banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 31 Jul 2025, 09:06

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 5854 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 90, 91, 92, 93, 94, 95, 96 ... 293  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 10 Jan 2021, 18:33 
Administrator
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Nov 2002, 13:51
Choban je napisao:
regi je napisao:
prvi koji sjebe ove sirokobrijeske djake vladace decenijama, ovo je klasicna prevara drzave.

Ajd za vatrogasce treba fizička sprema, treninzi, obuke, "muda"...
Ali gdje ćeš u vrtiće gurati ove sa fejk školama. U vrtiće, da rade sa djecom.
To je porazno.
Dno dna.
Trebalu su staviti u konkurs da vrijede samo diplome državnih obrazovnih ustanova. Ah da, to ne može jer su zakonski jednako vrijedne i "državne" i "privatne" diolome.

Послато са Redmi Note 7 помоћу Тапатока

Vrh

PostPoslato: 10 Jan 2021, 18:40 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Jun 2011, 12:04
Pa kod nas se konkursi formiraju prema kandidatu, a ne prema radnom mjestu :iconbiggrin:
Ispade da je Široki "odškolovao" značajan broj zaposlenih u gradskoj upravi i institucijama Grada.

I niko ne brani inspekcijama i resornom ministarstvu da reaguju, zatraže inspekcijski nadzor. Kako institucije gdje su ovi zaposleni i načina na koji su zaposleni, tako i reakciju nadležnih u Federaciji/Kantonu. Čak mogu i druge akcije i mjere preduzeti.
Ali, njihovo ćutanje godinama je samo znak odobravanja.

Vrh

PostPoslato: 10 Jan 2021, 18:53 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Jedan od primjera je poništenje diplome direktora OBA-a, koji je "diplomirao" na jednom privatnom univerzitetu u BL.
Da li su tada provjerene i druge diplome tog univerziteta?
Bar nekoliko. Nasumično.
Ili je sve "stalo" na tom jednom slučaju? ;)

Vrh

PostPoslato: 10 Jan 2021, 19:54 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 01 Maj 2018, 09:42
ajmo razlaz, dosta smo se zajebavali sa gradonačelnikom: Čobi je završio sa novogodišnjim i božićnim ferijama i vratio se jači nego ikad!

Vrh

PostPoslato: 10 Jan 2021, 20:17 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 09 Jun 2012, 13:13
Kod mene u firmi radi jedan sa ŠB diplomom i odličan je radnik i zna posao. Doduše privatna je firma u pitanju ali samo primjer kako i ti kadrovi mogu biti dobri :D

Vrh

PostPoslato: 10 Jan 2021, 20:23 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Jan 2010, 23:46
Stvarno ne mislim da treba progoniti operatera pauka, vatrogasca ili čistačicu zbog diplome ili "diplome" iz Širokog Brijega... Šta, dovešće na njihova radna mjesta akademike? Ne treba biti na kraj srca ni robotski rigidan. Vaspitače, pak - apsolutno treba.

Vrh

PostPoslato: 10 Jan 2021, 21:53 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Mar 2014, 13:26
Danchi je napisao:
Pa nažalost kod nas samo takav populizam i prolazi. Moraš izgraditi kult ličnosti da bi uspio. Nije to samo kod nas slučaj. Eno Putina, lovi, kupa se u jezeru, vozi kamion...pa ga obožavaju.
Uh, ne pretjerivati. Vlad je digao onoliku zemlju sa dna i drži je vrlo dobro(makar za sada).
Fotosešn za njega je nepotreban(zna se i totalno izgubiti iz medija s vremena na vrijeme).

Vrh

PostPoslato: 10 Jan 2021, 23:10 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 09 Maj 2010, 00:48
Niko ne tjera te kadrove (u ovom trenutku) i ne spori da ima dobrih radnika? Sustina da su svi oni kupili te diplome zarad vss i boljih novcanih primanja odnosno plate, jednostavno takve treba vratiti na sss i umanjiti platu.

Pa on ako je dobar kadar dobar je,ali radi sa srednjom skolom i primanjima koja su u skladu sa stom spremom.

Vrh

PostPoslato: 10 Jan 2021, 23:14 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

hadzidado je napisao:
Danchi je napisao:
Pa nažalost kod nas samo takav populizam i prolazi. Moraš izgraditi kult ličnosti da bi uspio. Nije to samo kod nas slučaj. Eno Putina, lovi, kupa se u jezeru, vozi kamion...pa ga obožavaju.
Uh, ne pretjerivati. Vlad je digao onoliku zemlju sa dna i drži je vrlo dobro(makar za sada).
Fotosešn za njega je nepotreban(zna se i totalno izgubiti iz medija s vremena na vrijeme).

Izgradio nakon 20 godina vladavine, i izgradio u nasim ocima a opet pitaj same gradjane da li je to tako, da li im se poboljsao kvalite zivota,smanjio kriminal?

S druge strane mozda i Drasko napravi nesto u 4 godine,dajte momku vremena...

S druge strane evo pratim i neke politicare u regioni,svi ti mladi rade isto,fotkaju se svakodnevno za drustvene mreze,to radi i Vučić i ne skida se sa javnij servisa tako da gledajte to malo šire...

Vrh

PostPoslato: 10 Jan 2021, 23:38 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Jan 2007, 16:38
Kada je Putin došao na vlast, pa do ove krize oko Ukrajine. Sankcija. U Rusiji je GDP (PPP) per capita skočio deset puta. I sada su stabilizovali sankcije. Hrvatska ima rast od nekih tri puta. Kao i mi.

Vrh

PostPoslato: 11 Jan 2021, 00:46 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Mar 2014, 13:26
Nije tema al Vladimir je od "demokratske" Rusije na koljenima ponovo napravio silu koja je u stanju stati pred US na megdan.
Npr od uvoznika žita, postali su izvoznik.
Sankcije su im još i dobro došle da se trgnu i smanje zavisnost budžeta od nafte i plina.

Vrh

PostPoslato: 11 Jan 2021, 11:27 
Administrator
Korisnikov avatar

Choban je napisao:
Više od 3000 zaposlenih u gradskim institucijama,

Bogami kaže Igor da od te 3000 bar 1500 nije zaposleno u Gradu.

Vrh

PostPoslato: 11 Jan 2021, 11:30 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Jel vodovod grad ili nije ? Mislim da je tu bila prepiska.

Nek s ekuv anek se nešto dešava, dobro pa se Igor uključio uvijek treba čuti i drugu stranu iako sam ja za mladost i nove snage svakako.

Vrh

PostPoslato: 11 Jan 2021, 11:32 
Administrator
Korisnikov avatar

Vodovod je akcionarsko društvo u kom grad ima udio, pitanje je koliki. Ako je ispod 51% ne može se smatrati gradskim preduzećem po mom mišljenju.
Čistoća je privatno preduzeće u vlasništu MG Minda.

Vrh

PostPoslato: 11 Jan 2021, 11:37 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Jan 2007, 16:38
https://www.blberza.com/Pages/issuerdata.aspx?code=vdbl
Grad je većinski vlasnik, ali odakle dobijaju plate? Iz budžeta ili iz poslovanja Vodovoda? Realno, plaćanjem vode teško da bi se mogle finansirati bez učešća Grada veće investicije.

Vrh

PostPoslato: 11 Jan 2021, 12:32 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Neke investicije je obzbijedio grad, projekte izgradnje vodovodne mreže, oni Voda 1, Voda 2 i Voda 3 finansira Grad uz kredite EBRD-a.
Evo, Radojičić dok je još bio gradonačelink, šta je rekao za te projekte: https://www.atvbl.com/vijesti/banja-luk ... a-4-9-2020

Ovdje je belaj kod nekih institucija jer Gradska razvojna agencija ima više od 20 zaposlenih, pa treba vidjeti šta su konkretno uradili, da li su doprinijeli razvoju preduzeća i otvaranju novih u Gradu ili im je glavni doprinos bio "razvijanje" vlastitih plata.
I da li budući privrednici ili potencijalni investitori znaju da postoji jedna takva agencija.

Vrh

PostPoslato: 11 Jan 2021, 14:48 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Nešto kontam, bar je ova priča konačno probudila i Radojičića, koji je, uz par "izleta" uglavnom ćutao nakon poraza i nakon što ga je Lemi smijenio sa mjesta prvog čovjeka stranke u BL.
Tako da je lijepo da se čuje i njegova strana, pogotovo oko zapošljavanja i broja zaposlenih.

Mogao bi Igor i reći koju, s obzirom da su na rukovodećim mjestima nekih od ovih Centara bili ljudi iz stranaka koje su im koalicioni partneri. Poput vrtića, gdje je najviše onih sa diplomom iz Širokog. Ili će da ćuti.

Vrh

PostPoslato: 11 Jan 2021, 17:27 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 09 Jun 2012, 13:13
hadzidado je napisao:

Ne radi se o tome, može on biti superuspješan ako nema imidž u narodu ne može biti izglasan, nikako. Jednostavno to funkcioniše tako pogotovo kod nas Slovena (ali nije naš ekskluzivitet, i zapdanjaci su takvi). Volimo "jake" ličnosti i na takve padamo. Ako uz to idu rezultati kao kod Putina onda ih obožavamo još i više. Kad je onomad Božidar Đelić bio premijer u Srbiji rekli su mnogi analitičari da on nije za to čak i ako napravi odlične rezultate jer nema "glas i stas" za takvo mjesto. Velika većina Rusa obožava Putina ne zato što je podigao BDP 5x nego što je jak lider koji kebe zapadnjake.

Tako i Drale, i ako ne uradi ništa može biti reizabran ako uspije sebe predstaviti kao dobrog lidera, ili u našem slučaju ako uspije bolje prodati maglu.

Vrh

PostPoslato: 11 Jan 2021, 21:12 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Apr 2008, 01:45
https://www.banjaluka.com/drustvo/stani ... nd-trejda/
Ovaj ili ima ozbiljna ledja ili je lud.

Vrh

PostPoslato: 12 Jan 2021, 03:40 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Maj 2006, 19:12
Priznajem da me je štrecnuo broj zaposlenih u Domu zdravlja, ali mislim da se njihovi lični dohoci finansiraju iz FZO i naših participacija.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 5854 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 90, 91, 92, 93, 94, 95, 96 ... 293  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]