banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 28 Jul 2025, 03:18

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 8671 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 88, 89, 90, 91, 92, 93, 94 ... 434  Sledeća

Ko ce uzeti izbore 2018. godine
1. Vukota Govedarica 44%  44%  [ 66 ]
2. Zeljka Cvijanovic 34%  34%  [ 50 ]
3. Neko treci 9%  9%  [ 14 ]
4. Necu izaci na izbore 13%  13%  [ 19 ]
Ukupno glasova : 149
Autoru Poruka
 Tema posta: Re: Izbori 2018
PostPoslato: 16 Avg 2018, 11:27 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 08 Maj 2018, 17:52
_зока je napisao:
Btw, Njemačku napusti svake godine 100 000 Nijemaca.

Послато са Lenovo K33a48 уз помоћ Тапатока

Jer je isto kad ode iz Njemacke 100 000 od 80 i kusur miliona i kad ode 100 000 iz RS.

Vrh

PostPoslato: 16 Avg 2018, 11:33 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Feb 2017, 23:20
Nije isto i ne znam zašto je Zoka spomenuo. On imaju daleko veći priliv stanovništva. E, sad. Ko im sve dolazi je drugi par opanaka.

Vrh

PostPoslato: 16 Avg 2018, 11:37 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 04 Sep 2010, 18:42
Vjerovatno je htio reći da i iz te bajne Njemačke neko odlazi nezadovoljan ovim ili onim

Vrh

PostPoslato: 16 Avg 2018, 11:43 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Feb 2017, 23:20
Stoji, ali ako ne posmatramo apsolutno kroz prizmu pojedinca.

Vrh

PostPoslato: 16 Avg 2018, 11:51 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Jan 2007, 16:38
Daleko veći? Evo malo statistike zbog čega su puštali slike one utipljene djece, pa da omekšaju granice...
Slika

Vrh

PostPoslato: 16 Avg 2018, 12:44 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Pridružio se: 28 Apr 2018, 18:47
Изборна кампања увелико траје. Медији који нагињу или су под контролом неке политичке партије спинују текстове како би дисквалификовали или нарушили рејтинг противничком (или непријатељском) политичком блоку. Поштено.

Међутим, у том спиновању често се погубе. Тако је портал РТВ БН који нагиње опозицији (поштено, наравно то им не може бити алиби за антисрпски концепт овог портала) објавио (http://www.rtvbn.com/3918646/dodikove-f ... ne-listice) бомбастишно насловљен текст
Citiraj:
Dodikove firme štampaju izborne listiće
и ту наравно дубокоумно закључују;
Citiraj:
Sve je u skladu sa pozitivnim zakonskim propisima, pohvalili bi se članovi CIK-a. Ali tenderska dokumentacija i ostale informacije u vezi sa ovim poslovima šalju jasno upozorenje da bi izborni proces mogao biti neregularan.
Мислим стварно, можда је и било повољнијих понуђача за ову дјелатност, али какве то везе има са изборним процесом, и како би то могло утицати на нерегуларност изборног процеса?

Погледао сам првих пар коментара, па оно имајући у виду ко ту оставља коментаре, очекивани. И ту морате бити баш острашћени и имати прилично изопачену логику расуђивања да би примили "к знању" овај спин.

Мислим да новинари у овом порталу потцјењују интелект читалаца и потенцијалних бирача, јер је текст ипак у сврху избора. Мада опет ко зна?

Vrh

PostPoslato: 16 Avg 2018, 12:48 
Pripravnik
Pripravnik

Pridružio se: 21 Sep 2017, 18:40
Khal Drogo je Staša Košarac sto jebenih posto.

Vrh

PostPoslato: 16 Avg 2018, 13:54 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Mar 2008, 16:35
gavranpero je napisao:
manitu uci da svira je napisao:
Ja ne znam koji vam je andrak i kakvim utopijama se vi bavite...
Ali dobro, obzirom da kolektivisticki motivi i svjezina nacionalnog unutar identiteta diktiraju projekcije stvarnosti i maštu, neka vam bude.

Sasvim realno, u skladu sa ek trendovima i zahtijevima kapitala, napisimo sledeće:
Nikakva promjena zbog promjene politicke vlasti, ni "novi" ekonomski programi, unutar sadasnje raspodjele moci i interesa u BiH nece i ne moze da se desi, u smislu da bi ta vlast probudila drustvo, svijest i ek. napredak.
Sutra moze doci pokojni Stiv Dz za premijera, ali nivo ekonomskog rasta bice na istom nivou, a napuštanje zemlje u potrazi za boljim zivotom ce se povećati.
BIH ce nestati (demografski ce se prepoloviti za 30-50 godina) jer razvojem drustva upravljaju neekonomske sile.
Znate, ni jedna drzava nece donijeti u jebenu Bosnu ili Srbiju 3000 milijardi dolara i reci Deder da vam pomognemo, vi ste divan i vrijedan narod. Ljudi odlaze i iz Cro koja je dio Eu jos vise, jer je papiroloski lakse, a tamosnja vlada uz sve mogućnosti koje ima nije kadra to sprijeciti. Elem, nase lokalne imaju jos manje garancija od Cro u zamjenu za kredite. A samo s KREDITIMA mozete pomjeriti stvari s nule ovde.
Nego, koji normalan kapital, sem soekulativnog, zeli doci u politicki nestabilnu i raspalu zemlju? Ko od vas misli da bi plata od 1500 maraka potisnula nacionalnu pricu u zapecak nema blage veze s politikom. Jugoslavija se jos uvijek raspada, a na medjunarodnoj sceni se pojavljuju novi igraci i novi interesi. To sto vi etnocentricno mislite da je nekom stalo do BiH i sto pusite pricu o EU, vrijednostima, blizini, EK, napretku itd itd, to ne mjenja sustinu: Svijet boli kurac za vama i vasim problemima. Cak sta vise, ovo je oblik prisilnog civilizovanja.

Hajd samo objasni još zašto glasati za Željku, Govedaricu ili bilo kog drugog ?

Ne moras ti glasati, postoji ogroman broj koji hoće, a da uopšte nema partokratski interes.

Naime, stvar je veoma jednostavna, radi se o politickoj psihologiji i podsvjesnim nagonima. Ako bas zovnes i Junga, mozda su genocidi i klanja u zadnjih par vijekova dio onog sto zovemo kolektivno nesvjesno - arhetipsko.
BIH je slozena drzava u kojoj politika SDS poziva na razum jednog od tri naroda, pri tome je ponasanje vecinskog bosnjackog naroda nerazumnije no ikad. Dodik takvu gresku ne radi, cvrsto se drzi postulata i odredjenih drustvenih zakonitosti koje je nauka utvrdila i generalizovala. SDS i dalje, kao i prije 27 godina igra voluntaristicki, emocionalno i bez mozga. Ta politicka nepismenost im je konstanta tri decenije. Nema tu neke ljutnje ili zamjerke, jednostavno je to grupa nomada, kojoj ja pisem ovakve postove i objašnjavam gdje grijese vec deset godina, a oni mi se podsmjehuju i smatraju to tricarijama. Elem, meni je dosadilo da crtam, i zadnju godinu, dvije ja sam digao ruke od bolesnika u terminalnoj fazi. Mislim, kad ste retardirani red je da nestanete. Ne volim ni PDP, jos manje DNS, a do daljnjeg cu biti internet volonter SNSD jer Mile poštuje sistem, strukturu, organizaciju, upravljanje, unutrasnju kontrolu itd, tj sve ono sto krasi organizovanu moc i vlast.
Da se vratimo, kada Mile.igra na emociju, onda je to tacno ona tacka u kojoj kolektivni identitet kljuca - sigurnost i borba za opstanak, SDS ima adute drugog reda, jer kad si mrtav ili zivotno ugrozen dzaba ti ekonomija, migracije i kriminal. A SDS ova politika na vrhu drzave, Bakirovo divljanje, svojatanje, pretece izjave, pozivanje na rat, stavljanje neke imaginarne Bosne ispred zivota ljudi...ne garantuju tu sigurnost.
I ma koliko u stvarnosti ni SNSD ni SDS u suštini ne mogu nista promjeniti u ovom loncu, retoricki SNSD nudi otpor svemu onome sto je u arhetipskom, podsvjesnom oznaceno kao opasnost. To su stvari koje se moraju mjenjati decenijama, a njih bosnjacke politike vracaju unazad, kao da je rat juce počeo. Dakle, kljucni faktor se moze izbiti samo silom ili ratom Mili iz ruku, jednostavno je kilavi i nepismeni SDS izgubio nacionalni interes iz svog portfelja i to je to. Prica kako se ekonomijom brani srpstvo je nekst level, a u taj level se u ovoj drzavi ne ulazi bez Bošnjaka i Hrvata.
To ti zorno pokazuje post ispod tvoga u kojem taj neki @ozrenx cinicno, obasjan suncem naprednosti, multikulturalnosti i evropejstva, potcjenjuje stvarnu opciju, koja bi zapravo i 99,9% bila izvjesna u slucaju jednostrane katarze, a koju i nepismeni seljak ima duboko spakovanu u podrumu svoje lobanje - bosnjacka dominacija bi znacila brzi nestanak s ovih prostora od tempa kojim ih moze raseliti ekonomija. Pri tom, raseljavaju se i ostali, sto bi se reklo bozije providjenje i kazna i pravda jednaka za sve, kada vec ovozemaljska ne postoji.

SDSu nije prioritet funkcionalna BiH nego vlast u RS i to se vidi iz kvazi gradjanskih politika u kojima ucestvuje sa SDA. Narod nije bas toliko slijep, a jos uvijek - ni gladan.

Vrh

PostPoslato: 16 Avg 2018, 14:36 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Mar 2005, 18:06
Jedno pitanje:
Kada povezujes SDS sa ekonomijom da li ih smatras sposobnim da naprave nesto pozitivno u tom segmentu?

Sarovica licno smatram za obicnog pozera. Skoro sam pisao o njegovoj "drami" i "zalaganju" u vezi problema EU antidamping carinskih mjera.

Vrh

PostPoslato: 16 Avg 2018, 14:39 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

The_new_Statesman je napisao:
Jedno pitanje:
Kada povezujes SDS sa ekonomijom da li ih smatras sposobnim da naprave nesto pozitivno u tom segmentu?

Sarovica licno smatram za obicnog pozera. Skoro sam pisao o njegovoj "drami" i "zalaganju" u vezi problema EU antidamping carinskih mjera.

Ne, u prvom postu citiranom sam objasnio da se radi o duploj nuli.
Oni su daleko najsupljija stranka s najvecom mogućom podrškom.

Vrh

PostPoslato: 16 Avg 2018, 14:42 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Mar 2005, 18:06
Aha, odoh citati nesto sto mi je Dzonta napisao. Manje je zaludno :-D

Vrh

PostPoslato: 16 Avg 2018, 14:45 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Dec 2009, 20:16
Kako god, država, republika bez industrije, izvoza, uopšteno razvijene ekonomije i sa sve većim procentom stanovništva preko 60 godina je osudjena na propast. To ne može spasiti Ajnštajn, a kamoli mesar iz Laktaša.

šire grozu
a oblaci iz visina
gledaju u razvalinu.

Vrh

PostPoslato: 16 Avg 2018, 15:10 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

gavranpero je napisao:
Kako god, država, republika bez industrije, izvoza, uopšteno razvijene ekonomije i sa sve većim procentom stanovništva preko 60 godina je osudjena na propast. To ne može spasiti Ajnštajn, a kamoli mesar iz Laktaša.

A ni SDS, no nije to poenta.

Vrh

PostPoslato: 16 Avg 2018, 17:51 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Dec 2009, 20:16
Slažem se.

šire grozu
a oblaci iz visina
gledaju u razvalinu.

Vrh

PostPoslato: 16 Avg 2018, 19:04 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 24 Maj 2016, 23:45
Ja volim citati Khal-a. Lik to sve fino elaborira

Vrh

PostPoslato: 16 Avg 2018, 19:12 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Apr 2011, 21:17
manitu uci da svira je napisao:
gavranpero je napisao:

A ni SDS, no nije to poenta.

Poenta je da je politika izgubila kontrolu nad ekonomijom a to je posledica globalizacije.Kako tu ne može ništa učiniti trenutna vlast,ne može ni opozicija ali to ne znači da ne postoji nužnost promjene vlasti. :D

Vrh

PostPoslato: 16 Avg 2018, 19:14 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Feb 2008, 16:27
Čiča iz Rogače je napisao:
ali to ne znači da ne postoji nužnost promjene vlasti. :D

100% Čiča u pra'u...

Sa korita Ivanova

Vrh

PostPoslato: 16 Avg 2018, 21:47 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 14 Avg 2018, 21:15
gavranpero je napisao:

Graknu i ti nesto pametno!

Vrh

PostPoslato: 16 Avg 2018, 21:52 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 14 Avg 2018, 21:15
Glavni uzrok krize je kreditiran novac. Problem drzave je u kreditu, kao i malom covjeku. Oboje kada bi krenuli od pozitivne nule ozivjeli bi.

Vrh

PostPoslato: 16 Avg 2018, 21:53 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 20 Apr 2018, 22:44
Какав народ, таква држава.

А када би поједини знали какви се састанци иза затворених врата одржавају, без медија и помпе, бојим се да би закључили колико је илузорно очекивати да се појави неко ко би заиста покушао нешто и промијенити. Стари другари из позиције и опозиције. У патикама, без кравате...

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 8671 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 88, 89, 90, 91, 92, 93, 94 ... 434  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]