spijo je napisao:
Choban je napisao:
:lol:
Ona je valjda završila poljoprivredni fax i mislim da je magistrirala, tako da postoji velika vjerovatnoća da sve to što je izučavala ne primjenjuje u praksi

(čitaj: nema pojma

)
Zašto o poljoprivredi kod nas pričaju kandidati koji selo vide samo na fotkama?
Ma znam.....prije nego sam je pomenuo pogledao sam joj FB profil
ali brate,zar je toliko teško sići u selo i porazgovarati sa ljudima da bi donio nekakve zaključke.A ne kao ona....navodi par tetkica iz Karanovca koje su digle plastenike od po stotinjak kvadrata i za to kaže da je put u izlaz iz krize
Ili kad navodi šta se sve uvozi u RS ...te ovo te ono..pa na kraju flaširana voda....Alo.ne uvozi država već privatnik(uvoznik) i on uvozi ono što tržište zahtijeva qq
Naravno da je trebala porazgovarati. Nije Lijevče daleko od BL. Ali, to je teško mnogima. A i što bi? Klasičan podmladak partije (bilo koje). Nema pojma, a krene pričati kao da ima 50 godina iskustva

Nije sve u knjigama, ima nešto i u praksi

Još se koliko sam skontao uvalila na insitut na univerzitetu, pa ako još uleti u Narodnu skupštinu...
A u SDS-u imaju npr. Miladina Stanića. Čini mi se da je on završio društvene nauke, ali zna sigurno više od nekih koji su završili poljoprirvredu, još je u onom skupštinskom odboru za poljoprivredu. Mogla je sa njim porazgovarati i zatražiti koji savjet. Nije ni on sjajno rješenje, ali sigurno bi joj rekao koju pametn kako da govori i o čemu.
Isto npr. ima i SNSD u skupštini. Onaj veterinar iz okoline Šamca sa šeširom ili onaj brko iz Gradiške, par puta rekli koju pametnu. Ali i neki njihovi kandidati se spetljaju kada krenu o poljoprivredi
Kao da ne pričaju među sobom u ovim većim strankama, nego je svako slobodan strelac
Sada je "in" pričati o poljoprivredi.
Ima i većih bisera o poljoprivredi, vidio si šta je rekla jedna kandidatkinja sa liste DNS-a i Šukalove stranke u onom prilogu BN-a... vinska industrija