banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 04 Avg 2025, 18:50

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 166 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5 ... 9  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta: Re: Re:
PostPoslato: 28 Jan 2008, 17:20 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Jan 2008, 15:21
DELLBOY je napisao:
Sana je napisao:
Nacionalisti, kao i psi, imaju u kicmenoj mozdini ugradjen refleks zapisavanja teritorija samo za sebe.

Jel i ti spadaš u ''nacionaliste'' pošto sam primjetio da ''zapisuješ'' cijelu BiH za sebe????

je li to neko retoricko pitanje? :D

Знај, и свила и гвожђе исто могу да стежу....

Vrh

Tema posta: Re:
PostPoslato: 29 Jan 2008, 00:12 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 01 Okt 2002, 09:33
Sana je napisao:
Nacionalisti, kao i psi, imaju u kicmenoj mozdini ugradjen refleks zapisavanja teritorija samo za sebe. Medjutim njihovo vrijeme je proslo. MZ se sa njima sigurno nece vise igrati macke i misa. Mislim da je to (konacno) skontao "ideolog" Ekmecic. Godine prolaze a sa godinama i strpljenje. Mislim da im je MZ dala isuvise vremena i sansi da se okanu corava posla. MZ nije htjela da se reprizira Oluja u BiH u jesen 1995. I neka nije jer bi neduzan narod, zaveden od nacionalista, stradao. Ali, MZ nece dozvoliti da se ova dobra volja zloupotrebljava u nedogled. Alternativa za BiH nisu sukobi i etnicka naduravanja oko torova nego put u EU. A da bi se do tamo doslo trebaju se ispuniti i neki preduslovi. Nacionalistima ce ostati snovi da su uspjeli u srednjevjekovnim kampanjama etnickog ciscenja. Ostace im snovi da neko ne smije mahnuti zastavom zajednicke nam drzave na nekom njenom dijelu. Ostace im i snovi da ce od ratnih plijenova moci nekad napraviti drzave. Stvarnost je drugacija. BiH je bila i ostace zajedniza svih njenih gradjana, od Save do mora i od Drine do Une. Kome to ne odgovara neka sebi trazi bolju alternativu.

Hehehe, ko o čemu, Bošnjak o nacionalizmu. I naravno, opet klasičan bošnjački post - red lupetanja, red izlizanih fraza, red patriotskog naboja, red prijetnji "neprijateljima cjelovite i nezavisne nam domovine Bosne", pa sve ispočetka.
Doduše, ako si ovu prvu rečenicu sam smislio, možda će i biti nešto od tebe. Baci se na pisanje poezije.

Vrh

Tema posta: Re: Re:
PostPoslato: 29 Jan 2008, 12:12 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 17 Dec 2007, 17:53
DELLBOY je napisao:
Sana je napisao:
Nacionalisti, kao i psi, imaju u kicmenoj mozdini ugradjen refleks zapisavanja teritorija samo za sebe.

Jel i ti spadaš u ''nacionaliste'' pošto sam primjetio da ''zapisuješ'' cijelu BiH za sebe????

ih pa nemoj da ga potcjenjujes, on je presao na sledeci nivo - ultranacionalista, sa ugradjenim refleksom za ultrazapisavanje teritorija. Prednost tog usavrsenog ultra nivoa je - jos veca doza nacionalizma, a koju omogucava uvijanje nacionalizma u pricu o "multietnicnosti". :lol:

Vrh

Tema posta: Re: Buđenje iz sna
PostPoslato: 29 Jan 2008, 17:06 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 31 Jan 2007, 08:20
Malo ranije na ovom podforumu covjek prijeti ljudima koji mahnu drzavnom zastavom na "njegovoj teritoriji", i niko ga ne nazva nacionalistom. Ja na to dodah da je njegovo vrijeme proslo te da je BiH domovina svih njenih gradjana, od Une do Drine i od Save do mora. U to se barem petorica sjetise da to nazovu nacionalizmom i ultranacionalizmom :confused2: . Cudni su ti velikosrpski kriteriji, jako cudni :confused2: !

Vrh

PostPoslato: 29 Jan 2008, 22:44 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 04 Mar 2007, 22:18
a ti si budala i to kompletna...

Vrh

PostPoslato: 30 Jan 2008, 11:27 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Sana je napisao:
Ja na to dodah da je njegovo vrijeme proslo te da je BiH domovina svih njenih gradjana, od Une do Drine i od Save do mora.

A ja ti opet ponavljam da ova tvoja prica jeste samo uvijanje nacionalizma u sareni papir, po principu "da se Vlasi ne dosjete".

Sve i da ti licno razmisljas iskreno na taj nacin, ogromna vecina Bosnjaka nastoji pricom o "BiH kao domovini svih gradjana...bla bla bla" iskljucivo da nametne dominaciju nad druga dva naroda. Pravi primjer je izbor Zeljka Komsica u ime Hrvata. Boli vas uvo sto 90% Hrvata ne zeli da im on bude predstavnik u predsjednistvu, vi ste odlucili da ste najpametniji i da on treba da bude izabran u njihovo ime. E pa druze to je ultra licemerni ultra nacionalizam i ultra sovinizam.

Prema tome,
- sve dok su vam lideri Haris, Sulejman, Lagumdzija i to u paketu sa tim nepismenim Komsicem, a koji prosipaju istu antisrpsku demagogiju svih ovih godina,
-sve dok se 90% Bosnjakak zaklinje u Aliju, koji se btw. od Haga spasio samo zato sto je umro na vrijeme,
-sve dok kao heroje docekujete zlocince tipa Nasera Orica, velicate Atifa Dudakovica, Rasima Delica i sl.

NEMATE PRAVO DA PRICATE O TOLERANCIJI I MULTIETNICNOSTI!

Prvo sredite svoje redove pa prosipajte pricu o nacionalizmu.

A to ce se desiti otprilike - nikad. Prema tome, drage komsije u srecnoj drzavi cemo se vidjeti u nekom drugom zivotu (mozda)

Vrh

PostPoslato: 30 Jan 2008, 11:54 
GawriL je napisao:
Sana je napisao:
Ja na to dodah da je njegovo vrijeme proslo te da je BiH domovina svih njenih gradjana, od Une do Drine i od Save do mora.

A ja ti opet ponavljam da ova tvoja prica jeste samo uvijanje nacionalizma u sareni papir, po principu "da se Vlasi ne dosjete".

Sve i da ti licno razmisljas iskreno na taj nacin, ogromna vecina Bosnjaka nastoji pricom o "BiH kao domovini svih gradjana...bla bla bla" iskljucivo da nametne dominaciju nad druga dva naroda. Pravi primjer je izbor Zeljka Komsica u ime Hrvata. Boli vas uvo sto 90% Hrvata ne zeli da im on bude predstavnik u predsjednistvu, vi ste odlucili da ste najpametniji i da on treba da bude izabran u njihovo ime. E pa druze to je ultra licemerni ultra nacionalizam i ultra sovinizam.

Prema tome,
- sve dok su vam lideri Haris, Sulejman, Lagumdzija i to u paketu sa tim nepismenim Komsicem, a koji prosipaju istu antisrpsku demagogiju svih ovih godina,
-sve dok se 90% Bosnjakak zaklinje u Aliju, koji se btw. od Haga spasio samo zato sto je umro na vrijeme,
-sve dok kao heroje docekujete zlocince tipa Nasera Orica, velicate Atifa Dudakovica, Rasima Delica i sl.

Prvo sredite svoje redove pa prosipajte pricu o nacionalizmu.

A to ce se desiti otprilike - nikad. Prema tome, drage komsije u srecnoj drzavi cemo se vidjeti u nekom drugom zivotu (mozda)

A ko je tebi kolega rekao da mi tako razmisljamo?

Vidis, nemoguce je reci "sredite prvo svoje redove" nekome od nas, jer time si nas odmah podijelio sto tu stvar cini nemogucom.
Jedini normalan nacin opstanka BiH je da svi zajedno zivimo u njoj i da se manemo podjela... ako je takvo razmisljanje po tebi nacionalizam, onda nemas pojma sta je nacionalizam u stvari...

A to sto se jedna strana okupirala idejom izdvajanja iz BiH i sve radi da to postigne, a druga isto tako idejom o ukidanju RS-a nas nece dovesti nigdje... (da li je i to nacionalizam)...

pucate od nacionalizma i onda napadate jednu stranu koja ako nista ima i glasa za Lagumdziju i komsica od kojih nisam cuo antisrpsku propagandu ili neki nacionalizam... Ako Komsic izjavi da neda da mu neko dira BiH i da nije zaboravio kako se neki tamo supak sepurio sa kalasnjikovim u ruci... onda je on antisrbin?

Ti mozda nisi iz Banjaluke, ali ja jesam i dobro se sjecam koliki ste nacionalisti... izbacivali ste djecu iz skola ako ne pisu cirilicom... a sad svi drugi nacionalisti, samo vi fini...

I isto tako i sa druge strane... znaci zatvoreni krug iz kojeg niko nemoze izaci...

= nema "jedne ili druge" strane koja se mora mijenjati...

Vrh

PostPoslato: 30 Jan 2008, 12:28 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

nadrealac je napisao:

Kako ko je rekao? Pa pogledam rezultate izbora, a onda pogledam sta pricaju ti izabrani i sve mi je jasno. Docek Nasera Orica si imao i direktno na TV.

Citiraj:
Vidis, nemoguce je reci "sredite prvo svoje redove" nekome od nas, jer time si nas odmah podijelio sto tu stvar cini nemogucom.
Jedini normalan nacin opstanka BiH je da svi zajedno zivimo u njoj i da se manemo podjela... ako je takvo razmisljanje po tebi nacionalizam, onda nemas pojma sta je nacionalizam u stvari...

Bosnjaci kao najbrojniji narod imaju najvise odgovornosti prosto zato sto samo oni mogu doci u situaciju da dominiraju nad citavom BiH (primjer - nesrecni Komsic).
Samim tim oni bi morali prvi promijeniti ratnu retoriku ako zele iskreno dobro svima. Ali naprotiv, oni su najglasniji. I dalje ne priznaju svoje zlocine, i dalje tvrde kako se desila agresija, i dalje tvrde kako je RS genocidna tvorevina a Srbi genocidan narod.
Ako ti nije jasno zasto je ovo lose (a vjerujem da ti nije jasno) onda se ne pise dobro BiH.

Citiraj:
A to sto se jedna strana okupirala idejom izdvajanja iz BiH i sve radi da to postigne, a druga isto tako idejom o ukidanju RS-a nas nece dovesti nigdje... (da li je i to nacionalizam)...

Ovo je tacno.
S tim da Srbi nikad ne bi tezili izdvajanju iz BiH ukoliko bi se prestalo sa napadima na RS. RS je rezultat gradjanskog rata, i s tim se Bosnjaci moraju pomiriti, kao sto su se Srbi pomirili sa etnickim ciscenjem u Hrvatskoj. Mozemo mi sad pricati bajke al' se nikad necemo vratiti na predratno stanje. Treba da gledamo u buducnost.

Citiraj:
pucate od nacionalizma i onda napadate jednu stranu koja ako nista ima i glasa za Lagumdziju i komsica od kojih nisam cuo antisrpsku propagandu ili neki nacionalizam... Ako Komsic izjavi da neda da mu neko dira BiH i da nije zaboravio kako se neki tamo supak sepurio sa kalasnjikovim u ruci... onda je on antisrbin?

Lagumdzija i Komsic su nacionalisti isto koliko i Dodik i kompanija. Komsic je izjavljivao brdo gluposti a nebuloze o Srbiji i srbijanskoj vlasti samo govore o njegovom primitivizmu. Inace Srbi u BiH dozivljavaju Srbiju kao maticu pa ti sad vidi koliko je to pametno od Komsica. Da ne pominjem nebuloze kako su po njihovoj "projekciji" dobri Srbi samo oni koji su se zalagali za onu propalu RBiH. Takvih je manje od 5%. A svi oni koji su ginuli kao pripadnici VRS (95% Srba) su "agresori". Idiotizam!

Citiraj:
Ti mozda nisi iz Banjaluke, ali ja jesam i dobro se sjecam koliki ste nacionalisti... izbacivali ste djecu iz skola ako ne pisu cirilicom... a sad svi drugi nacionalisti, samo vi fini...

Ne, nisam rodjen u Banjauci iako sad zivim tu. Rodjen sam u Sarajevu i sve sam to dozivio tamo, takodje se dobro sjecam svih uvreda.
Inace, kad smo kod toga, interesantna je bosnjacka projekcija vezana za ta dva grada - naime Bosnjaci su iz Banjaluke protjerani, pobijeni, silovani... a Srbi su iz Sarajeva "dobrovoljno otisli" po nalogu SDS-a!!!!!
Vrhunac licemerja!!!

Vrh

PostPoslato: 30 Jan 2008, 12:52 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Hej, pa Gavril je moj zemljak! Groovy!

Vrh

PostPoslato: 30 Jan 2008, 13:04 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Harvester je napisao:
Hej, pa Gavril je moj zemljak! Groovy!

:occasion5:

Vrh

PostPoslato: 30 Jan 2008, 16:47 
GawriL je napisao:
nadrealac je napisao:

Kako ko je rekao? Pa pogledam rezultate izbora, a onda pogledam sta pricaju ti izabrani i sve mi je jasno. Docek Nasera Orica si imao i direktno na TV.

Citiraj:

Bosnjaci kao najbrojniji narod imaju najvise odgovornosti prosto zato sto samo oni mogu doci u situaciju da dominiraju nad citavom BiH (primjer - nesrecni Komsic).
Samim tim oni bi morali prvi promijeniti ratnu retoriku ako zele iskreno dobro svima. Ali naprotiv, oni su najglasniji. I dalje ne priznaju svoje zlocine, i dalje tvrde kako se desila agresija, i dalje tvrde kako je RS genocidna tvorevina a Srbi genocidan narod.
Ako ti nije jasno zasto je ovo lose (a vjerujem da ti nije jasno) onda se ne pise dobro BiH.

Citiraj:

Ovo je tacno.
S tim da Srbi nikad ne bi tezili izdvajanju iz BiH ukoliko bi se prestalo sa napadima na RS. RS je rezultat gradjanskog rata, i s tim se Bosnjaci moraju pomiriti, kao sto su se Srbi pomirili sa etnickim ciscenjem u Hrvatskoj. Mozemo mi sad pricati bajke al' se nikad necemo vratiti na predratno stanje. Treba da gledamo u buducnost.

Citiraj:

Lagumdzija i Komsic su nacionalisti isto koliko i Dodik i kompanija. Komsic je izjavljivao brdo gluposti a nebuloze o Srbiji i srbijanskoj vlasti samo govore o njegovom primitivizmu. Inace Srbi u BiH dozivljavaju Srbiju kao maticu pa ti sad vidi koliko je to pametno od Komsica. Da ne pominjem nebuloze kako su po njihovoj "projekciji" dobri Srbi samo oni koji su se zalagali za onu propalu RBiH. Takvih je manje od 5%. A svi oni koji su ginuli kao pripadnici VRS (95% Srba) su "agresori". Idiotizam!

Citiraj:

Ne, nisam rodjen u Banjauci iako sad zivim tu. Rodjen sam u Sarajevu i sve sam to dozivio tamo, takodje se dobro sjecam svih uvreda.
Inace, kad smo kod toga, interesantna je bosnjacka projekcija vezana za ta dva grada - naime Bosnjaci su iz Banjaluke protjerani, pobijeni, silovani... a Srbi su iz Sarajeva "dobrovoljno otisli" po nalogu SDS-a!!!!!
Vrhunac licemerja!!!

Ja ipak mislim da ti projiciras mnogo toga o temi "sta bosnjo misli"... jer ja licno ne vidim niti cujem 90 posto od toga o cemu ti govoris.
Kada sam ja licno jednom pokusao sam sa sobom da razlucim da li treba nekog i koliko mrziti posao sam prvo od onoga: sta su mi usadili u glavu a sta je istina, i koliko ljudi se samo pridruzuje tim shvatanjima samo zbog grupnog pritiska i niskih strasti a koliko istinski vjeruje u to...

I dosao sam do sljedeceg zanimljivog zakljucka a to je da ako se ja i moj kolega srbin sretnemo i pocnemo raspredati politiku, uvijek se prepucavamo i seremo jedan drugom i u stvari ni jedan ni drugi niti znamo o cemu govorimo niti u stvari stojimo iza toga... dok se odjednom u razgovoru ne pojavi jedan novinski isjecak u kome pise da jedna mala djevojcica (hrvatica) pati od teske leukemije i da joj se treba skupiti novac za pomoc... obojica se slozismo u dahu, latismo i novcanika i telefona i odradismo jednu humanu akciju... poslije toga puna nam dusa i vise ne pricamo o politici...

Znaci, nas problem je da puno vise vremena posvecujemo pitanjima koja nemaju bitan uticaj na nase zívote a jako malo vremena posvecujemo stvarnim ljudskim problemima i nevoljama i rjesavanju istih. Tu tvrdnju jasno vidimo i u onome sto si ti dotakao rijecima "vidim za koga glasaju"... to svi vidimo kod svakoga... dovoljno je da neko drekne: nedamo Srpsku, ili ukinucemo Srpsku, ili hocemo i mi entitet.. i svi samo naglabaju o tome i na kraju glasaju za "svoje"... rezultat znamo.. bijeda i nejac!

A ako bismo se zapitali sta je u stvari potrebno narodu i od cega on "boluje", mozda bi malo i drugacije glasali i ne bi vise ni bilo bitno ko gdje i u kojoj zoni zivi, bitno je da ima od cega da zivi....

za kraj samo jedan mali komentar o Komsicu - ja mislim da je sa njegove strane bilo ispravno kritikovati srbijanske predstavnike jer njihov cilj nije bio zavoditi mir u Bosni vec praviti rasulo... i drago mi je da postoje ljudi poput Komsica koji su u stanju da kazu nesto takvo... pogledaj inace o cemu se on kao politicar zalaze - za razvoj, nauku, stvaranje a ne za raspad i konfuziju kao njegove kolege... nije red kritikovati ama bas svakog ko nesto spomene protiv bilo kog srbina, treba ipak pogledati ko je covjek iza tih rijeci... kao i ko je onaj koga kritikuje i zasto...

Vrh

PostPoslato: 30 Jan 2008, 17:06 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Citiraj:
za kraj samo jedan mali komentar o Komsicu - ja mislim da je sa njegove strane bilo ispravno kritikovati srbijanske predstavnike jer njihov cilj nije bio zavoditi mir u Bosni vec praviti rasulo... i drago mi je da postoje ljudi poput Komsica koji su u stanju da kazu nesto takvo... pogledaj inace o cemu se on kao politicar zalaze - za razvoj, nauku, stvaranje a ne za raspad i konfuziju kao njegove kolege... nije red kritikovati ama bas svakog ko nesto spomene protiv bilo kog srbina, treba ipak pogledati ko je covjek iza tih rijeci... kao i ko je onaj koga kritikuje i zasto...

Daj čovječe, ne budi naivan! Taj Komšić je kompletan idiot i on "misli" isključivo ono što mu naredi tata Lagumdžija.

Vrh

PostPoslato: 30 Jan 2008, 17:25 
Harvester je napisao:
Citiraj:

Daj čovječe, ne budi naivan! Taj Komšić je kompletan idiot i on "misli" isključivo ono što mu naredi tata Lagumdžija.

Ko god da mu naredjuje sta da misli... meni prijaju njegova razmisljanja....

a daj jednom da barem jednu tvrdnju potkrijepimo faktom, pa reci po cemu je on to idiot, mislim daj nam konkretan primjer i razjasni ga malo... onako kao sto ja kazem da je dobar covjek jer se zalaze za razvoj nauke i normaliteta u BiH i da ima muda da se suprostavi i srbijanskim i hrvatskim politicarima koji se prema BiH ponasaju kao prema nepostojecem objektu...

Vrh

PostPoslato: 30 Jan 2008, 18:46 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 31 Jan 2007, 08:20
GawriL je napisao:
Sana je napisao:

Zbilja ne razumijem u cemu je problem! Oni sto po Srbima kao narodu iz cista mira osipaju drvlje i kamenje su nacionalisti, tu se slazem. A evo sad ispade da su nacionalisti i oni koji su spremni sa tim narodom dijeliti domovinu :confused2: . Ovdje staje pamet!! Ako se to sve pojednostavi onda su svi na svijetu nacionalisti, bilo otvoreni, bilo "ucelofanjeni", vjerni pobornici vatikanske zavjere prema neduznim narodima i sta sve ne. Ipak ne razumijem da neko kukavicki cuti na otvorene izlive nacionalizma a oglasava se na one za koje smatra da su kamuflirani.

Ako Srbi nisu iz ovog ili onog razloga spremni djeliti domovinu sa drugima samo zato sto nisu u apsolutnoj vecini u toj domovini (po meni glavni razlog), postavlja se logicno pitanje sta onda traze u EU, gdje su tek makovo zrno u odnosu na ono sta su u BiH.

Evo i konkretnog primjera koliko Bosnjaci mrze Srbe samo zato sto su Srbi:

http://www.nezavisne.com/vijesti.php?vi ... 286&meni=2

Naravno, i ovo se moze nazvati "celofaniranjem", a sigurno i hoce. Ali je ljudska obaveza da se cijene ljudi dobre volje bez obzira na nacionalnu pripadnost.

Vrh

PostPoslato: 30 Jan 2008, 20:32 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

nadrealac je napisao:
Ja ipak mislim da ti projiciras mnogo toga o temi "sta bosnjo misli"... jer ja licno ne vidim niti cujem 90 posto od toga o cemu ti govoris.

Znam da ne vidis. Jer neces da vidis. To i jeste problem ove drzave, stalno nabijate na nos drugim narodima kako su pocinili zlocine nad vama, a sopstvene zlocine, koje ste pocinili nad drugima - ne zelite da vidite, ne zelite da priznate, a kamoli da se izvinite zbog njih.
E to ti je cist nacionalizam o kojem toliko govoris.

Citiraj:

heheh kazes Komso se zalaze za nauku, stvaranje a ovi drugi se zalazu za raspad, konfuziju. Da li ti shvatas koliko je ovo naivno, providno i nebulozno?
Pa i Staljin, i Hitler su se navodno zalagali za razvoj drustva. I svaki drugi politicar, ali bukvalno svaki, izjavljuje da se zalaze za nauku, razvoj itd. I nijedan, ali bukvalno nijedan, ne izjavljuje kako se zalaze za raspad i konfuziju!
Ali sta pricaju to uopste nije bitno. Bitno je sta rade.
A Komsicevo zalaganje kao za neki razvoj je cista demagogija. Nijednu stvar nije uradio po tom pitanju, niti moze da uradi s obzirom na funkciju koju ima.
Ono sto je on konkretno uradio je upravo - raspad i konfuzija. Otprilike, svima se zamjerio svojim kafanskim ponasanjem (pa cak i Hrvatima u cije ime je izabran). I jedino kome je odgovaralo njegovo "djelo" su Bosnjaci, i to ne svim, vec samo onima kojima nije jasno da su njegove izjave besmislene, primitivne i kontraproduktivne. Znaci, nikakva korist a definitivno odredjena steta. Nikakav konkretan rezultat vec cisto kafansko trabunjanje. Eto to ti je lik i djelo Zeljka Komsica.

Vrh

PostPoslato: 30 Jan 2008, 22:59 
Voajer
Voajer

Pridružio se: 02 Jul 2006, 10:14
GawriL je napisao:

Ma 'ajde, jel to imas pravo ti i tebi slicni pricati o toleranciji, a mrzis sve sto je drugacije.
Pricaj o toleranciji u Banjaluci(ostale gradove pod kontrolom VRS necu ni spominjati).
Pricaj nam kako su "toleranti" uz pomoc vojske i policije istjeravali Bosnjake i Hrvate iz njihovih domova?
Pricaj nam kako je vlast naplacivala cak i "izlazak"(to je ono kad te istejeraju iz vlastitog doma) po glavi?
Pricaj kako se morao potpisati papir gdje se ljudi odricu sve svoje nepokretne imovine(pokretno su vec prije morali predati)?
Pricaj kako su "tolerantno" ruseni vjerski objekti u sred grada i kako su odvozeni kamionima na smetljiste?
Pricaj o kako su ubijani ljudi, silovane zene i u banjaluci koja je bila izvan svih ratnih dejstava, a da niko za to nije odgovarao?
Pricaj nam o prislinim radnim vodovima koji su koriste za kopanje rovova na ratistima?
Pricaj nam o prisilnom radu na vojnim dobrima?
Pricaj nam jel sve to moglo da se desi bez ucesca vlasti i da vlast nije zunala za to?

Klocu...
Po tebi je tolerancija ovo...
http://www.youtube.com/user/serbianstyle

SF-SN

S budalama se ne isplati svadjati, jer te prvo spuste na svoj nivo i onda te dotuku sa iskustvom!

Vrh

PostPoslato: 30 Jan 2008, 23:04 
GawriL je napisao:
Znam da ne vidis. Jer neces da vidis. To i jeste problem ove drzave, stalno nabijate na nos drugim narodima kako su pocinili zlocine nad vama, a sopstvene zlocine, koje ste pocinili nad drugima - ne zelite da vidite, ne zelite da priznate, a kamoli da se izvinite zbog njih.
E to ti je cist nacionalizam o kojem toliko govoris.

Opet isto pitanje... kome ti pricas covjece? Pa nasi zlocini su i priznati a i pocinitelji odavno pred sudovima... To je cisti idiotizam da se pojavljujes kao Srbin sa takvom pricom dok vase zlocince cuvate pod jastukom i dok su svi vasi mediji trubili godinama kako se u Srebrenici nista nije desilo dok onaj video nije izasao u javnost... Koliko jos samo nestalih ima? Svaki dan izlaze na vidjelo grobnice sa tijelima Bosnjaka... Pa nemate herza barem anonimno da kazete gdje su da se ljudi pokopaju ako nista... sram vas bilo...

ako cemo se provocirati, lako cemo za to a ako cemo ljudski diskutovati onda biraj sta tvrdis...

A sto se Komsica tice, hajde navedi mi na koji nacin se on zalaze za raspad BiH, ako vec iznosis takve tvrdnje...
Mozda time sto je "kafanski" odjebao tipa koji se "galantno" sepurio sa kalasnjikovim po BiH?
Sta je taj "ugledni, kulturni revolverista" htio uopste sa tim kalasnjikovim u nasoj zemlji?
Da "pomiluje" ovakve poput mene? Fin covjek koji se zalaze za mir i jedinstvo...
PRAVI MIR SA KUNDAKOM....FUJ!

Vrh

PostPoslato: 31 Jan 2008, 10:10 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

LumiX je napisao:
GawriL je napisao:

Ma 'ajde, jel to imas pravo ti i tebi slicni pricati o toleranciji, a mrzis sve sto je drugacije.
Pricaj o toleranciji u Banjaluci(ostale gradove pod kontrolom VRS necu ni spominjati).
Pricaj nam kako su "toleranti" uz pomoc vojske i policije istjeravali Bosnjake i Hrvate iz njihovih domova?
Pricaj nam kako je vlast naplacivala cak i "izlazak"(to je ono kad te istejeraju iz vlastitog doma) po glavi?
Pricaj kako se morao potpisati papir gdje se ljudi odricu sve svoje nepokretne imovine(pokretno su vec prije morali predati)?
Pricaj kako su "tolerantno" ruseni vjerski objekti u sred grada i kako su odvozeni kamionima na smetljiste?
Pricaj o kako su ubijani ljudi, silovane zene i u banjaluci koja je bila izvan svih ratnih dejstava, a da niko za to nije odgovarao?
Pricaj nam o prislinim radnim vodovima koji su koriste za kopanje rovova na ratistima?
Pricaj nam jel sve to moglo da se desi bez ucesca vlasti i da vlast nije zunala za to?

Klocu...

SF-SN

Blah....standardno....nema potrebe uopste komentarisati ovo...
Tipicna histericna reakcija Bosnjaka na bilo kakav pomen njihovih zlocina, identicna prica kao sa radio stanica u sred rata. Zalosno je momcino sto ni 13 godina nakon zavrsetka rata nisi shvatio da se sve ovo desavalo i drugoj strani.

Kao drugo, to sto me nazivas "klocom" (sta god to bilo) pretpostavljam da ti je navika iz kafane na autobuskoj stanici gdje uz porciju cevapa "diskutujes" o politici. E pa te stvari sacuvaj za to mjesto i takve sagovornike.

Vrh

PostPoslato: 31 Jan 2008, 10:28 
GawriL je napisao:
LumiX je napisao:
GawriL je napisao:

Klocu...

SF-SN

Blah....standardno....nema potrebe uopste komentarisati ovo...
Tipicna histericna reakcija Bosnjaka na bilo kakav pomen njihovih zlocina, identicna prica kao sa radio stanica u sred rata. Zalosno je momcino sto ni 13 godina nakon zavrsetka rata nisi shvatio da se sve ovo desavalo i drugoj strani.

Kao drugo, to sto me nazivas "klocom" (sta god to bilo) pretpostavljam da ti je navika iz kafane na autobuskoj stanici gdje uz porciju cevapa "diskutujes" o politici. E pa te stvari sacuvaj za to mjesto i takve sagovornike.

Pomenuo si ranije Sarajevo kao "vama se isto desilo sto i nama u BL"... Pa koji je od ´bosnjaka drzao Banjaluku pod snajperima i artiljerijom 5 godina da ni ptice ne mogu uci i izaci? To je tebi sve isto je li? odnosno u kom gradu su srbi bili opkoljeni na taj nacin ako vec kazes da se to desilo i drugoj strani? koju su rijeku srpske kolone morale splavovima prelaziti (kao banjalucani Savu)?

Nije sve isto, drug moj...

Gdje su ti Karadzic i Mladic? Sakrio ih i sad na nas prebacujes zlocine...

Vrh

PostPoslato: 31 Jan 2008, 10:56 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

nadrealac je napisao:
Pomenuo si ranije Sarajevo kao "vama se isto desilo sto i nama u BL"... Pa koji je od ´bosnjaka drzao Banjaluku pod snajperima i artiljerijom 5 godina da ni ptice ne mogu uci i izaci? To je tebi sve isto je li? odnosno u kom gradu su srbi bili opkoljeni na taj nacin ako vec kazes da se to desilo i drugoj strani? koju su rijeku srpske kolone morale splavovima prelaziti (kao banjalucani Savu)?

Nije sve isto, drug moj...

Gdje su ti Karadzic i Mladic? Sakrio ih i sad na nas prebacujes zlocine...

Nista ja ne prebacujem. Nad Srbima su pocinjeni zlocini i kraj price. Malo ljudi je odgovaralo zbog toga (uglavnom najnizi po cinu, tipa cuvar zatvora i sl.)
Ti neces cak ni da priznas te zlocine tako da jos nisi ni stigao do faze da skrivas zlocince koji su ih pocinili. Stanje svijesti u Bosnjaka je otprilike na nivou stanja Srba iz 1995, 1996 godine kad su negirali zlocine u potpunosti. Zalosno je to. Ipak je proso 13 godina, a niste se ni mrdnuli po tom pitanju.

A ovo direktno poredjenje zlocina zaista nije umjesno. Nije to paprika na pijaci pa da mozes svaki put izmjeriti kilogram. Al' kad vec to radis sto nisi poceo od '41-ve i srpskih redova pred jamama gdje su mirno cekali malj u glavu. Pa ne moze cak ni Srbin dva puta biti toliko lud.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 166 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5 ... 9  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]