banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 29 Jul 2025, 23:13

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 7026 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 96, 97, 98, 99, 100, 101, 102 ... 352  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 06 Feb 2015, 11:17 
Majstor
Majstor

Pridružio se: 17 Avg 2009, 07:33
kinezima se mora prizanti da su temeljni

Vrh

PostPoslato: 06 Feb 2015, 11:22 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Apr 2011, 21:17
kažul šta za profilne slike?

Vrh

PostPoslato: 06 Feb 2015, 11:23 
Majstor
Majstor

Pridružio se: 17 Avg 2009, 07:33
to su vjerovatno već obradili ranije

Vrh

PostPoslato: 06 Feb 2015, 11:36 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Jan 2011, 23:38
Dodik: Svi koji kritikuju Zakon su drekavci

Citiraj:
Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik nazvao je "drekavcima" sve one koji kritikuju juče usvojeni Zakon o javnom redu i miru RS, kojim se internet i društvene mreže tretiraju kao javni prostor.
Odgovarajući na novinarska pitanja da prokomentariše činjenicu da javnost smatra da je zakon loš, Dodik je rekao da o tome odlučuje parlament, a da on samo poštuje odluke skupštinske većine.
- Ne znam koja je to javnost, nisam za to čuo. Postoji nekoliko 'drekavaca' koji pokušavaju da se predstave kao neko udruženje i da forsiraju neku priču - izjavio je Dodik.
Predsjednik RS tvrdi da u Zakonu nema nikakvih ograničavanja slobode govora.
-Takođe, morate znati da se ne smije zloupotrijebiti ništa, pa ni bilo koji oblik komunikacije - rekao je Dodik.
Dodik ističe da se u tom pogledu ne radi ništa što već nije viđeno u nekim evropskim zemljama.
- U SAD-u imate daleko strožije uslove za neke takve stvari - rekao je Dodik.
Predsjednik RS je odbio da odgovori novinarki BN televizije na ovo pitanje, ignorišući njeno prisustvo.

http://www.istinito.com/index.php/aktue ... kavci.html

Vrh

PostPoslato: 06 Feb 2015, 11:41 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 10 Jun 2011, 21:22
А значи усвојили су закон. :)

Vladimir RUS je napisao:
Na RTRS-u kazu 8000, a na Nezavisnim hiljade. :D
Dok je bilo uzivo, na RTRS-u i ATV-u nista. Zato ide live kada se otvara hidroelektrana od 42 miliona KM koja uz to zaposljava tj. bice uposleno 40-ak radnika. Milion KM po radnom mjestu.

Vrh

PostPoslato: 06 Feb 2015, 17:59 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Jun 2011, 12:04
Silvio Dante je napisao:
Једну ствар морамо да разјаснимо. Не постоји један парламент у свету где се на седницама решава судбина и усвајање/одбијање закона. Сва она дискусија у скупштинској сали је тзв. "јавна политика" тј. омогућавање плебсу да "директно" преко својих изабраних представника буде укључен у легислативни процес.

Закони се израђују и доносе у за то намењеним телима (комисијама) и када се то већ тамо договори, гласање у скупштини је само про форме.

Нисам сигурно открио топлу воду и мислим да већина овде то зна, али видим да неки се чуде што ови у скупштини то нису прочитали, зашто су гласали, итд.

Care, deder pročitaj post prije no što komentarišeš.
Govorim o parlamentarcima koji diskutuju o Zakonu i daju izjave, a nisu ga ni pročitali, niti su pročitali slična rješenja koja postoje u drugim zemljama, a porede ih. Mnogi su komentarisali i u NSRS i davali izjave medijima, a pojma o tom zakonu nemaju. I još su glasali za njega.
Konkretno, filozof okačio link za Čubrilovićevu izjavu, čovjek govori o zakonu i pominje da je slično rješenje i u Hrvatskoj. Kasnije je Čavić pročitao definiciju javnog mjesta iz hrvatskog zakona i toga što je Čubrilović rekao - nema.
Nije prvi put da se ex ministar prosuo, jednom je izjavio da se udvostručio broj putnika na Aerodromu Trebinje :lol:
Jednostavno, oni koji ga savjetuju su šampioni, Čubrilović nema sreće sa njima.

Lolly mangup je napisao:
Da razjasnimo, ja se ne cudim sto su i kako su glasali, ali svakako smatram da moraju procitati materijale koje dobiju par dana prije sjednice u materijalnom obliku.
Ili ti mislis da je normalno da sjede tamo i da primaju platu samo za sirenje dupeta u stolici i lupanja po tasteru "za" ili "protiv"?

Tu ima ozbiljnih ljudi koji ozbiljno i shvataju svoj posao, ali i onih koji ne procitaju ni dnevni red. Krajnje nedopustivo.

Kao što napisah, materijali su nekad preobimni, bude brdo papira, ali mogu se dogovoriti pa nek svako prelista po dio. pogotovo oni koji duskutuju.
Ali, jok. Jebe im se. Dobijaju lovu, redovno kaplje para i nisu odgovorni.
Da je druga zemlja u pitanju, prozivali bi ih javno zbog neznanja i nezainteresovanosti, ali... još ovdje mnogi 'oće da diskutuju i da se slikavaju.

Vrh

PostPoslato: 06 Feb 2015, 18:07 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Lolly mangup je napisao:
I kad smo se dotakli toga, ja bih pola zena naglavacke otjerala. Da bi se ispunila ta dabilna zastupljenost one sjede tamo ko babuske i blijedo gledaju. Najgore mi je kad se jave za diskusiju i citaju s papirica doslovce sta im je neko napisao a vidis da pojma nemaju sta govore
Mene tacno bude sramota to gledati. Pogotovo kad ne znaju ni procitati sta im je napisano pa zapinju i mrmljaju.
Uvela bih presjek svake godine i ko nema propisano aktivno ucesce nek se zamjeni drugim sa liste.

:lol:

Al baš si ih opisala, pogotovo ovo "sa papirići" ;)

I ja sam za to da ih otjeraju. Samo štete.
Ili ne znaju čitati sa papira ili se ne ponašaju kako dolikuje damama. Sredine nema.
I zbog toga dosta žena ne želi da uđe u politiku, a sigurno ima onih koje su pametnije od većine parlamentarki.
Da se razumijemo, ja sam za zastupljenost u parlamentu, ali ovo što sada imamo je tragikomično. A o lokalnim skupštinama da i ne govorim.

Vrh

PostPoslato: 06 Feb 2015, 18:16 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Mar 2005, 18:06
Kako da se ubacim na tu platicu? Ne znam ni citati, ni pisati, a bome sam slab i sa diskutovanjem :D

Vrh

PostPoslato: 06 Feb 2015, 18:17 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Što pitaš kada znaš ;)

A ima ćutologa tamo kol'ko oš, ne moraš se ni truditi, samo je bitno da glasaš po dogovoru.

Vrh

PostPoslato: 06 Feb 2015, 18:21 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Apr 2011, 21:17
Kad sam imao namjeru da te upoznam sa pojedinim ljudima,ti si se pravio tošo

Vrh

PostPoslato: 06 Feb 2015, 19:49 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Maj 2006, 19:12
Ovo je onaj zakon od javnog interesa, za sve od 7 do 77, trebao je ići na raspravu ali među građane.

dixi

Vrh

PostPoslato: 06 Feb 2015, 19:59 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Mar 2005, 18:06
Čiča iz Rogače je napisao:
Kad sam imao namjeru da te upoznam sa pojedinim ljudima,ti si se pravio tošo

Oprosti mladosti mojoj i mom neiskustvu :lol:

Vrh

PostPoslato: 10 Feb 2015, 17:55 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 09 Okt 2002, 19:49
Jesam ja jedini koji je sinoc nekim slucajem upalio srpsku i malo pogledao izlaganje oca nacije? Ja nemam pojma ni kako se zove emisija, ni sta je tema, niti ko je uopste voditelj, al' na kraju krajeva nije ni bitno.
Ono sto sam vidio tih 15-ak minuta koliko sam se zadrzao jeste monolog Dodika, koji sam sebi postavlja pitanja i daje odgovore, srbuje i prica bajke o Republici Srpskoj kao idealnom podneblju. Voditelj ne smije ni zucnuti, a i kad se usudi prekinuti ga, samo zamuca i promumla nesto totalno nerazumljivo - kamera jedva da ga i prikaze u kadru. Mile ga prostrijeli pogledom i oplete dalje ne obaziruci se ni na sta, a ovaj opet 5 minuta ne smije zucnuti. Strasno, prestrasno je ovo - medijski horor. Mene u sustini nije ni zanimalo o cemu prica.

Vrh

PostPoslato: 10 Feb 2015, 18:16 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 27 Feb 2013, 15:24
Evo i emisije u kompletu...

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=SO5HrwYReRs[/youtube]

Okrenite na 6:20.. :D prilozi jesu ispresjecani, maksimalno namontirani, tako da je ova baka pricala u jos jedno 5 navrata ali prvih desetak minuta emisije od sinoc je stvarno legendarno. :oops:

Vrh

PostPoslato: 10 Feb 2015, 20:05 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

dok je dragi vodja drzao monolog kako borci koji od radnog staza imaju samo 48 mjeseci rova ne mogu imati pemzije kao neko ko ima 40 godina radnog staza, kako mrcinu nije barem malo sramota

Vrh

PostPoslato: 10 Feb 2015, 20:16 
Urednik
Urednik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 17 Jun 2010, 11:26
Pa g Dodik je prije dvije godine izjavio da borci nece dobiti nista,ako se ne smire,ni boracki dodatak od 3 marke po mjesecu rova :( :( ....Tako da ne znam zasto te ovo iznenadjuje.

Ali realno,prije njega nije bilo nikakvog borackog dodatka,tako da jos ispada da mu trebamo biti zahvalni,iako je odnos otprilike taj da borac u fbih dobije mjesecno,onoliko koliko borac vrs-godisnje.

Ja licno nisam nikad mnogo ni zapinjao za tu temu jer u rat nisam ni isao zbog para ili privilegija.

Ne zna se sta je gore...da ti ne daje nista,kao ovi nasi,ili da ti daje mizeriju i vrijedja,kao on...

Vrh

PostPoslato: 10 Feb 2015, 20:23 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

znam schlager, ali mene je sramota, ja ne mogu reci, ha jebiga, tako vam grah pao, drugi put vise srece

Vrh

PostPoslato: 10 Feb 2015, 20:32 
Stara kuka
Stara kuka

Pridružio se: 06 Okt 2013, 20:24
Nije njima tako grah pao.
Tako je Milorad Dodik odlučio.

Vrh

PostPoslato: 10 Feb 2015, 20:36 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Feb 2008, 23:04
filozof sa vrbasa je napisao:
dok je dragi vodja drzao monolog kako borci koji od radnog staza imaju samo 48 mjeseci rova ne mogu imati pemzije kao neko ko ima 40 godina radnog staza, kako mrcinu nije barem malo sramota

Види логично је да борачка популација прима пензије, за време проведено у рату. Рецимо неки омер година рата = 3-5 година нормалног радног стажа.

Али са друге стране је нелогично да 3 године рата буду пуна пензија.

Моје поштовање према борачкој популацији је огромно. Тамо су били и чланови моје породице, али искрено неке реформе у тој области би морале да се спроведу. Деца погинулих бораца би требало да задрже приоритетно право на стипендије, бесплатну школарину, улаз на буџет, итд. али исто тако би морала да се укине привилегија примања на посао по том систему. Логично би било да се на посао прими онај ко је најспособинији.

Знам ја да код нас није тако и да је ово прича у теорији али треба бити мало и реалан.

http://www.youtube.com/watch?v=oXo4ox94 ... e=youtu.be

Vrh

PostPoslato: 10 Feb 2015, 21:15 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

znas li da su bolje u ratu prosli srbi koji ratovali za aliju, nego muslimani koji su ratovali za radovana? Znaci daj povlastice dostojne stvaraoca Republike Srpske, a prednost za stajanje u redu na salteru poste nek zabije sebi u guzicu.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 7026 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 96, 97, 98, 99, 100, 101, 102 ... 352  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]