Pridružio se: 13 Apr 2008, 01:45 Postovi: 26658 Lokacija: Banja Luka
Pfc88 je napisao:
Nisu se invalidi digli, vec ona jedna likusa kojoj je opozicija jedini problem u Republici. Pa samo ceka kad ce doci u priliku napasti njega ili nekog iz opozicije. A to kolika joj je invalidnina, tudja njega i ostala prava to joj bas i nije medju prioritetima.
Cim radi po zadatku, invalidnina joj je sasvim ok.
Puno serete. Draško je u svakom intervjuu poslije izbora rekao da će za načelnike i direktore biti izabrani najbolji preko konkursa, ali da će u svoj kabinet sam izabrati sebi najodanije ljude koji su godinama uz njega. Kao da je bitno šta od škole ime Draškova sekretarica ili Draškov vozač. To ne utiče na građane ni malo.
08:40
Ne zanima me Drasko, moze to biti bilo ko drugi ali ovakvi komentari su iz dejcijeg vrtica a ne ozbiljnog forumasa.
Nema tu "Svoj" kabinet! Nista tu nije Draskovo ni kabinet ni fotelja gradonacelnika.
Sve mu je to dato od plebesa. Sve to narod placa ili ce plati. I taj tvoj "Svoj"- Draskov kabinet.
Ta tvoja opcija:Da moze Drasko da bira kako hoce i da imat oko sebe ljude od poveranja u svom kabinetu stoji svakako i ok je. Ali ili medjutim. Kao privatna sema...da! Neka im onda Drasko da i platu iz svog dzepa a ne budzeta grada i niko nece prigovorit rijec. Nemoj samo da mi odgovas kao je ovaj ili onaj lik to radio ili radi isto i da je to standard.
Sve pocinje od licnog primjera i top okoline. Sorry, nista licno to su osnove demokratije.
_________________ Jer prijatelje stječemo ne dobro od njih primajući, nego dobro im čineći. Iz govora Perikla poginulim vojnicima.
Pridružio se: 17 Jun 2010, 18:47 Postovi: 12695 Lokacija: BANJA LUKA R.SRPSKA
Brale001 je napisao:
Моријентес je napisao:
Puno serete. Draško je u svakom intervjuu poslije izbora rekao da će za načelnike i direktore biti izabrani najbolji preko konkursa, ali da će u svoj kabinet sam izabrati sebi najodanije ljude koji su godinama uz njega. Kao da je bitno šta od škole ime Draškova sekretarica ili Draškov vozač. To ne utiče na građane ni malo.
Ne zanima me Drasko, moze to biti bilo ko drugi ali ovakvi komentari su iz dejcijeg vrtica a ne ozbiljnog forumasa.
Nema tu "Svoj" kabinet! Nista tu nije Draskovo ni kabinet ni fotelja gradonacelnika.
Sve mu je to dato od plebesa. Sve to narod placa ili ce plati. I taj tvoj "Svoj"- Draskov kabinet.
Ta tvoja opcija:Da moze Drasko da bira kako hoce i da imat oko sebe ljude od poveranja u svom kabinetu stoji svakako i ok je. Ali ili medjutim. Kao privatna sema...da! Neka im onda Drasko da i platu iz svog dzepa a ne budzeta grada i niko nece prigovorit rijec. Nemoj samo da mi odgovas kao je ovaj ili onaj lik to radio ili radi isto i da je to standard.
Sve pocinje od licnog primjera i top okoline. Sorry, nista licno to su osnove demokratije.
Nije problem da svaki gradonacelnik dovede svoju ekipu ljudi sa kojom ce da radi, problem je sto je svaki od njih zavrsetkom svog mandata svoju "ekipu" ostavio kao trajne uposlenike GU. Znaci moze svaki da dovede svoje ljude sa kojima ce da radi za svog mandata, ali da ih veze za trajanje svog mandata...
_________________ ZATO ŠTO JE NAŠ I ZATO ŠTO JE JEDINI...
Ne, Amarok je do 3t uglavnom, moj je 2,9. A RAM se u Evropi pise do 3,5t zbog B vozacke kategorije. Inace su oba N1 teretna vozila. Teretna vozila ne odredjuje ni maksimalna tezina, ni maksimalna nosivost, vec forma.
Sto se zaposljavanja tice, tesko da je ovo veliki i bogati Zapad pa da se moze ostaviti vlastiti posao radi ogranicenog rada za javne sluzbe. I postenog.
Nije problem da svaki gradonacelnik dovede svoju ekipu ljudi sa kojom ce da radi, problem je sto je svaki od njih zavrsetkom svog mandata svoju "ekipu" ostavio kao trajne uposlenike GU. Znaci moze svaki da dovede svoje ljude sa kojima ce da radi za svog mandata, ali da ih veze za trajanje svog mandata...
Moze slazem se sa tobom, treba tako da se radi naravno to je "pravilno i u skladu sa zakonom". Posto su radna mjesta u gradskoj upravi stranacke funkcije a ne javne funkcije koje se placaju iz budzeta....jel tako. Drasko je samo izabran na javnu funkciju tj. mjesto gradonacelnika. To radno mjesto - poziciju mu je plebes aminovo i do njega je. A sve ostalo sto se treba mjenjat (ako treba)bi trebalo da ide javno i na konkurs najboljih to mu je bila prica aks se ne varam.
Kakve veze ima vozac sa politikom(uzimam vozaca za primjer)? Da ja dovodim svog a stari se otpusta ovaj moj vozi vise udesno a onaj je vozio malo vise ulijevo. Koje blamaze.
_________________ Jer prijatelje stječemo ne dobro od njih primajući, nego dobro im čineći. Iz govora Perikla poginulim vojnicima.
Vidi Brale, mnogo seres, da prostis
Ima pravo na svoj kabinet, ili svoj tim, nazovi kako hoces, to su ljudi koji su s njim od pocetka njegove karijere, jos od odbornickih dana, i logcno da ces ih vuci sa sobom, i ja bi, svoj tim ne bi mjenjao, zasto bi ? A da su ti ljudi bitni za funkcionisanje grada jesu, kao i ja i ti.
Vodeci se tvojom logikom, on bi mroao davati platu iz svog dzepa i da raspise konkurs za svoj kabinet ?
Pridružio se: 07 Jul 2009, 13:22 Postovi: 5056 Lokacija: Banja Luka
Davao je on njima platu iz svog dzepa ali jedno cetiri puta manju nego iz budzeta.
_________________ Eins, zwei, eins, zwei build an empire, very Prussian! Exhaust gasses go into the turbocharger and spin it, witchcraft happens, and you go faster.
Pridružio se: 17 Jun 2010, 18:47 Postovi: 12695 Lokacija: BANJA LUKA R.SRPSKA
Pa naravno da ce svaki Gradonacelnik zaposliti svoje ljude, ljude kojima vjeruje, od savjetnika do vozaca, to je potpuno normalno... ono sto nije normalno je da nakon isteka njegovog mandata oni ostaju kso uposlenici GU, to treba traziti da se promijeni, ali ako postupi isto kao i njegovi prethodnici, onda po tom pitanju nema razlike izmedju njega i recimo Gavrana...
_________________ ZATO ŠTO JE NAŠ I ZATO ŠTO JE JEDINI...
Korisnici koji su trenutno na forumu: Nema registrovanih korisnika i 3 gostiju
Ne možete postavljati nove teme u ovom forumu Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu Ne možete monjati vaše postove u ovom forumu Ne možete brisati vaše postove u ovom forumu Ne možete slati prikačene fajlove u ovom forumu