Schlager je napisao:
Kakva je tvoja projekcija,šta će nam tačno u sledeće 4 godine uraditi Bošnjaci kad ne bude Mile Srbina već izdajnički SDS?
-Ukinuti RS?
-Oteti ovlaštenja RS?
-Ukinuti entitetsko glasanje?
-Vojno okupirati?
-Jebati?
I ako niije problem,volio bih da mi jasno i glasno odgovoriš na par pitanja....Sa jedne strane mi djeluješ kao jako načitan,pametan i profilisan momak,a sa druge kao da si totalno neinformisan o stanju u RS i da si proveo pod staklenim zvonom zadnjih 15 godina.
1-Znaš li da je g Dodik na vlast došao sa DVA svoja poslanika?
2-Znaš li da su SVI Muslimani i Hrvati glasali za njega,samo da se SDS izbaci iz vlasti?
3-Znaš li da je tu Vladu podržao Alija Izetbegović koji je još bio živ?
4-Znaš li da je bio izraziti favorit "međunarodne zajednice"?
5-Znaš li da ga je Medlin Olbrajt prilikom posjete Banjaluci prozvala daškom vjetra na Balkanu?
6-Znaš li da je sa italijanskim bataljonom SFOR-a izbacio legalno izabranog Predsjednika RS Nikolu Poplašena iz Banskog Dvora,bukvalno istjeravši čovjeka iz kancelarije?
7-Znaš li koliko je mojih drugara moralo u Bijeljinu "izbjeći" u to vrijeme,zbog progona,a da se mjesecima ni porodicama nisu mogli javiti?
8-Znaš li da je zbog SDS-ove "kooperativnosti" sa međunarodnom zajednicom,preko 200 naših ljudi ostalo bez posla,zabranjeno im političko djelovanje,zamrznuta imovina a nekima čak i lična dokumenta oduzeta?
9-Znaš li da nikad nijednom članu SNSD-a nije urađeno isto?
10-I da ne pričamo samo o prošlosti,znaš li da je i prije dvije godine g Dodik pristao na Prudski sporazum kojim bi BiH bila uspostavljena kao zajednica tri federalne jedinice i Distriktom Sarajevo?
11-Znaš li da SDS nikad i ne izlazi na izbore u Federaciju Bih a oni izlaze redovno?
12-Je li te sad bar malo sramota što pišeš o "patriotama" i "izdajnicima"?
Namjerno se nisam vraćao na rat,zasluge za stvaranje RS,i koji poslanik je jedini u Narodnoj Skupštini RS glasao za Vens-Ovenov plan kojim ne bi bilo Republike Srpske,niti kačio klipove u kojima priznaje genocid u Srebrenici i priča da su Ratko Mladić i Radovan Karadzić ratni zločinci.
Nećemo se više ovdje raspravljati kao neka djeca,samo bih poštovao da mi odgovoriš na ova pitanja,čisto da vidim stav.
Hvala.
Odgovoricu ti prvo na pitanja. Na prvih pet pitanja odgovor je znam. Ali cu dodati da pricamo o periodu 97-98 a danas je 2014. Situacija u svetu se izmenila, konstalacija politickih snaga se izmenila i menja, B/H vise nije u fokusu SAD-a i jos mnogo toga, medjutim ne mogu da se otmem utisku da u SDS-u niko ne prepoznaje te geopoliticke momente. Gledajuci tadica u kampanji on kao vodeca perjanica SDS-a i kandidat za predsednika izgovarao je takve nebuloze da sam ja dosak do zakljucka da i moja baba bolje i zdravije rezone ima. Najveći vas problem je sto ste vi jos uvek ostali u 1997, 98 i 99-oj a Mile se davno iz tog perioda prebacio u sadasnjost.
Pitanje br. 6: Znam i to i to je za svaku osudu ali kada pogledam sa ove distance ideje koje je Poplasen zastupao tada, nekako sticem utisak da je to mozda bilo nuzno zlo.
Pitanja 7-8: poznato mi je i to. Medjutim problem sada je sto se dobar deo tih koji su tada bili sancionisani ne slazu sa politikom sds-a sada, a neki vrlo otvoreno podrzavaju Dodika. Mozda bi ti meni to mogao da objasnis?
9. Znam.
10. Ovo cu da odgovorim sutra. Sad sam u zurbi.
11. Zar je po tebi neizlazak na izbore u fbih pozitivna stvar? Srbi zive i u fbih i treba neko da ih zastupa a najbolje resenje bi bila zajednicka lista srpskih stranaka.
12. Nije.
Povodom pitanja gore sta ce biti sa RS ukoliko SDS bude na vlasti. Bice Vucicev sindrom. Sds ce medijski da talasa, pohapsi par tajkuna i funkcionera pod budnim okom medija, a pritome ce RS ovlascenja da budu prenesena na zajednicki nivo. RS nece biti ukinuta jer Zapad ne trazi u ovom trenutku, ali bi njena ovlastenja rado sveli na nivo ZSO KiM, kao sto od Srbije nije trazeno priznanje Kosova ali je trazen Briselski sporazum kojim su rasformirane srpske drzavne strukture na KiM. Ukratko receno to je scenario. Posle toga mogu i da nas jebu.