dio Federacije, tako da ne vidimo pravnu podlogu za prijedlog...

RS je samo regionalna oblast u BiH sa izvjesnom samoupravom...

Pa, prijatelju, naravno da nije dio , to se i ne tvrdi :) samo se treba kazniti Srpska i odvojiti je od MH-F i vuk sit, a i ovaca ne fali :)...i onda kad Srbi propadnu bez prosperitetne Federacije :lol: molice vas da se vrate :lol: a vi nastavite da ih kaznjavate svojim odbijanjem :D

Znaci dva naroda mogu jedni s drugima a vi ne mozete ni sa kim?

Vrh

PostPoslato: 01 Feb 2008, 17:13 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Jan 2008, 15:21
Hmmm, a kad ta dva naroda vezu zastave i pocnu ubijati Srbe - nemoj reci da to smatras izrazom multietnicnosti ta dva naroda?

Ozbiljni su to poremecaji , prijatelju...

Dva naroda su malo...Srbi vole da zive s vise naroda od dva naroda, uostalom gdje mozes naci u Federaciji mjesto kao sto je Prnjavor? Ili gdje mozes naci mjesto u bivsoj SFRJ kao sto je Vojvodina? Sigurno neces naci tamo gdje su Muslimani vecina...."cudna" koincidencija, zar ne, prijatelju?

Знај, и свила и гвожђе исто могу да стежу....

Vrh

PostPoslato: 01 Feb 2008, 17:23 
BMW8 je napisao:
Hmmm, a kad ta dva naroda vezu zastave i pocnu ubijati Srbe - nemoj reci da to smatras izrazom multietnicnosti ta dva naroda?

Dva naroda su malo...Srbi vole da zive s vise naroda od dva naroda, uostalom gdje mozes naci u Federaciji mjesto kao sto je Prnjavor? Ili gdje mozes naci mjesto u bivsoj SFRJ kao sto je Vojvodina? Sigurno neces naci tamo gdje su Muslimani vecina...."cudna" koincidencija, zar ne, prijatelju?

A gdje mozes naci Prnjavor u svijetu iz koga jedan od 21-og naroda istjera ostale?

Prnjavor je takav bio prije rata a i u njemu ste ubijali i tjerali ljude.... niko drugi ih nije tjerao osim vas... divan ti je primjer :lol:

Vrh

PostPoslato: 01 Feb 2008, 17:26 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

nadrealac je napisao:
BMW8 je napisao:

A gdje mozes naci Prnjavor u svijetu iz koga jedan od 21-og naroda istjera ostale?

Prnjavor je takav bio prije rata a i u njemu ste ubijali i tjerali ljude.... niko drugi ih nije tjerao osim vas... divan ti je primjer :lol:

Pa da, Prnjavor je bio takav prije rata, zato sto su Srbi bili relativna ili apsolutna vecina (isto kao i Vojvodina) - takvih sredina nema tamo gdje su Muslimani relativna ili apsolutna vecina...sta mislis zasto? Mozda da procitas Islamsku deklaracija? :D

Iz Prnjavora nije niko istjeran...ali, ipak drzimo se hronologije prijatelju - jos cekam tvoj odgovor na Sijekovac..zasto su Muslimani napali svoje komsije u martu 1992.?

Vrh

PostPoslato: 01 Feb 2008, 19:31 
Iz Prnjavora su istjerani mnogi, ja imam ovdje 7 familija s kojima sam dobar, a oni u svom nizu imaju jos koliko hoces... tako da opet lazes kao po obicaju...

A takvih sredina imas sirom BiH... pregledaj malo sastav stanovnistva u opstinama pa ces vidjeti... takva nam je cijela drzava... mijesana da gore ne moze biti :lol:

Prnjavor je bio unikat u bivsoj Jugi (ako ne i u svijetu) sa 21-nim narodom, a to nije srpska zasluga jer Prnjavor i ta teritorija nisu bili naseljeni pa je ponudjeno drugima da se slobodno nasele, tako je npr. nastala komuna poljaka u BiH u sjevernim dijelovima (veci dio njih se vratio u Poljsku nakon WWII).. spominjem njih jer su u najvecem broju (iz inostranstva) tu dosli... drugim rijecima kako sam ja u Banjaluci iz kuce gledao kako se prave zgrade po starcevici i po mejdanu u koju su uselili "gumenjaci" (tako smo zvali te tipove koji su dolazili u skolu u gumenim cizmama) - 99% srbi (70/80-tih).... pa preko noci napravili Banjaluku "svojim" gradom... tako je bilo i u to davno doba na teritoriji Prnjavora...srbi su doslje na toj teritoriji... ne vidim kako danas to mozes pripisivati Srbima... pa Srbi su ljude iz Prnjavora tjerali u logore (moj kolega)... Da ponovim pitanje koje ti stalno postavljas nama: je li to zajednicki zivot po srpstvu? :roll:

Vrh

PostPoslato: 02 Feb 2008, 12:27 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 18 Jan 2006, 13:38
Evo pregovori su zvanično počeli, dr. Mladen je tu, glani odbor PDP-a je sinoć odlučio da on treba da učestvuje, a dva dana prije čvrsto je odlučio da ne treba. Može se reći da su ljudi sa stavom i da čvrsto stoje iza svojih riječi. :lol: :lol: :lol: Što znači da je dogovor pao i da istrage za banke neće ni biti ili će biti samo farsa. PDP je odabrao svoju omiljenu strategiju uvlačenja u dupe.
Pregovori su kao počeli, a niko ni ne očekuje da se nešto dogovore. Otišli su samo da se najedu izgleda.

Vrh

PostPoslato: 02 Feb 2008, 17:46 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 29 Jan 2008, 21:02
...pdp je inace poznat po cvrstim odlukama...

Vrh

PostPoslato: 02 Feb 2008, 21:03 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Sep 2006, 09:31
Eno ga sad je golum ST preuzeo dezurstvo.....a i red je bio vise,stalno se pucalo po Miletu i Haretu,a ostali fol fini.....nece kaze ne da,a Lajcak ga iznapado,ko ono otkud sad ti,pa bio si fin :roll: E jesu maheri,na kraju ce gosp visoki na psihijatriji zavrsiti kolikoga zamlacuju ovi "nasi"....

Da se pitalo većinu, još bismo bili na istom baobabu u Africi, jahali grane i krezavo se smijali onoj budali s vizijom što je sišla dolje, umislivši da može hodati na dvije noge i polugom zatući mamuta...

Vrh

PostPoslato: 02 Feb 2008, 21:47 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Apr 2004, 22:12
...mr visoki ce zavrsiti sa debelim racunom u banci...

DJ KRMAK
...i vrapčići...

nevidljivi problemi sada znam i koji neko nam je stavio drogu u heroin

Vrh

PostPoslato: 03 Feb 2008, 00:17 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

nadrealac je napisao:
Iz Prnjavora su istjerani mnogi, ja imam ovdje 7 familija s kojima sam dobar, a oni u svom nizu imaju jos koliko hoces... tako da opet lazes kao po obicaju...

A takvih sredina imas sirom BiH... pregledaj malo sastav stanovnistva u opstinama pa ces vidjeti... takva nam je cijela drzava... mijesana da gore ne moze biti :lol:

7 familija muslimana, zar ne? To se sve treba rascistiti kad ti odgovoris na krucijalno pitanje - zasto su Muslimani napali PRVI Srbe u SRBiH?

Nije ti takva drzava, prijatelju - kako to moji neki prijatelji stranci zakljucise - kakva je to multietnicnost kad se za svako selo zna cije je? shvatas? A gradovi su u komunizmu dobili neku crtu, ali vidjeli smo 92 da je to bilo lazno u svim gradovima..

Evo ovde ima malo vise na tu temu: http://forum.sarajevo-rs.com/index.php? ... topic=1706

Citiraj:
Prnjavor je bio unikat u bivsoj Jugi (ako ne i u svijetu) sa 21-nim narodom, a to nije srpska zasluga jer Prnjavor i ta teritorija nisu bili naseljeni pa je ponudjeno drugima da se slobodno nasele, tako je npr. nastala komuna poljaka u BiH u sjevernim dijelovima (veci dio njih se vratio u Poljsku nakon WWII).. spominjem njih jer su u najvecem broju (iz inostranstva) tu dosli...

Vojvodina je ipak malo sarenija od Prnjavora, a sredina, u manjem obliku, kao sto je Prnjavor bilo je svuda sirom SRBiH, ali samo su ostala ona gdje su Srbi bili vecinski...tamo gdje su Muslimani bili - toga nema vise

Citiraj:
drugim rijecima kako sam ja u Banjaluci iz kuce gledao kako se prave zgrade po starcevici i po mejdanu u koju su uselili "gumenjaci" (tako smo zvali te tipove koji su dolazili u skolu u gumenim cizmama) - 99% srbi (70/80-tih).... pa preko noci napravili Banjaluku "svojim" gradom... tako je bilo i u to davno doba na teritoriji Prnjavora...srbi su doslje na toj teritoriji... ne vidim kako danas to mozes pripisivati Srbima

Sta da ti kazem nego - 1463. godine - Muslimana 0% , pa ti vidi ko su "doslje" ;)...a ne daj Boze da idemo dalje u "historiju" ;)

Citiraj:
... pa Srbi su ljude iz Prnjavora tjerali u logore (moj kolega)... Da ponovim pitanje koje ti stalno postavljas nama: je li to zajednicki zivot po srpstvu? :roll:

Ali, prijatelju, Srbi su "shiiti" (kako to jedan idiot na forumu vec rece) i genocidni - zar ti ocekujes od Srba tako nesto? Ali Muslimani kake o "suzivotu i multi-crap-u" , a dokazasmo da su prvi napali i da se jako licemjerno ponasaju u suprotnosti sa svojom fundamentalistickom multicrap mantrom koju bljuzgaju, zar ne?

Vrh

PostPoslato: 03 Feb 2008, 02:24 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Jan 2007, 16:38
Citiraj:
drugim rijecima kako sam ja u Banjaluci iz kuce gledao kako se prave zgrade po starcevici i po mejdanu u koju su uselili "gumenjaci" (tako smo zvali te tipove koji su dolazili u skolu u gumenim cizmama) - 99% srbi (70/80-tih).... pa preko noci napravili Banjaluku "svojim" gradom...

ooo je..te
pa nisam znao da sam bio gumenjak :)
tih davnih 80-ih godine kad sam doselio u Mejdan
iz dalekog centra grada
i pokušavam se sjetiti tih gumenjaka
i ne mogu tvrditi da to nije istina
i za mene je to bio šok
jer je trebalo nekako doći do asfalta, pa do škole
preko močvara mejdana
i mi "došljaci" divljaci pored živog i zdravog Potoka
koji je i dan danas oličenje urbanog životnog stila
a na šta bi ličio Mejdan da se "gumenjaci" nisu doselili
pa Lauš bi bio Manhattan za Mejdan
i to da su bili 99% Srbi
ja kada sam doselio, u novu zgradu
stan ispod mene su živjeli Muslimani
stan iznad mene Muslimani
u stanovima na spratu gdje sam se doselio mješovite porodice
Musliman-Srpkinja
Srbin-Hrvatica
A bolje da si nešto čitao ili korisno radio, nego što si gledao kroz prozor kako se prave zgrade

Poslednji put menjao danijell dana 03 Feb 2008, 12:32, izmenjena samo jedanput

Vrh

PostPoslato: 03 Feb 2008, 09:15 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Okt 2006, 12:58
nadrealac je napisao:
Znaci dva naroda mogu jedni s drugima a vi ne mozete ni sa kim?

Kako si me sad nasmijao bas ti hvala kakav fin pocetak dana, gdje ti zivis garant negdje na Skandinaviji i za situaciju u Federaciji si upoznat preko Avaza.

Samo jedan grad pokazatelj finog i zajednickog zivota u Federaciji MOSTAR

Vrh

PostPoslato: 03 Feb 2008, 13:11 
Zanimljivo je da uvijek kada vas covjek pita o vasim nedjelima vi govorite kako ima i drugih koji su pocinili nedjela...
Pa samo retardiran covjek moze misliti da se s time opravdava nesto....

A onda jos pripisete Prnjavor "Srpskoj casti" :lol:

@BMW8
Onih 7 familija je samo u mojoj okolini... nije to kompletna cifra istjeranih... Evo malo o tome:

Citiraj:
Jos jedno svjedocenje protiv Brdjanina, 11/3/03.

11-03-2003

U opštini Prnjavor je, prema svjedoku, do 1991. živjelo oko 46.000 pripadnika 19 naroda i narodnosti. Prvi strah kod Bošnjaka i Hrvata, kako je rekao, izazvao je promotivni skup SDS, na kojem je Srbima savjetovano da "prodaju krave, kupe puške i spreme se za rat".

Svjedok tvrdi da je vlast SDS vec 1991. pocela otpuštati ne-Srbe s radnih mjesta, oduzimati im stanove, ukidati zdravstveno osiguranje i protiv njih pokretati krivicne postupke.

Ispricao je kako je regijom harala paravojna formacija zvana "Vukovi s Vucjaka" koju policija "nije ni pokušavala sprijeciti da pljacka i zlostavlja nesrpsko stanovništvo". Paramilitarci su odvodili Bošnjake i Hrvate iz Prnjavora na prisilni rad u okolna srpska sela, ponizzavali ih i mlatili, a njhove kuche unisstavali.

Prema odobrenju zapovjednika Prvog krajiškog korpusa, generala Momira Talica, kojem se sudi po istoj optuzznici, "Vukovi" su od vojske Republike Srpske dobivali oružje i municiju za "čišćenje" nesrpskih sela.

Nesrpsko stanovništvo je, prema svjedoku masovno odlazilo i to u organizaciji opštinskih vlasti. Prije nego što bi dobili dozvolu za odlazak, Bošnjaci i Hrvati morali su se pravno obavezati, kod lokalnih advokata, da će zamijeniti ili prodati sve svoje ili ih prepisati Srbima.

Odobašić je napustio Prnjavor 1994. godine, nakon što su njega i njegovu porodicu nekoliko puta pretukli u policijskoj stanici. Na svjedokovu konstataciju da su u Prnjavoru ne-Srbi masovno otpusstani sa posla, Brdjaninov branitelj je primjetio da su, zbog tesske situacije, sa posla otpusstani i Srbi. Odobassić je potvrdio tu ccinjenicu, uz primjedbu kako nije čuo kako su zbog pravno ili drugačije gonjeni. "Bošnjaci i Hrvati su brutalno premlaćivani, prisiljavani na rad i na taj način protjerani", ustvrdio je svjedok

Vrh

PostPoslato: 03 Feb 2008, 16:35 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

nadrealac je napisao:
Zanimljivo je da uvijek kada vas covjek pita o vasim nedjelima vi govorite kako ima i drugih koji su pocinili nedjela...

Па, да - зато ти мени одговори на једноставно питање:''Зашто су Муслимани ПРВИ напали СРБЕ у СРБиХ у Сијековцу 26.03.1992.?'' ...видим свашта си понудио :) ...Прњавор, Бању Луку... све позната ''видовитост'' зар не? :) Само је незгодно што се Сијековац дешавао мјесец(има) прије твојих одговора ;) ...и даље чекам :) ....кад одговориш - многи ће одговори бити јаснији и теби и за Прњавор ...

И не рече ти мени је ли тих 7 фамилија - муслимани из Прњавора?

Vrh

PostPoslato: 03 Feb 2008, 20:32 
BMW8 je napisao:
nadrealac je napisao:

Па, да - зато ти мени одговори на једноставно питање:''Зашто су Муслимани ПРВИ напали СРБЕ у СРБиХ у Сијековцу 26.03.1992.?'' ...видим свашта си понудио :) ...Прњавор, Бању Луку... све позната ''видовитост'' зар не? :) Само је незгодно што се Сијековац дешавао мјесец(има) прије твојих одговора ;) ...и даље чекам :) ....кад одговориш - многи ће одговори бити јаснији и теби и за Прњавор ...

Po stotinu i milioniti put: HRVATSKA VOJSKA je pocinila to u Sijekovcu....´

Ako tvrdis nesto suprotno daj mi dokaze

Eto jesam li sad odgovorio?

Vrh

PostPoslato: 03 Feb 2008, 20:34 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

nadrealac je napisao:
BMW8 je napisao:
nadrealac je napisao:

Po stotinu i milioniti put: HRVATSKA VOJSKA je pocinila to u Sijekovcu....´

Ako tvrdis nesto suprotno daj mi dokaze

Eto jesam li sad odgovorio?

Па, ја теби написах , имена починилаца...сви редом из Сијековца...могу ти дати и имена њихових родитеља и кућне адресе....и звали су се ''Интервентни вод''....како то објашњаваш?

Vrh

PostPoslato: 03 Feb 2008, 21:03 
Citiraj:
Па, ја теби написах , имена починилаца...сви редом из Сијековца...могу ти дати и имена њихових родитеља и кућне адресе....и звали су се ''Интервентни вод''....како то објашњаваш?

Ma i ja sam tebi ranije napisao, moze svako da napise imena ljudi iz nekog mjesta i reci da je taj i taj ratni zlocinac i pocinio nesto...
Nije to odmah i dokaz da je tako... dokazi su tuzbe, presude, tehnicki materijal koji povezuje te ljude sa zlocinom, izjave svjedoka na sudu...

Ne zamajavaj me vise sa Sijekovcom i Muslimanima dok ne nadjes dokaze da su to oni pocinili kao i ono sto si ranije tvrdio da je to organizovala SDA...

Hajde lijepo skupi dokumente pa ih pokazi, do tada se ne javljam vise na temu Sijekovca....

Vrh

PostPoslato: 03 Feb 2008, 21:20 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

nadrealac je napisao:
Citiraj:

Ma i ja sam tebi ranije napisao, moze svako da napise imena ljudi iz nekog mjesta i reci da je taj i taj ratni zlocinac i pocinio nesto...
Nije to odmah i dokaz da je tako... dokazi su tuzbe, presude, tehnicki materijal koji povezuje te ljude sa zlocinom, izjave svjedoka na sudu...

Ne zamajavaj me vise sa Sijekovcom i Muslimanima dok ne nadjes dokaze da su to oni pocinili kao i ono sto si ranije tvrdio da je to organizovala SDA...

Hajde lijepo skupi dokumente pa ih pokazi, do tada se ne javljam vise na temu Sijekovca....

Pa to i jeste iz zvanicnog dokumenta koji je predat sudu..

Vrh

PostPoslato: 03 Feb 2008, 21:22 
BMW8 je napisao:
nadrealac je napisao:
Citiraj:

Pa to i jeste iz zvanicnog dokumenta koji je predat sudu..

pa da sacekamo onda presudu, pa kako bude bice... a do tada tisina kao pred izbore :lol:

Vrh

PostPoslato: 03 Feb 2008, 21:26 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pa ti onda nemas vise sta pricati na ovom forumu :lol:

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 52 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]