banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 28 Jul 2025, 18:56

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 7026 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 97, 98, 99, 100, 101, 102, 103 ... 352  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 10 Feb 2015, 21:30 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 26 Nov 2011, 00:56
Ne pratim previše dešavanja u Srpskoj ali površno sam upoznat upratim štagod na tv-u kada imam vremena ili se informišem ovako preko foruma.Šta hoću da kažem jeste da ovako kao neko sa strane ja Dodiku uopšte ne vidim konkurenciju,daleko od toga da sam Dodikovac.Tovare mu se mnoge stvari i malverzacije,krađe loša ekonomska,državna politika,pritisak na medije,bahatost,vrijeđanja,prijetnje i tako dalje ali ovi ostali ne znam,gledajući sa strane oni su mi nekako i gori od njega.Pratio sam izbor za predsjednika Republike i mislio sam da je Tadić tu negdje sa Dodikom ali sam se razočarao.Ovaj Bosić je šaka jada kao što kaže Mile "neka je on meni živ i zdrav bio mi opozicija još 100 godina" i tako i jeste on tu jednostavno nema nekog sposobnog da ga smjeni sa vlasti,ne kažem sposobnog da vodi RS i da popravi koliko toliko situaciju nego da ga prosto smjeni.Što je problem RS-a jeste da nema ljudi određene profesije advokata,sveštenih lica,političara,političkih analitičara koji će davati svoje objektivno mišljenje a ne neko navijačko,potplaćeno ili slično.Eno i Srbija je što se kaže labudovo mudo,u Srbiji je još i gora situacija tamo vladaju još veći idioti bolje rečeno klaunovi,debili ali opet imate jednog Čavoškog pa onda Vukadinovića,Petrovića i još mnoge pa sajtove kao što je "novi standard" gdje možete i ne morate da se slažete sa stavovima ali znate da te stavove iznose ljudi koji imaju kliker u glavi,znaju šta govore pa je to opet nešto nije mnogo ali jeste nešto u sjeni okupacije imate ljude koji govore realno i objektivno i čine neko malo jezgro slobodne srpske misli neki klub intelektualaca.U RS-u to ne postoji ili ja nisam zapazio da postoji,dakle skoro nikako da se čuje neki glas čiste logike sem partijskih prepucavanja,nema tog pa barem malog jezgra od 15-30,40,60 ljudi ekonomista,analitičata itd koji će kritikovati ili davati neke smjerove šta treba raditi i to je žalosno.A takvih ljudi ima,i na ovom forumu ima forumaša koji dobro barataju materijom i znaju o čemu govore da sad ne navodim imena a dalje da ne govorim.Zašto nema nekog zapaženog sabiranja u RS-u a u Srbiji ima,to pitanje me uvijek kopkalo.

Poslednji put menjao apokalipto dana 10 Feb 2015, 21:33, izmenjena samo jedanput

Vrh

PostPoslato: 10 Feb 2015, 21:31 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 26 Nov 2011, 00:56
filozof sa vrbasa je napisao:
znas li da su bolje u ratu prosli srbi koji ratovali za aliju, nego muslimani koji su ratovali za radovana? Znaci daj povlastice dostojne stvaraoca Republike Srpske, a prednost za stajanje u redu na salteru poste nek zabije sebi u guzicu.

Ono srba što lično znam koji su ratovali za Aliju sem metka u dupe nisu dobili ništa više.

Vrh

PostPoslato: 11 Feb 2015, 00:57 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Feb 2008, 23:04
Znaci daj povlastice dostojne stvaraoca Republike Srpske, a prednost za stajanje u redu na salteru poste nek zabije sebi u guzicu.

Наведи на које повластице конкретно мислиш?

http://www.youtube.com/watch?v=oXo4ox94 ... e=youtu.be

Vrh

PostPoslato: 11 Feb 2015, 04:03 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Maj 2006, 19:12
Moja prababa je kao bolnicarka docekala ofanzivu na Kozari, a onda je deportovana za Madjarsku gdje je ostala do kraja rata, ali kada se vratila dodjeljeno joj je ono famozno odlikovanje nosioca partizanske spomenice, ja pricam ono sto sam kao mali svojim ocima vidio, 81 dobija stan od subnora, penzija i dodataka na penziju raznih, besplatno ljetovanje i provodi po banjama, besplatan gradski prevoz i popust na prevoz vozom, subvencija za struju i grijanje.

Danasnji prvoborac mora od drzave da krade struju i slusa s vremena na vrijeme kako ga dragi vodja ucjenjuje i vrijedja.

dixi

Vrh

PostPoslato: 11 Feb 2015, 08:02 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Apr 2011, 21:17
Joj Fiki koje dileje ti pratiš :roll:

Vrh

PostPoslato: 11 Feb 2015, 14:38 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Moja prababa je kao bolnicarka docekala ofanzivu na Kozari, a onda je deportovana za Madjarsku gdje je ostala do kraja rata, ali kada se vratila dodjeljeno joj je ono famozno odlikovanje nosioca partizanske spomenice, ja pricam ono sto sam kao mali svojim ocima vidio, 81 dobija stan od subnora, penzija i dodataka na penziju raznih, besplatno ljetovanje i provodi po banjama, besplatan gradski prevoz i popust na prevoz vozom, subvencija za struju i grijanje.

Danasnji prvoborac mora od drzave da krade struju i slusa s vremena na vrijeme kako ga dragi vodja ucjenjuje i vrijedja.

dixi

81? 1981? 41 годину после рата добила стан од СУБНОР-а и по теби је то повластица?

Ја сам сигуран да свако од нас зна масу људи који су добили кућу/стан преко владе или борачке организације од 1994. па до данас.

Филозофе, та бесплатна летовања и бање, додаци итд. су отишла у вражију матер заједно са том државом која је то омогућавала.

Ја колико знам деца РВИ и погинулих бораца имају и данас привилегије приликом додела стипендија, уписа на факултете, уласка на буџет РС, запослења и тако. Не може земља од милион и нешто хиљада становника, где је скоро 50% популације (а можда и више) било на ратишту да финансира све то што си ти навео. То је економски неизводљиво. Не може да финансира ни ово горе што сам ја навео, али финансира.

Vrh

PostPoslato: 11 Feb 2015, 20:37 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Do 81. je bila sustanarka opet joj je bilo dobro, a gdje je bila SFRJ 65. a gdje je RS 2015?

2035. dragi vođa će pitati borce zar vam je malo 150 KM mjesečno.

Vrh

PostPoslato: 12 Feb 2015, 00:25 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Do 81. je bila sustanarka opet joj je bilo dobro, a gdje je bila SFRJ 65. a gdje je RS 2015?

2035. dragi vođa će pitati borce zar vam je malo 150 KM mjesečno.

2035. године не знам шта ће бити, али сам већ написао да је већуна породица погинулих бораца која није имала смештај, добила стан. Ту се ја мислим слажемо сви. Слажем се са тобом да би те повластице морале да буду и веће можда, али исто тако мислим да с обзиром на економску ситуацију РС није у стању да даје ни ово што даје сада.

Vrh

PostPoslato: 12 Feb 2015, 17:01 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Okt 2010, 18:53
Silvio Dante je napisao:

dixi

81? 1981? 41 годину после рата добила стан од СУБНОР-а и по теби је то повластица?

Ја сам сигуран да свако од нас зна масу људи који су добили кућу/стан преко владе или борачке организације од 1994. па до данас.

Филозофе, та бесплатна летовања и бање, додаци итд. су отишла у вражију матер заједно са том државом која је то омогућавала.

Ја колико знам деца РВИ и погинулих бораца имају и данас привилегије приликом додела стипендија, уписа на факултете, уласка на буџет РС, запослења и тако. Не може земља од милион и нешто хиљада становника, где је скоро 50% популације (а можда и више) било на ратишту да финансира све то што си ти навео. То је економски неизводљиво. Не може да финансира ни ово горе што сам ја навео, али финансира.

Nemaš pojma. Ni za prvo ni za drugo nisi u pravu.

Vrh

PostPoslato: 12 Feb 2015, 22:32 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Могуће. Али ти ако знаш како је и шта, упознај мене (нас) па да знамо и ми. Ја немам проблем да саслушам / причитам некога ко је боље упућен.

Vrh

PostPoslato: 13 Feb 2015, 11:11 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Ok. Što je File naveo za borce NOR-a da ti samo nadovežem da su moja prabaka i baka dobile plac za gradnju kuće, i jednu vrstu pomoći za gradnju kuće pošto je pradeda poginuo na Kozari 1942. i ima spomenicu kao borac od 1941. a prabaka nosilac oredena. Baka je poslije škole imala prednost u zapošljavnju baz ikakvih štela i urgiranja, imali su od države besplatno liječenje i doživotnu penziju prabaka. Nije bilo vau i veliko ali nisu bili gladni, goli i bosi, država ih je koliko toliko obezbijedila i zaštitila. Bilo kakav pokušaj šikaniranja i obespravljivanja, a bilo je pokušavano nešto on nekog karijeriste, ako bi se prabaka žalila Maršalatu (koji je vjerovao ili ne odgovarao na pisma i pitanja) dotičnom bi zavrnuli cojones iz vrha tako da nije smio da ih pogleda na ulici kasnije....
Danas su borci VRS i invalidi, socijalni slučajevi, gladni, bez posla i egzistencije za porodice kojih se sjete za slave i proslave. Djeca im odlaze u svijet u potrazi za boljim sutra jer u zemlji koju su im očevi pravili nema im mjesta pod suncem....
Za privilegije koje navodiš za porodice palih boraca se samo mogu cinično nasmijati....ja sam jedan od tih, pa su nas deložirali iz stana zbog nekog bivšeg čivije Čajaveca koji je izgubio stanarsko pravo još 1991 kad je otišao u BG. Naši kvislinzi mu vratili isti iako ima i pofinu kuću u gradu. I ja i sestra smo na faksu gledali kako sinovi političara i profitera imaju sve privilegije pri upisu i upadu na budžet, dok su dolazili na isti bijesnim autima, plus ostale ofene u vidu dolaska na ispite kad mu je qrtzu ćeif. Posao i ja i ona smo morali vezom i poznansvom ganjati uvijek, jer ta prava niko ne je8e za suvu šljivu čak te i smatra bijednikom i jadnikom ako se pozoveš na to pravo. Da, da, otežavajuća okolnost.....dok su ovi pomenuti dobijali preko reda i mimo svih pravila i propisa. E to ti je Republika Drpska a ne Srpska.
Pošto u svojoj kući imam više ordenja nego većina forumaša escajga, što ipak nešto govori, ozbiljno razmišljam da dva visoka odlikovanja iz ovog rata ili vratim "državi" ili da ih javno bacim u kontejner jer me je sram za šta je data tolika žrtva.

Možeš ti i ja i ko god hoće pričati o bivšem sistemu šta hoće, voliti ili mrziti, ali to ne mijenja činjenicu da je to bila DRŽAVA a ovo je šoferski kupleraj....Toliko.

Vrh

PostPoslato: 13 Feb 2015, 19:23 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Ја уопште не кажем да то што си ти написао није тачно, али исто тако сматрам да је предност приликом запошљавања на тој основи глупост.

Такође, не сумњам ни у те примера са факултета и сл. али могу ти навести исто масу примера где су деца погинулих бораца, законски, добила предност у односу на друге приликом уписа, стипендија, итд. Питање стипендија посебно је у мањим општинама потпуно у корист таквих породица. И то је у реду.

Али није у реду рећи да држава не ради ништа по том питању. Ја сматрам да ради колико може, чак можда и више него што може. То што је држава распад па мало тога може, то је нека друга тема.

А он протекцији синова овога или онога, можемо да вртимо причу годину дана, ту промена нема, нити ће их бити.

Vrh

PostPoslato: 13 Feb 2015, 19:40 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Silvio Dante je napisao:
Такође, не сумњам ни у те примера са факултета и сл. али могу ти навести исто масу примера где су деца погинулих бораца, законски, добила предност у односу на друге приликом уписа, стипендија, итд. Питање стипендија посебно је у мањим општинама потпуно у корист таквих породица. И то је у реду.

U manjim sredinama moguće, isto prilikom državnih konkursa, ali to je sve tanjež i kap u moru....i ne mogu svi na državne jasle i na budžet da ga je8eš! To se slažem sa tobom da ne može ni privreda Južne Koreje to da isfinansira :-? Ovo što sam naveo važi za privatni sektor u vezi zaposlenja i prednosti. O podsticajima i pokretanju posla da ne govorim...to je već druga priča. Ukratko, "država" ne radi baš NIŠTA u cilju zaštite i prava svojih građana u svim segmentima, nema se za to što smo naveli ali se ima za najveće plate političara u Evropi, najskuplji vozni park i enormno trošenje sredstava u nepostojećoj privredi i ekonomiji sa većim nametima od Norveške.....Ovo društvo se nalazi u autobusu koji u punoj brzini juri nizbrdo a ispravna je samo jedna kočnica koja je već pri kraju....

Vrh

PostPoslato: 19 Feb 2015, 21:30 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Citiraj:
Dodiku žao zbog majke
Srijeda 18. Feb 2015 23:30
Gostujući sinoc u emisiji Presing na televiziji N1, predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik ponovo je izrazio svoju osjetljivost kada su mediji u pitanju.

To se može dovesti u vezu sa tim da je njegova majka gledajući emisiju "60 minuta" doživjela moždani udar čije posljedice ima i danas.

"Moja majka je gledajući "60 minuta" i druge najave doživjela moždani udar od sekiracije, a posljedice ima i danas", kaže Dodik.

Predsjednik je očito zaboravio da je i on sam bio akter izjava, psovki i situacija zbog kojih su se i druge majke veoma lose osjećale.

A mediji koji nisu poslušnički i njemu lojalni i večeras su bili meta Dodikovih komentara.

"Šta je sa onim BN TV ili nekim drugim medijima koji ne govore istinu, eto vidite da ne postoji medijski mrak, ako je to svjetlo. Ja mislim da BN nije nikakvo svjetlo, da je to mjesto za ispiranje mozga onih naivnih koji pristanu", kaže Dodik.

A na konstataciju novinara Amira Zukića da bi to neki rekli za RTRS Dodik kaže:

"Zašto vi branite BN?"

Dodik je bio jasan i kada su novinari u pitanju rekavši da prema njima svoj stil i odnose neće mijenjati, naglasivši da nikad nikog nije uvrijedio.

Osvrnuvši se na aktuelnu političku situaciju u BiH i komentarišući dosadašnje dobre odnose sa HDZ-om BiH predsjednik Republike Srpske pokazao svoju uvjerenost u podršku ove političke partije.

"Imamo poziciju da svakako možemo da odlučujuće utičemo na politike na nivou BiH, bez obzira što će tamo sjediti neko iz SDS-a bez našeg učešća i snage neće moći ništa", kaže Dodik.

S obzirom da je emisija "Presing" snimljena prije nekoliko dana u Beogradu, Dodik očito nije imao pretpostavku da će Ognjen Tadić, većinom glasova za koga je glasao i Čovićev HDZ, biti izabran za zamjenika predsjedavajućeg Vijeća naroda Parlamentarne skupštine BiH pa je rekao da Čović nece izigrati njegovo povjerenje.

"Je li vas to Čović "izradio" kao bismo rekli u Bosni?

"Nije me još izradio, postoji jedan dio dogovora oko Doma naroda, ranije smo imali dogovore da Čović i HDZ BiH to podrži ", kaže Dodik.

U ovoj emisiji Dodik je po prvi put rekao da nije za otcjepljenje Republike Srpske.

"Ja u ovoj emisiji nisam rekao da ću odcijepiti Republiku Srpsku, Vi ste mene pitali da i će Republika Srpska prije iz BiH ili u EU, ja sam rekao da će Republika Srpska prije iz BiH, nisam pričao o secesiji, nisam pričao o odvajanju", kazao je Dodik.

(BN TV)

Vrh

PostPoslato: 28 Feb 2015, 21:39 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 09 Jun 2004, 14:58
Interesuje me ko su Miletovi lobisti/savjetnici i ljudi od povjerenja u spoljnopolitickim pitanjima?

Tipa kao Arije Livne i Obrad Kesic (Njih 2 i jedino znam, ima li ostalih??)

Vrh

PostPoslato: 28 Feb 2015, 21:46 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Citiraj:
КАБИНЕТ ПРЕДСЈЕДНИКА
e-mail: kabinet@predsjednikrs.net

Савјетник предсједника Републике за политичка питања
проф. др Ненад Кецмановић

Савјетник предсједника Републике

Душко Четковић
e-mail: dcetkovic@predsjednikrs.net

Савјетник за међународне односе
Гордан Милошевић
e-mail: g.milosevic@predsjednikrs.net

Савјетник за социјална питања
Дијана Гајић
e-mail: dijanag@predsjednikrs.net

Савјетник предсједника Републике
Далибор Рачић
racicdalibor@predsjednikrs.net

Савјетник за медије
Перо Симић
e-mail: perosimic@predsjednikrs.net

Савјетник за медије

Биљана Бокић
e-mail: biljanabokic@predsjednikrs.net

Биро за односе са јавношћу
info@predsjednikrs.net

Шеф Протокола
Бојан Којић
e-mail: b.kojic@predsjednikrs.net

Mislim da bi trebao da sluša i umne glave iz Senata RS.

Vrh

PostPoslato: 28 Feb 2015, 21:55 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

OK, Livne je i clan Senata, a ovde gore na ovom spisku jedino zvucno i etablirano ime mi je Kecmanovic, za ove druge nikad cuo..

Ipak mora se priznati: Kesic, Kecmanovic, Livne - impresioniraju ovakva imena - po ovom pitanju Dodi skidam kapu, ako su ovi prije svega bili njegov izbor.. Jedino sto ne znam ko ce predano da nas iz tog Judeo-tabora zastupa kad ovaj poslednji ode na vjecni pocinak (ono, bas nam je naklonjen).. na pragu je i 100-te! :o

Vrh

PostPoslato: 28 Feb 2015, 22:00 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Apr 2011, 21:17
Sahraniće njega Dodo uz najviše počasti,sve o državnom trošku......čak će mu mauzolej izgraditi
Pero Simić-jebena njuška
Slavko Mitrović-nema ga na spisku ali je uvjek prisutan i mnogo ga se šta pita

Vrh

PostPoslato: 28 Feb 2015, 22:00 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 19 Feb 2010, 17:13
I taj Kecmanović je seronja veći nego mu šef, ali valjda nebi došao tu gdje jeste da je drugačije.

Vrh

PostPoslato: 28 Feb 2015, 22:12 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Philby je napisao:
I taj Kecmanović je seronja veći nego mu šef, ali valjda nebi došao tu gdje jeste da je drugačije.

Po pitanju cega to zakljucujes? Citao sam ranije njegove tekstove, recimo na nspm-u, i nisam mu nalazio neke bitne zamjerke osim i iskljucivo od strane onih iz FBiH..

Ili oces jos da kazes da su svi odreda gore: On, Kesic, Livne.. notorne seronje?

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 7026 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 97, 98, 99, 100, 101, 102, 103 ... 352  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]