Freak on a leasH je napisao:
Hoces da poistovjetis KiM sa Libijom...kao tamo se jednako dobro zivi kao sto se zivjelo u libiji....mi smo libijski scenario davno prezivjeli, nemoj se uopste za to hvatat....banke su strane, rudna bogatstva su strana, spoljnji dug se sve vise gomila...ako ti je MUP RS neka utjeha svaka ti cast....
Nije bas vezano za Davida ali
Brale Freak, razumijem ja tebe sta pricas, lijepo je to slusat projekcija glasa ti odzvanja preko sale ali vid te izdaje izgleda ne vidis dalje od koraka...!
Vidim jos se uvijek zivi u 19 i 20 vijeku ....prevazidjenom ideoloskom narativu i starom politickom diskursu.
Cuj cuda kazes ti: Banke su strane, rudna bogatsva su strana, spoljni dug se sve vise i vise gomila.....
Prikazuje se i objasnjava svijet na marksistickim osnovama vlasnistva te upravljanja procesima u bazi....cccc! Ne kazem ja nista protiv cika Marksa i tete Roze naprotiv.
Medjutim!
"Strano" to vise ne postoji, gdje ti zivis okreni se malo usli smo u 21 vijek ne samo vremenski, gdje si ti ostao?
Ko je dionicarski vlasnik najvecih svjetskih banaka??
Ko je vlasnik "Svjetske" Banke?
Ko je vlasnik MMF?
Ko je na celu najvecih svjetskih korporacija?
Jesu to "Domaci" ili su to "Strani"?
Kako miluju "Domaci" a kako deru "Strani" daj malo razgrni na nivou 12 godina da razumijem ja i djed Dragutin iz Josavke.
I zasto uopste to unosis u ovu temu?
Zasto guras politiku i saradu i ti u jednu porodicnu tragediju a kazes da ne treba tako?