ma još je prerano za bilo kakve prognoze,nije ni kampanja još na vidiku...
ako se zadržimo na ove dvije najjače stranke,već se sad otprilike mogu naslutiti glavne naznake na čemu će tražiti glasove..
za milu i snsd je potpuno očito da će to biti kampanja "država,to sam ja" i "poslije mene potop"...sve ostale će proglašavati izdajnicima,i to će im biti udarna priča,jer zadnje što im treba je da se nađe neko ko bi upoređivao odnos obećano-ispunjeno u ova zadnja dva i po mandata.
sds će gledati da ne upada u tu zamku otrovne retorike, očekujem (

) da vrlo brzo bude objavljen program šta i kako se planira,u kojim rokovima,i koga građani mogu pozvat na političku odgovornost u slučaju neispunjavanja obećanja ili rokova.
a u slučaju promjene vlasti,najveća razlika će se primjetiti u odnosu prema ostala dva konstitutivna naroda..sds sigurno neće sebi dozvoliti da se više zalaže za prava hrvata i njihov treći entitet nego oni sami,dok mu za to vrijeme stipe mesić nekad prijeti slanjem HV na RS,a danas svakodnevno uništavaju ćirilične table i sve što podsjeća na Srbe..istovremeno,zatežući do maximuma odnos sa drugim konstitutivnim narodom,pričajući o teheranu i sl...većina u SDS je svjesna da nema potrebe za tim,da sa bošnjačkim narodom živimo i ovdje,i u srbiji i u crnoj gori...potpuno jednako će se postaviti i prema bošnjacima i prema hrvatima,i moram priznati da i meni to djeluje mnogo logičnije od ove šizofrene situacije trenutno...naravno,ne odstupajući ni pedlja od stečenih ovlasti RS,već jednostavno,da se govor mržnje i situacija "što gore,to bolje",izbaci iz političke svakodnevnice.
snsd će to zvati popustljivošću,mekom politikom,vjerovatno i izdajom i svakako da nam predstoji burno ljeto i jesen.
eto,to su neke moje predikcije,a koliko ću pogoditi,vidjećemo u mjesecima pred nama.