banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 23 Jul 2025, 13:40

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 5586 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 81, 82, 83, 84, 85, 86, 87 ... 280  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 24 Sep 2014, 14:44 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Maj 2006, 19:12
Citiraj:
SARAJEVO - Zdravstveno stanje predsjednika SDA Sulejmana Tihića veoma je teško.
Predsjednik SDA je pod intenzivnim nadzorom ljekara Klinike za anesteziju i reanimaciju KCUS-a, saznaje Dnevni avaz.
Kao što je poznato, Tihić se godinama bori s teškom bolešću, karcinomom debelog crijeva koji je metastazirao na pluća i mozak.
Nakon operacije u Njemačkoj, njegovo stanje smatralo se boljim i stabilnijim, ali prije skoro tri mjeseca Tihić je hitno primljen na KCUS gdje je i hospitaliziran. Ali, poslije nekoliko dana, ponovo je vraćen na kućno liječenje, da bi se kasnije stanje pogoršalo pa je vraćen na KCUS, gdje trenutno leži.
Mjesecima nije aktivan u stranci, a odsutan je i iz političkog života u BiH.

Suljo ne daj se!

Vrh

PostPoslato: 24 Sep 2014, 17:51 
Administrator
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Nov 2002, 13:51
Filozofe, je l' to u duhu ove nove orjentacije stranke?

Vrh

PostPoslato: 24 Sep 2014, 18:06 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 10 Jun 2011, 21:22
:lol:

Vladimir RUS je napisao:
Na RTRS-u kazu 8000, a na Nezavisnim hiljade. :D
Dok je bilo uzivo, na RTRS-u i ATV-u nista. Zato ide live kada se otvara hidroelektrana od 42 miliona KM koja uz to zaposljava tj. bice uposleno 40-ak radnika. Milion KM po radnom mjestu.

Vrh

PostPoslato: 24 Sep 2014, 18:22 
Urednik
Urednik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 17 Jun 2010, 11:26
sulejman tihic je jedan jako dobar covjek...bio je u ratu u nasem zarobljenistvu u samcu,ali nikad kroz njegovo politicko djelovanje nije isijavala mrznja...on samo potvrdjuje moju teoriju,da su najveci govnari i i najvise sludjuju narod mrznjom,oni koji rat nisu ni osjetili,ili su se cak i obogatili u istom...ovo bih sa hiljadu primjera mogao docarati :( :(

i ja mu zelim oporavak,ali nazalost,nema od toga nista :( :(

Vrh

PostPoslato: 24 Sep 2014, 19:04 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Feb 2010, 08:22
Svaka cast imamu; gospodin.

Sto se Sulejmana tice, meni nije nikad smetao. Jest ispao iz Gospodara prstenova, ali ne mozemo svi biti ljepotani.

Vrh

PostPoslato: 24 Sep 2014, 21:01 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

zoka :lol: ako sds bude formirao vlast to ce moci samo uz pomoc koalicije domovina, vec vidjeno, suljo je ljepota kakav je ramiz salkic

Vrh

PostPoslato: 25 Sep 2014, 02:04 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Feb 2008, 23:04
Ау колико саосећања са Сулејамном Тихићем... Мислим далеко било да човеку желим нешто лоше, али баш сад да га оплакујем и жалим... Многи овде заборављају да је то био један од ближих сарадника и највернијих следбеника Алије Изетбеговића и његове "зелене идеологије".

http://www.youtube.com/watch?v=oXo4ox94 ... e=youtu.be

Vrh

PostPoslato: 25 Sep 2014, 08:14 
Urednik
Urednik
Korisnikov avatar

Ne zaboravljamo...Ali već sam napisao da mnogo veće poštovanje imam prema ljudima koji ne kriju da su muslimani,i koji se na taj način bore za svoju stvar,nego prema onakvim ljigavcima i kukavicama kakav je "slučajni prolaznik",čiju "multietničku" priču zaista nemam više želuca slušati :roll: :roll:

Al ne bih tri dana sad razglabao o tome,niti nekoga ubjeđivao zašto tako mislim.

Vrh

PostPoslato: 25 Sep 2014, 08:23 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Apr 2008, 01:45
Suljo mi je uvijek bio cakan, sav neki preplasen, tih. Nije mi nikad bio ogavan, za razliku od Fahrudina ili Bakira, Lagumdziju da ne pricam. Da sam druge nacionalnosti ne bih nikako mogao smisliti Dodika i Ivanica kao u neprikoslovene Dusanku Majkic i onog Blekijevog iz Prnjisa sto ne zna pricati. Tacno su ih poslali tamo u BIH parlament da iritiraju :D

Vrh

PostPoslato: 25 Sep 2014, 11:35 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Suljo je realan politicar, mislim da je jedini od njih koji je prihvatio da od Alijine BiH nema nista, sjetite se prudskog sporazuma iz 2008, pa aprilskog paketa iz 2010, e sad takvo nesto bez posredstva stranaca jos dugo nece biti moguce. Sulji je JNA u kuci nasla 7 kg dinamita, ali bilo je slicnih stvari i kmod

Vrh

PostPoslato: 25 Sep 2014, 11:40 
Urednik
Urednik
Korisnikov avatar

aprilski paket nije bio 2010,nego 2006,.....da,suljo i sda su ga prihvatili,ali odbio ga je haris silajdzić i stranka za bih,i na krilima tog odbijanja je ubjedljivo pobjedio na izborima par mjeseci kasnije....ali,naravno,kad su ljudi tamo vidjeli kako od te šuplje nacionalističke retorike nema ništa,haris ga je 4 godine kasnije poduvao najstrašnije,i više i ne postoji kao iole relevantan politički faktor...

Vrh

PostPoslato: 25 Sep 2014, 12:05 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

je li ono butmirski sporazum iz 2010? Mislim da ce prljavi Hari ponovo na scenu, oni tako rotiraju.

Vrh

PostPoslato: 25 Sep 2014, 13:34 
Urednik
Urednik
Korisnikov avatar

da...ali butmirski sastanak je već nešto sasvim drugo,klasični Bajdenov pokušaj zavrtanja ruke i nametanja rješenja,koja su u skoro 80-90% bila na štetu RS :( :(

Aprilski paket iz 2006,je bila krucijalna stvar,kojom bi RS bila zacementirana za vjeke vjekova!!

Naime,Republika Srpska bi time po prvi put bila priznata i verifikovana u Parlamentu BIH,većinom glasova sva tri naroda,i tada bismo već sad i našim praunucima mogli reći "djeco,nek vam je srećna i blagoslovena Republika Srpska,ostavljamo je vama i vašim praunucima"...
Svaki pokušaj bilo kakvog nasrtaja na nju,po svim mjerilima međunarodnog prava-bio bi tretiran kao agresija!!
Isto kao što je Badenterova komisija 1991 priznala Republike SFRJ u Avnojevskim granicama...

Ovako nam još uvijek predstoji velika borba,i osluškivanje bila odnosa između velikih sila..Stalno će se Bošnjaci pozivat da RS nije nikad potvrđena u Parlamentu BiH,da je to bio samo jedan mirovni sporazum da se zaustavi rat,bla,bla,bla....Čak mogu do te mjere to banalizovati,da kažu da je original Dejtonskog sporazuma-izgubljen!!

Uvjeravam vas da ovi "dani bijelih traka" u Prijedoru,pa sva ova gungula okjo 11.jula u Srebrenici,nisu uopšte iskreno saosjećanje sa žrvama zločina (kojih je bilo),već samo priprema medijskog i svakog drugog terena za atak na RS....Oni se uzdaju i u buduću presudu dr Radovanu Karadziću,da će u njoj stojati nešto u fazonu da je RS stvorena genocidom,pa da krenu u odlučujuću ofanzivu!

A da je prošao aprilski paket,naša borba bi bila neuporedivo lakša,formalnost čak...A SDA i sulejman Tihić su već prihvatili bili sve.

I još bih dodao da se Predsjednik RS Milorad Dodik,državnički ponio u oba slučaja,i u aprilskom paketu i na Butmiru...Ni ja sam to ne bih bolje odradio :D ...Naravno,i ja bih prihvatio aprilski paket,a odbio Butmir,kao što je i on uradio,ali ne bih znao onako lijepo reći,kao on nakon što je Silajdzić 2006 odbio aprilski paket....Prvo stav da "Ništa nije dogovoreno dok SVE nije dogovoreno"...Jer Silajdzić je mislio iz aprilskog paketa uzimat kao sa švedskog stola,one sitne ustupke na štetu RS,a odbiti verifikaciju Republike Srpske u Parlamentu BIH....A pogotovo mi se svidjela Dodikova rečenica "Mi iz RS smo ovo prihvatili,znajući da će oni odbiti!!" :lol: :lol: ...Time za sve buduće pregovore,stavljaš kao do znanja da nama taj aprilski paket i nije toliko bitan...A jeste :(

Analizirajući tu njegovu minijaturu,jedino što sam mogao uporediti je da je to naučio od Franje Tuđmana,koji je prihvatio plan Z4,koji je Srbima u RSK garantovao autonomiju,Predsjednika,valutu,policiju...I nakon što je Martić to bahato odbio,Tuđman je izjvljivao isto to..."prihvatio sam,znajući da će oni odbiti"...

Učio je od najboljih.

Nadam se da sam malo pojasnio.

Vrh

PostPoslato: 25 Sep 2014, 13:51 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Mar 2005, 18:06
Nije Tudjman prihvatio nista. Nije stigao. Ako se ne varam Martic je bio brzi.

Vrh

PostPoslato: 25 Sep 2014, 13:54 
Urednik
Urednik
Korisnikov avatar

Pa dobro,to je to,emisari su naravno prvo došli u ZG,pa tek onda u Knin,a oni ga mudro nisu bar formalno odbili...

Evo šta Žarko Puhovski kaže na tu temu,slično kao i ti...

Citiraj:
Bio je to jedan mudar državnički potez Franje Tuđmana, koji je dobro pretpostavio da plan Z4 neće prihvatiti Srbi u Kninu. Nikada nisam mislio da bi Tuđman, po svojoj politici i karakteru, prihvatio plan Z4 i još ga sproveo, ali njegov posao odlično su odradili loši političari u Kninu, koji su bili sposobni samo za pljačku – kaže Žarko Puhovski, dobar poznavalac tadašnjih političkih prilika i aktivist Hrvatskog helsinškog odbora.

Vrh

PostPoslato: 25 Sep 2014, 15:46 
Stara kuka
Stara kuka

Pridružio se: 30 Jun 2010, 17:18
Uh navede ti puno podataka ali radi istine mala ispravka. Dejtonski sporazum je potpisan u vise primjeraka tako da to sto su ga komsije izgubile nema nikakve veze.
Dalje dio sporazuma je i ustav tako da to nije sporazum koji je zaustavio rat. To je sporazum koji je zaustavio rat i donio novo ustavno uredjenje bih. Znaci nemogu se stvari iz sporazuma posmatrati odvojeno i uzimati sta kome odgovara. Negiranjem sporazuma negiras i ustav. A onda svako sebi.
Tihic je sigurno jedan od umjerenijih njihovih politicara.

Vrh

PostPoslato: 25 Sep 2014, 16:00 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

kad on ode, a i kebo nije dobar, tada ce dinastija izetbegovic ponovo da zasjedne

Vrh

PostPoslato: 25 Sep 2014, 16:04 
Stara kuka
Stara kuka

Pridružio se: 30 Jun 2010, 17:18
filozof sa vrbasa je napisao:
kad on ode, a i kebo nije dobar, tada ce dinastija izetbegovic ponovo da zasjedne

Da i bice svakim danom sve manje bosne sa njima

Vrh

PostPoslato: 25 Sep 2014, 16:07 
Urednik
Urednik
Korisnikov avatar

najveće zlo tamo je "slučajni prolaznik",i njegov "multietnički" šupljak :( ...a što je najgore,ima izgleda i jake veze u međunarodnoj zajednici koja je u slučaju "platforma" ladno verifikovala njegovu računicu da je 3 x 5 jednako 17 :( :( :(

Vrh

PostPoslato: 25 Sep 2014, 19:05 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Citiraj:
Preminuo Sulejman Tihić, predsjednik SDA
25 septembar 2014 Izmijenjeno 19:55 CEST
Dugogodišnji predsjednik Stranke demokratske akcije i delegat u Domu naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine izgubio bitku s teškom bolešću.

Tihić je bio važan faktor na bh. političkoj sceni [Al Jazeera]

Predsjednik Stranke demokratske akcije Sulejman Tihić preminuo je u četvrtak navečer u Kliničkom centru Univerziteta u Sarajevu, nakon duže i teške bolesti.

Sulejman Tihić dugogodišnji je predsjednik Stranke demokratske akcije i delegat u Domu naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine.

Nakon djetinjstva provedenog u rodnom gradu Bosanskom Šamcu, Tihić je studirao je pravo u Sarajevu. Bio je sudija, tužilac i advokat.

Pravničku karijeru ubrzo je prekinuo rat, a prve mjesece Tihić je proveo u logorima na području bh. entiteta Republika Srpska i Srbije.

Nakon oslobođenja iz logora te kratkog vremena provedenog u diplomatiji, Tihić ulazi u politiku.

Važan faktor na bh. političkoj sceni

Kao poslanik u Narodnoj skupštini RS-a, promovirao je povratak Bošnjaka u taj bh. entitet, a 2002. godine, na općim izborima, izabran je za bošnjačkog člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine.

Samo godinu ranije, na čelu SDA naslijedio je Aliju Izetbegovića, prvog predsjednika Republike Bosne i Hercegovine, koji se zbog bolesti odlučio povući sa dužnosti. Uz Izetbegovićevu preporuku, izabran je na Kongresu stranke.

"Sada i formalno, SDA definiramo kao narodnu stranku, otvorenu za sve građane Bosne i Hercegovine", kazao je tada Tihić.

Od tada je bio važan faktor na bh. političkoj sceni. Učestvovao je u teškim političkim pregovorima - o ustavnim promjenama, reformi policije, državnoj imovini...

Prije pet godina u Sarajevu mu je dodijeljeno priznanje za promoviranje tekovina antifašizma.

Izvor: Al Jazeera

Počivaj u miru.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 5586 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 81, 82, 83, 84, 85, 86, 87 ... 280  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]