ČAVIĆ TRAŽI ISTRAGU: Mladi SNSD-a ga predstavili kao fašistu
sreda, 14 maj 2014 11:17 font size decrease font size increase font size Print Email
ČAVIĆ TRAŽI ISTRAGU: Mladi SNSD-a ga predstavili kao fašistu
Predsjednik NDP-a Dragan Čavić podnio je MUP-u RS zahtjev za pokretanje istrage u vezi s montiranom fotografijom koja je objavljena na Fejsbuk stranici Mladih SNSD-a Trebinje, a na kojoj je on predstavljen u fašističkoj uniformi.
„Na Dan pobjede nad fašizmom objavili su ovu fotomontažu u kojoj su na moj lik namontirali fašističku uniformu. Ovo je protivzakonito. Radi se o promovisanju fašističkih simbola i stavljanju u direktnu vezu ne samo sa mnom, nego i sa mojom porodicom. Posebno sam ogorčen zbog činjenice da je moja porodica bila velika žrtva fašizma. Moj rođeni djed je završio u Jasenovcu, a moja tri strica s kompletnim porodicama su pobijena od strane fašista“, rekao je Čavić.
Zbog toga je Čavić podnio prijavu ministru unutrašnjih poslova i direktoru policije, ističući da to „više nije za šalu“.
„Sve iz redova SNSD-a, počevši sa njihovim poštenjačinom predsjednikom NS RS Igorom Radojičićem koji je govorio o prljavoj kampanji, pitam na šta ovo liči? To što ja govorim istinu o onome što rade njihovi ljudi koji su uprljani raznim aferama, oni to zovu prljavom kampanjom. Istinu nazivaju prljavom kampanjom“, zaključio je Čavić.

Lider NDP-a istakao je da takve stvari više neće tolerisati i najavio da će poslije provođenja istrage lično podnijeti krivičnu prijavu protiv osobe koja je fotografiju montirala i objavila. Podsjećajući da iza ove fotomontaže stoji velika, vladajuća, partija, SNSD, Čavić je najavio da će preduzeti sva pravna sredstva da zaštiti svoju porodicu i sebe od takvih kvalifikacija. Podsjetio je da SNSD nije štedio ni njegovu suprugu, ni djecu, u vrijeme kada je on bio kandidat za predsjednika RS i naglasio da ta partija nema nikakvo moralno i političko pravo da govori o prljavoj kampanji.
„Čekaćemo šta će ministar i policija da urade. Oni su postavljeni od njih i ovo je za mene test, a biće ih još više, da vidimo šta će da urade kada su u pitanju njihovi ljudi koji čine djela koja nisu u skladu sa zakonom“.
Podsjećanja radi, upravo zbog Fejsbuk profila, policija je u januaru 2014. godine upala u kuću Dejana Prerada u Banjaluci, i više sati ga ispitivala zbog FB grupe „Rušimo Dodika“ i lažnog profila jednog visokog funkcionera SNSD-a.
Predsjednik SNSD-a Milorad Dodik izjavio je u Mrkonjić Gradu da je "ovakvo ponašanje zaista neprihvatljivo" i uputio izvinjenje Čaviću u ime SNSD-a.(Istinito)