banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 11 Avg 2025, 23:15

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 5107 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 93, 94, 95, 96, 97, 98, 99 ... 256  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 04 Dec 2014, 22:37 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Mar 2008, 16:35
sinip je napisao:
А базе су имале "специјални статус" до које оно би године? И Крим је био у Украјини. што нас доводи до закључка да?

...Do zakljucka da mi nismo u Rusiji, kontas li sta si napisao?:lol:

Vrh

PostPoslato: 04 Dec 2014, 22:39 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Okt 2002, 16:13
sinip je napisao:
Ако алудираш на оно на шта мислим да алудираш, и жена ми је незапослена. Већ неко вријеме.

Nemoj sad da moram da ti se pravdam zbog zajebancije...

Vrh

PostPoslato: 04 Dec 2014, 22:40 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Timotic je napisao:
manitu uci da svira je napisao:
Pa to najvolim kazu svi Srbi koji cuce u Srbiji i nece nista da rade, proklinju Ameriku i neoliberalizam za svjetsku krizu, jedu kod mame i tate ilki su se uhljebili u politici. Oni koji moraju hraniti porodicu od realnog rada nemaju vremena za ovo sto ti i ja radimo ;)

Zato se upravo raspravljas sa Sinipom, a ne sa zenom mu...

Ja se nikada ne raspravljam, evo bate gledam neki film i zabavljam forumase :D

Vrh

PostPoslato: 04 Dec 2014, 22:41 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 10 Jun 2011, 21:22
sinip je napisao:
sinip je napisao:
Ruska demokratija i vrijednosti..sta da ti kazem, kada gastarbajteri napuste EU i krenu prema uredjenoj ruskoj drzavi pragmaticno cu promjeniti misljenje o kolicini dobrobiti koje Rusija moze pruziti svojim gradjanima
Kada si zadnji put bio u Americi?

"Најволим" тај аргумент са гастарбајтерима. :) А нисам био, а ни не намјеравам, а мислим да ми не би дали визу свеједно. Какве то везе има?

Pa to najvolim kazu svi Srbi koji cuce u Srbiji i nece nista da rade, proklinju Ameriku i neoliberalizam za svjetsku krizu, jedu kod mame i tate ilki su se uhljebili u politici. Oni koji moraju hraniti porodicu od realnog rada nemaju vremena za ovo sto ti i ja radimo ;)

Што и даље не даје никакву додатну снагу изузетно глупом аргументу.

Nema potrebe za takvim tonom, nego objasni zasto ljudi idu na Zapad da rade, sele na Zapad, kupuju imovinu na Zapadu itd? Zasto ne ulazu u Podmoskovlje, jeftino je? Obzirom da je argument glup ocekujem fantasticno inteligentno objasnjenje.

Зато што:
1. ближи је,
2. постоји традиција одласка од шездесетих, јелте,
3. уређенији је,
4. релативно боље плаћа,
5. наши људи углавном говоре њемачки или енглески, италијански... а слабо ко руски
6. постоје предрасуде или слабо познавање Истока генерално (и при томе не мислим само на Русију).

А знаш ли гдје иду гастарбајтери са читавог Кавказа?

Vladimir RUS je napisao:
Na RTRS-u kazu 8000, a na Nezavisnim hiljade. :D
Dok je bilo uzivo, na RTRS-u i ATV-u nista. Zato ide live kada se otvara hidroelektrana od 42 miliona KM koja uz to zaposljava tj. bice uposleno 40-ak radnika. Milion KM po radnom mjestu.

Vrh

PostPoslato: 04 Dec 2014, 22:42 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

sinip je napisao:
А базе су имале "специјални статус" до које оно би године? И Крим је био у Украјини. што нас доводи до закључка да?

Не него до закључка да су те базе остале тамо од распада СССР-а са привременим роком трајања а нису тамо зато што су их Украјинци тражили да се направе. Прати мало "фабулу радње".

Vladimir RUS je napisao:
Dok je bilo uzivo, na RTRS-u i ATV-u nista. Zato ide live kada se otvara hidroelektrana od 42 miliona KM koja uz to zaposljava tj. bice uposleno 40-ak radnika. Milion KM po radnom mjestu.

Vrh

PostPoslato: 04 Dec 2014, 22:43 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Timotic je napisao:
sinip je napisao:
Ако алудираш на оно на шта мислим да алудираш, и жена ми је незапослена. Већ неко вријеме.

Nemoj sad da moram da ti se pravdam zbog zajebancije...

Јебига, извини, не примјетих смајли...

Vladimir RUS je napisao:

Vrh

PostPoslato: 04 Dec 2014, 22:47 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 26 Nov 2011, 00:56
apokalipto je napisao:
Koji fakti iz istorije ? To da se Rusija služi istim metodama kao ostale sile je čista nebuloza,[

Kako nebuloza, Gruzija i Ukrajina su cisti primjer mjesanja u unutrasnje poslove nezavisnih drzava, napad, naoruzavanje pobunjenika..Isti kao i Amerkanci

Rusija brani svoje dvorište,svoje nacionalne interese i svoj narod.To je dužnost suverene države.Amerika "brani" svoje interese u Iraku,Srbiji,Afganistanu,Libiji itd.U Ukrajini su morali da djeluju da bi zaštitili prava Rusa u toj državi nakon svrgavanja vlade.U slučaju Gruzije ako se ne varam Gruzija je prva napala.

Citiraj:
[Sto se tiče Gruzije imala je prozapadno rukovodstvo i htjela je da bude nato zemlja tik uz Rusiju a čist je primjer kako prođu države koje slušaju zapad umjesto da gledaju svoje interese.

To rukovodstvo je izabrao gruzijski narod i njihovo je suvereno pravo da izaberu svoju buducnost. Rusija ih je bescutno zgazila, kao Ameri nas, nema razlike. A bold bi trebao u bisere foruma :lol: Oni su gledali svoj interes ali su Rusi rekli da moraju gledati njihov. Elem, to je glupost, sve tri pribalticke republike su u NATO, stvar je pokazivanja zuba i izivljavanja nad sirotinjom
Gruziji su se dopale vrijednosti Zapada a ne Ruske, to je kultura u relaciji sa mekom moci. Zasto im se ne dopada Ruski sistem? Zato sto je to i dan dans pljackaska kamarila i gomila javasluka, nesredjen sistem i govno za vecinu stanovnika iako se radi o energetski najbogatijoj zemlji. Nema tu mnogo mudrosti.

Imaju pravo da izaberu svoju vlast.Ima Gruzija pravo i da izvršava zapadne interese kao što Rusija ima pravo da na iste odgovori.

Vrh

PostPoslato: 04 Dec 2014, 22:49 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

sinip je napisao:
Зато што:
1. ближи је,
3. уређенији је,
4. релативно боље плаћа,
5. наши људи углавном говоре њемачки или енглески, италијански... а слабо ко руски
6. постоје предрасуде или слабо познавање Истока генерално (и при томе не мислим само на Русију).

Osnova je 3, za manje obrazovane 4, 1 ne pije vode, udaljenost je danas relativna, da ne govorim o Svedskoj i Norveskoj, 2, tradicija nije nastala bez 3 i 4, 5 je relativan, lakse je nauciti ruski jer je srodan nasem, 6, ne postoji predrasuda vec se zna da mozes otici raditi da ti ne plate, prevare te, ubiju te.

Vrh

PostPoslato: 04 Dec 2014, 22:53 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

apokalipto je napisao:
Rusija brani svoje dvorište,svoje nacionalne interese i svoj narod.To je dužnost suverene države.Amerika "brani" svoje interese u Iraku,Srbiji,Afganistanu,Libiji itd]

To sam i rekao, isti su kao i Amerikanci. Hvala na doprinosu :D
Citiraj:
[
Imaju pravo da izaberu svoju vlast.Ima Gruzija pravo i da izvršava zapadne interese kao što Rusija ima pravo da na iste odgovori.

Pa da, Rusi i Amerikanci imaju jednaka prava. Posteno :D

Vrh

PostPoslato: 04 Dec 2014, 22:54 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 26 Nov 2011, 00:56
Odustajem....

Vrh

PostPoslato: 04 Dec 2014, 22:58 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

sinip je napisao:
sinip je napisao:

Не него до закључка да су те базе остале тамо од распада СССР-а са привременим роком трајања а нису тамо зато што су их Украјинци тражили да се направе. Прати мало "фабулу радње".

Dobar pokusaj, no ne mjenja provalu. Al moze i na ovo:
Vidi, Ukrajina je nezavisna vise od dvadeset godina a oni bi bili na Krimu i bez aneksije jos 25, tamo je vecinsko stanovnistvo rusko..zasto su siromasni? Da li zato sto su u Ukrajini (sto bi bio i slucaj sa bazom kod nas) ili zato sto ruska vojska trosi toliko da ih pas nema za sta ujesti?

Vrh

PostPoslato: 04 Dec 2014, 22:59 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Apr 2011, 21:17
Uf kako bi sad bila fora da neki Srbin,goljo,izvuče iz neke kutije Teslin nacrt o bežičnom prenosu energije ili neki nacrt perpetuum mobile i kaže...jebi te se žohari :D

Vrh

PostPoslato: 04 Dec 2014, 23:01 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

apokalipto je napisao:
Odustajem....

Pa nemoj to bate, nikad se Srbin nije predao, dovodis me u nezgodan polozaj :(

Vrh

PostPoslato: 04 Dec 2014, 23:05 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Čiča iz Rogače je napisao:
Uf kako bi sad bila fora da neki Srbin,goljo,izvuče iz neke kutije Teslin nacrt o bežičnom prenosu energije ili neki nacrt perpetuum mobile i kaže...jebi te se žohari :D

:D Ti i ja bi senlucili sedam dana sa M-84 na Sehovima :lol: :lol:

Vrh

PostPoslato: 04 Dec 2014, 23:10 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

sinip je napisao:
sinip je napisao:

Dobar pokusaj, no ne mjenja provalu. Al moze i na ovo:
Vidi, Ukrajina je nezavisna vise od dvadeset godina a oni bi bili na Krimu i bez aneksije jos 25, tamo je vecinsko stanovnistvo rusko..zasto su siromasni? Da li zato sto su u Ukrajini (sto bi bio i slucaj sa bazom kod nas) ili zato sto ruska vojska trosi toliko da ih pas nema za sta ujesti?

То ти са својим геополитичким знањем и добро обавјештеним изворима можеш да потпишеш и гарантујеш ове секунде? :) Аха, јесте да... А покушај мјења "провалу", и те како.

Vladimir RUS je napisao:

Vrh

PostPoslato: 04 Dec 2014, 23:10 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 27 Feb 2013, 15:24
Da meni ukratko neko objasni... kad Rusija zajebe EU, onda se to gleda kao neki veliki potez, klice se Putinu, njegovoj velikoj drzavi, kako on zna njih odjebati.. sve ok!
Kad zapad, sudeci po ovim vijestima, zajebe Rusiju, onda muk.. narod ignorise, ne zanima ga, vuce kontru u vidu ma vratice se Rusi, imaju oni jos veci plan, zajebace oni zapad.

U ovoj geopolitickoj igrici oko juznog toka, Rusi su izgubili?

Vrh

PostPoslato: 04 Dec 2014, 23:16 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

sinip je napisao:
[
То ти са својим геополитичким знањем и добро обавјештеним изворима можеш да потпишеш и гарантујеш ове секунде? :) Аха, јесте да... А покушај мјења "провалу", и те како.

Neam pojma, mozda do 2025, znam da je neki broj 25 u igri ili 30 ili 40 ili 50 :lol:.Elem, nebitno za pitanje koje sam ti postavio i diskusiju koju vodimo, sam si rekao da su tamo bili i u SSSRu a ja cu dodati da su tamo bilki i u vrijeme Carske Rusije. Zasto se to nije odrazilo na privredu i bogatstvo tamosnjeg stanovnistva?

Vrh

PostPoslato: 04 Dec 2014, 23:17 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

sinip je napisao:
Зато што:
1. ближи је,
3. уређенији је,
4. релативно боље плаћа,

Osnova je 3, za manje obrazovane 4, 1 ne pije vode, udaljenost je danas relativna, da ne govorim o Svedskoj i Norveskoj, 2, tradicija nije nastala bez 3 i 4, 5 je relativan, lakse je nauciti ruski jer je srodan nasem, 6, ne postoji predrasuda vec se zna da mozes otici raditi da ti ne plate, prevare te, ubiju te.

3 и 4 слажемо се
1. пије воде и те како јер одговор на питање на које ми ниси одговорио је - у Русију. На крају крајева бусом из ШвеЦке до БЛ можеш да стигнеш за 24+ сата, а из Москве?
2. традиција је "морала" да настане јер се није имало куда друго у то вријеме, осим преко баре
5. Си пробао? И колико младих код нас ДАНАС учи руски?
6. можеш кад те воде локални криминалци, читај "бизнисмени" код таквих истих руских бизнисмена. Људи имају проблема са плаћањем и за рад на црногорском, кад смо код тога.

Иначе, би ли сад отишао да тражиш посла у Детроиту? :) Мислим Запад и тај рад.

Vladimir RUS je napisao:

Poslednji put menjao sinip dana 04 Dec 2014, 23:19, izmenjena samo jedanput

Vrh

PostPoslato: 04 Dec 2014, 23:18 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

sinip je napisao:
[

Neam pojma, mozda do 2025, znam da je neki broj 25 u igri ili 30 ili 40 ili 50 :lol:.Elem, nebitno za pitanje koje sam ti postavio i diskusiju koju vodimo, sam si rekao da su tamo bili i u SSSRu a ja cu dodati da su tamo bilki i u vrijeme Carske Rusije. Zasto se to nije odrazilo na privredu i bogatstvo tamosnjeg stanovnistva?

Зато што су и Царска Русија и СССР биле "познате" по подизању стандарда локалног становништва, просто јер им је економија била чисто фантастична. Ваљда је то јасно?

Vladimir RUS je napisao:

Vrh

PostPoslato: 04 Dec 2014, 23:20 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Feb 2008, 23:04
BeckaSkola je napisao:
Da meni ukratko neko objasni... kad Rusija zajebe EU, onda se to gleda kao neki veliki potez, klice se Putinu, njegovoj velikoj drzavi, kako on zna njih odjebati.. sve ok!
Kad zapad, sudeci po ovim vijestima, zajebe Rusiju, onda muk.. narod ignorise, ne zanima ga, vuce kontru u vidu ma vratice se Rusi, imaju oni jos veci plan, zajebace oni zapad.

U ovoj geopolitickoj igrici oko juznog toka, Rusi su izgubili?

Западна Европа овим оптезом спречавања градње ЈТ пре свега зајебава себе тј. земље средње Европе (Аустрија, Италија, Чешка, Мађарска, Словачка, итд.). А Америка користи земље ЗЕ са спровођење својих интереса. Притом мислим да Русија још није одустала од ЈТ само хоће мало реакције да изазове. Данас Јункер изјављује да ЕУ још није одустала од ЈТ, а до пре 7 дана је било ЈТ нема шансе. Велике су то геополитичке играрије.

За нас генерално је боље да тај ЈТ прође јер ми ту профитирамо и логично да народ поздравља одлуке Русије када зајебе Запад јер то иде у нашу корист. Када Запад зајебе Русију то не иде у нашу корист, па је логично да народ то не поздравља и игнорише.

Успут, да ли неко прати медијске атаке Бљица на Вулина? Изгледа, да велики вођа намешта једног министра за апсану у случају јаког пада рејтинга. :)

http://www.youtube.com/watch?v=oXo4ox94 ... e=youtu.be

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 5107 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 93, 94, 95, 96, 97, 98, 99 ... 256  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]