jellyfish je napisao:
АЛЕКСАНДАР je napisao:
Је л` ти не схваташ да ако си довољно моћан да можеш изазвати кризу било гдје у свијету? Зар ти то није јасно након овог код нас и у овим афричким земљама?
Наравно да схватам. Али шта је алтернатива за Бориса Тадића? Да сарађује и добије део колача или да прође као Гадафи, Садам Хусеин, Бин Ладен, Милошевић, Караџић...
Они су Косово узели и овако и онако. Сарадњом је могуће можда добити северни део Косова, ући у ЕУ, добити паре за помоћ.
Несарадњом може проћи као Гадафи или Милошевић, изгубити северни део, изгубити ЕУ, изгубити помоћ, бити бомбардован и земља порушена.
Зар онда није добро што је Тадић изабрао сарадњу уместо пркоса? Јер тиме може само нешто добити. У супротном само би изгубио као Гадафи или Милошевић.
Не знам зашто сте сви тако загрејани за рат, уместо за сарадњу

Dzeli, problem je u tome sto niko ziv vise ne vjeruje da Zapad uopste zeli da saradjuje sa nama. Jer da Zapad to sustinski hoce, mi bismo mogli i zadrzati Kosovo, i mogli bismo sravniti sa zemljom i Sarajevo i ne bi nas ni napadali 1999, i 1995, itd itd. Mogli bi se ponasati nehumano i nemodemokratski kao sto to upravo i rade Siptari, i niko nam ne bi mogao nista!
Znaci, ako se Siptari vec danas (i unazad koliko x godina) provjereno i dokazano ponasaju kao zvijeri i ISTOVREMENO uzivaju totalnu podrsku Zapada, po kojoj logici mi ocekujemo pomoc Zapada cim prije ispunimo sve moguce nametnute uslove, uvlaceci mu se time sve dublje i dublje u njegovu demokratsku bulju??