da...ali butmirski sastanak je već nešto sasvim drugo,klasični Bajdenov pokušaj zavrtanja ruke i nametanja rješenja,koja su u skoro 80-90% bila na štetu RS
Aprilski paket iz 2006,je bila krucijalna stvar,kojom bi RS bila zacementirana za vjeke vjekova!!
Naime,Republika Srpska bi time po prvi put bila priznata i verifikovana u Parlamentu BIH,većinom glasova sva tri naroda,i tada bismo već sad i našim praunucima mogli reći "djeco,nek vam je srećna i blagoslovena Republika Srpska,ostavljamo je vama i vašim praunucima"...
Svaki pokušaj bilo kakvog nasrtaja na nju,po svim mjerilima međunarodnog prava-bio bi tretiran kao agresija!!
Isto kao što je Badenterova komisija 1991 priznala Republike SFRJ u Avnojevskim granicama...
Ovako nam još uvijek predstoji velika borba,i osluškivanje bila odnosa između velikih sila..Stalno će se Bošnjaci pozivat da RS nije nikad potvrđena u Parlamentu BiH,da je to bio samo jedan mirovni sporazum da se zaustavi rat,bla,bla,bla....Čak mogu do te mjere to banalizovati,da kažu da je original Dejtonskog sporazuma-izgubljen!!
Uvjeravam vas da ovi "dani bijelih traka" u Prijedoru,pa sva ova gungula okjo 11.jula u Srebrenici,nisu uopšte iskreno saosjećanje sa žrvama zločina (kojih je bilo),već samo priprema medijskog i svakog drugog terena za atak na RS....Oni se uzdaju i u buduću presudu dr Radovanu Karadziću,da će u njoj stojati nešto u fazonu da je RS stvorena genocidom,pa da krenu u odlučujuću ofanzivu!
A da je prošao aprilski paket,naša borba bi bila neuporedivo lakša,formalnost čak...A SDA i sulejman Tihić su već prihvatili bili sve.
I još bih dodao da se Predsjednik RS Milorad Dodik,državnički ponio u oba slučaja,i u aprilskom paketu i na Butmiru...Ni ja sam to ne bih bolje odradio

...Naravno,i ja bih prihvatio aprilski paket,a odbio Butmir,kao što je i on uradio,ali ne bih znao onako lijepo reći,kao on nakon što je Silajdzić 2006 odbio aprilski paket....Prvo stav da "Ništa nije dogovoreno dok SVE nije dogovoreno"...Jer Silajdzić je mislio iz aprilskog paketa uzimat kao sa švedskog stola,one sitne ustupke na štetu RS,a odbiti verifikaciju Republike Srpske u Parlamentu BIH....A pogotovo mi se svidjela Dodikova rečenica "Mi iz RS smo ovo prihvatili,znajući da će oni odbiti!!"

...Time za sve buduće pregovore,stavljaš kao do znanja da nama taj aprilski paket i nije toliko bitan...A jeste
Analizirajući tu njegovu minijaturu,jedino što sam mogao uporediti je da je to naučio od Franje Tuđmana,koji je prihvatio plan Z4,koji je Srbima u RSK garantovao autonomiju,Predsjednika,valutu,policiju...I nakon što je Martić to bahato odbio,Tuđman je izjvljivao isto to..."prihvatio sam,znajući da će oni odbiti"...
Učio je od najboljih.
Nadam se da sam malo pojasnio.