manitu uci da svira je napisao:
Brale001 je napisao:
Bio sam malo odsutan.
Putovanja,
investicije u sebe i to...
Vidim gore neko spominje, ta prica o dolasku na vlast onih koje guraju Madjarski biloneri , NGO organizacije i sl. to je potrosena storija odavno.
Da vlast RS "nije dobra i da ne slusa, tj da ne radi kako treba" i da iza opozicije stoji MMF, zapad i ostala belosvetska bagra, ova vlast bi pala za dok se odvezes bicklom na vrh Krcmarica.
Krenes iz Trapista vlast stara, stignes na vrh brda onako laganice a ono nova ekipa stoluje.
Pa ako ne stoji zapad iza opozicije iza koga stoji. Treba li tu roket sajens.
U jednoj Ukrajini koja je na vratima Moskve ekipa sa zapada je promjenila vlast samo tako a da nemoze u jednoj RS.
Opet neko prosipa gumene banane ovuda.

Vidi, bolje investiraj u lopatu, jer od ovoga sto pokusavas se neces hljeba najesti.
Ne zato sto iza vlasti "zaista" neko stoji, nego zbog nerazumijevanja gomile interesa koji su stvorili ovakvo stanje koje djelimicno odgovara svakom pojedinačnom igracu.
.
Manitu, nema tu nikakve gomile interesa. Da politiku zapada prema Balkanu ne kroji mozda Francuska, Njemacka ili Vatikan. Interes je jedan i taj interes je nametnuo stvaranje ovakve BiH tj RS.
Dejton nije proizvod sukoba Rusije, Kine , Amera , Njemacke,Francuza ili Engleza isto tako Dejton nije proizvod njihovog usaglasavanja, dogovora i umjesanosti mnogobrojnih igraca.
Dejtonska BiH je stvorena i nametnuta silom od strane jednog glavnog igraca, lokalci us ukoljenceni, privedeni i utjerani u tor.
Sorry.
Ovakva BiH je stvorena iz vana ne voljom ili "borbom" naroda koji zive ovde.
Ova BiH pa i RS sa svime sto se desava ovde, sto traje u krajnjoj ona opstaje prvenstveno i samo voljom iz vana to je svima sada jasno.
Sustinske promjene i tektonski zaokreti u BiH i polozaj RS u njoj ce se promjenit
ne voljom iz Doboja, Prijedora sto Rocker spominje vec voljom iz nekog drugog grada i nekih drugih interesa ako budu ispoljeni.
Lokalne igraci su nebiti i to da li je Dodik na vlasti ova stranka ili neka druga u RS nije toliko bitno jer tok zacrtani ne mogu promjenit.
Moja je poenta da ovakva vlast na celu sa Dodikom sada ne smeta zapadu i dobra je (bez navodnika) kao sto je dobra vlast u Sarajevu i ekipa koja tamo ordinira.
Sta sam ja tu fulao da idem do lopate?
Btw ne ponizavaj lopatu, motiku i vile to te je odhranilo ako ne tebe i cacu ti onda djeda sigurno.
Hajd sad zabavljaj tu djecu.