_зока je napisao:
Pa de bar pročitaj prije nego linkuješ nešto. Ako smatraju da nije u interesima istrage ne moraju da objave ništa.
Да, али би онда на тој конференцији за новинаре требали да кажу да из тог и тог разлога не могу да кажу ништа више јер није у интересу даље истраге. Можда то и јесу рекли, ја нисам чуо.
И мислим да, ако већ нису широј јавности хтјели да откривају, онда бар могу родитељима објаснити толико да ови не излазе на трг и да са стрпе неко вријеме док полиција не заврши све.
Кредибилитет полиције као и свих државних органа уопште је одавно пољуљан, што је и више него довољно да се сумња у њих. А да не спомињемо недоречености у вези са конференцијом за новинаре.
Колико сам упратио, јавност није вршила притисак на полицију све до ове конференције и њихових изјава. Након тога креће ово са изласком на трг и осталим срањима.
Једноставно, сами су криви за оволики негативан публицитет.
_зока je napisao:
Šta ako nova istraga dovede do istih ili sličnih zaključaka?
Једини начин на који се полиција може опрати је да документују то што су рекли.
Кад се у обзир узме историја неријешених случајева, повјерење у њихов рад се једино може вратити само на овај начин. Таман да је све истина што кажу, нико им више не вјерује јер јавност нема повјерења у њих. Иста она јавност која их подмити са 20-30 марака.